Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No já mám smlouvu na dva roky a pak se prodlužuje měnit tarify taky mohu,ale odejít asi né,nebo si to myslím.A to jde tam zavolat a říci že chci s tím stejným číslem přejím k vodafonu?
Pokud sis nebrala nějakej zvýhodněnej telefon nebo jinou výhodu (jako odměnu za 2 roky), tak se to zrušit dá. Alespoň já jsem to tak udělala, ale už je to dýl. Normálně se spojíš s vodafonem (nejlepší je, když tě někdo, kdo už má vodafone doporučí - má z toho bonus) a řaekneš, že chceš přejít. Oni ti už řeknou, jak poslupovat dál. Za přítele to řešil přímo vodafone, protože kopali jako psi.
Tak já jsem zase měla problémy pořád s Vodafonem, věčně nešel signál, furt opravovali vysílač, pak mi začli z ničeho nic chodít šílené faktury za telefon zvedli mi všechny částky. Ještě byli drzí a když už jsem se někam dovolala tak mě slyšeli všichni dobře ale já jsem neslyšela nikoho, manžel mi koupil i nový mobil, že zřejmě blbne mikrofon a houby s voctem pak jsme zjistili, že je to vodafonem. Takže jsem přešla k t-mobile a jsem mooooc spokojená. Mě včera taky poslali upomínku, že jsem zapoměla zaplatit sms a tak jsem letěla hned na poštu, tak doufám, že to bude okej!!! ![]()
Já tedy nikdy žádnou pokutu neplatila..ani u Vodafone, ani u O2, s T-Mobile zkušenost nemám..zato přítel bývalému eurotelu musel zaplatit fakturu na 5000 kč, i když doložil žeuzavřená smlouva není jeho a v tu donu byl v zahraničí ![]()
radka.vos píše:
Haninac - tak bych zkusila mail, a nebo to risknout, zkusit jejich bezplatnou linku i ze zahranici a treba taky nic nebudes platit, i kdyz to bych asi byla naivni…![]()
tak jsem zavolala i ze zahranici na 4603 tusim a taky zadara (ceske cislo momentalne pres nemeckej T-Mobile)
aspon teda zatim mi zadny kredit nestrhli.
desne se divili jak mi mohla posledni faktura neprijit a prehazovali si me jak horkej brambor od jednoho k druhymu (nemohli najit moje stary faktury ani pres tel. cislo - bordel, no
), ale nakonec uspech! uz mam minimalne v SMS co a jak kam zaplatit. Pokuta prej zatim nehrozi, tak jsem zvedava…
já mám T -mobile už pěkně dlouho a jsem spokojená.
Taky jsem párkrát zapoměla zaplatit a vždy v pohodě. Reagovala jsem hned na první upomínku a zaplatila ji nejpozději do 7 dnů. ![]()
Když je nějaký problém radši jdu přímo na pobočku, mám radši osobní jednání.
Zdravím, no já teď trochu koukám - před rokem (byl to prosinec a pak únor) jsem s T-mobilem a jeho pokutami měla taky problém..Domů mi přišla složenka a asi za dva týdny hned upomínka od společnosti Jurisdictus - s tím, že T-Mobilu dlužím za zútovací období (jednalo se o to samé jako na dané složence) a že musím neprodleně uhradit dlužnou částku, cca 500kč plus penále 1000kč. Když jsem volala operátorovi tak mi slečna řekla, že ano, že je to tak, mají právo za prodlené účtovat danou částku a pokud ji nezaplatím do 5-ti dnů, odpojí mi telefon. Když jsem se zaptala jak můžou takovou sumu dávat za prodlení dvou týdnů, prý jí posílali před třemi, někde se zdržela, ale za to může pošta..Je možné to nějak řešit - navrácení pokuty apod. třeba přes ČTÚ?
lukymaty píše:
Ahoj měla bych dotaz dostala jsem od t-mobile pokutu 1000kč a to jen za prodlevu jednoho měsíce a za upomínku 150kč je to normální?
Baru112 píše:
Zdravím, no já teď trochu koukám - před rokem (byl to prosinec a pak únor) jsem s T-mobilem a jeho pokutami měla taky problém..Domů mi přišla složenka a asi za dva týdny hned upomínka od společnosti Jurisdictus - s tím, že T-Mobilu dlužím za zútovací období (jednalo se o to samé jako na dané složence) a že musím neprodleně uhradit dlužnou částku, cca 500kč plus penále 1000kč. Když jsem volala operátorovi tak mi slečna řekla, že ano, že je to tak, mají právo za prodlené účtovat danou částku a pokud ji nezaplatím do 5-ti dnů, odpojí mi telefon. Když jsem se zaptala jak můžou takovou sumu dávat za prodlení dvou týdnů, prý jí posílali před třemi, někde se zdržela, ale za to může pošta..Je možné to nějak řešit - navrácení pokuty apod. třeba přes ČTÚ?
Přišli mě dvě pokuty za 1000kč a upomínka za 130 protože jsem nezaplatila paušál a mám prodlení cca 20 dní. Tedka mi ukradli telefon a já nestačila bloknout simku a mezitím si dotyčný stačil užít za 2332kč a já to musím zaplatit a i na tom mám spozdný, protože ač jsem simku blokla tak mi operátor t mobilu neřekl, že někdo v té době volal, takže jsem ani nevěděla, že zase dlužím až do doby než mi přišla další obálka od advokátní kaceláře Pullman (nebo jak se jmenují) s tím, že když to neuhradím okamžitě- nebylo napsáno do kdy- chytré) bude to po mě vymáháno soudní cestou, plus další pokuta 1000kč. Takže celkem měsíční „paušálek“ mi sahá skoro k 10 000kč za telefon, který mám zablokovaný a jsem u nich na černé listině.
Bohužel jsem student a mám našetřeno cca 6000kč a další 4000 dostanu až 8. dubna cca abych to mohla zaplatit.
Nemám od koho si pujčit, takže pokud si nechci udělat dluhy ještě větší u lichvářů jako Provident atd tak asi budu muset ten měsíc počkat, ale bojím se co právě ta advokátní kancelář aby k nám jednoho dne nevtrhl exekutor atd…naši by mě zabili, ani další obálka nesmí přijít, protože řekli, že mám vše urychleně zaplatit a že jestli přijde další obálka od t mobilu nebo tý advokátky tak že normálně pujdu a at si bydlím kde chci, že oni nenechají ohrožovat svůj majetek.
Uvažuju o kontokorektu- debetním studentském účtu u Komerční banky kde mám účet, protože jinak fakt nevím…
musím v pondělí ráno těch skoro 10 000kč zaplatit, takže si potřebuju pujčit zhruba 4 000kč.
proto se chci ještě zeptat:
Chci se zeptat je někdo studentem 2. a vyššího ročníků VŠ a má debetní studentský účet (G2, Gaudeamus) u Komerční banky?Já mám domluvenou schůzku na pondělí a dle operátorky splnuji když donesu potvrzení o studiu všechny podmínky k získání debetního účtu.
Chtěla bych se zeptat na nějaké info:
1. Opravdu takhle každý ho dostane? Nebo je to jen vstupní rozhovor a pak se uvidí?
2 . Když dostanu studentský debetní účet za jak dlouho vlastně budu moci jít do minusu? Další kalendářní měsíc? Nebo hned ten den- ideálně po odchodu z banky? Jak jste to měli Vy?
3. Je to to samé jako kontokorent? Budu vděčná za každou odpověd- ale jen k tématu tak nějak. Díky
Ahoj, než se hnát z průšvihu do průšvihu (kontokonrent se musí taky zaplatit), nešlo by si požádat o splátkový kalendář, že jsi student???
S T-mobilem se dá domluvit na splátky.Já to tam měla.Měla jsem od nich internet a po odpojení mi prý přišla ještě poslední faktura na 500,–, kterou jsem nezaplatila, protože jsem myslela, že už je vše ok.Odstěhovala jsem se, takže mi nepřišla ani žádná upomínka.Po asi dvou letech jsem to zjistila a naskákalo to s prodleníma na 5000,– Splácela jsem to po tisícovce měsíčně v pohodě.
Ahojky holky, ptám se pro známou. Má po splatnosti starou fakturu, aktuální je splatná dneska. Včera došel dopis na 1150,– pokuta, ok s tím počítala, dneska to chtěla vše zaplatit, ale účetní má dovču a nikdo jiný jí plat nedá - dostává hotovost, takže až v pondělí. Je nějaká možnost, že do pondělí tlf nebloknou a nebo spíš už dneska vypnou odchozí hovory? Splatnost neprodlouží, za poslední půl rok už jednou tohle dělala, takže to nejde… Díky za rady a případné info
@Xiraxinek dneska už se neblokuje ( pokud za dobu mé mateřské zas něco nezměnili) ale dočasně jí převedou na dobíjení, tj. dobije kredit a volá dál. Až zaplatí fakturu, tak jí zpět převedou na paušál