Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@spiky01 píše:
Mám dotaz-naší vesnicí vede silnice I. třídy a je plánovaná oprava-úplná uzavírka silnice. v tu chvíli se ale autem nedostaneme domu-je obec povinna zajistit náhradní parkování v rozumném dosahu? můžou vůbec na několik měsíců znemožnit lidem přístup autem do domu?
Tak pokud je to v obecném zájmu, tak jo… Jak maj třeba vyměnit kanalizaci, zavést plyn apod…
Náhradní parkování… no, tak ti ukážou nějaké místo u chodníku kdesi a je. ![]()
Můžou no. Pokud silnice sousedka vaším pozemkem, bude vás oficiálně kontaktovat stavební úřad. Tam můžete podávat svoje námitky a nesouhlasy.
taky jsem jeden čas kvůli kanalizaci nemohla zajet k domu a k auto jsem to měla asi 100m 5 cm vrstvou ropzbředlého bahna, nadávala jsem, ale nenapadlo by mě, že by to měl něko řešit.
@Pudloslava
jenže tady se rozhodně nebude jednat jen o 100m, navíc kvůli firmě to bude problém (odesílání/doručování balíků)
@spiky01 píše:
@Pudloslava
jenže tady se rozhodně nebude jednat jen o 100m, navíc kvůli firmě to bude problém (odesílání/doručování balíků)
no tak evidentně se zavírají kvuli rekonstrukci komunikací i celé provozovny, třeb pumpy a restaurace kolem rekonstruované D1.
To je tofakt samy. Ve verejnem zajmu je to opravit. Pokud ti to znemocni provoz, tak zavri. Pokud ne, tak to musis vozit treba na trakari nebo provozovnu presunout.