Synechie - máte někdo zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
753
11.12.13 13:33

@janicej taky bych chtěla vědět název!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
12.12.13 10:40

Používáme mast Calcium pantothenicum je to levnější verze bepanthen masti. nám to zatím funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
12.12.13 14:47
@janicej píše:
Používáme mast Calcium pantothenicum je to levnější verze bepanthen masti. nám to zatím funguje.

Toto mě už také napadlo, je to šetrná mastička, mně suprově zahojí třeba prasklé koutky na rtech, takže to asi taky na holkách vyzkouším :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
20.1.16 17:19

@nataluska Oživuji diskuzi, ráda bych se zeptala, jak to u vás vypadá? Já tedy již přes dva roky chodím k dr. na rozlepení u té mladší, 2,5 roku. A ted v pondělí, že už nám to neudělá a čeká nás operace. Hlavně tentokrát se jí to slepuji mimo jiné i od shora od poštěváčku a já to našla i té starší 4,5 roku. No zlbázním se. A jak všude čtu, že po operaci to má tendenci ještě více. Tak nějaká rada?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
20.1.16 20:34

@Handa86 máme za sebou dvě operace, vždy úplně k ničemu. Stejně se to vždy zase slepilo zpátky. Takže teď Lucince bbude v červnu 7 let a má pouze dírku na čůrání. Každý večer si musí dírku pprodělat prstíkem v oleji, jinak to přirůstá. Co jsem četla názory ze zahraničí, tam se to operativně neřeší a čeká se, až se začnou tvořit ženské hormony a rozlepí se to samo. Lucinka má po těch operacích akorát pořádné srůsty, nic jiného, takže už nás tam nikdo neuvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
21.1.16 08:59

@nataluska děkuji za reakci :-). No to jsou zprávy teda :-(. Dnes odpo se na ni primář podívá, tak už se děsím. A jaký olejíček máte? Ten by nepomohl po další operaci? podchytit to hned tím olejíčkem, když si takto udržíte aspoň malou dirku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
21.1.16 20:56

@Handa86 to nepomohlo ani po operaci. Hlavně byl boj ji donutit vyčůrat. A olej klasický, má ho ve skleničce a každý večer musí opakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
2.3.16 01:05

Byla jsem s malou ve dvou letech na dětské gyn.,paní doktorka byla sice rychlá, ale myslela jsem, že ji napřed jen prohlídne a řekne co a jak, místo toho jí přidrželi a bylo..,malá dost plakala a dva dny jsme ztrávili čůráním do teplé vody, jinak naříkala. Bohužel, když jsem s ní pak šla do nemocnice na jiné vyšetření, měla panický strach z doktorů. Asi po roce jsem zjistila (to už jsem prcinku nekontrolovala), že ji zase srostla a panický strach jsem dostala já..absolvovat znova to samé jsem si nějak nedovedla predstavit a tak jsem vymýšlela co s tím. Naštěstí máme moc hodnou děckou lékařku, která mě chápala a napadlo ji použít mastičku, která se dává klukům na pindíka, když jim nejde přetáhnout ( nepíšu to sice nijak odborně, ale tak jak to je :-) ). Vždy po koupání jsme prcku natřeli a málá si ji sama opatrně natahovala (jiný slovo mě nenapadá :-)), tak aby jí to nebolelo, asi po týdnu se prcka rozlepila bez bolesti a stresů.
Snad tato rada někomu pomůže :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.4.16 13:43
@verasona píše: .. Naštěstí máme moc hodnou děckou lékařku, která mě chápala a napadlo ji použít mastičku, která se dává klukům na pindíka, když jim nejde přetáhnout ( nepíšu to sice nijak odborně, ale tak jak to je :-) ). Vždy po koupání jsme prcku natřeli a málá si ji sama opatrně natahovala (jiný slovo mě nenapadá :-)), tak aby jí to nebolelo, asi po týdnu se prcka rozlepila bez bolesti a stresů.

A jak se prosím Tě ta mastička konkrétně jmenuje, co jsi použila?

V německy mluvících zemích se to mazání používá standardně, naopak rozlepování považují za zastaralou metodu, která nezohledňuje možnou traumatizaci holčičky..
Našla jsem, že používají Estriol nebo Advantan, ale estriol tu nevidím, že by se dal sehnat, Advantan jen na předpis kožaře :/

Já bych těm dětským gynekologům fakt jednu flákla za ty kecy a naprosto hulvátský přístup jak k holčičkám, tak i k maminám - tím, jak pořád dokola papouškují nesmysl, že to je jen ze špatné hygieny. Mám jich dost.. Když jsou takový hulváti k dospělým, je to hrozný. Ale když mají tenhle přístup i k malým dětem, je to neuvěřitelný a pro mě v dnešní době naprosto nepochopitelný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.16 21:45

Ahoj maminky. Trápí nás stejný problém :-( Je mi z toho na nic a připadám si jako hrozná matka. Máte někdo zkušenost s některými mastičkami, které odstraní synechii bezbolestně? A bez trápení holčiček? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
29.4.16 06:55

@Jana12345678 Jen mastička ne, my měli Macmiror kvůli infekci, ale stejně jsme třikrát byli na rozrušení. Ale holku to nijak nebolelo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.16 06:59

My jsme už byly taky. A bolelo nás to obě dvě. :-( (mě psychicky) Chtěla bych se tomu vyhnout. Jestli je nějaká jiná možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
29.4.16 12:17
@Jana12345678

Já chodila každý měsíc s dcerou na rozrušení, hned po týdnu jí to srůstalo a já to nedokázala rozrušit sama, až teď v úterý na poslední kontrola doktorka řekla, že je to v pořádku a další kontrola až za 3 měsíce, malou to nebolí, je to otázka pár vteřin. Já používám infadolan a olejíček na promazávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
29.4.16 14:27

Prý existuje nějaká hormonální mastička, ale nevím, jestli bych ji hormonama mazala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.16 18:37

Lucy 21

A kolik je vaší holčičce? A kolikrát jste byly na rozrušení? Taky mi dělá problém jí to rozrušit :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí