Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nesnesu být celá v černém. Takže černé triko + modré džíny + barevné doplňky ok, černá sukně + barevné triko ok, černé šaty s bílými puntíky nebo prpužky ok, ale celá v černém (nebo i černá s jinou tmavou barvou, třeba tmavě khaki) se cítím strašně „ubitá“. A celkově, jak jsem v moc „neutrálních“ barvách (černá, šedá, béžová, bílá…), cítim potřebu to rozbít něčím barevným, třeba hodně výrazné náušnice, korálky, taška… A nemám ráda na sobě oranžovou a takovou tu ostře trávově zelenou. Naopak modrá, modrozelená, petrolejová… mě třeba v obchodě s oblečením přitáhne docela spolehlivě ![]()
@Ema8338 píše:
Jakou barvu nejradeji nosite? A jakou mate radi na ostatnich lidech?
Ja cernou miluji, patri mezi nejoblibenejsi. Nemusim sedou, hnedou, okrovou ani moc zelenych veci nemam..Mam rada tmave modrou, cervenou, bilou..
Já se zase cítím hrozně divně v barvách. Takže všechno černé, někdy šedý nebo hnědý svetřík, hnědé kalhoty.. maaalokdy si vezmu nějaký bílý kousek ![]()
@azaleila to prave nevim, necítím se v ni dobre, take na sobe nesnesu oranzovou, zlutou, hraskove zelenou, hnedou. Zajimalo by me, proc to tak mam
Na ostatnich se mi ty barvy libi.
Jinak nerada nosím zelenou, žlutou a oranžovou, ani hnědou moc nemusím.
Černá, bílá, tmavě modrá, šedá a béžová je základ mého šatníku. Z barev nosím mint, tmavě zelenou, plameňákově růžovou a tmavě červenou. Nenosím oranžovou, hnědou, světle modrou a fialovou. Na ostatních řeším spíš sluší/nesluší a celkový dojem než barvy.
Černá je základní barva šatníku. Není třeba se oblíkat do černé denně. Třeba i koktejlky jsou černé, proč asi. Protože je to elegantní barva. Co mi abnormálně vadí je černá barva z konfekce, která se po prvním prani opere a chytne kdejaký chlup.
Mam rada cernou, cervenou a vyraznou modrou. nesnasim sedivou, tyrkysovou a takove ty vyblite barvy, neslusi mi to.
Černou přestanu nosit ve chvíli, kdy někdo vymyslí temnější barvu, než je černá
99 % mého šatníku je černá
![]()
Černou miluju, pak ještě ráda nosím modrou a červenou.
Nemám nic zeleného a oranžového. A čistě bílých kousků taky moc nemám.
Černou nosím ráda, je to taková jistota, ale nešla bych celá v černém, a nenosím černou na velké ploše (kabát třeba). Moje oblíbená je petrolejová, smaragdová a magenta. Třeba právě v kombinaci s tou černou, případně bílou.
Nemusím béžovou a khaki.
Nesnáším černou a šedou. Jinak mám v šatníku všechny barvy a v pestrých odstínech, ne takové vyblite, které jsou teď v módě. Když jdu na pohřeb musím si půjčit oblečení
.
Já nosím hlavně černou, červenou, občas něco zeleného, šedého, modrého nebo fialového.
Nejvíc nosím modrou, černou, červenou a bílou.
Nelíbí se mi žlutá, oranžová a zvířecí vzory, ty bývají málo kdy vkusné ![]()