Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Lucipísek no to mi taky nejde do hlavy ře naše dr. nic neřešila a chtěla to nechat a jen roztahovat.gyndařka řekla že to má fakt dost že tam má už jen malou dírečku a zda nemá problém s čůráním.No jsem si uvědomila že má,protože když čůrala tak jakoby tlačila.Jsme to nějak neřešili protože to nebylo nějak výrazné tak jsem brala že to tak je.
No jinak už jsem v pohodě,Zuzanka je přebalená a tu krev už tam nemá.Nevím kam se vstřebala,ale už to má prostě pěkné jen trochu červené.te´d už jen roztahovat aby se to nevrátilo.
Jo,naše Lucinka taky musela před zákrokem tlačit,když čůrala.Tak hlavně,že je malá už v pořádku.
mala niektora ten zrast taky, ze to vyzeralo ako keby mala posvovy vchod potiahnuty takou jednoliatou priesvitnou blankou? ze sa pod tou blankou crtal posvovy vchod?som z toho vydesena a ideme ku gyndarovi,,,,ale moja to ma take nie ze zlepene, ze pritisnute o seba, ale ako keby zaliate, vobecnie je vidiet nejaky stred kde sa to zlepilo, je tam taka celistva jemna pruzna blanka; citala som o narkoze, ale ja si neviem predstavit ako 14 mesacne dievcatko co sa stale musi hybat bude lezat v nemocnici, nie je mozne aby si nevytrhla kapacku z ruky alebo nevytiahla cievku…vobec ale vobec si to neviem predstavit, je mala na to aby to chapala a velka na to aby lezala bez pohnutia; som vystrasena na smrt, este nebola chora, tak sa nam to vypomstilo takto...... a ze by nejedla, ved je to chrustik 9 kilovy....... mate niekto skusenost ze aj taka celistva blanka sa da rozrusit ambulantne?
awala…: Jak píšeš je to blanka - tenká. Takže si myslím, že to půjde dobře rozrušit a to i bez narkozy. U nás to probíhalo tak, že já držela ruce a zdr.sestra nohy a Dr. to měla hned rozrušený. Neboj!!!! Asi to měla malá míň srostlé, ale dle mě narkoza hrozí až když je dítě starší. Dej pak vědět …
Lucipísek píše:
awala…: Jak píšeš je to blanka - tenká. Takže si myslím, že to půjde dobře rozrušit a to i bez narkozy. U nás to probíhalo tak, že já držela ruce a zdr.sestra nohy a Dr. to měla hned rozrušený. Neboj!!!! Asi to měla malá míň srostlé, ale dle mě narkoza hrozí až když je dítě starší. Dej pak vědět …
Tak dcerce hrozila ta narkoza už v 9 měsících,takže věkem to asi nebude.
Ahoj. Mám strach, že moje 14. měsíční dcera to má taky. Chtěla jsem se zeptat,jak to zhruba vypadá.Velké i malé stydké pyksy jsou v pohodě,ale v počevním vchodu má něco, vypadá to jako kůže. V podstatě není vidět žádná „dírka“ dovnitř. Omlouvám se za výrazy, ale nevím jak bych to přesně popsala.
a vy jste byly pod narkozou,ze jo. Muzu se zeptat, jak to probihalo a jak dlouho jste byly v nemocnici?
uz jsem si to nasla o par stranek dal. No, tak zajedu k dětské a uvidíme.Děkuju
Poprvé jí bylo 14.měsíců.Ve čtvrtek jsme nastoupili,v pátek šla na sál,dostala uklidňující kapičky,pak ji sestra s postýlkou odvezla.Já jsem mohla na chodbu před výtah.Potom odjeli výtahem.Bylo 8 hodin ráno.V 8,20 ji dovezla sestřička spící zpátky.Po půl hodině se probrala z narkozy a ještě měla 4 hodiny kapačku.Potom mě sestřička ukázala jak po každém čůrání ošetřit a přebalit.Vše proběhlo v pořádku a v sobotu ráno nás propustily.
Podruhé jsme byly to jí bylo 23.měsíců.Už to bylo horší.Méně jí uspaly a ze sálu dovezly hodně brečící ,musela dostat něco do žíly na uklidnění a i tak to bylo hrozné.4 hodiny měla kapačku a šílela z narkozy.Nebudu nic zastírat,byly to hrozné 4 hodiny.Bylo to horší i tím,že měla na 25 hodin vývod,jelikož už byla podruhé na rozrušení v narkoze,tak aby se to lépe hojilo a nedr
nedráždilo se to močí.Celý den jsem ji jen chovala,nebo ležela.Cévka jí dost vadila.Horší na tom vždy bylo,že nemohla od půlnoci jíst a dostala piškoty až v 17 hodin odpoledne po zákroku.V sobotu dopoledne vyndali cévku a musela hdně pít a vážily se plenky,jestli dost vyčůrá a je vše v pořádku,jestli se to cévkou nepoškodilo.Nyní jsme tedy 9 měsíců po operaci a je to tak,že po prvním rozrušení je tam srůst (Bylo nm řečeno,že čím více rozrušení v narkoze,tím více srůstů).Takže od operace den co den musím naolejovat prst a celou tu mini dírku prodělat,jinak je to druhý den slepené.Pan doktor povídal,že se ještě nesetkal,že by to takhle rychle srůstalo.Takže máme teď synechii s tím,že jsou tam srůsty,nikdo už to rozrušova nechce (zatím nemáme žádné jiné problémy) a uvidí se více,až bude starší,jestli se to rozlepí samo,nebo ne.
Ahoj holky a holčičky!
Nechce se mi věřit, kolik maminek toto nezná, nejen tady ale i na jiních fórech…
Nicméně je fakt, že i mou kamrádku v porodnici nepoučili…
Od miminka u holčiček po koupání olivovým olejíčkem Z LÉKÁRNY (ne kuchyňským!!) očistíme genitál- mázek, je třeba opravdu stydké pysky rozevřít a očistit a hlavně pozor, pravidelně vulvu rozevírat- zejména na tom konci u zadečku, tam to srůstá nejčastěji! Nebát se, klidně ráno a večer při přebalování.
Prevence je základ všeho. Komu není jasno, nechá si ukázat u pediatra.
Všem holčičkám, co musely na zákrok, přeju ať jsou v pořádku a maminkám pevné nervy.
Moje malá měla poprvé srostlý poševní vchod. Bohužel, i přes roztahování se to tam nakonec objevilo. Naštěstí šel srůst krásně rozdělat u gynekologa takovou sondičkou - bílou tyčinkou. Malá neplakala, jen se vztekala, že jí sestřička drží nožičky. V 6 měsících jsem si všimla, že má malá další srůst, ale vnější. Velké stydké pysky byly srostlé ke stehýnkům. Gynekolog mi řekl, že to musela mít už od narození a že si toho nikdo nevšiml. 2 měsíce jsem se snažila masírovat, ale nešlo to. Gynekolog umrtvil pipi a rozrušil nástrojem. Tekla trošičku krev, ale zachvíli bylo dobře. Od té doby je vše v pořádku.
Roztahuju a jemně oddělávám každé přebalování.
natalusko Prosím tě, co používáš za ten olejíček? Nějaký z lékárny? Naší malé to po měsící od rozrušení zase lehce srůstá.
A to jsem se snažila roztahovat minimálně jednou denně.
Jenom nevim, když to má zatím tak 2 milimetry, jestli bych jí to mohla sama zkusit rozručit prstem. Gynekoložka jí to vždycky dělala jenom namazaným prstem.