Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jaký je rozdíl mezi tchyní a supem?
Sup počká až umřeš!
Co to je? Ropucha a třicet žabiček? ??? Tchýně věší záclony.
Prosím únosce mé tchýně, kteří mi poslali její ukazováček poštou, aby mi poslali další důkazy!!!
Co je to? Ve dne to štěká a v noci to spí v krabici.
Tchýnina protéza.
Ahojky,
naštěstí mám „docela“ pohodovou tchyni. Manžel byl nejmladší, takže mazánek, je pravda, že a´t udělá cokoli, je to v pořádku, ale do mě se naštěstí nenaváží a nebýt neustálých dobře míněných rad, bylo by to úplně super. Sice dochází k situacím, kdy u ní na zahradě v létě pověsím prádlo, abych ho nemusela mít v bytě a když za chvilku přijdu, tchyně sedí a zašívá nepatrnou dírku, co našla na povlečení, ale od chvíle, co jsem před ní tchánopvi když přišli k nám na návštěvu zašila díru na ponožce je klid. Naštěstí mám úžasného tchána, takže věčné rady : tohle by se mělo takhle, já to přece ím.. si kompenzuju tím, že kdykoli se vidíme, tatínek si neodpustí, ty máš tak dobré cukroví, dej bábě recept, mě chutná víc u tebe, to víš, ona na mě prdí… ![]()
Zkus se domluvit s manželem a jestli má smysl pro humor, řešila bych to tak, že malej je souseda, ale muži to fakt nevadí, ušetřil si práci! O manžela se vážně nestaráš, přece ho nebudeš rozmazlovat, ještě by si zvyk! To víte že tto dělám špatně, ale to je schválně, já to zkazim a jeho příště přejde chuť něco chtít, ne? ![]()
Věř tomu, že ty budeš mít skvělý pocit, že si z ní děláš srandu a ona buď přestane rýt, aby si nenaběhla, nebo jí z toho klepne a bude klid!!
Držím palce, pa, Kimi a Maxík tři měsíce
Ahojda holky,taak jsem ráda že v tom s tchýní nejsem sama,nebudu se tady rozepisovat o tchýni,ale mrkněte se na Jak říkat tchýni do diskuse,tam jsem to popsala. Mějte se fajn a přeju s tchýněmi pevné nervy. pa Kikina ![]()
Ahoj holky tak si tady „predvanocne“ ctu o zlych tchynich a neda mi to si taky postezovat. Ja mam sice super tolerantni, chapavou a hodnou tchyni se kterou si vzdycky super popovidam a muzu se ji se vsim sverit… a ted prijde to ale…bohuzel snad vsechno co bylo napsano vyse o tchynich plati i v mem pripade, akorat ze se nejedna o tchyni, ale o mou vlastni matku, ato je myslim horsi…ach jo
Jana
Jejda holky, je mi líto, že máte takový „báby“. To já si nemůžu stěžovat. Tchýně je pro mě druhá mamka a tchán, no ten je suprovej - lepší než vlastní taťka. Ale bojím se až budeme mít „někdy“ prcka
On má švagr a ta moje tchýně mám pocit, že pořád nachází nějakou tu drobnost, co dělá snacha špatně. Jsou to sice prkotiny, ale mě by ty prkotiny naprosto vytočily, takže bych asi řekla co si o tom myslím. No, musím doufat, že to nenastane. Všem přeji lepší tchýně!!
Alenka
Ahoj holky,
já to s tchýní taky nemám jednoduchý, často z ní úplně soptím
. Ale nakonec jsem zvlolila metodu:buď v klidu a neprotestuj - pak to doma manžílkovi vytmav. Je na mé straně, a kdyby šlo do tuchýho, tak se ozve. Teď si s těch jejích řečí děláme srandu jak s manžílkem, tak s jeho ségrou a švagrem a dobře se u toho bavíme.
Obecně chci říci, že je důležité, aby ten Váš stál při Vás a brát to pokud možno s nadhledem. Ony si ty maminky na ty synáčky prostě potrpěj a maj pocit, že se o ně nikdo nepostará tak jako ony, ale to jsou na omylu, co holky
Asi je to jejich choroba, kdoví jaké budeme na naše snachy my - snad doufejme hodný.
Třeba moje máme je na přítelkyni bráchy super.
Cus Dana
Ahojte,
ja som u mojej „milovanej“ svokri nebola 13 mesiacov, ale tieto Vianoce ma to neminie
Uz teraz mam stiahnuty zaludok..
Tak stastne a vesele ![]()
Lea
Čau holky, nedejte se!
Já mám teda vcelku pohodovou tchýni, moje žena žádnou nemá, ale kdyby mamina byla, po jejích zkušenostech a odstrašujících příkladech co zažila se svojí tchyýní (mojí babkou) by snad byla v poho…
Když nastane u nás nějakej problém (cca 3× za 11 let) stačí zavelet, že to je naše věc, které starší generace nerozumí a rozumět nemůže ani nechce a je klid… Chce to nebát se a taky přinutit partnera aby se nedržel máminy sukně (platí to pro oba
)
Ahoj holky,
i já přispěju do mlýna-moje tchýně byla super ženská-než jsme počali mimčo a vzali se. To bylo Lucinko sem,Lucinko tam-když jsem otěhotněla, tak mi začala radit-to smíš,to nesmíš a já si tě ohlídám a až se to narodí přijedu ti koupat na 14dní hned po porodu,atd…No já prvorodička měla z toho takovou hlavu,navíc nesnesu,aby mi kdokoliv takovýmhle způsobem radil.Neustále opakovala dokola historky o jejích dětech,když ještě byly malé a bobísek tohle a tamto a ona byla ta nejlepší matka a její děti jsou nejlepší na světě-přitom ona doma prakticky nic nedělá,všechno dělá tchán, její dcera je to samý,ale je nejlepší, i když doma vše dělá jwjí přítel. Chudák Anička musí přeci pracovat.
Když se malej narodil,bylo to peklo,měla jsem pocit,že ho mám jen v pronáujmu-ona nerspektovala ani mě ani manžela-prostě vzala malého z postýlky s tím,že spát nechce a začala šišlat.Malého nám tahala po městě a ukazovala kamarádkám,jinak si ho nevzala.Pak vždycky přišla s tím,že je to celý tatínek-i když tatínkovy má jen oči a zbytek je do naší rodiny.Začal mi radit a nesmířila se s tím, že dnes je vše jinak a hlavně že já nesnáším nafoukané lidi,kteří se pořád jen vytahují, potřebují se věšet zlatem, i když na to nemají a radí tam,kde je nikdo o radu nežádal. Pak jsem se od manželových příbuzných dověděla,že když byl manža malý,tak se o něj staral jeho otec a ne ona, i když ona se s výchovou vytahuje,ale to neví ani manžel ani jeho sestra.a ani se to nikdy nedozví.Taky mi pořád předhazuje svoji kuchyni-přitom zákolad všeho je kvantum oleje
tuna mouky a výsledek gumové maso.Jejím zájmem jsou obecní drby.Vidíme se 1×za 14dní ale já mám i z toho hrůzu.Manžel své rodiče miluje a já nechci,aby mezi námi stála tchýně.Byl by z toho hodně špatný,kdyby věděl,co všechno mi vadíPodotýkám že i tchán i manžel vědí o jejích neřestech,ale nic se s tím nenadělá vyjma toho,že ji jednou za čas okřikne tchán a párkrát vysvětluje manžel,že ona taky nesnášela,když jí do výchovy kecal její otec-nic nemá účinek.Posloucháme i řeči,že děti mají být v tolik a tolik doma,jinak nám je sebere sociálka a nezajímá ji,že miminko spí a když přijdeme v osm večer,jen se přenese z kočárku do postýlky a navíc venku je lepší vzduch než v bytě…Vůbec nevím co mám dělat-jinak je hodná,ale já opravdu nesnáším to vychloubání a opakování historek o jejích dětech už pomiliontý.Nevíte někdo jak na to?Luca
To máš teda těžký, ale asi bych zapracoval na manželovi i na tchánovi, protože s ní jak vidno nic nevyřešíš… Manželovy reakce se neboj, protože přece jde o TEBE a o VAŠE dítě…
Hodně zdaru a pevné nervy…
Ahoj, nejdu si sem stěžovat na moji tchýni, jenom mě napadlo, že vám napíšu něco pro pobavení. Čím mě vytáčí moje tchýně? Říkame jí „Nálepková“. Každou dírku musí zalepit. Že je to normální? No, nevím. Příklad: na dveřích WC měla takovou nerovnost, kterou tam nechal tchán, když opravoval proražené dveře tmelem a nedokonale to vybrousil. Nalepila na to nálepku. Za pár dnů na ni další a pak ještě jednu. Nálepka na nálepce, která je na nálepce na malém hrbolku. Pak tam nalepila další a já jsem se zeptala proč? Prý aby nebylo vidět, že je tam nálepka na nálepce na které je nálepka. Přes to všechno přelepila ještě jednu velkou, aby nebylo vidět že je tam nálepka na nálepce, na které je ........
. Vzhledem k tomu, že ty nálepky jsou povětšínou cenovky a lístečky od zváženého ovoce, to vypadá dost hrozně, nemluvě o tom, že se tím nic nezakryje. A taky všechno, co potřebuje přilepit, lepí žvějkačkama, aby ušetřila za lepidlo
![]()
Snacha od Nálepkové
Ahoj baby, anonim z Nálepkova, aspom máš doma srandu… Ale nie, viem čo to je byť so svokrou - tchýní, aj ja mám doma takú nepodarenú, no čo už.Kačička
Ahoj,
taky se připojím i když u nás to mělo dobrej konec. Když jsem se s manželem seznámila, byli jeho rodiče OK. Po dvou letech známosti jsme se chtěli vzít a tady začal ten největší boj.(Podotýkám, že nám oběma bylo kolem třicítky, takže žádní nerozvážní puberťáci). Předně se budoucí tchýni nelíbil termín (byl moc blízko jejich kulatých narozenin) a navíc se oba rodiče rozhodli, že naše svatba bude vypadat tak a tak. Vůbec nechtěli slyšet, že máme svoji představu. Nakonec jsme si všechno udělali po svém (i za cenu výhrůžek, že oni tam být taky nemusí) a byli jsme rozhodnutí, že pokud se po svatbě neuklidní, budeme se s nima vídat jen v nejnutnějších případech. Po svatbě si to manžel s rodiči vyříkal, oni se mu omluvili (mě se sice nikdo neomluvil, ale kdo by byl tak malicherný, že by na tom trval?) a od té doby to celkem klape. Tchýně se občas snaží radit co a jak a kdy, ale pokud s tím nesouhlasím, tak to tak prostě neudělám.
Myslím si, že problémy s rodiči by měl nejdřív urovnat jejich potomek a nevystavovat svého partnera konfliktům s nimi.
Jsem manželovi vděčná za to, že si to s nima sám vyjasnil hned po svatbě a nemáme teď problémy.
Hodně úspěchů při řešení rodinných problémů.
Klarisa
moja „tchyne“ je v pohode, ak si odmyslim, ze pri jej navstevach u nas vari a upratuje - lebo ja som zrejme neschopna.
je v pohode, ak si odmyslim obcasne narazky na byvalu priatelku mojho manzela.
je v pohode, ak si odmyslim, ze zrejme ma za chrbtom ohovara tak ako inych predo mnou
je v pohode, ak si odmyslim, ze je manipulatorka a citova vydieracka
ale ona je to v podstate „z gruntu hodna zenska“…
Tak to je hóóódně hustá. Naštěstí mám v tomhle celkem klid. Přítel si nic líbit nenechá, já už vůbec ne, takže kdyby na jakýkoliv konflikt došlo, tak se jeden nebo druhý určitě ozvem.
Ale musím přiznat, že chvíli jsem z toho taky měla strach. My totiž spolu chodili, pak dva roky ne a pak jsme se k sobě vrátili. A já nesměla přes práh… Já přes něj hlavně nechtěla! Ale už jsme spolu zase přes dva roky a zrovna jsme se s přítelem bavili o tom, že myslíme, že už si zvykla. I kdyby ne, tak s tím nehne.
Problémy nedělá, občas chytře poradí, ale to ignoruju a mít tchyni takovou hydru jako má většina z vás, tak jí asi srazim ze schodů!!! Anebo by se jí stala nehoda…