Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nosím ráda barevný oblečení. A líbí se mi i na ostatních.
Oblékám se dle nálady, příležitosti, ročního období. Teď na podzim hořčicová, jantarová, cihlová, hnědá, vínová
Na léto šedou a korálovou
V zimě červená, tmavomodrá, černá
Na jaře béžová ![]()
Nenosím moc růžovou, střední věk a pár kilo navíc ![]()
Nenosím bílou (jedině spoďáry a ponožky), oranžovou (ani ty spoďáry) a hnědou - z ostatních barev z každé určité odstíny. Černé mám taky hodně, ale nosím vždy v kombinaci s něčím barevným.
A růžovou, tu jsem začala nosit po 40 ![]()
@krajta píše:
Nesnáším černou a šedou. Jinak mám v šatníku všechny barvy a v pestrých odstínech, ne takové vyblite, které jsou teď v módě. Když jdu na pohřeb musím si půjčit oblečení.
Asi myslíš pastelové barvy. Tyhle barvy jsou chladné a jsou to barvy léta. Existuje barevná topologie a pastelové barvy nejvíce svědčí právě letní typům. O žádné barvě bych nemluvila hanlivě. Aby ses třeba nedivila až ti někdo poví, že chodíš jak od kolotočů, tam se ta pestrost až kýč hodně nosí.
Černá nejoblíbenější, pak bílá, tmavě modrá, červená, lila, růžovofialová a šedá.
Nesluší mi hnědá, oranžová… Vůbec takové ty podzimní barvy. Jsem zimní typ, Sněhurka.
@Lily Evans píše:
Nosím prakticky jen černou, akorát mám několikery pestrobarevné legíny a dvoje tmavě zelené šaty. Občas nosim růžový nebo fialový teniskyNa ostatních lidech mi vyloženě nevadí nic, spíš přemýšlím, jak někoho napadne oblíct si světlou barvu, třeba bílý kalhoty a světle modrou košili - nijak mě to nepobuřuje
spíš je to natolik vzdálený mojí přirozenosti, že mi takhle oblečený člověk přijde že musí uvažovat úplně jinak než já.
Tak bílý kalhoty bych si nikdy nekoupila a nenosila, to je pak jak paní doktorka. Navíc takový kalhoty bych musela nosit jenom jednou, dva dny po sobě fuj.
Jinak oranžovou bych taky na sebe nevzala. Je to ošklivá barva.
Ani se mi nelíbí moc šedá, tu jedině na šatech.
Černá je fajn, ale buď jen kalhoty, nebo jenom kabát/bundu, nebo jenom vršek. Určitě vždy jen jeden černý kousek.
Kombinaci černá a červená nosím.
Pak se mi líbí modrá ve všech odstínech, bílý vršky, hořčicová.
Zelenou nenosím, nevadí mi, ale jaksi jsem neobjevila nic zajímavého, takže nemám v šatníku, ale líbila by se mi.
Růžovou jsem nosívala jako mladice, teď už ne. Mám pár sportovních kousků, do práce bych si ji neoblikla. Na kolo je super, jsem vidět na silnici.
Co nenosím tak potisky, nápisy, loga značek a to ani na botech, takže žádný tři pruhy na botaskách
ani fajfky a stejně tak bych neoblíkla barevný manžestráky.
Ne, černou vůbec nenosím, max. punčochy vyjímečně. Mám ráda studené barvy - šedou, tm. modrou, modrozelenou.
Tak za mě je černá moje nej barva, a dál miluju neutrální a zemitý tóny, hlavně proto, že se to dobře kombinuje a nestrávím nad tím bambilion času
ale jinak, ať si každý nosí, co chce, ne? Jinak třeba černá-červená na večer může být super, stejně jako oranžový věci můžou bejt fajn, vždycky záleží, o co jde konkrétně a jak to ten člověk nosí. Mě třeba vůbec nesluší tmavomodrá, ale na ostatních včetně mého muže ji miluju. Takže by se měl především každej řídít podle sebe, svých preferencí a hlavně se tím, co mu sluší. Lidi, co jim sedne všechno, je minimum.
Černou mám asi nejraději
Dále pak šedou, bílou, tmavě růžovou, džínové modrou, khaki, hnědou, i tu červenou snesu… Nemám ráda křiklavé odstíny barev… Ani na ostatních
Přijde mi to infantilní a u starších lidí nevkusné.
Jako byvala gothicka jsem si cerne uzila az az.
Od te doby, co jsem z toho vyrostla, si to dost vynahrazuju, ale cernou nosim taky, vetsinou v kombinaci s necim jasne barevnym. Mam rada pastelove barvy a ted jsem ulitla na horcicove barve. Nevzala bych na sebe nic hnedeho, vylozene mi to neslusi, vypadam jak prujem. Mam docela malo modrych veci, taky mi to nejak nesedi.
V černé nemám ráda jen kalhoty, hned je na nich vidět každý chloupek. Na ostatním oblečení mi černá nevadí, spíš mi přijde, že mi moc nesluší, jsem dost bílá. Obecně mám ráda jednoduchost, nemusím zvířecí vzory (tygrované atd.) ani květy.
Nejradši nosím šedou, modrou, khaki, černou, bílou a pár kousků mám zelených a červených. Nesluší mi teplé barvy kromě červené - všimla jsem si, že vůbec se necítím v hnědé a nemám v šatníku nic oranžového, hořčicového, ani žlutá mi moc nesedí.