Take letite s ditetem letos k mori?? :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3739
31.5.18 11:21
@lucenka píše:
tak ono se dá cestovat i jiným dopravním prostředkem, kde není obtěžován nikdo další ;)
A proč do 15? 8o Nejpozději s nástupem do školy by snad dítě mělo být schopné pochopit, že nemůže přoječet celý let.

Tak to děcko snad neječí schválně ne? Zalehnou mu uši a to opravdu nejde předem nijak ovlivnit. Záleží na mnoha okolnostech jestli k zalehnutí dojde. Někdy to je tak nepříjemný, že i dospělý se krčí bolestí. Děckovi desetkrát nemusí vadit nic a po jedenácté ten let prořve. To prostě neodhadneš, neovlivníš a pokud tě obtěžují lidi s dětma v letadle, tak si lítej soukromým tryskáčem. Nezažila jsem, že by maminka a tatínek neudělali maximum proto, aby děcko neřvalo a neotravovalo ostatní. Ale někdy prostě Murphyho zákon zafunguje spolehlivě a nepomáhá nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
31.5.18 11:26

@lucenka Já vím, také jsem si to před dítětem zažila, takže vím, jaké to je. Proto jsem také zvážila, jestli to malá bude zvládat. A to víš, že jsem z toho nervózní, ale udělám vše pro to, aby byla dcerka klidná a hlavně v pohodě, abychom ostatní nerušili. Já si nemyslím, že lítají rodiče s dětmi tak, že by si řekli „No co, já chci dovču, tak to ten náš Honzík prostě musí dát!“ To ne. Každý si přeje, aby si to užilo i dítko. Jenže občas se prostě stane nějaká souhra náhod, že se třeba špatně vyspí a je to naprd. To se prostě stane. Ale vem si, že to se může stát i tobě, že ti něco nesedne, a budeš v letadle zvracet a hekat a ostatní budou kvůli tomu naštvaní. Ovšem je jiná liga letět s chlapečkem o kterém VIM, že to bude nejspis kovbojka. To bych teda neriskovala. A souhlasim s tebou že by to měli rodiče prostě zvážit. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
31.5.18 11:27

@kontramatka Souhlasím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
31.5.18 11:28
@TeriiTerii píše:
No tak takové rodiče také moc nechápu. V Africe je smrtelné vedro, daleká cesta - to je opravdu neohleduplné-nejen k cestujícím ale také k dítěti.. Chudinka. My letíme s dvouletou, ale je chápavá a když jí vše vysvětlim, je klidná. Stačí si s ní prohlížet knížku, ukázat z okna, ukazovat si a povídat si, nebo při uplne krajni situaci ji pustit pohadku na mobilu. Ale za me si myslim, ze bud bude spat, nebo bude tak fascinovana novym prostredim, ze se ode me po zbytek cesty nebude chtit hnout-natoz aby pochodovala po letadle. To ji radsi necham pochodovat pred odletem, nez abych ji pak nahanela po palube-to je zas nocni mura pro me :mrgreen:

tak třeba Tunis je Afrika a jsi tam za tři hodiny letu s přehledem :-D A ty rodiče bys zabila proč? Oni snad spali se špuntama v uších a nesnažili se dítě utišit? Krásně si to plánuješ. Ale pochodování po letadle je to nejmenší. Můžou jí zalehnout ouška a protrpí let krutými bolestmi, které nebude umět pojmenovat. Bude ječet celou cestu stejně jako dítě těch rodičů, které bys za to zabila. A nebo taky ne. Takže nesuď, když sama poletíš s děckem prvně a nemáš ani šajna o tom, jaké to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9504
31.5.18 11:30

@lucenka Tady je ale řeč o charterových letech, ty trvají 2-3 hodiny, to se snad vydržet dá, ne? I kdyby tam dítě ječelo opravdu celou dobu, a ty při těch krátkých letech chceš spát? To snad ani nemá cenu usínat, na těch pár desítek minut.
Ty jsi s malým někde v Asii, ne, už nějakou dobu. Jak jste se tam dostali, vlakem? Kolik mu bylo, když jste tam letěli? I když zřejmě neletěl porvý, tak jsi nemohla tušit, jak bude reagovat, jestli mu třeba zrovna nebude blbě a nebude ječet. Přestió jsi s ním letěla, a určitě to byl delší let, než někam po Evropě na dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
31.5.18 11:32

@kontramatka Protože Tunis Egypt apod. je nejen vedro, ale take muze chytit poradnou srajdu. Proste do techto zemi s malym ditetem je to podle me risk. To si tedy soudit jeste dovolim. A jake mas zkusenosti s litanim ty? Take tu jen pises nazory ale o tobe jsme se jeste nic nedovedeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
31.5.18 11:32
@renap píše:
@lucenka Tady je ale řeč o charterových letech, ty trvají 2-3 hodiny, to se snad vydržet dá, ne? I kdyby tam dítě ječelo opravdu celou dobu, a ty při těch krátkých letech chceš spát? To snad ani nemá cenu usínat, na těch pár desítek minut.
Ty jsi s malým někde v Asii, ne, už nějakou dobu. Jak jste se tam dostali, vlakem? Kolik mu bylo, když jste tam letěli? I když zřejmě neletěl porvý, tak jsi nemohla tušit, jak bude reagovat, jestli mu třeba zrovna nebude blbě a nebude ječet. Přestió jsi s ním letěla, a určitě to byl delší let, než někam po Evropě na dovolenou.

Tak letěla jsem s dítětem dostatečně starým na to, abych měla jistotu, že mi nebude v letadle brečet dlouho dobu a v případě nějaké nepřídvadatelné události ho dokážu rychle uklidnit.
A tedy mně by vadilo i na to charteru, kdyby nějaké dítě prořvalo celý let.

• Citovat
  • Upravit
9504
31.5.18 11:33

@TeriiTerii Tak tou Afrikou byl zřejmě myšlen Tunis, tam se letí stejně dlouho jako třeba na řecké ostrovy nebo do Turecka. A nesnesitelný vedro tam rozhodně vždy není, my tam párkrát byli a počasí nám nikdy extra nevyšlo, jakože tropy, a to jsme byli i v srpnu. Třeba na Zakynthosu jsme jednou měli doslova pařáky, které tam ani místní dlouho nezažili a to byla půlka června.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
31.5.18 11:33

@TeriiTerii moje zkušenost je asi deset letů s dětmi a z toho jeden absolutně celý prořvaný naším synem a to nebyl jeho první let. Nikdy neměl problém. Prohlížel si knížky, zdříml, pojedl, popil, hrál si s auty… A věř, že tenkrát nepomohlo prostě vůbec nic. Tři hodiny nepřetržitého křiku, my oba spocení, druhé dítě vlezlé pod sedadly, všichni kolem nasraní a synátor přestal okamžitě, když letadlo zastavilo na zemi. Potom usnul a spal asi deset hodin tahem. Všem okolo jsme se tisíckrát omlouvali, oni nám podávali různé věci, co je jen napadlo malému strčit aby přestal…Měla jsem chuť ho tam nechat a odejít. Bohužel v letadle nemáš kam. Pro mě osobně trauma jako prase, kdy si opakuješ, že neumíš se svým děckem zacházet. Pak nám mudra pověděla o problému zalehnutých uší a tím se to vysvětlilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
31.5.18 11:35
@lucenka píše:
Tak letěla jsem s dítětem dostatečně starým na to, abych měla jistotu, že mi nebude v letadle brečet dlouho dobu a v případě nějaké nepřídvadatelné události ho dokážu rychle uklidnit. A tedy mně by vadilo i na to charteru, kdyby nějaké dítě prořvalo celý let.

Tak nelítej :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
31.5.18 11:35
@TeriiTerii píše:
@lucenka Já vím, také jsem si to před dítětem zažila, takže vím, jaké to je. Proto jsem také zvážila, jestli to malá bude zvládat. A to víš, že jsem z toho nervózní, ale udělám vše pro to, aby byla dcerka klidná a hlavně v pohodě, abychom ostatní nerušili. Já si nemyslím, že lítají rodiče s dětmi tak, že by si řekli „No co, já chci dovču, tak to ten náš Honzík prostě musí dát!“ To ne. Každý si přeje, aby si to užilo i dítko. Jenže občas se prostě stane nějaká souhra náhod, že se třeba špatně vyspí a je to naprd. To se prostě stane. Ale vem si, že to se může stát i tobě, že ti něco nesedne, a budeš v letadle zvracet a hekat a ostatní budou kvůli tomu naštvaní. Ovšem je jiná liga letět s chlapečkem o kterém VIM, že to bude nejspis kovbojka. To bych teda neriskovala. A souhlasim s tebou že by to měli rodiče prostě zvážit. :kytka:

jo já to chápu, že se to někdy musí zkusit. Jen mě překvapují lidi, kteří to zkouší, když ví, že má dítě období vzdoru, že je ještě ve věku, kdy mu nevysvětli, že takhle se nemůže chovat atd.

Jinak před naším prvním letem jsme hodně koukali na různá videa na youtube a vyprávěli si o tom, aby kluk věděl, co ho bude čekat a nebyl z toho překvapený.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
31.5.18 11:36
@kontramatka píše:
Tak nelítej :mavam:

to nejde ;)

• Citovat
  • Upravit
3739
31.5.18 11:37

@TeriiTerii byli jsme tenkrát párkrát v Tunisu a na Djerbě a nikdy nikdo žádné problémy se srajdou neměl. Voni češi vždycky na AI sežerou nač přijdou, ať se jim huby roztrhnou a pak to svádí na Faraóna :jazyk:
Každopádně ať si užijete krásnou dovču a cesta ať je v klid a v pohodě. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
31.5.18 11:39

@TeriiTerii My letíme 12.6.A jaky hotel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
31.5.18 11:44
@lucenka píše:
jo já to chápu, že se to někdy musí zkusit. Jen mě překvapují lidi, kteří to zkouší, když ví, že má dítě období vzdoru, že je ještě ve věku, kdy mu nevysvětli, že takhle se nemůže chovat atd.Jinak před naším prvním letem jsme hodně koukali na různá videa na youtube a vyprávěli si o tom, aby kluk věděl, co ho bude čekat a nebyl z toho překvapený.

A když ti pětkrát neřve a po šesté ano a ty nevíš proč tak co uděláš? Vystoupíš? :zed:
Nebavím se o rozcapených děckách, které vřeští pro zábavu, kopou do sedadel a atd.. bavím se o pláči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí