Take letite s ditetem letos k mori?? :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80475
1.6.18 10:54

@lucenka nevychovám, vychovávají je rodiče - a vzít je chceme my, ne oni si to přejí. Protože jsou úplně obyčejní, nečtou knihy o Paříži a moře ještě neviděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.6.18 11:06
@inkakřivák píše:
@lucenka nevychovám, vychovávají je rodiče - a vzít je chceme my, ne oni si to přejí. Protože jsou úplně obyčejní, nečtou knihy o Paříži a moře ještě neviděli.

no hele můj kluk taky nečete knihy o Paříži. A u tvých dětí ti nevadí, že ze svých dětí vychovají zlatou mládež, když jim splní přání a vezmou je k moři?

• Citovat
  • Upravit
lucenka
1.6.18 11:08
@TeriiTerii píše:
@welovefashion Díky! Tak at chytnete neco dobreho! :-) To je dobry tip! Urcite se vybavime na cestu bombonama nebo lizatky :mrgreen:

hlavně dej ty bombony a lízátky i jakmile letadlo začne klesat. Mně víc zaléhají uši při záverečném sestupu. Jo a snaž se mít dítě pokud možno připoutané a omez procházky po letadle kvůli možné nenadálé turbulenci… nejčastěji bývají při přechodu pevnina/moře a naopak. A tedy dítě máš ještě asi na plínách? Jestli ne, tak pozor na toalety, kdy jsou poměrně dost dlouho po startu a při přistání zavřené.

• Citovat
  • Upravit
4315
1.6.18 11:13

@inkakřivák My takhle letíme s mými rodiči v září do Bulharska. Oni si k sobě zapsali starší dceru, my mladší. Starší platí cenu letenky, mladší je zadarmo úplně (do 2 let). V letadle si vezmeme letenky rodičů, aby dcera seděla s námi a na hotelu uvidíme. Může spát s námi v posteli nebo u nich, jak bude chtít.
Poletíme poprvé s dětmi, 4 roky a 17 měsíců. Odlet by měl být v 5 ráno, z toho mám trochu strach, ale snad to zvládneme. Po 8 letech se chceme také podívat k moři. V letadle snad narazíme na hodné spolucestující, kteří případný pláč pochopí a ty 2 hodiny s námi přetrpí. Neletíme kvůli tomu, abychom ostatní týrali. Tak se snad potom o nás nedočtu historku na netu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29868
1.6.18 11:14

Také mám jeden kuriózní zážitek z letadla s dcerou 1,5 roku. ;) Jak seděla na mně bez nároku na místo v letadle, tak se jí nějak uhnula plena, takže jsem byla mokrá. Oblečení pro ní jsem v příručním zavazadle na převlečení měla, ale pro sebe jen druhé tričko, kalhoty ne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.18 11:30
@marin píše:
Jsou i tu tací, kteří s kojenci a batolaty jedou třeba na dovolenou do Thajska, Afriky. To si myslím, že je dovolená pro rodiče bez ohledu na dítě. Kdyby to byla třeba dovolená s ohledem na dítě, tak to bude kratší let, někde po Evropě atd.

jo patříme mezi ty nezodpovědné, co tahají malé děti do Afriky, tak snad nám je omluvou, že jsme tam nejeli na dovolenou, ale aby děti poznaly také tátovu část rodiny :kytka:

• Citovat
  • Upravit
80475
1.6.18 11:54
@lucenka píše:
no hele můj kluk taky nečete knihy o Paříži. A u tvých dětí ti nevadí, že ze svých dětí vychovají zlatou mládež, když jim splní přání a vezmou je k moři?

Znovu říkám - to nechtějí děti, to chci já! Čti pečlivěji. Já jako babička chci vzít vnoučata k moři a splnit přání sobě! No a ze mne už zlatá mládež nebude. Vlastně žádná. Ty naše chudinky snad ani netuší, že moře existuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
1.6.18 11:56

@kacka52 Takže za poloviční letenku jenom? nebo za poliviční cenu celého zájezdu či jak to je? A prarodiče jedno dítě a rodiče druhé, ano? Musíme na to kouknout, moc by se mi líbilo mít tam ty prcky s sebou. A rodiče by si užili, mohli by si večer vyrazit, jak by se jim líbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29868
1.6.18 12:01
@Anonymní píše:
jo patříme mezi ty nezodpovědné, co tahají malé děti do Afriky, tak snad nám je omluvou, že jsme tam nejeli na dovolenou, ale aby děti poznaly také tátovu část rodiny :kytka:

Mluví se tady o dovolené. ;) I název diskuse je letíte s dítětem letos k moři? Ne o cestách za rodinou. Odpovídala jsem na příspěvek zakladatelky: Já si nemyslím, že lítají rodiče s dětmi tak, že by si řekli „No co, já chci dovču, tak to ten náš Honzík prostě musí dát!“ To ne. Každý si přeje, aby si to užilo i dítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
1.6.18 12:06

@inkakřivák Ano my máme u sebe napsané jedno dítě, prarodiče druhé. To starší platí pouze letenku, nějakých 6 tisíc tuším. Mladší neplatí nic, nemá nárok na sedadlo v letadle. Jak poletíme poprvé s dětmi, tak jsem ráda, že nás tam na ně bude víc. Víc rukou si může hrát, zabavíme je, vystřídáme se o ně. Samozřejmě je rodičům na krk nehodíme na celou dovolenou, aby si někdo nemyslel. Bude nám stačit, když si vyrazíme sami s manželem 1-2 večery a v klidu se vystřídáme při koupání v moři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
1.6.18 12:10
@Anonymní píše:
jo patříme mezi ty nezodpovědné, co tahají malé děti do Afriky, tak snad nám je omluvou, že jsme tam nejeli na dovolenou, ale aby děti poznaly také tátovu část rodiny :kytka:

My jsme taky ty strasni rodice, co tahaji deti vsude po svete uz od mimin.
Krome Australie, Afriky a polu s nami procestovali vsechny svetadily.
Nevidim v tom problem, nejni to o uzivani a valeni se rodicu, ale o spolecnych zazitcich jako rodina.
Proc bysme nejeli ted, kdyz ted k tomu mame nejvhodnejsi podminky, kdo vi, co bude za par let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9504
1.6.18 12:38

@inkakřivák Děti zdarma bývají, ne jenom za letenku, ale i úplně, ale na first moment a ten počet je omezený, nebo mají CK omezené tyto akce časově. Teď už asi zaplatíte i za ty děti. My tedy na last nelítáme, zkusili jsme to jednou, na konci září a byl dost omezený výběr a platili jsme za nás 11 tisíc a za dítě 9. A vloni jsme to chtěli taky, konec června a nesehnali jsme vůbec nic, nebyly letenky. Spíš bych zašla do nějaké CK, nebo třeba do Invie a zeptala se, kam vůbec se dá něco sehnat, mam obavu, že jestli chcete o prázdninách, tak nebude nic. Možná Egypt nebo Tunis, ale loni nebylo ani to. Ale je fakt, že ten termín, co jsme potřebovali my je nejvíc žádaný a vyprodaný, kvůli svátkům

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
1.6.18 13:38

No pokud y to mělo být letos, tak bych ráda až tak v září na sametovou sezonu, sluníčko už není tak ostré a voda bývá parádní. takže by snad něco bylo. Ale protože mladí už mají myslím něco koupené, tak to vidím spíš na příští rok. To se ještě musíme domluvit. My tedy jezdíme už nejmín těch 15 let na last, vyhovuje nám, dneska koupit a pozítří vyrazit. Dokonce jsme jednu dobu plánovali využít takové ty zájezdy, kdy dorazíte na letiště a přímo na místě si můžete koupit, co je volné. To je za pár šupů, ale tam skutečně vlastně ani netušíte, kde skončíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
1.6.18 13:42
@welovefashion píše:
jseš děsně netolerantní, to nevydržíš 2 hodiny se řvoucím dítětem v letadle? navíc jsem ještě neviděla dítě, co by opravdu prořvalo let od začátku až do konce :-)

já to beru prostě jako součást života, a rozhodně snesu víc to řvoucí dítě, pokud vidím, že se matka opravdu snaží dělat první poslední, aby přestalo, než ožralého uřvaného chlapa nebo chrápajícího souseda…

svoje děti v letadle hlídám, zabavuju a snažím se, aby okolí obtěžovali co nejmín, až mi jedna cizinka řekla at je tolik neomezuju, že jsou to přece jen děti a potřebují si občas zařvat nebo zaběhnout do první třídy :lol:

pochrupující chlap ruší rozhodně méně než řvoucí dítě, to mi věř. To řevem zamoří celé letadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
1.6.18 14:49
@Burj Chalifa píše:
pochrupující chlap ruší rozhodně méně než řvoucí dítě, to mi věř. To řevem zamoří celé letadlo.

To letas asi hodně malym letadlem ne :lol: a pokud ti to tak vadí není nic jednoduššího než si nasadit sluchatka s hudbou nebo filmem ne?

Řekla bych že to je individuální, mě ty děti nervy nedrásají, fakt je pro mě horší když vedle mě nekdo chrape nebo dokonce smrdí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí