Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak starší dcerka to má až dolů a ta mladší co byla na tom rozrušování to má tak,jak píšeš.Právě my na gyndě říkali,že se to taky může stát,že je více druhů synechie (rozlišuje se to podle toho kde to srůstá.Naše mladší to má právě tak,že to nemá až dolů a jak jí to už jednou rozrušovali pod narkozou,tak se to samo rozlepí,až se jí začnou tvořit ženské hormony,ale nerozlepí se to už úplně celé,protože se tam vytvořily srůsty (jakoby zevnitř,proto má na pohled tu dírku menší.
aha, takže to vypadá, že to malá má asi přilepený, nebo strostlý
mazala jsem jí to i dnes ráno a přišlo mi, že to trošinku povolilo, ale mám strach jí to udělat silou, když nevím, jak to přesně má vypadat, abych jí neublížila
mi jsme od Olomouce a dět.gyn.máme až v Brně a moje gyndařka tady by malou asi nevzala, ale mamka chodí k jedné, která je moc dobrá a příjemná, tak asi zkusím k ní zavolat, jestli by mi na malou nekoukla, ať nemusíme, až do Brna a uvidím, co mi ona řekne.
ahoj,
bohužel naše malá to ma také a jsme objednane do Motola, tak jsem se ctěla zeptat co máme očekávat. Jaky je tam personal,na co si dat pozor atd. Docela mne desi, co tady ctu a co malou ceka. Mam strach, aby z toho nemela dozivotni trauma. Take mi nikdo nerekl,ze ji mampromazavat.Hned zitra zacnu a budu zkouset roztahovat.Mala ma 16měs.
diky za radu
Petra
Malé je mi líto, ale z Prahy nejsem, tak nevím, jak to tam chodí. Mé maličké to dětská gyn. oddělila vatovou tyčinkou a malá o ničem ani nevěděla. A taky jsem byla naštvaná, že mě neupoznili v porodnici, že se má roztahovat a promazávat. Když jsme teď po gyn. šli k dětské na očkování, tak jsem jí dávala zprávu z gyn. a ona , že jí to roztahovat nemám, tak jako, jak si pak člověk má vybrat, ale slovo dětské gynekoložky, že mám roztahovat a promázat, je pro mě víc!takže promazávám a roztahuju pro jistotu!
Ahoj, moje mala mela stejny problem. Taky mi nikdo v porodnici nerekl, ze se to ma delat a pak jsem sla na kontrolu a prislo se na to az ve 4 mesicich. No, nic vazneho to nebylo, dalo se to jeste oddelit, ale beha mi mraz po zadech, kdyz si predstavim, ze by se na to prislo az pozdeji a musela by absolvovat nejakou rozrusovaci operaci
No priste uz budeme chytrejsi ![]()
To máte pravdu, že příště už budeme chytřejší, ale kdyby byli doktoři, nebo sestry normální a upozornili nás na to, nemuseli by prďolky mít takové problémy.
Holky to máte úplnou pravdu.Nám o tom taky nikdo neřekl a to mám už starší dcerku.Potom mě bylo řečeno,že zřejmě ten zánět ledvin co jsme měli v půl roce byl od té synechie,tak to už bylo dost.Kdyby mě to někdo řekl,tak je jasné že to budu dělat.Teď už můžu říct,že Lucinka je od května po druhém chir. rozrušení a díky tomu,že každý den poctivě i když násilím (Luci se dost brání) rozrušujeme,tak máme pokoj.
Před týdnem jsme byli na kontrole v Brně na dětské gyn a máme to v pořádku, další kontrolu máme až v prosinci ![]()
Ahoj holky, máme to samé. Poprvé malé srostly malé pysky k sobě. Byla jsem dost nervózní a cítila jsem se jako neschopná matka. Přitom jsem vytírala a mazala. Včera jsem si všimla, že jí začaly srůstávat k velkým. Moje nervy. Jednu stranu jsem trošičku rozrušila vatovou tyčinkou, ale ještě kousek tam zůstal. Ta druhá strana je srostlá fest. Jsme objednané na tento pátek. Mám dost strach, že budeme muset do nemocnice. Jak to rozrušení pod narkózou probíhá?
Ahojky,tak já už to s mladší dcerkou podstupovala dvakrát ve FN v Motole.Potřebuješ předoperační vyšetření.Pokud půjdete do Motola,tak je tam šikovný pan doktor Teslík,který dcerku operoval.Nastupuje se ve čtvrtek,jelikož mají v pátek operační den.Ve čtvrtek dopoledne jsme nastoupili na oddělení dětské chirurgir.Klasický příjem a na odpoledne jsme měli dvě hodinky vycházky v areálu nemocnice,jelikož na operaci šla v pátek a ve čtvrtek s námi nic nedělali.Na pokoji jsem byla s ní.Poprvé nám bylo 15. měsíců,podruhé bez měsíce dva roky.Na pokoji měla malá postýlku a ty spíš na rozkládacím křesle,které si vždy večer rozložíš.Jinak pro dva pokoje je společná sociálka.V pátek ráno jsem musela dcerce sundat naušničky.O půl osmé přišla sestřička a dala dcerce do pusinky kapičky (takovej oblbovák,aby se zklidnili a byl lepší převoz na sál).V osm hodin ji sestřička dala do postýlky a vezla z oddělení k výtahu.To jsem mohla jít s ní.Stejně jsem šla jen ke dveřím,protože pak už jsem řvala jak malá holka.A za 20 minut už byla Lucinka zpátky ze sálu.V ručičce mají kapačku na tři hodiny (Výživu-směla jíst do půlnoci a naposledy se napít ve 4 hodiny ráno.Pak celý den nic až večer v 17 hodin dostala trošku piškot a přesnídávku.A to že nemohla jíst bylo to njehorší,jelikož měla hrozný hlad a řvala hlady.Stejně dostala už v 15 hodin trošku piškot,ale musí se dávat pozor,aby nezvracely).Stejně nejhorší bylo ji udržet,aby si ty tři hodiny nevytrhla kapačku.Po první operaci to bylo lepší,déle spala a dalo se to s ní vydržet.Po druhé operaci ji probudili už na sále,takže už ze sálu jela s křikem a můžu ti říct,že to byl nápor na moje nervy.Jelikož to bylo druhé rozrušení,tak měla taky na 25 hodin vyvedenou cévku a to byl boj.Vadilo jí to,nesměla chodit,jen ležela.Po narkóze dost vyváděla.Držela jsem ji já s jednou sestřičkou a stejně musela dostat dvě dávky zklidňujících léků.Potom je pro ně bolestivé čůrání.při přebalování ti setřička ukáže,jak se o ránu starat.Jinak nám v sobotu vyndali cévku,musela hodně pít,aby se zjistilo,jestli vše funguje tak jak má.A odpoledne jsem jeli v 15 hodin domů.Po té první operaci,kdy neměla vývod nás propustili ráno v 8 hodin.Přeju,ať nemusí na sál a kdyby jsi pořebovala něco vědět,tak se prej,poradím ráda.
Děkuju moc za odpověď, teď jsem tedy vystrašená ještě víc.
Nedokážu si představit, jak nedávám najíst skoro 7 měsíční holčičce, která je zvyklá jíst co 2,5 - 3 hodiny a ten pobyt v nemocnici. Jsem z Valašského Meziříčí, tak uvidíme, jak to bude fungovat. Já doufám, že to půjde v ordinaci, ale i tak jsem dost na nervy ![]()
Taky doufám,že vám to rozruší v ordinaci.Ale můžu ti po pravdě říct,že jsem byla raději,že jsme šli na sál.Jo,někdo to asi nepochopí,ale když potom vidíš vlastní holčičku,jak se to za každou cenu snaží rozrušit,i když to nejde,tak tohle bylo asi lepší.
nataluska píše:
Taky doufám,že vám to rozruší v ordinaci.Ale můžu ti po pravdě říct,že jsem byla raději,že jsme šli na sál.Jo,někdo to asi nepochopí,ale když potom vidíš vlastní holčičku,jak se to za každou cenu snaží rozrušit,i když to nejde,tak tohle bylo asi lepší.
Nataluska, ještě se chci zeptat. Malá měla srůst malých pysků k sobě nebo opačný? Malá u prvního rozrušování (srůst malých pysků k sobě) ani nemrkla a ještě se smála na doktora. Měla tam jen slabou blanku. Kdyby jí to mělo bolet, tak by jí určitě můj doktor netrápil za každou cenu. Teď mi při čištění dělá to, že mi scvakne nožky k sobě. Jsem zvědavá na ten boj zítra u doktora. Minule na něj totiž přímo vystrkovala. .. ![]()