Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jen ze zajimavosti jsem zacala cist tenhle prispevek, netusila jsem co to ta Synechie je. Jsem v soku. I kdyz malou myslela jsem ze dostatecne myji a natiram, nevim ci nezacina nabeh na srust. Nevim ci jde o neco vazneho, jelikos jeji male stydke pysky jdou jeste otevrit, ale u spoje tak asi 3mm uz ne. Nevim ci to tak ma byt ci ne. Bohuzel zijeme v zahranici, kde gynekologie pro me je naprosto nedostupna, ne tak pro malou, takze uvitam, kazdou radu, dekuji.
Tak naše Lucinka byla v září na rozrušení v Motole kdy jí bylo 15 měsíců.Bohužel výsledek vydržel přes veškeré mazání pouze 6 týdnů.Dnes ji má opět celou srostlou a to ji každé přebalení poctivě mažu.Opět máme problémy s močí,zůstávají tam bakterie.Teď se rozhodujeme jestli jet zase do Prahy na další rozrušení pod narkózou.Jestli už budeme mít potom pokoj a už se to neslepí.Starší dcerce jsou 4 roky a ta má naštěstí pokoj.
Starám se o obě stejně.Spíš bych řekla,že o tu mladší více a té se synechie vrací.Tu starší otřu olejem tak jednou za dva dny a ta má pokoj.V Motole mi říkala doktorka,že tam mají holčiny,která jezdí každý půlrok a to jí jsou 4 roky.
Tak jsme se včera vrátili z Motola,kde jsme byli na rozrušení v narkoze.Bohužel se to nedalo rozrušit ambulantně.malá měla 24 hodin cévku z močáku a bylo mě řečeno,že při tom prvním rozrušení se to nerozrušili celé,proto to zřejmě znovu srostlo.Nyní jdeme na kontrolu za 14 dní,tak uvidíme.Jo a ještě mě doktor řekl,že při používání jednorázových plenek jsou k tomu větší sklony,že to sroste.
Zdravím maminky, dcera měla po narození cystu ze stěny dělohy, kterou jí odoperovali, dnes jsme jeli na kontrolu jako každý měsíc, je jí 5 měsíců a doktorka mi řekla, že má srostlý malý pysky, naštěstí jí to oddělila sama a malá o ničem ani nevěděla, ale řekla, že ji mám pečlivě mýt, jak kdybych nemyla:( a roztahovat a mazat olejíčkem, ale jakým to už nevím? prosím o každou radu, děkuji a tím olejíčkem se mají mazat ty vnitřní pysky?nebo jen vnější, měli by se asi mazat ty vnitřní, aby nestrostly, já jsem jak magor:D já jen, že sama jsem se dole ničím nikdy nemazala.
Ahojky,takže já jsem koupila v lékárně slunečnicový olej.Dcerka už byla na rozrušení dvakrát v narkóze.Nám žádné mazání nepomáhalo.Až teď nám nová gynekoložka poradila,že večer pořádně umýt ruce.Manžel malou drží a já si namočím malíček do oleje.Rozevřu jí dole pipinku a ten malíček strčím opatrně do dírky.Takto to dělám každý večer a zatím máme po porblémech.Zní to drasticky,ale opravdu to pomáhá.
takže se má mazat ta dírka? no trošku drasticky to zní, ale pokud to malou nebolí a pomáhá to, tak proč ne.
My když jsme mazali jen okolo tak to srůstalo pořád dokola.Takže nám naše nová dětská gynekoložka poradila opravdu pořádně rozevřít,namočit malíček do oleje a opravdu strčit prstík do dírky a promazat i okolí.Děláme podle nové rady a opravdu už nám nic nesrůstá.
My když jsme mazali jen okolo tak to srůstalo pořád dokola.Takže nám naše nová dětská gynekoložka poradila opravdu pořádně rozevřít,namočit malíček do oleje a opravdu strčit prstík do dírky a promazat i okolí.Děláme podle nové rady a opravdu už nám nic nesrůstá.
zatím malou nemažu, pokud ale uvidím, že to má tendenci srůst, nebo se to trošku slepí, tak to začnu promazávat, děkuji za radu ![]()
Ahojky,mě právě povídala ta nová gynekoložka,že jako pravenci před slepením každý večer řádně omýt a promazat.Já bych po našich zkušenostech mazala.Mám starší dcerku a když jsme to zjistili u té mladší,tak tu starší preventivně ob den taky mažu.
aha, po zkušenostech se nedivím, jen manžel moc nesouhlasí, abych ji tam mazala, tak uvidíme, za měsíc máme jet na kontrolu na gynekologii, tak uvidím, co mi Mudra řekne. A jinak ten slunečnicový olej v lékárně, bych měla říct, přímo na co to chci? nebo je ten olej na víc věcí?
Ne,jen řekni v lékárně,že chceš slunečnicový olej.U nás v lékárně už to mají přímo navážené ve skleničkách.Jinak já bych alespoň roztahovala stydké pysky a promázla alespoň to.Pokud už vám jednou rozrušovali,tak se tp může znovu opakovat a měsíc je dlouhá doba,to může do té doby znovu srůst.To je jen má rada.
tak jsem včera ten slunečnicový olej koupila a malou každý večer po koupání pro jistotu promazávám, ale všimla jsem, je mi to takový trapný se ptát, ale nejsem si jistá, jestli nemá trošku přilepený vnitřní pysky k vnějším
mají ty vnitřní pysky vést až dolů okolo celé pipi? malá to má totiž jakoby jen zvrchu dírky a okolo jen tak do půlky, až dolů jí to nevede, jako že by ty pysky lemovali dírku.