Tchánovci, můj muž a jeho bratr

15.3.11 11:26

Tchánovci, můj muž a jeho bratr

Ahoj dámy, nikdy jsem neměla takový důvod sem psát, ale je to tady.

Uvedu to rychle. Můj muž byl od mala až ten druhý syn. Jeho bratr vymodlený, a jak přišel, tak na Jirku (muže) začali kašlat. Mému muži je 30 a jeho bratříčkovi 20. Můj muž má firmu, rodinu, jeho bratr je nemakačenko a příživník. I přesto si Jirky jeho rodiče neváží.
Je to tak, že můj manžel na bratra zanevřel. Nechce jej vidět, nechce mu pomáhat. Bohužel na něj mají pořád vliv rodiče. Jak jsem říkala, manžel má stavební firmu – zaměstnává tam otce, ten je tam maximálně jednou za týden. NIC nedělá. Plat má obrovský, že bych se nedivila kdyby si zaměstnanci stěžovali. Před asi půl rokem přišel za Jirkou, že potřebuje nové auto. Takže synáček skákal jak pejsek a koupil mu nové BMW. Když jsem se ptala proč, když peníze potrebujeme, že čekáme mimi, řekl, že je to rodina. Nutno dodat, že Jirka šel po střední na vysokou. Makal a uživil se sám. Až se náhodou rodiče dozvěděli, že má firmu (v asi 26), tak mu po 7mi letech zavolali a chtěli se kamarádíčkovat. Tchýně je drbna první třídy, pomlouvá mě po celém jejich malém městě, že dcerku mlátím (určitě mate děti a víte, že tříletého prcka jen tak neudržím na uzdě, takže padá a padá), že jsem ji zmlátila na veřejnosti (nikdy se nic takového nestalo) a že jsem pí a ku a že lezu každýmu do postele, jsem zlatokopka (když jsme se s Jirkou poznali – neměli jsme nic – navíc já jsem před mateřskou taky makala na dobře placené práci). Po tomhle jsem se zhroutila – asi hormony či co a už s ní nemluvím.
Teď k jádru věci – včera přišel papíček za Jirkou, že potřebuje pro Marka (bratr) práci. Jirka opáčil, že ani náhodou, co by tady dělal, když nemá ani maturu. To se jeho otec urazil, jednu mu vrazil a odešel. Večer mu volala maminka, že co si to dovoluje, že je to bratr, že oni pro něj taky dělali první poslední.
S manželem jsme si o tom promluvili a on řekl, že by mu dal šanci. Chápete to? Prý jsou to rodiče a on bratr (manžel asi zapoměl na to všechno co mu dělali a já díky tomu potom co mi to řekl, nemohla dva dny spat).

Jak otevřít Jirkovi oči? Dámy prosím, je to hrozný. On je sice doslova nesnáší, ale cítí k nim jakousi povinnost.

P.S.: ráno mi volala tchýně a začala mi do telefonu nadávat do pí a ku, že očkuju Jirku proti nim a že mi nikdy holky nepohlídá. Na to já, že nechci, že takové fúrii své děti nepůjčím a ať thane do háje. ( o tomto telefonátu muž neví, ale o všech ostatních ano)

OMLOUVÁM SE ZA ROMÁN A ZA PŘEKLEPY A CHYBY, SEDÍ MI NA KLÍNĚ MIMČO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
15.3.11 11:45

Ahooj, ani nevíš jak Ti rozumím…no po pravdě, nedala bych jim nic, oni by se už neozvali, a nebo zas až budou něco chtít, chápu manžela- cítí povinnost ale nemá ji. Víš možná by pomohl názor psychologa, ale nevím jak se k tomu manžel staví. Z toho co popisuješ je silná osobnost a měl by to ukončit. Je fakt že jseš asi jediná kdo mu může pomoct, bála bych se aby když toho bratra pusti do firmy- neukradne něco…kdovi co muze udelat za pruser…navic s tatinkem…bude to boj ale musite se od nich odstrihnout a co se tyka tchyne, existujou zaloby…(aspon vyhruzka)- pri nejhorsim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
15.3.11 11:49

Obávám se, že pokud to budeš nějak řešit, tak u toho budeš špatná Ty. manžel bude vždy při své rodině i kdyby mu po hlavě skákali, bohužel.
Chápu se, že nechceš, aby manžela využívali a on pak s tím měl jen starosti, ale on dokud se sám nepřesvědčí o tom, že nejsou normální a jen ho využívají, tak neuvěří.
Paní tchýně je zřejmě pěkná fůrie. Myslím, že se bez ní spolehlivě obejdeš, navíc dávat děti k tchýni, která má slovník jak kanálník stejně nepotřebuješ. drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
15.3.11 11:52

