Synechie - máte někdo zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
rybarka
1.5.13 23:00

Ahoj maminky. Mám za měsíc tříletou dcerku a od jejího prvního roku jsem se stále při každé prohlidce ptala dětské zda má malá pipinku v pořádku, že si myslom, že ne. Pořád mě říkala, že je vše ok. No jo, ale malé se prichytily malé pysky k velkým a dr. Kontrolovala jen vchod. Díky vytokum jsme se dostali na vyjdu a bohužel se pottvrdila má myšlenka. Malé to rozlepily zaživá za desneho řevu v ambulanci dratkem. Mažeme dermazulenem a olejem a přesto po týdnu se ji jedna strana slepuje a sestra na gynde mě pomalu sjela že se o to špatně starám. Mažeme 3krát denně. Mám i druhou ddcerku 9 mesicu a po tomto zážitku ji též mazu. Teď nás u starší čeká zavádění cípkua znovurozruseni. Do toho má problém i s nausnicemi, pořád měníme a mažeme a přesto ji to hnisa. Stále se ji dělá bílý povlak na jazyku a ceo v krku a to už dr. Vubec neřeší. Mladší se nemuze zbavit zánětu zvukovodu. Začínám být zralá na prášky ve 26ti letech a bojím se už jakéhokoliv doktora nacokoliv zeptat. Vždy narážím na nabrousene dr i sestry. Doufám, že jednou budu řešit jen rymicky a kasle než tohle peklo. Doufám, že jednou někdo vymyslí jak se synechie zatočit předem. Divné je, že mamka ani tety o to vubec nic netuší. Už mám pocit, že vína je ve vlhcenych budoucích a v plinach. Dřív tohle nebylo a ani tyto problémy.

• Citovat
  • Upravit
nepřihl. Luciak82
2.5.13 06:59

Rybarka: S malou jsem byla na rozrušení dvakrát. První to byl poševní vchod a potom rozrušení pravé strany - malý se přichytil k velkému, ale bylo to hodně a od narození. Teď se malé přichytávají malé pysky k velkým. Měla jsem z toho hrůzu, ale doktor mi říkal, že malou trápit nebudeme. Že to nevadí, že se to v pubertě samo rozlepí. Hlavní je poševní vchod, kde by mohlo dojít ke zdravotním problémům. Říkala jsem mu, že vždy jí to nějak rozruším, trošičku, ale jí se to přilepí zachvíli znovu. Roztahuji jemně, umývám vlhčenými ubrousky namočenými do vody, mažu i několikrát denně dětským olejíčkem a krémem. Pleny máme jen na spaní. Stejně se to slepuje. Někdy mi svrzne nožičky a říká, že se nebojí. Tak prý, pokud se nenechá, tak nemám zbytečně trápit. Mám z toho hroznou hrůzu, hlavně, když budu v porodnici. Jsem z toho nervózní. Mamka ani tchýně to neznaly, ale to bylo možná i tím, že to tak nesledovaly a pak se to třeba rozlepilo opravdu samo.

• Citovat
  • Upravit
rybarka
2.5.13 21:18

Luciak 82. tak posevni vchod maji obe v poradku a ted se starsi prilepuje jen jedna strana. des pri vecernim mazanim opet desny.rev. Ja vubec nevim jak ji budu do toho vseho zavadet ty cipky. Uz tady jen sedim a brecim kdyz mi mala potom. breku rekla, ze uz nebude zlobit a plakat. Me ji bylo tak lito a zaroven byla ve me strasna zlost na.sebe, ze jsem to neresila drive, kdyz jsem na to prisla.

• Citovat
  • Upravit
7250
3.5.13 09:00

Holky, já mám to samé s prostřední dcerkou.Za měsíc jí budou 4 roky a máme to od á. měsíců věku. je to dva roky co je po operačním rozrušení a stejně tam má srůsty a dírečku jen na čůrání. Ráno i večer musím prstem namočeným v oleji dírku prodělat, jinak se dírka zmenšuje. Ale nenechám ji už trápit. Žádné záněty nemá a tak to zatím necháme. Doktor v motole řekl, že každé další rozrušení znamená další srůsty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Luciak82
3.5.13 12:33

Nám se naštěstí slepování poševního vchodu teď vyhýbá. Malé to rozrušoval doktor sondičkou. Spíš jsem měla nervy z toho slepování malých stydkých k velikým. Naštěstí mne uklidnil, že to nevadí a že se to samo v pubertě rozruší. Mám dávat pozor na slepování toho vchodu.
Rybarka - to je mi líto, že se tak trápíte. Ty záněty jsou hrozné. Já tedy trpěla prý taky hodně záněty, když jsem byla malá a trápí mne to pořád. To slepování mají holčičky i v genech. Některé jsou v poho a jiné se tím bohužel trápí. Já jí roztahuji pysky každý den několikrát. Jen jemně, aby se neslepil vchod a mezi malými a velikými jemně otřu a natírám olejíčkem. Není to nedostatečnou hygienou. To určitě ne. Co zkusit třeba jiného gynekologa, který by třeba lépe poradil?

• Citovat
  • Upravit
nepřihl. Luciak82
3.5.13 12:35

@nataluska : člověk si připadá jako de.il, který neumí utírat dítě. Já už se děsím jen těch pár dní, co budu teď v porodnici. Musím pořádně poučit taťku, ať je malá v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
7250
4.5.13 13:08

@nepřihl.Luciak82 tak starší dcerka má pokoj.jen prostřední lucinka. Já byla v porodnici v prosinci s najmladší dcerkou a ta má zatím taky klid.Ale když přijely na návštěvu do porodnice, tak jsem si ji vzala na postel a udělala to samé, jak děláme doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
12.5.13 11:42

My byli s malinkou na rozrušení srůstu sondou. Byla velmi statečná, paní gynekoložka nám vše vysvětlila, ale je třeba mazat a jemně roztahovat. Už jsem četla, že to může být i s vlhkých ubrousků. Zůstane tam vlhké prostředí. Tak snad už bude dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lu29
9.9.13 10:34

Tak se taky připojuji k diskuzi… slyšela jsem o synechii od kamarádek, tak jsme mazali a sledovali… no ale pak byla malá větší, tak jsem to přestala sledovat. ve třech letech jsem si všimla, že to asi maličko zarůstá a řekla o tom pediatrovi, ale ta to zběžně okoukla a řekla, že to má malá v pořádku. no teď jí budou čtyři a má to asi 1 cm odspodu zarostlé. zkoušela jsem to rozrušit sama, ale nešlo to. tak mám z toho hrozný stres. dcerka tam skoro nepustí ani mě, natož doktora. od kamarádek i tady jsem v souvislosti s tím rozrušováním slyšela samé horrory, tak se děsím dopředu…:-(

• Citovat
  • Upravit
1044
9.9.13 10:45

Moje dcera to ka taky ale ma srostle male pysky k velkym a ne po cele. delce…nijak.ji to neomezuje tak ja to neresim…v zahranici se to udajne nechava byt az se vytvori hormony meko ny to povolit a vsimla jsem.si ze kdyz dceru necham nahou tak si doli saha…ai rikan ze by si to mohla nejak uvolnit sama…nechavam tomu volnej prubeh proste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janicej
30.10.13 10:11
@Anonymni píše:
ahoj, taky „bojujeme“… Dcera ma dnes 5let. Synechie jsme objevili zcela nahodou, protože jsme předpokladali jiny problém a to spíše s močovym měchýřem, ale ten ma v pořádku…Rozrušení jí provaděli na dětské gynekologii za plného vědomí a bez jakékoli narkozy sondičkou… mazali jsme a mažem Dermazulenem… má to opět, ale uz ne v tak hroznem stavu…každé rozrušení prokřičí a vždy ji teče krev, pak ma samozřejmě problem s čuraním, ale to řešíme v ruzných netypických polohách (klidně i na návštěvě) čuráním do vany a třeba to i hned oplachujeme vlažnou vodou…a hned mažeme… Máme ještě syna. Po narození jsem stále řešila jeho předkošku, četla jsem různé články, co a jak, kdo ma jaký nazor, at mu neco do budoucna zbytečně nazanedbám… Nikdy by mě nenapadlo, že něco podobného může ohrožovat i dceru…BRRRRR!

zDRAVÍM MÁM STEJNÝ PROBLÉM MALÉ JSEM DNESKA OBJEVILA SROSTLOU PIPINU A MALEJ MA ZASE ZUŽENOU PŘEDKOŽKU A NEJDE PRETAHOVAT PINDÍK, KLADU SI ŽE JSEM ASI ŠPATNÁ MATKA A NEVÍM JESTLI PINDIKA ŘEŠIT. JAK VY JSTE TO VYRESILA dĚKUJI

• Citovat
  • Upravit
753
10.12.13 14:09

Holky a existuje fakt něco, co zabrání opětovnému slepení??? Já byla se svýma holkama, dvakrát u dr. na rozlepení. Když jsme byli s malinkou na 4,5měsíční prohlídce, tak to dr. zjistil, že to trošku má. Tak ji to na místě vat. tyčinkou, vatičkou mastičkou rozlepil. Pak jsem si přečetla článek a zjistila něco hroznýho. Vůbec jsem u starší nenašla žádnou díru!!!(28měsíců). Tak dobrý, dr. opět rozlepil v ordinaci. Ale podle mě to neudělal pořádně. Ten den krvička na kalhotkách, nechtěla čůrat, že to pálí. Jenže, já viděla, že to nemá udělaný dobře, ale na druhou straněu se nedivím, hodně moc se bránila u dr. NO pak utekl nějaký týden, šli jsme na kontrolu s malinkou v šesti měsících, tak jsem mu řekla o starší, že má zase synechie. A on mi říká, že malinká to má trošku taky…!!! Takže to udělal opět oboum. Což malinká ta ani nepípla, říkal, že to nebolí, ale velká chudinka řvala, když jsme na ní se sestřičkou opět leželi! Tentokrát to udělal dr. pořádně a o tom minulým jsem mu řekla, že si myslím, že to neudělal dostatenčně. No a tak jsem si říkaal, tak teď když to má opravdu pořádně, tak fakt nedopustím, aby se to slepilo. Po druhým rozlepení u dr. tentokrát hrůza s čůráním 2 dny, ji to pálilo!!! čůrala mi třeba jen 3×za den, ale čtvrtku nočníku, když už fakt musela, ale se řevem!!!No a mé zjištění již 4.den po rozlepení opět vidím, že se má zase snahu slepovat. A to jsem malou naučila, že si to roztáhne sama přede mnou, protože to byl taky boj!!! Nyní to má slepený tak větší polovinu vchodu a řekla bych, že při roztahování jako kdyby ji to slepené místo šponovalo…prootže čerstvě po rozlepení, když už se tak nějak nebála roztáhnout mi doma nožky, tak v pohodě, ale postupně vidím, když to srůstá nebo slepuje, tak nechce a nechce pipku ukázat. Jen jsem teď ještě zkoušela radu od jedné paní měsíčkovým balzámem mazat…a jak ona si myslela, že se z toho vymažeme, tak nevymažeme!!! Prostě se to stále slepuje, dírka je menší a u obou, ale u starší je to více a tam to i více řeším, protože ta z toho už prostě rozum má! Už nevím. celou diskuzi jsme nečetla, spíš jen začátek a konec, ale někdo psal, to se tedy týkalo přímo, když je to srostlé, že čím víc operací, tak pak hrozí další srůsty opětovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
10.12.13 15:10

@Handa86 to jsem byla já. Naše prostřední má za sebou dvě rozrušení v narkoze a má stejně napevno srostlé, s tím, že má jen mini dírku na čůrání. Každý večer si namočím malíček do oleje a musím i s brekem strčit prst dovnitř a celé to roztáhnout a takhle už to dělám dva roky a budu muset, než se jí začnou tvořit hormony a snad se to rozlepí samo, což nikdo neví, když to má takhle napevno. Kdyby jsi potřebovala, napiš mi sz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
11.12.13 11:29
@Handa86 píše:
Holky a existuje fakt něco, co zabrání opětovnému slepení??? Já byla se svýma holkama, dvakrát u dr. na rozlepení. Když jsme byli s malinkou na 4,5měsíční prohlídce, tak to dr. zjistil, že to trošku má. Tak ji to na místě vat. tyčinkou, vatičkou mastičkou rozlepil. Pak jsem si přečetla článek a zjistila něco hroznýho. Vůbec jsem u starší nenašla žádnou díru!!!(28měsíců). Tak dobrý, dr. opět rozlepil v ordinaci. Ale podle mě to neudělal pořádně. Ten den krvička na kalhotkách, nechtěla čůrat, že to pálí. Jenže, já viděla, že to nemá udělaný dobře, ale na druhou straněu se nedivím, hodně moc se bránila u dr. NO pak utekl nějaký týden, šli jsme na kontrolu s malinkou v šesti měsících, tak jsem mu řekla o starší, že má zase synechie. A on mi říká, že malinká to má trošku taky…!!! Takže to udělal opět oboum. Což malinká ta ani nepípla, říkal, že to nebolí, ale velká chudinka řvala, když jsme na ní se sestřičkou opět leželi! Tentokrát to udělal dr. pořádně a o tom minulým jsem mu řekla, že si myslím, že to neudělal dostatenčně. No a tak jsem si říkaal, tak teď když to má opravdu pořádně, tak fakt nedopustím, aby se to slepilo. Po druhým rozlepení u dr. tentokrát hrůza s čůráním 2 dny, ji to pálilo!!! čůrala mi třeba jen 3×za den, ale čtvrtku nočníku, když už fakt musela, ale se řevem!!!No a mé zjištění již 4.den po rozlepení opět vidím, že se má zase snahu slepovat. A to jsem malou naučila, že si to roztáhne sama přede mnou, protože to byl taky boj!!! Nyní to má slepený tak větší polovinu vchodu a řekla bych, že při roztahování jako kdyby ji to slepené místo šponovalo…prootže čerstvě po rozlepení, když už se tak nějak nebála roztáhnout mi doma nožky, tak v pohodě, ale postupně vidím, když to srůstá nebo slepuje, tak nechce a nechce pipku ukázat. Jen jsem teď ještě zkoušela radu od jedné paní měsíčkovým balzámem mazat…a jak ona si myslela, že se z toho vymažeme, tak nevymažeme!!! Prostě se to stále slepuje, dírka je menší a u obou, ale u starší je to více a tam to i více řeším, protože ta z toho už prostě rozum má! Už nevím. celou diskuzi jsme nečetla, spíš jen začátek a konec, ale někdo psal, to se tedy týkalo přímo, když je to srostlé, že čím víc operací, tak pak hrozí další srůsty opětovně.

Dobrý den, taky jsme měly synechii, ale byla v počátku tak to šlo rozrušit, ale pí. doktorka nám poradila denně mazat mastičkou ktera je hodně mastná a právě zabranuje slepování. My tak činíme a zatím dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
11.12.13 12:22

@janicej a můžeš prosím napsat název té mastičky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí