Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Netopýr1 by potřebovala sousedy mýho bráchy. Bydlí v paneláku, větší byt. Za celou dobu měli sousedy s děckama, kdy to bylo na pěst. Když povyrostla a mohl být klid, odstěhovali se do baráku a přišla rodinka opět s menšími. A tak to má pořád. Postupem času z nasr.nosti je v pozici, už mě to nerozhodí. A ty mají dobrý peklo. Děcka jim skáčou nad hlavou panáka ještě v půl jedenáctý v noci. Nebo si hrajou s vodou a zapnutou sprchu dávají do stoupaček. Když jeden tejden nejsou vyplavený, tak nejsou ve svý kůži. Rodiče řeknou - děti. A stejně je nechají. Rodinka bráchy má byt nacucaný vodou jak houbu. Takže u vás dost v pohodě. Jsou horší.
Já se snažím se sousedy v okolí vycházet. Takže chápu i zakladatelku, že má obavy.
no - prostě si hrajou, užívají si to.. v tomhle věku ječí dětí víc.. i když teda ne všechny a takto moc.. já to občas u baráku pod okny na dvoře poslouchám taky.. hodinku dvě se to vydržet dá - pak je buď okřiknu, nebo už většinou jsou doma, páč tam tak dlouho nevydrží ![]()
za tou bábinou bych asi zašla a nabídla nějakou pomoc jako „kompenzaci“ což takhle občasný nákup? nebo odvézt/odnést těžší věci a tak..
pár let to holt ještě potrvá… ale myslím, že si to celkem uvědomuješ dost i je krotíš.. možná to dětem ještě trochu líp vysvětlit? ale vím co, šedá teorie, pestrý strom života.. ![]()
@Rezii
Tak za
1. Nikdy nebudu řvát na děti za to že jeci nebo křičí jsou to děti,
Malá mi kolikrát začne docela křičet v obchodě a tak křičím s ní a nakonec se tomu směje.
2. Nikdy nebudu rozdělovat děti. Ať se z toho klidně každý patento.
A za 3? Já bych to a budu to dělá a vlastně už to tak dělám že každý týden odemne má sousedka nějaký dáreček a v něm obvykle nějaký vzkaz.
sousedka jediky tomu milá a i vstřícná
minule dostala míša řezy na nervy a dvakrát mi za ně děkovala a ještě řekla že když si ji takto hyckam. Že nám tu rubriku i pohlída
@Rezii V revu moc nezamezis. Moje deti mluvi hlasite a energicky (proste opak kunkajicich klidnouckych deti) a taky se vecne o neco handrkuji.
Takze maximalne upozornuji, kdyz uz hluci moc (kazdy ma ale samozrejme jine hranice) a chodim utesovat nasi hysterku, kdyz ma bebicko, protoze ta ma jecak opravdu enormni.
Zatim si nikdo normalni nestezoval (sousedka na chate normalni neni, tu nepocitam
).
Ja mam spis probem na navstevach v byte. Hlavne kluk neumi chodit pomalu. Takze desne dupe. ![]()
Přímo pod okny bytu máme dětské hřiště a já si zrovna dneska říkala, jak to je fajn, že už je jaro a celý den mi tady křičí děti. Ale je fakt, že nejsem důchodkyně a děti mám ráda.
Příspěvek upraven 22.03.19 v 18:00
@Rezii jooo vadilo to jedněm, bydlíme v bytovce, tak prudili, že děti jezdí pod jejich okny. Mě vadí, když děcka lítaj a hulákaj po baráku - cizí i moje, ale venku ať si hrajou jak chtěj. jediný, co mi venku vadilo, když jsem měla pod balkonem zaparkovaný kočár s miminem a řvali kolem něj a nebo je napadlo si tam kopat s míčem.
Tak já zatím vlastní děti nemám, ale sousedi mají tři malé. A abych řekla pravdu, nikdy mi jejich řev na zahradě nevadil, a to teda v létě opravdu potichu nejsou. Mají na zahradě bazén a v létě mám ráda to, že si otevřu okno, když si jdu třeba odpoledne lehnout nebo číst, a ten jejich pískot, smích a šplouchání vody mě tak nějak uklidňuje
Ale chápu, že to někomu asi vadit může, ale řešila bych to tím nabídnutím pomoci nebo sem tam něčím dobrým jako takovou omluvu. Určitě bych neomezovala děti ![]()
@terrka83 tak já si myslím, že to zakladatelka řeší jenom proto, že sousedka je už starší paní, které by to mohlo vadit. Kdo ví, jestli má zdravotní problémy, migrény a tak. Těžko soudit.
Tak my máme naštěstí ještě uřvanější sousedy než jsou naše děti, věčně je tam banda tak 15 dětí a to je celé období jaro-podzim řev, ale nikdo to neřeší, takže když začnou řvát naše děcka, tak si toho ani nikdo nevšimne a já jsem ráda, že řvou venku a né doma
že se venku hezky vybijou a doma pak máme klid a mír.
@Hamouzka víš co, já se snažím taky, ale s tou paní to nešlo. Byli jsme skoro celý víkendy na chalupě a stejně když jsme v neděli v půl šestý přijeli tak se mohla zbláznit. Mohla bych spočítat na prstech jedny ruky kolik hodin z týdnu jsme byli doma a stejně byl problém, i po návratu z dovolený. Tak jsme prodali byt i chalupu, koupili barák a máme klid. Rodina, která si od nás byt kupovala, měla pár děti a další čekala, doufám, že už z toho babka skončila v blázinci a ocenila, jak my se chovali slušně
Já se z ní totiž malem zcvokla.
Ale chudák brácha teda, to už bych se odstěhovala.
Jako predstava, ze mi brezen-rijen jeci pod okny deti, tak mi asi slehne.
Ja chapu, ze jsou deti. Ale preci si taky umi hrat obcas bez revu. Proc nechodite casteji na hriste nebo kolo?
Deti mam taky, ale proste bych se snazila trochu krotit.
Stejne jako nonstop jecici deti by mi vadil neustale stekajici pes/neustaly smrad z cigaret ci jineho paleni.
Máme děti 5 a 8. Děti lítají a naše holka má obzvlášť pronikavý ječák. Já jsem se tedy tady narodila v tomto domě. Takže sousedy okolo máme stejné. A ta nová generace, co tu koupila baráky od starych lidí, má děti taky. Takže to tu ječí všechno.
prostě to tak je. Děti krotim, ale nepřeháním to.
no, já nenchávám děti na sebe křičet, rvát se o hračky,strkat se z klouzačky a podobné. Ale křičí-li v rámci hraní, výskají a podobně, to neřeším. Řešit ještě, aby nesměly pobíhat a výskat na vlastní zahradě, to jako ani omylem. Darda nastává v létě, kdy jsou všechny děti venku a většinou u nás v bazénu. To zastřešení ještě nějak rezonuje nebo co a jejich hlásky jsou ještě hlasitější, takže to ječení je výživné. Naštěstí jsou tam všechny děti od sousedů, tak ti jsou rádi, že se děti koupou. Nevrlý soused o kus dál má holt smůlu. Byla jsem se mu omluvit a vysvětlit, nic platné, stále naštvaný. Tak nechť si zavře okna. Co naděláme.
Máme takové sousedy. Jsou to temperamentní jižní cizinci, rekonstruovali, mají to tak udělané, že půl baráku proskleno, přechází to v terasu a bazen. v létě to otevřou a jsou venku furt. Mluvit „normálně“ neumí, ječí, řvou, pouští si nahlas hudbu… Naštěstí jsou zimomřiví, takže vylézají až tak když je 25+ a takový dní tolik není.
Protivné to je, nenadelame nic ![]()
S dětmi bych se snažila víc chodit i jinam, at si sousedka oddychne.
Jaký je to zahul na opotřebovaný nervový systém poznáš sama, jestli se toho dozijes ![]()
My mame tichy deti a urvany sousedy duchodce. Sedi za plotem, cuci a vykladaji si o stolici vsech clenu rodiny. Stehuji se sem s prvnim jarnim slunickem a vydrzi do podzimu. Uz jsem premyslela kam budu jezdit pres leto na chatu. Ale opravdu uz to nekdy neni ani legrace a vloni jsme jim postavili aspon pred cast plotu dreveny zasteny tak mame aspon trochu soukromi. Bohuzel ted nevi jestli jsem za plotem, tak jsem si vyslechla takovy veci i o nas, ze jsou vztahy cim dal horsi.