Ahoj,muj znamej to ma v rodine uplne to same,nejlepsi je ze jejich matka si diky mladcimu nadelala dluhy,v soucastne dobe prodava byt a jde do pronajmu a nejlepsi je ze ten mladci jde za drobne kradeze a jizdu bez ridicaku do basy,v dubnu by mel nastoupit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
15.3.11 11:59

Nemluvíš o mé tchýni?Honzova sestra je sice starší,ale pro rodiče jaksi „jediná“.Honza odsunutej na druhou kolje se klidně mlže stavět na hlavu,odpichovat ušima a stejně bude ten horší a špatnej.Dáša kupovala byt,slavilo se,my kupovali byt,dostala jsme seřváno že na co a proč,když jsem čekala Karolínku,nespočetla bych kolikrát nám to bylo vyčteno,ale Dášeny dcerka Klára je hotovej zázrak!!!Dášena když Honzovy gratulovala,že čekáme malou,tak mu vyčetla,že díky tomu už Klára nebude pro dědu jen jediná…Hodně to bolí,mrzí v člověku to prostě zůstane.Vyčkávej,nerýpej,nech manžu být,ať pochopí sám.Myslím si že rodiče jsou pro něj něco jako povinnost stejně jako pro mého Honzu ty jeho.Teď jsme tam od Vánoc nebyli a už teď se děsím toho,až tam půjdem,co si zase budeme muset vyslechnout…Některý lidi jsou holt pod moje chápání ať si každej říká,co chce!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
15.3.11 12:14

Ahojky,

něco podobného mám ve své rodině.

Jsem starší - holka, tudíž na mě byla vždy kladena zodopovědnost.
Brácha je mladší - pro otce vytoužený syn, takže jemu bylo dopřáváno - hrál závodně hokej.

Rodiče nás měli oba rádi, ale rozdíly byly vždy.
Já vystudovala SŠ, v 19 se odstěhovala a žiju si svým životem s rodinkou.
Brácha je od 10 let problémový, kradl, bral věci z domu a prodával. Nedodělal ani SOU. Zběhl z vojny - naši ho vyplatili. Ukradl otci auto - stáhl žalobu. Kradl věci doma - zamykali před ním pokoje. Jednou ho vyhodili, ale dostal opět šanci - otec ho zaměstnal ve své firmě co by řidiče nákladního auta (já v té době dělala na směny v obchodě za min.mzdu).
Koupil si byt na hypotéku a jak jinak, musel si ho okamžitě luxusně zařídit - na splátky.
Nedávno jsem zjistila, že hypotéku mu platil otec, mamka zase dluhy a splátky..... a chlapeček si vesele problémařil dále.

Při práci jsem začala studovat, dodělala jednu školu… to byl otec na mě ještě pyšný a mamča mi fandila o 106.
Před 2 lety mamka zemřela, otec měl v té době už novou partnerku, která ho donutila ukončit vztahy se svou rodinou. Přestala jsem pro něj existovat stejně tak ejho jediný vnuk.

A bratr? Odcestoval do Norska, prý za výdělkem. Ale nechal tu byt s dluhama. Ten jetšě mamka stihla před svou smrtí prodat a uhradit z těch peněz přes 800 tis. dluhů.
Dnes je můj bratr pro mě cizím člověkem, žije po kamarádech, nepracuje, sem tam se staví za otcem pro peníze (a on mu je dá) a dle známé vypadá jako bezdomovec či feťák.

Bratra už nepovažuju za svou rodinu, protože on dokáže jen lidi vysát a zneužít pro svůj prospěch.
Na otce jsem díky jeho chování zanevřela. Ale obávám se dne, kdy ho ta jeho „krasavice“ a nová manželka vycucne z majetku a peněz a vyhodí ho ve stáří.....

Mám defacto jen babičku z mamčiny strany a ta je pro mě nejdůležitější človíček na světě. Teda krom syna a přítele ;-)

Asi jsem trošku odbočila, tak se omlouvám…

A tvůj manžel? Asi by si měl trošku ujasnit priority, s otcem vyjasnit situaci aby prokoukl.
A bráchu raději nezaměstnávat… natropí víc škod než užitku!!!

Hodně sil do dalších, snad už jen hezčích dní :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
15.3.11 12:16

já neporadím, jen soucítím
vyhodila bych z práce i tchána a nazdar, at se staraji o sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ManzelkaAmama
15.3.11 12:21
jizvíková píše:

Já bych je taky vyhodila, ale manžel ne. Achjo, asi budu muset počkat až na to mužíček doplatí. Manžel spíš chce aby nevypadal jak sviňák, aby byl ten hodnej a oni ho měli rádi :-?

S tím, že by bratr mohl něco ukrást máte asi pravdu. Nejen, že ho tchánovci pořád podporují, ale on jim krade věci. :lol: prý jednou z maminy vytáhl číslo kreditky a šel si nakoupit :lol: dobře jim tak.

Nepřihlášená eManzelkaAmama

• Citovat
  • Upravit
9622
15.3.11 12:23

No my jsme měli něco podobného…akorát o generaci dřív…Tchýně měla bratra, velký miláček maminky, nejdřív podnikatel (porevoluční), pak nějaký čachry s penězma, drogy atd. Potřeboval pomoct, tchýně moc nechtěla, ale matka jí v podstatě donutila mu pomoct…Takže se tchýně zadlužila, bratříček zmizel, buď už není nebo je v zahraničí, ale dluhy zůstaly. A my, místo abychom šetřili, tak peníze šly na dluhy tchýně, pže ta nakonec byla bez práce. Nepomáhat!!! Pokud víte, co je zač, i když je to rodina, vy máte svůj život, on si to bude muset zařídit jinak, sám!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
15.3.11 12:34
ManzelkaAmama píše:
jizvíková píše:

Já bych je taky vyhodila, ale manžel ne. Achjo, asi budu muset počkat až na to mužíček doplatí. Manžel spíš chce aby nevypadal jak sviňák, aby byl ten hodnej a oni ho měli rádi :-?

S tím, že by bratr mohl něco ukrást máte asi pravdu. Nejen, že ho tchánovci pořád podporují, ale on jim krade věci. :lol: prý jednou z maminy vytáhl číslo kreditky a šel si nakoupit :lol: dobře jim tak.

Nepřihlášená eManzelkaAmama

Jenže tím se jim vůbec nezavděčí, jen ho budou rodiče i bratříček ždímat a tahat z něj cenné věci a peníze.

A tchýni bych rázně řekla, že pokud se k tobě bude chovat takto, tak s ní končíš - žádné zvedání telefonů, návštěvy natož hlídání dítěte. Sprosté urážky bych určitě referovala manželovi, at je v obraze, jak se jeho matinka chová.

Je to těžké, já vím, bydlím se skoro tchýní 3 roky v baráku… přítelova dcera je tam skoro denně, tchýně nepracuje a jen poukazuje co vše já dělám špatně a pod. (bylo byl to na dlouho)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
15.3.11 12:53

No jo, bohužel manželovi prostě pořád záleží na tom, aby ho rodiče měli rádi… To asi tak snadno neovlivníš (spíš vůbec). Každý si musí nabít hubu sám :roll:

Možná na něho zkusit aspoň zapůsobit tak, ať si je teda zaměstná, ale ať mají stejné podmínky jak všichni. Třeba bych bráchovi taky dala šanci, ať je, jaký chce, ale s tím, že má 3 měsíce zkušební dobu a nástupní plat je tolik a tolik. A otec ať taky pracuje… Nevím, jak mu to účinně vyložit, třeba na něco přijdeš, co by platilo (ušlý zisk, dobré jméno firmy, odchod kvalifikovaných „ukřivděných“ zaměstnanců…).

No a rodinka to buď stráví nebo odejdou a přestanou se s váma stýkat - což je jedině dobře :roll: Povahy jsou to teda příšerné :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
15.3.11 12:58

eManzelkaAmama
teda nemáš to jednoduchý… :-(

a ví tvůj muž o těch telefonátech od jeho matky, žej na tebe sprostá a tak ??? Říkala jsi mi to ??? ..bych to zkusila nějak nahrát…a pak mu to pustit…

..jinak bych taky vyhodila i tátu, ať se staraj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
15.3.11 13:12

Mila emanzelko a emamo.

Mam nasledujici moznosti.

1. Rict manzelovi, ze kdyz je zamestnany tchan- chces taky praci pro tveho pribuzneho, nebo sebe

2. rict tchanovi, bud jenom on, nebo nikdo

3. rict tchanovi- ano zamestname bratra, ale bude placenej ze tchanovho platu- firma si nemuze dovolit rozhazovat, podminky stejne jako pro ostatni

Jsou t pekny vycuranci, koukam, bych je hnala holi, a tchyni nahravej, jak te urazi, pak bych to pouzila proti ni, pri rodinne konfrontaci

Hodne sil :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
15.3.11 20:07

Neporadím, ale soucítím s tebou. Taky by mě to štvalo. Tvůj manžel bude slušný člověk a toto je obrácená strana mince, kdy jeho slušnost využívá rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
15.3.11 20:22

S příbuznýma bývají většinou problémy, pokud jde o peníze (i díky tomu se s příbuzenstvem nestýkám).

Být tebou položím manželovi otázku, jestli chce, aby byla firma v plusu - nebo jestli mu bude vyhovovat vlastnictví zaopatřovacího ústavu.

Pokud ho bratr svým chováním připraví o zakázku za dvě mega (třeba…), tak pak by snad byla šance, aby prohlédl… jinak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová