Synechie - máte někdo zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1686
29.4.16 21:24
@Jana12345678

Malá má 22. měsíců a doktorka mě na to upozornila v roce a byly jsme na rozrušení tak cca 6krát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.2.17 17:02

Prosim vás, jak probíhá ošetření synechií? Malé je 5.měsíců a pediatr nás poslal na gyndu. Nevim co nás čeká, začínají se jí spojovat pysky (zatím jen průhlednou blankou ),ale oddělit to nejde :(,,pipinku" jí čistim pravidelně u každého přebalení…ale asi teda špatně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
24.2.17 17:19

@Andruška13 my jsme dostali mastičku a mažeme to vždy večer tenkou vrstvičkou. A už to povoluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
24.2.17 19:20
@Andruška13 píše:
Prosim vás, jak probíhá ošetření synechií? Malé je 5.měsíců a pediatr nás poslal na gyndu. Nevim co nás čeká, začínají se jí spojovat pysky (zatím jen průhlednou blankou ),ale oddělit to nejde :(,,pipinku" jí čistim pravidelně u každého přebalení…ale asi teda špatně :nevim:

Nám to pediatr normálně takovym speciálním nastrojem udělal taky tam naposledy měla tuhle blanku a ani neplakala pak jsme to mazali mastickou. Malá na to trpí od narození to měla už 3 X staci chvíli nehlídat a je to:(Ptala jsem se sestřičky a prý jednou za čas se najde holcicka co na to trpí a měli tam jednu co ještě v 5 letech se ji to vracelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
24.2.17 19:25

Jo a měli jsme masticku dermazulen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.2.17 19:59

To by bylo fajn, kdyby nám dali jen mastičku. Ale na dětskou gyndu jsme objednaný až za tři týdny, protože mají mezi tim dovolenou tak mám strach, aby jí to do tý doby nesrostlo úplně a nemuseli jí to řezat :( Já mám teď hrozný výčitky, že jsem něco zanedbala, ikdyž mě o tomhle nikdo neinformoval, že by to mohlo srůstat…a to ani v porodnici. Doufám, že jí to přinejhoršim prostřihnou tam a nepoženou nás na chíru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
24.2.17 21:02

@Andruška13 to není špatnou hygienou..je malá kojená nebo na UM? Doktorka mi říkala, že to mívají nekojené holčičky, protože si neumí ještě vytvořit estrogen, kojené holčičky mají estrogen z mléka matky.. Moje to měla taky, žádný speciální nástroj, prostě vatička na špejli, doktorka jí to kolem pysků projela a hotovo, celý zákrok trval asi minutu. Doktorka mi poradila jednou denně večer mazat slunečnicovým olejem-koupíš v lékárně a přes den mazat Bepanthenem..ničeho se neboj a držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4739
24.2.17 23:44

@Andruška13 ja som sa tiez bala, ale to az tak rychlo takto silno nezrasta. Je to rychlo takou tycinkou. Dcera to maka az v 2.5 roka. Ale ona si nechce od miminka bwchat na pipku sahat, tak je to narocne. Nam gyndarka doporucila manualne tu duerkz kazdy vecer rozrahovat az do cca 8 rokov 8o Naucili sme to dceru samu, aj si ju cistit a iba dozerame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.17 10:46

Malou nekojim, je na UM tak je možný, že je to tim.Na vaše rady jí to při přebalování promazávám Bepanthenem a řekla bych, že to má lepší tak uvidíme. Mockrát všem děkuju, hned jsem klidnější :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
25.2.17 12:22

Tak mám tři dcerky. Všechny tři přes rok kojené. Nejstarší dcerka problémy žádné, nejmladší také ne a prostřední byla již dvakrát na rozrušení pod narokozou v motole. Poprvé v roce a půl a pak ve dvou letech. I přes veškeré mazání nám to vždy opět srostlo. Dceři je teď 8 let a každý večer si musí prstem namočeným v oleji dírku prodělat, jinak opět sroste. Pokud se jí to samo nerozlepí, až se začnou tvořit ženské hormony, čeká nás plastika. Takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.2.17 09:52

Maminky, máte zkušenost z dětské gynekologie na obilním trhu v Brně??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
3.7.17 10:29

Ahoj maminky, oživuji diskuzi. Mam 2,5letou a synechii ji poprvé rozrusovali v 9 měsících. Ač jsem o tom četla a snažila se ji od miminka mazat tak v 6ti mes me pediatr upozornil ze se to začalo slepovat a stejne se nedařilo a za tri měsíce dírka odspodu komplet slepena. Pak az do letošního jara jsem cca tak jednou dvakrat tydne mazla vatovou tycinkou Dermazulen a zdálo se v pohodě, dírka byla cela videt. Pak skončily přes den i noc pleny a v mazání jsem polevila a treba mazla dvakrat za měsíc. No a vcera jsem chtela zase namazat a je komplet skepena odspodu az nahoru k curaci dirce. Vubec ji nejde oddělit. Jsem z toho na špatná ze se ji to během měsíce komplet zalepilo. Jdu schanet dětskou gynekolozku, bojim se, aby to nemela uz moc pevne na rozrušení. Pri te prvni synechii to mela uz dost silné, rozrusit to slo a mela tam krvavé jizvicky. Před zákrokem jsem namazala Emla krémem a ani nepipla. Pak stale Dermazulen aby nepalila moč.
Holky ta estrogenova masticka nebude žádná bez předpisu ze? Četla jsem ze ji doktoři neradi předepisují. Nejraději bych zkusila mazat.

A nahodou tip na dětskou gynekologii v Praze nemáte? Ideálně P4 a okolí… dekuji moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
3.7.17 11:46

Mě říkal dr že aspoň do 7 let se to má u holek kontrolovat :nevim: Jinak naše holka taky už byla na rozrušení srůstů :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.17 19:42

synechie u poštěváčku?

Ahoj holky, stydím se, citlivé téma, prosím o anonym..

dneska při koupání jsem u naší holčičky (4m) zjistila, že nevidím poštěváček, že nahoře nejdou od sebe malé stydké pysky volně rozevřít :-(( pátrala jsem po netu, zjistila, že to není asi tak úplně obvyklé, že synechie vypadá jinak. Nesetkala jste se s tím některá?

jinak si připadám fakt hrozně, maličkou umývám vodou po stolici, večer koupu, pipinu roztahuju, ale tohohle jsem si všimla až dnes. Naše dětská se jí tam nikdy nepodívala a nikdy mi neřekla, jak správně se o toto místo starat (nevěděla jsem třeba, že je potřeba občas vzít olejíček), takže jsem ničím nemazala, přišla do kontaktu jen s vodou… Jednorázové ubrousky jen v krajním případě (nepamatuji, kdy naposledy), máme látkové plenky, přebaluji často, doma je skoro celé bdění bez plenky..

achjo… :((( připadám si hrozně, že jsem se více nepídila po tom, jak správně místo ošetřovat…

• Citovat
  • Upravit
324
9.9.17 20:23

Ahoj
hlavně buď v klidu, v pondělí běž k dětské doktorce nebo ji zavolej pokud ti nevadí o tom mluvit po telefonu. ony to lékařky můžou rozrušit co jsem tam četla.
stává se to často, bohužel bych řekla že to je chyba personálu v porodnici že ti to neřekli a také dětská lékařka.
Mě o tom několikrát říkala moje máma že se to holčičkam stává, že když budu mít holčičku tak se to musí hlídat, no mám dvě 10. měsíců staré holčičky :mrgreen: a musím říct že s tím problém nebyl ani u jedné.
Bohužel i v dnešní době se o tom málo ví.
Hlavně klid a vyrazit k doktorce.
A měla ti to říct, naše lékařka to prohlíží každou kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí