Synechie - máte někdo zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7250
6.10.11 20:35

Ahojky,tak poprvé to měla malá kompletně srostlé a zůstala ji tam pouze malá dírka na odtok moči.První operací zůstávají nějaké srůsty,takže teď to má sice rozrušené,ale ne po celé délce.To by snad (Podle doktorů) mělo rozlepit samo,až se jí budou tvořit ženské hormony.Určitě dej vědět,jak jste dopadli.Mě potom po operaci poradil primář dětské chirurgie jeden fígl,jelikož i když jsme rozrušovali,tak to mělo temdenci stále srůstat.Koupila jsem si v lékárně olivový olej a každý večer si namočím malíček do oleje a musím se snažit prstem tu dírku roztahovat a prodělat dovnitř.První tři měsíce byl šílenej boj a bylo potřeba manžela na asistenci.teď už to bere jako každodenní rutiny a je moc šikovná.Dej vědět jak jste dopadli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LucieHo
7.10.11 14:00

Tak jsme zpátky od doktora. První říkal, že je to v pořádku. Ale pak se mu to na druhý pohled nezdálo. Zkoušel to rozrušit sondičkou a potom pinzetkou a nic. Máme to do prosince masírovat a zkoušet mazat. V prosinci se máme objednat a kdyžtak to umrtví mastičkou a rozruší. Malá plakala, ale spíš kvůli tomu, jak jsme jí držely se sestřičkou nožičky, aby se tam doktor mohl dostat. Jak jsme jí pustily, tak se začala usmívat a vyplazovat jazyk. Uvidíme tedy v prosinci.

• Citovat
  • Upravit
1879
7.10.11 20:52

Tak hlavně, že to malá vzala tak v pohodě, a snad to bude v prosinci dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
7.10.11 21:15

Tak snad vám to dopadne dobře.My jsme taky masírovali,ale nám to teda nepomohlo.Pokud ti to jen trošku půjde,tak zkus tím prstem to prodělat,nenásilně to zkusit.Nám to pomáhá,aby nám to nezarůstalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucipísek
5.12.11 23:50

Tak Eli jde na gyn Bulovka v 17ti měsících. Snad to bude v poho. Má to srostlé 3mm, takže malinko, ale sama si na „odtrh“ netroufnu. Raději si to nechám odborně ukázat a doufám, že to nikdy nebudu muste praktikovat. Neumím si představit, že budu denně např. 5ti leté holce promazávat dírku. Umýt jí to ano a zbžně zkontrolovat, ale toto?

• Citovat
  • Upravit
7250
6.12.11 12:19

Jojo,ale bohužel než denně roztahovat nám nezbývá.Raději toto,než další operace a ta by už byla plastická,jelikož jsou po první operaci maličké jizvičky.Vám přeju,ať je vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Androuš
4.1.12 21:42

my jsme jednou na rozrušení už také byly(v roce), malá neměla poševní vchod, tedy měla,ale jen 3mm…ted mě napadá jak mají vypadat malé pysky u dvouleté holčičky? Jsou taky takové ,,plandavé" jako u dospělích žen nebo takové nižoučké??

• Citovat
  • Upravit
878
5.1.12 11:01

Nás to také potkalo,na roční prohlídce to malé zjistila dr.Pravila že jí to mám roztahovat že jí to srůstá,že kdyby jí to zarostlo tak bychom museli na gyndu.jsem ani netušila že se něco děje a nenapadlo mi se víc potat protože jsem to brala jako doporučení abych nic nezanedbala.Jenže doma na to koukám a ona to má srostlé jakoby od spoda a má jen dírku nahoře.Tak nevím jak to dr myslela že jí to srůstá když už je to srostlé,možná že je to jen lehce a pomůže to roztahování :nevim:
No budu to zkoušet a pravidelně roztahovat a když za dva týdny nebude změna zajdu za ní a´t přesně vím.Mám stravch to nechat a jen masírovat do další poradny aby to nebylo ještě horší.

vaše zkušenosti mi dost šokovali :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucipísek
5.1.12 11:15

Tak Eli byla na té Bulovce a byla na křesle cca 2vteřiny a šla dolů. Brečela jen proto, že jsem jí držela. Hned jak slezla byla v poho a ani kapka krve. Fakt to bylo v klidu. UF!
Cermonco, nečekej a zkus zavolat na dětskou gyndu v okolí a akdyž budou požadovat doporučení tak si pro něj dojdi k dětský. Jak to popisuješ tak to má docela dost. Nebo to zkus sama ve vaně mokrou žínkou, ale já si na to netroufla.
Jinak dr. nám řekla: po dobu co nosí pleny roztahovat denně a až je přestane nosit, alespoň 1× týdně a naučit to holčičku aby si to dělala sama.

• Citovat
  • Upravit
Androuš
5.1.12 12:19

Cermonco, tak přesně jak to popisuješ, tak to měla moje holčička…z vlastní zkušenosti bych neváhala a pokud si na to sama netroufneš, tak navštívit dětskou gynekologii(zatím je to blanka, která se odlepuje snáž než když to potom zbytní)…doktorka to dělala tak, že otřela krém, kterým byla malá natřená, aby se jí to neklouzalo a potom to byl takový fofr - najednou z malé dírečky byl normální poševní vchod…naše malá k tomu má slony pořád a to už jí jsou dva a čtvrt a je bez plen, ale pokud vidím,že kousíček zase zarostl, tak si s ní vlezu do vany, děláme blbosti (už si pipinku roztahuje sama, bere to formou hry) ,a když je ve vaně dýl je kůžička pružnější a jde to líp a ani o tom neví, takže to nebolí. Pokud by se ti to povedlo doma, kup si dermazulen, je to modrá mastička s výtažkem z heřmánku, to je vše, co nám na to doktorka dala a mazat 2× denně..

• Citovat
  • Upravit
878
5.1.12 13:11

No já právě nevím zda i u tam malých miminek to tam má vypadat jako u dospělých,že je tam prostě vidět ten poševní vchod :nevim: Koukala jsem na starší dceru a ta to tam má normálně vidět,prostě se jí ty malé pysky rozevírají po celé délce.No a maličká tak má jen dírečku nahoře ale nedokážu odhadnout tak maximálně 0,5 mm

No moje gyndařka dělá i dětskou gyndu tak tam asi teda zavolám zda se na malou podívá.
dětská dr.to říkala jako by to nic nebylo ale nějak se mi to nezdá :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Androuš
5.1.12 13:19

přesně tohle jsem si taky říkala, a myslela si, že ta malinká dírečka tam má být a jak rostou, tak se zvětšuje i dírečka…omyl:( je to pořádná dírka tak 2cm určitě…nenech se odbít s tím, že to budou řešit až dýl, opravdu čím dýl, tím hůř…tahle si to nebude pamatovat a potom by z toho měla chudinka pěkný trápení…jj, mě to taky řekla jako kdyby se nechumelilo a gyndařka mi pak říkala, že je dobře, že jsem to nenechala být, že když se to zjistí hned a hned se to i řeší, takže to pro dětičky není bolestivé jako když blanka zbytní a musí se rozrušovat tyčinkou nebo pod narkozou …držím palce, ať máte brzy po problému a hlavně, at se nevrací…v životě by mě nenapadlo, že tohle může trápit i holčičky, pořád se mluví o klucích a tahle dívčí problematika známá není:(

• Citovat
  • Upravit
7250
5.1.12 13:23

Opravdu se nenech odbýt.Malá měla za sebou první rozrušení v narkoze a když jsem se ptala,že tam má furt tu dírečku menší,tak mně bylo řečeno,že co rozrušení v narkoze,to zůstává jizvička,takže i kdy je naše Lucka po druhém rozrušení,tak má stále malou dírečku a mělo by se to samo úplně rozlepit,až se začnou tvořit ženské hormony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
5.1.12 13:35

Holky díky,dnes už je pozdě ale zítra hned volám na gyndu.Mám výhodu že tu gyndařku znám,a předpokládám že k dětem se bude chovat s citem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
5.1.12 14:31

Ahoj Cermonco:) Zrovna zítra jdeme na rozzrušení do fakultky - dětská gynda je tam v pátek na objednání a moc hodná paní doktorka. Už jdeme potřetí. Taky vždycky odspoda. Zatím to šlo doktroce vždycky jen prstem. Já si na to netroufám. Od posledního rozrušení jsem to pravidelně roztahovala a dobrý. Jenže pak najednou na sebe nedala sahnout a já se bála, že když ji bude třeba manžel držet a já roztahovat, tak aby z toho pak neměla nějaký psychický blok. Že se jí tam dole násilně hrabeme. No a má to tam zas. Tak ať vám to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí