Tchánova nová žena - babička našich dětí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5808
30.3.16 23:04
@Anonymní píše:
Není nezajímavé, co píšeš @AniNevim nicméně já pořád nechápu, proč ji sem chce tahat, proč nepřijde sám? Nikdo mu nebrání…já mu ji nezakazuji, ale taky nemíním vést debaty o tom, jak ji šokovalo, že pes je pod chlupy růžový… :roll: prostě mám jiné vidění světa, a někdo mi říká „protože JÁ jsem s ní šťastný, tak TY ji MUSÍŠ akceptovat?“ S tím mám asi největší problém.

ale tak to je… ona je jeho oficiální(byť manželé nejsou, ale dneska už se na to tak nehraje) partnerka, takže na návštěvu k vnoučatům chodí děda s babi, tak on místo babi vezme ji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.16 23:06

Jenže kde je ta hranice toho, kdo je v mém domově vítaný a kdo ne @veria já mu svoji sestru s rodinou do baráku taky netahám :nevim: a to jsme si blízké a vyrostly spolu :nevim:..
Ano, je to jeho partnerka, opustil kvůli ní rodinu, a taky člověk, se kterým bych se nebýt tchána nestýkala. Prostě každý má lidi, co může a nemusí, a ona je bohužel člověk, co by nikdy nebyl součást mého sociálního kruhu.
A teď ji mám snášet a popřít všechno, co je pro mě důležité, aby děti měly dědu? :nevim:

Fakt nevím, kde je spravedlivá čára.

• Citovat
  • Upravit
31292
30.3.16 23:07

Ty jo, trochu složitá situace.
Ale asi bych to vyřešila tak, že tchán je dospělý člověk a svéprávný, a pokud se rozhodl opustit manželku, je to jeho věc. Jestli je nová paní zlatokopka a ještě k tomu stupidní, tak bych ji asi nezvala na každonedělní oběd, ale v rámci normálních rodinných vztahů bych je prostě na případné návštěvy pozvala oba. A pokud se nová paní bude chovat jako kravka, tak bych případně tchánovi (manžel otci) řekla, že ho rádi uvidíme, ale bez paní, protože to a to…
Ale prvoplánově bych ji nezavrhovala.

My se takhle už léta nestýkáme s dědečkovo „novou paní“, protože se xkrát zachovala vůči rodině ošklivě, takže dědovi bylo taktně vysvětleno, že ona na rodinné sešlosti zvána není - vysvětlil to můj táta, jak, to nevím, každopádně s dědou jsme v kontaktu a bere to - a jezdí bez ní. Ale nastalo to až zkušeností, nikoliv předpojatostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45739
30.3.16 23:09

Sestra ale neni tvůj partner. Proste je v kraji zvykem, ze partneři chodi na akce, návštěvy atd., spolu, ze spolu tráví cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
30.3.16 23:12

@Mar__tanka1983 rozumný příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
30.3.16 23:12
@Anonymní píše:
Jenže kde je ta hranice toho, kdo je v mém domově vítaný a kdo ne @veria já mu svoji sestru s rodinou do baráku taky netahám :nevim: a to jsme si blízké a vyrostly spolu :nevim:..
Ano, je to jeho partnerka, opustil kvůli ní rodinu, a taky člověk, se kterým bych se nebýt tchána nestýkala. Prostě každý má lidi, co může a nemusí, a ona je bohužel člověk, co by nikdy nebyl součást mého sociálního kruhu.
A teď ji mám snášet a popřít všechno, co je pro mě důležité, aby děti měly dědu? :nevim:Fakt nevím, kde je spravedlivá čára.

partneři jsou na trochu jiným levelu než sourozenci, normálně se počítá jako doprovod na všechny akce, sourozenci a jiní jsou až náhradníci 8) navíc nic tím nepopíráš, jen se budeš chovat v souladu s pravidly slušného vychování i navzdory tomu, že tchán to asi ani neocení a ani moc nepraktije, ale to ty neovlivníš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
30.3.16 23:15
@Anonymní píše:
A teď ji mám snášet a popřít všechno, co je pro mě důležité, aby děti měly dědu? :nevim:Fakt nevím, kde je spravedlivá čára.

no, je to jeho partnerka a je to jejich věc… bez ohledu na to, jestli rozvrátila nebo nerozvrátila manželství rodičů tvého muže… mimochodem, na to musí být vždycky nejméně dva, takže jen na ní bych to taky neviděla…
Ale tchán je dospělý a svéprávný a má právo rozhodnout, s kým bude nebo nebude žít… a ty bys to měla respektovat, je to jeho volba, jeho rozhodnutí… a co se stalo mezi tchánovci, je jen a jen jejich problém… tohle se může stát i tobě, i když si říkáš, že ty bys nikdy…
Ty mu samozřejmě můžeš říct, že s jeho postojem nesouhlasíš, že se ti nelíbí, že si našel milenku a rozvedl se s matkou tvého muže, ale to je asi tak všechno, co můžeš… jo, ještě si můžeš myslet, co chceš… ale nemáš právo odpírat mu vnouče jen kvůli nové partnerce… navíc jsi ani ty nežila s tchánem a tchyní, takže nevíš, co vše za tím je nebo není… a kdo je bez viny, ať hodí kamenem… hodíš? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45739
30.3.16 23:15

Přesně tak, pokud nekoho nekam zvu, je slušnost pozvat i partnera. To bys mohla vedet, pokud jsi z vyššího sociálního okruhu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
30.3.16 23:16
@Anonymní píše:
Takže mám prostě ustoupit tchánovi v jeho požadavcích, jako každá česká žínka? Abych já byla za „tu modrou“? To mi nepřipadá jako správné @hanka.br. Neměl by existovat taky z jeho strany zájem o vnoučata větší, než o to vláčet sem svoji babu? Mám ustoupit jen proto, že jsem žena?

Motáte do toho nesmysly.
On chce pouze, abyste respektovala jeho novou rodinu. Nemusíte být s ní kamarádka, ale snad jste snad rozumná ženská a kvůli dětem dokážete překousnout svou nenávist. Až si najde jeho ex nového partnera také budete předvádět takové šprajcy? Dítě není věc ani majetek, abyste si kladla podmínky kdo a za jakých okolností je může vidět. Celkem se divím, že to váš manžel, kterého se to týká především nechal dojít až takhle daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
30.3.16 23:33

Já ti nevím… Velmi podobných scnénářů znám víc, jak od kamarádů (jejich rodičů), tak ve vlastní rodině. Jde hlavně o děti, které o prarodiče stojí a ochudit je o ně je chyba. Jsem asi schopná chovat se slušně k většině lidí. Vím, že kdyby mi taťkova žena vadila, asi bych jí začala říkat „babičko“, vzhledem k tomu, že je o pár let starší jak já (první dítě jsem měla v 25), nejspíš by jí to nebylo moc příjemné:-) To by byl takový můj malý boj… ale zvládáme to nakonec dobře, vídáme se občas, vystačíme si s kecama o počasí, práci, zahrádce a dětech… a říkám jí jménem. I kamarádi to většinou dle jejich vyprávění nakonec vše vedou ve slušné rovině, bez naschválů, bez ignorace a dalších hloupostí. Zkus se nad to povznést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.16 23:46

Závidím! Jsme na tom totiž stejně, jen já jsem viktimizovaná, protože to odmítám snášet a zvát někoho ze „společenské povinnosti“ /jaká v dnešní době/, pokud se všichni budou cítit leda nepříjemně (kromě ní).

Bohužel tu scénu způsobila ona, ne já. Já jsem jen zírala, jak na mě štěká, a manžel taky. Tchán taky, mimochodem, ale neměl koule se jí postavit.

Část mě přemýšlí, nakolik je to tchán, a nakolik ve skutečnosti ONA, kdo trvá na tom, že musí být všudypřítomný ocas, kamkoli se on se hne :nevim: tj. že ona ho za náma bez sebe nepustí.
Nevím, jak moc je tahle varianta pravděpodobná, ale čím dál víc si myslím, že je to více o ní, než o něm. Ale fakt nevím. :nevim:
@Mar__tanka1983 píše:
Ty jo, trochu složitá situace.
Ale asi bych to vyřešila tak, že tchán je dospělý člověk a svéprávný, a pokud se rozhodl opustit manželku, je to jeho věc. Jestli je nová paní zlatokopka a ještě k tomu stupidní, tak bych ji asi nezvala na každonedělní oběd, ale v rámci normálních rodinných vztahů bych je prostě na případné návštěvy pozvala oba. A pokud se nová paní bude chovat jako kravka, tak bych případně tchánovi (manžel otci) řekla, že ho rádi uvidíme, ale bez paní, protože to a to…
Ale prvoplánově bych ji nezavrhovala.My se takhle už léta nestýkáme s dědečkovo „novou paní“, protože se xkrát zachovala vůči rodině ošklivě, takže dědovi bylo taktně vysvětleno, že ona na rodinné sešlosti zvána není - vysvětlil to můj táta, jak, to nevím, každopádně s dědou jsme v kontaktu a bere to - a jezdí bez ní. Ale nastalo to až zkušeností, nikoliv předpojatostí.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.16 23:47

Jenže ty podmínky jsou z jeho strany, ne mojí. :nevim:

@Sojkka píše:
Motáte do toho nesmysly.
On chce pouze, abyste respektovala jeho novou rodinu. Nemusíte být s ní kamarádka, ale snad jste snad rozumná ženská a kvůli dětem dokážete překousnout svou nenávist. Až si najde jeho ex nového partnera také budete předvádět takové šprajcy? Dítě není věc ani majetek, abyste si kladla podmínky kdo a za jakých okolností je může vidět. Celkem se divím, že to váš manžel, kterého se to týká především nechal dojít až takhle daleko.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.16 23:55

Jasně, chápu, co říkáš. Nevím, zda má smysl ho konfrontovat, spíš se urazí. Ať s ní je, ale ať není ona s námi, :mrgreen: lae nějak se cítím osamoceně…
@Regina Hero

• Citovat
  • Upravit
31292
30.3.16 23:56

No, hele, asi bych ustoupila a pozvala je oba. Jako projev dobré vůle. Viděly ste se jen jednou a byla z toho jedna scéna. Třeba paní dostala rozum. A jo, i ve mě je kus mrchy, takže bych to brala jako náramnou možnost tchánovi ukázat, že ona je fakt kravka a tys byla ta ochotná to zkusit ještě jednou a ona to zase zazdila.
Přistup k tomu s čistou hlavou, třeba tě překvapí. A když ne, tak máš v ruce trumf a můžeš sobě, manželovi i tchánovi říct, žes to zkusila a bylo to naposledy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.16 23:59

Rozumné, díky @Mar__tanka1983

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat