Tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
249
20.1.11 16:28
Hana12 píše:
Pomoc! Jsem už bezradná. Brali jsme se v říjnu 2003 a ona mi pořád nedá pokoj.Jednou je to střih vlasů,jednou oblečení, ale nejvíc mě štve jak mi pořád předhazuje manželovi holki se kterýma chodil a to jak mě manžel musí živit když jsem na mateřské! Nechci se s ní hádat tak jí většinou neodporuji a mlčím, ale přivádí mě to k šílenství. Jak nenípo jejím tak mě pořád napadá a to hlavně když u toho není ten můj.

je to kráva - pardon TCHÝNĚ :zed: :zed: :zed: :zed: :dance: :dance: :dance: :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
21.1.11 11:15

Ahoj, podle mě , na to jak jste s manželem spolu dlouho, byste tyto věci měli mít už dávno vyřešené. Já jsem s přítelem 6 let, a vždy stojí v těchto věcech při mě (pokud jsem v právu samozřejmě). Včera zrovna jsme měli doma kvůli jeho mamce malé nedorozumění, udělala něco za mýmy zády a já jsem z toho byla dost špatná, jelikož jsem tam předvčerem byla na návštěvě po delší době, a tvářila se na mě jako med, a den na to se zachovala docela divně. A nevěděla jsem , co si o tom myslet, zda se předemnou jen přetvařuje nebo tak…No a přítel jí okamžitě zavolal a situaci objasnil. Je to jednoduché. Kdyby to přítel neudělal, tak si tady lámu hlavu a smutním ještě doteď..... :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
21.1.11 11:49
Lady_M píše:
Ahoj, podle mě , na to jak jste s manželem spolu dlouho, byste tyto věci měli mít už dávno vyřešené. Já jsem s přítelem 6 let, a vždy stojí v těchto věcech při mě (pokud jsem v právu samozřejmě). Včera zrovna jsme měli doma kvůli jeho mamce malé nedorozumění, udělala něco za mýmy zády a já jsem z toho byla dost špatná, jelikož jsem tam předvčerem byla na návštěvě po delší době, a tvářila se na mě jako med, a den na to se zachovala docela divně. A nevěděla jsem , co si o tom myslet, zda se předemnou jen přetvařuje nebo tak…No a přítel jí okamžitě zavolal a situaci objasnil. Je to jednoduché. Kdyby to přítel neudělal, tak si tady lámu hlavu a smutním ještě doteď..... :kytka:

tak to já to mám takhle, Když tam jsme tak se přetvařuje sž je to okaté, ale já jí mám už prokouklou. Potom si telefonujou přes skype a mluví o mě…no a já to slyšela. myslela jsem , že notebook vyhodím vsteky z terasy!!jak jsem byla nas…manžel s tím ale nic nedělá a já jsem z toho úplně hotová. řece bebude oponovat jeho matce!!!nechce to řešit. Manžel si vzal nějaké půjčky ještě než jsme se poznali a ted je splácí, je to dost peněz, ale zvládáme to platit. Jeho matka veřejně obvinila mě a několikrát mi to řekla do očí, že já všechno chudákovi utratím…atd. strašný.Přitom já vždycky vydělávala víc než můj muž i o 15 tis měsíčně. ted jsem na MD, tak je tomu jinak… nikdy nezapomene mi stělit, jak mám nakupovat, že děti nemůžou mít všechno co chtěj atd..jak to, že se koupeme každý de, proč si myji vlasy jednou za dva dny, když jednou za 14 dní to stačí a koupel 1× týdně taky..no jsem s toho vyřízená tam jet..bydlí 300km od nás.ale i 1-2 za rok tam jet je pro mě za trest!!! :dance: :dance: :dance: fakt to špatně nesu a manžel nic, prostě mlčí!ona snad počítá i kolikrát jdeme na záchod nebo co. tak chodíme jako na prochajdy a jdeme do hospody na WC a na jídlo, protože ona ani neuvaří. ted je zrovna čas jet tam a já jsem zase včera supěla na muže. Jak mě se tam nechce. :zed: :zed: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
21.1.11 12:12

No to je drsné. U nás je to právě tak, že jakékoliv náznaky přítel usekává už v zárodcích. Jenže on je na mé straně proto, že jeho mamka je učitelka a má velkou „deformaci“ z povolání. Což je divné, například naši známí jsou také oba učitelé a jsou normální, takže to možná učitelstvím není. Ale prostě přítel si myslí že jo, a prý je hodně deprimovala když byli malí atd…Tak má nějaký asi blok, a snaží se před ní tímto chránit, a tak je na mé straně.....
Ale nevím, co bych dělala, kdby na mé straně nebyl. Asi bych se bránila já sama. Řekla by: ty utratíš příteli všechny peníze na půjčky: já bych řekla něco na svou obranu. Jsem v tomto dost radikální (což asi taky není moc dobré)......Jenže zase bys pak mohla mít spory kvůli tomu s manželem…To je začarovaný kruh :-(( Zkus jí prostě ignorovat a brát takovou, že je magor, a jiná nebude, a neber si to osobně. Já jsem si dříve spoustu věcí brala osobně a časem jsem se nad tím prostě povznesla. Teď mě věci kvůi kterých jsem dříve brečela i několik dní nechávají naprosto klidnou… Ale taky to přišlo ze dne na den…nevím jak. Prostě jednoho dne už jsem to neřešila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
21.1.11 12:16

A pzor, na začátku vztahu se mě přítel nezastával, asi 2 roky situace velice gradovala, (ohledně jeho bratra a jeho přítelkyně, která mě soustavně šikanovala například vyhazováním věcí z poliček 10× denně atd, ale to je na dlouhou historku) , no a po 2 letech to tak vygradovalo, že mě bratr přítele napadl slovně a dost sprostě, a i když bezdůvodně a právo bylo na naší straně, rodiče se stejně zastali bratra přítele. Tak se přítel s bratram popral (přítel se popral poprvé v životě). A od té doby asi pochopil, že nám hoodně křivdí, a že se vděku nikdy nedočká , a že já jsem ten , kdo stojí při něm, narozdíl od jeho rodičů a bratra…No a teprve od té doby, stojí při mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
21.1.11 13:34
Lady_M píše:
No to je drsné. U nás je to právě tak, že jakékoliv náznaky přítel usekává už v zárodcích. Jenže on je na mé straně proto, že jeho mamka je učitelka a má velkou „deformaci“ z povolání. Což je divné, například naši známí jsou také oba učitelé a jsou normální, takže to možná učitelstvím není. Ale prostě přítel si myslí že jo, a prý je hodně deprimovala když byli malí atd…Tak má nějaký asi blok, a snaží se před ní tímto chránit, a tak je na mé straně.....
Ale nevím, co bych dělala, kdby na mé straně nebyl. Asi bych se bránila já sama. Řekla by: ty utratíš příteli všechny peníze na půjčky: já bych řekla něco na svou obranu. Jsem v tomto dost radikální (což asi taky není moc dobré)......Jenže zase bys pak mohla mít spory kvůli tomu s manželem…To je začarovaný kruh :-(( Zkus jí prostě ignorovat a brát takovou, že je magor, a jiná nebude, a neber si to osobně. Já jsem si dříve spoustu věcí brala osobně a časem jsem se nad tím prostě povznesla. Teď mě věci kvůi kterých jsem dříve brečela i několik dní nechávají naprosto klidnou… Ale taky to přišlo ze dne na den…nevím jak. Prostě jednoho dne už jsem to neřešila…

no to já jsem taky drška, taky se hned bráním, ale mrzí mě, že obvinuje mě…taky jí vadí, že nám můj otec nedává peníze, protože on prý má dost, když jezdí po celém světě…až mě to fakt hlodá.jinak taky je bývalá učitelka (hudby)..asi na tom něco bude.ale to že když jsme se poznali s manželem tak já měla úplně všechno a on neměl vůbec nic, to nevidí. za tu dobu máme už vše nové a jiné, ale tenkrát to bylo tak. a k tomu jsem měla ještě nové auto, což dneska taky ona haní, protože jsem prý náročná. úplné kraviny, jsem si koupila to na co jsem měla. :dance: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
21.1.11 13:40
Lady_M píše:
A pzor, na začátku vztahu se mě přítel nezastával, asi 2 roky situace velice gradovala, (ohledně jeho bratra a jeho přítelkyně, která mě soustavně šikanovala například vyhazováním věcí z poliček 10× denně atd, ale to je na dlouhou historku) , no a po 2 letech to tak vygradovalo, že mě bratr přítele napadl slovně a dost sprostě, a i když bezdůvodně a právo bylo na naší straně, rodiče se stejně zastali bratra přítele. Tak se přítel s bratram popral (přítel se popral poprvé v životě). A od té doby asi pochopil, že nám hoodně křivdí, a že se vděku nikdy nedočká , a že já jsem ten , kdo stojí při něm, narozdíl od jeho rodičů a bratra…No a teprve od té doby, stojí při mě.

taky síla, tak on má sestru, ale strasně hodnou, ostatně jako můj muž. No a zase - taky učitelka - můj muž ale né, ten je normální…jako jeho otec. Jeho sestra nebo spíš její manžel - policajt - to je kombinace..!!!strašně šetří, ale to je chorobné, síla. kdyby policajti neplatili dovolenou, tak na ní ani nejedou..a tak různě.Rozbilo se DVD a nové stojí 1000.-, tak raději děti nekoukají na pohádky..přece to je hodně peněz…no děs.a to jeho matka schvaluje, my prostě žijeme, zážitky, výlety..no a tak, a to jim nevoní, fakt naní už se… :dance: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
21.1.11 14:00

jo ato ještě před 4 lety jsme jim koupili televizi LCD, Sony…byla drahá 24 tis, ale manžel na tom trval, že jí musejí mít. tak jsme jí koupili. jeho ségra nekoupila rodičum nikdy n :zed: ic víc než jen magnet na lednici a najednou my televiti. Byli s toho úplně hotový…tak aby nebyli pozadu, koupili lustr do obýváku (600.-)…a hádejte co bylo lepší…přece lustr - ladil k závěsům - myslela jsem, že mě klepne! a od té doby nekupuji nic, stejně je to špatně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
21.1.11 15:11

Já si prostě myslím, že ta tvoje tchýně je naštvaná právě proto, že vy se máte tak dobře :lol: , musí jí štvát, že jezdíte na dovolenky, že jste koupili drahé dárky a takové věci. Prostě nepřející a závistivý člověk. :-)
Tak u nás bylo nejlepší, že my 6 let přejeme na svátky, narozeniny, vyrábím ruční přáníčka, na kulatiny jsem koupila drahý dárkový koš, pomáhala s oslavou atd…no div se nepřethneme, na Vánoce si navymýšlí co by chtěla a my jí to musíme přesně koupit…No a tak 2 roky zpět příteli řekla, že my jí nikdy ani nepopřejeme a kašleme na ni. Jako já studentka do ní vrážím peníze, i když sama mám málo, sháním dárky, kupuju kvalitní věci, drahé věci, a nakonec jsme za ty co nepořejou nikdy…nevím odkud si to vycucala. Samozřejmě Bratr nepřeje a nedává dárky a je za lepšího…Já se tomu fakt už směju :-) :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
21.1.11 16:39

spíš nemůže skousnou, že si manžel vzal mě se dvěma dětmi a né studentku o 7 let mladší než on a úplně k ničemu. Ale ona byla tak hodná…!!!to já pochopitelně nejsem, protože už mi neni 20 let a mám něco za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
21.1.11 18:05

:-) To je taky možné :-))) :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.11 09:33

Nezoufej

určitě nejsi sama. Já mám podobný problém s oběma tchánovci, nejvíc s tchánem, posledně jsem se s nima pohádala a slíbila jim, že už tam nepřijdu. Manžel naštěstí stojí při mně, snažil se jim to vysvětlit, ale oni pořád mleli svou. On s nimi komunikuje normálně, já vůbec. Teď jim volal, že čekáme miminko, načež se teda tchýně alespoň přemohla a ze slušnosti mi pogratulovala, tchán ani ťuk. Kašli na to, na tchánovcích život nestojí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.12 09:58

Ahoj
V posledni dobe resim stejne tema a to je tchyně narozdil od tebe nejsem vdana s pritelem mame nekolika tydeniho chlapecka a od tehotenstvi bydlime u jeho rodicu ze zacatku to bylo prima spravili sme si dva pokoje ale uz tehdy to zacalo byt nahnute protoze jeho milostiva maminka nam musela porad do vseho kecat a to nedavej tam ale dej si to tam to by si nemela a ja sem to delala takhle mno doufala sem ze ji to prestane bavit a prestane po porodu za nami porad chodit pred par mesici ji zemrela maminka a nahle se nemela o koho starat proto se zacla michat do nas…a Jak to urcite znate nastalo obhajovani nazor teda hlavne z jeji strany a vsichni sme museli poslouchat…Jenze od porodu maleho mi dava dost najevo jak sem strasne neschopna a ze ona je lepsi onedy sme se se svagrovou bavili ze mi maly nechce cumlik coz je trosku problem protoze kolikrat mi jinak nez s prsem v puse neusne a svagrova mi doporucila cumlik znacky MAM ze je jinak tvarovany a ze u ni to zabralo tchyne hned vlezla do rozhovoru stim ze ho musi jit zitra koupit pozadala sem ji at se do toho neplete ze si ho koupim sama samozrejme starostliva babicka musela hned brzo rano jet pro cumlik ktery stejne maly nechce a tak je to u nas se vsim treba u prdiku mi honem honem musela jit koupit rektalni rourku protze ji to nejaka stech jejich drben doporucila a ted mi ji pro malehop porad nuti kdybych nebyla slusne vychovana rekla bych ji at si ji do prd.lele strci sama nekdy mi prijde ze nemam ohledne meho syna pravo o cemkoli rozhodovat kdyz ho chci uspat tak si na me otevre hubu ze ho mam nechat alespon si pohrat s babickou za deset minut co maly histericky rve a ona stoho ma neskonalou radost za mnou prijde a oznamimi ze si mam jit za malym protoze ona si jde zakourit nekdy mam pocit ze uz to nezvladnu a bud to ji jednu natahnu nebo mi ujedou nervy nebo to psychicky nezvladnu nemame zadne soukromi chodi si knam jak se ji zachce rozhoduje mi o mojem diteti do vseho se mi sere a nejvetsi perla vseho byla kdyz mi oznamila ze po porodu bych se mela zacit konecne chovat jako dama..uz nevim jak to mam vyresit :,( v poslednich dnech sem na pokraji zhrouceni v noci mi maly nechce spat a chce si povidat s hrackou a pres den me depta ona luxus poradte nekdo co delat :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.18 13:09

Diskuzí o tchýni už je tu hafec, tak obnovuji :lol: vždy jsem si myslela, že mám tchýni normální, ale poslední dobou mě vyvádí z omylu. Už jsme sice spolu měly pár konfliktů, ale nic hrozného, většinou se mi jen snažila vnutit 40let staré metody péče o děti (dávej čaj ke kojení nebo že mají děti moc hraček, že ona měla jednu panenku :roll: ). To jsme si nějak vyřikaly. Ale dnes přišla dcera a říká že se chlubila babičce s „novou“ koloběžkou (kupovala jsem na bazárku jí i sestřičce oběma po 100,–!) a babička jí na to řekla, že chudák táta musí být pořád v práci abych (jí) mohla kupovat kraviny 8o no čuměla jsem jako puk 8o je fakt, že manžel je asi workoholik, v práci je pořád, ale tak to bylo vždy. Já jsem na rodičáku, pravda jiný příjem nemám, ale když jsme šly do 2. dítěte fin. stránku jsme s manželem probrali. Do práce půjdu za rok, do té doby nemám pro malou hlídání a tchýni každý den jí nechávat nechci. Opravdu mě její výrok zamrzel, protože jednak si myslim, že tohle se malému dítěti neříká a za druhé je to blbost. Penězmi nerozhazuji, nakupuji v akcích, oblečení po sekáčích, bazárcích, nové kupuji akorát dětem boty, ke kadeřnici jednou za čas na suché, nechodím na nehty, kosmetiku, spoustu věcí co jsou tady drahé kupuji levněji na Aliexpressu…A ona to všechno ví. Po dohodě manželem občas koupím něco „navíc“ teď třeba dětem klouzačku za 1500,– na zahradu. Ale to taky proto, že přišly daně a navíc nám budou vracet přeplatky z vodného stočného. Co byste dělaly? Jakože nic nebo to tchýni řekly? Já jsem tak vytočená a zklamaná zároveň, že mám tisíc chutí na ní nastoupit. Děkuji za přečtení, potřebovala jsem se vypsat :) P. S.: Sama tchýně ještě manželovi nějaké peníze dluží, jenže se jí to odpouští, protože poslední dobou funguje celkem jako babička. Občas si vezme jedno nebo druhé dítě na procházku nebo vede starší do školky nebo na kroužek. I když je to pro mě celkem pomoc, tak po tomhle už nemám vůbec chuť jí děti dávat. Když jim „valí klíny do hlavy“ :roll:

• Citovat
  • Upravit
15508
21.4.18 13:31

Tohle jsou malý věci… Neřešit. Jedním uchem tam, druhým ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová