Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lucenka píše:
protože se sem autem nedostanua čti pořádně, klidně ať na dovolenou jezdí, ale ne s kojencem, dítětem v období vzoru apod.
Teď tě všichni poslechnou a poběží do cestovky zrušit dovolenou ![]()
Ježiši holky, tohle měla být poklidná diskuze o tom, jak se těšíte na dovču a která případně poletíte letos také s námi teď v červnu? A né že se tu poperete, jetsli se má nebo nemá lítat s dítětem ve vzdoru a čí je to chyba a koho to otravuje ![]()
Tak znovu, je tu nějaká maminka, co se těší na dovču teď v červnu jako já? Případně, letíte někdo také 11.6.? ![]()
@TeriiTerii promiň… nechtěla jsem plevelit ![]()
Jinak my letíme na dovču o pár dnů později než ty. Jenom ne tedy k moři a už se nemůžeme dočkat ![]()
@lucenka píše:
@TeriiTerii promiň… nechtěla jsem plevelitJinak my letíme na dovču o pár dnů později než ty. Jenom ne tedy k moři a už se nemůžeme dočkat
ale chtěla ![]()
@lucenka píše:
@TeriiTerii tak ono se právě dá při výběru dovolené přemýšlet a když vím, že je dítě v období vzdoru, tak ho nenacpu do letadla k další stovce cestujících, kteří jedou za odpočinkem. Ale na tu dovolenou vyrízm třeba autem
jseš děsně netolerantní, to nevydržíš 2 hodiny se řvoucím dítětem v letadle? navíc jsem ještě neviděla dítě, co by opravdu prořvalo let od začátku až do konce ![]()
já to beru prostě jako součást života, a rozhodně snesu víc to řvoucí dítě, pokud vidím, že se matka opravdu snaží dělat první poslední, aby přestalo, než ožralého uřvaného chlapa nebo chrápajícího souseda…
svoje děti v letadle hlídám, zabavuju a snažím se, aby okolí obtěžovali co nejmín, až mi jedna cizinka řekla at je tolik neomezuju, že jsou to přece jen děti a potřebují si občas zařvat nebo zaběhnout do první třídy ![]()
@lucenka v pohodě
Já právě také, doma je to pořád ten samý stereotyp… Nikde jsem nebyla ani nedávám dcerku spát nikam jinam, mám jen max.3hodky hlidani 1×za 14 dni.. I když malou moc miluju, potrebuji uz nejakou tu zmenu. Zmena piskoviste uz mi proste nestaci ![]()
@kontramatka Nebudme rypalky
uz dooost, ted zase pozitivne prosim ![]()
@welovefashion to s tím opilým sousedem to je fakt sila. Jednou jsme s takou partou leteli a frajeri porad rvali, jak budou vsechny zensky pi…at apod! Nechteli je vzit ani doletadla. Nedostali uz v letadle ani lok alkoholu, s tim jedinym je vzali sebou, ale docela se divim! I kdyz asi na to byli zvykli, leteli jsme tehdy s kamaradkou na Ibizu (ostrov neresti
)
@TeriiTerii na dovolenou se těším, jestli nám to tento rok vyjde, mám TP za týden, tak pokud se poštěstí a budeme mít hodné novorozeně zkusíme nějaký last minute poslední týden srpnu ![]()
vy si dovču užijte, a let určitě zvládnete, doporučuju nahrát pohadky do tabletu, nějaké oblibene hračky, knižky a jídlo s sebou do letadla, hlavně to jídlo, krekry, medvídky dítě by mělo při zletu něco chroupat nebo pít aby ho právě nebolely uši
@welovefashion Díky! Tak at chytnete neco dobreho!
To je dobry tip! Urcite se vybavime na cestu bombonama nebo lizatky ![]()
@TeriiTerii Tak to my poletíme v jiném termínu, ale s dětmi k moři poprvé, odlet někdy v pět ráno, tak jsem na to celkem zvědavá.
@TeriiTerii Teď jsem teprve dočetla diskusi, to je neuvěřitelné, jak se to tu kolikrát zvrtne a z nevinné diskuse vyjde úplně něco jiného. Užijte si dovču a aspoň jsem si připomněla, ať vezmu dostatek bonbónů apod. ![]()
Taky letíme poprvé s dítětem, mám z toho docela obavu a ještě jsem těhotná, tak uvidíme jak to zvládnem. ![]()
Co myslíte, dá se sehnat nějaká sleva, když bychom chtěli vzít vnouče? 2 a 4 roky, mohli bychom si vybrat. Jsme oba senioři přes 60, tak jsem si říkala, kdybychom vzali jedno dítě my a druhé rodiče, že by to ylo snad levnější. Moc rádi bychom
Jo a díky za připomenutí, musím vzít taky bonbony - mám s ušima hrozné potíže v letadle
@inkakřivák píše:
Co myslíte, dá se sehnat nějaká sleva, když bychom chtěli vzít vnouče? 2 a 4 roky, mohli bychom si vybrat. Jsme oba senioři přes 60, tak jsem si říkala, kdybychom vzali jedno dítě my a druhé rodiče, že by to ylo snad levnější. Moc rádi bychom
Jo a díky za připomenutí, musím vzít taky bonbony - mám s ušima hrozné potíže v letadle
hele nevychováš ze svých vnoučat zlatou mládež, když je vezmeš na zahraniční dovolenou? ![]()
Jinak nejspíš by vás to vyšlo levněji pokud seženete ještě teď zájezd kde je dítě se dvěmi dosplěými jen za cenu letenky. Ale musíš počítat s tím, že pak budete mít 2 pokoje a jedno vnouče bude muset být s vámi na pokoji. Pokud tedy nebude spát s rodiči v posteli.
@TeriiTerii píše:
@lucenka Já vím, také jsem si to před dítětem zažila, takže vím, jaké to je. Proto jsem také zvážila, jestli to malá bude zvládat. A to víš, že jsem z toho nervózní, ale udělám vše pro to, aby byla dcerka klidná a hlavně v pohodě, abychom ostatní nerušili. Já si nemyslím, že lítají rodiče s dětmi tak, že by si řekli „No co, já chci dovču, tak to ten náš Honzík prostě musí dát!“ To ne. Každý si přeje, aby si to užilo i dítko. Jenže občas se prostě stane nějaká souhra náhod, že se třeba špatně vyspí a je to naprd. To se prostě stane. Ale vem si, že to se může stát i tobě, že ti něco nesedne, a budeš v letadle zvracet a hekat a ostatní budou kvůli tomu naštvaní. Ovšem je jiná liga letět s chlapečkem o kterém VIM, že to bude nejspis kovbojka. To bych teda neriskovala. A souhlasim s tebou že by to měli rodiče prostě zvážit.
Jsou i tu tací, kteří s kojenci a batolaty jedou třeba na dovolenou do Thajska, Afriky. To si myslím, že je dovolená pro rodiče bez ohledu na dítě. Kdyby to byla třeba dovolená s ohledem na dítě, tak to bude kratší let, někde po Evropě atd.