Tchýně - do všeho nám mluví...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3429
8.8.11 22:06
Zaira píše:
Spis jde o jejich syny a ony prece vi,co je pro ne i jejich deti to nejlepsi :roll:
Nejhorsi je to dobre myslene srani se do veci aneb pomoc s velkym P :pocitac:

Přesně. Já se snažila být dobrou „snachou“ 5 let. Všechno sjem to tak nějak brala, že je to v pohodě a nějak moc neřešila. S přítelem jsme jen chodili a ona vždy stála na mé straně, popíjeli si vínečko, já jí pomáhala se zahradou i domácností. Byla jsem mladá a tak sjem neměla ani čas či náladu řešit, že nás využívá, ovládá a že brojí ona proti mě se švagrovou. Nebo možná jsem byla blbá, že jsem si toho nevšimla…nevím. Každopádně po škole vyhodila přítele z bytu, našli sjme si tedy vlastní a v podstatě od té doby ať udělám cokoliv, je to špatně, ona je nejlepší a pokud neudělám, co řekne, tak mi nadá a pomluví před celou rodinou. Malou převychovává, bere mi ji z náručí a vykládá jak je babička nejlepší, nenechá ji spát (protože si s ní chce stále hrát), kecá mi do krmení a do toho, co, kolik a kdy jí to mám dát. A jakmile není po jejím tak se urazí. Vrcholem jsou její náštvěvy u nás (je u nás 2*týdně + s námi tráví veškeré víkendy) a společné dovolené. :pocitac: Bohužel z jistých důvodů mám na výběr dovolenou sama nebo s ní a přítelem. Už fakt nemůžu :zed: Takže ji raději ignoruji.

• načítám...
938
9.8.11 08:24

Foxinka :palec: - já bych asi tu dovolenou radši strávila sama :nevim:

Holky, mně tahle diskuze moc pomohla - alespoň vím, že v tom nejsem sama a je fajn se z toho vypovídat :-) Děkuji zakladatelko :hug:

• načítám...
Anonymní
9.8.11 11:53

Zakladatelka

včelka Maja píše:
Foxinka :palec: - já bych asi tu dovolenou radši strávila sama :nevim:Holky, mně tahle diskuze moc pomohla - alespoň vím, že v tom nejsem sama a je fajn se z toho vypovídat :-) Děkuji zakladatelko :hug:

Není zač. :hug: Mrzí mě, že jsem diskuzi musela založit anonymně, ale má známé i tady :pocitac:
Taky mi moc pomohlo se vypsat a pomohlo mi přečíst si, že takových je nás víc, s podobným příběhem. :zed: :roll:

• Upravit
Anonymní
14.8.11 13:49

Mě naštvala dneska parádně. Je to děs, musim se aspoň vypsat nebo to je jak u debilů už. Někdo zvoní, vim, že je to ona, neotevřu. Tel. mi zvoní následně, - ona (volá, aby dala vědět, že je dole a zvoní). Neberu to. Pak napíšu, co se jako děje, a ejhle, byla u nás a nesla poštu, ale nikdo se jí neozval, tak prostě tu poštu nehodila do schránky, ale odnesla si ji zas sebou, protože nejsme doma! Logika jak blázen. Další den píše, že teda jde a hodí nám dopisy do schránky, a najednou zvonek už nahoře u dveří, nutno asi předávat dopisy do vlastních rukou. Za každou cenu vyhledávat kontakt,je to děsná otrava.Nikomu to nepřeju, každej den se kontaktuje s něčim novým, pokaždé blbost, pokaždé jde jen o to, jak zkazit člověku den. :zed:

• Upravit
Anonymní
14.8.11 14:35

ahoj, tak u nás je to něco podobného..skorotchýně bydlí kousek od nás (lepší než bydlet s ní, což si původně plánovala), má dva syny - ten starší to je mamánek jak vyšitej a nejlepší je , že si to nedokáže přizant - je u nich min. jednou denně a když teda náhodou nedorazí, tak se ptají kde je, proč nepřišel a tak..přítel je ten mladší - naštěstí není takový závislák na mamince. Ale přepadovky dělá taky. Teď čekáme miminko (znám pohlaví :-) a netajím se tím, ale přítel to prozradit nechce, takže to vím jen já :-) a ona, když jsme jí řekli, že to vím, tak mi to div nevyčetla, jako proč jsem to chtěla vědět, a že jsem to neměla dělat a tak - tohle je snad moje věc). Dlaší sranda byla, že takhle jednou přišla a ptala se, kde jako budeme to miminko koupat, jestli v koupelně (máme jen jednu v podkroví) a já se jí zeptala jestli ho jako máme koupat v kuchyni ve dřezu a přítel, jelstli nám chce ona poradit něco lepšího :-) Navíc, jak dělá ty přepadovky, chodí i ke švagrovým a když jsou zamčený a právě v koupelně, tak na ně ťuká na okno, tak jsem ráda, že mi to okno máme v patře :-) jinak mi začíná vnucovat různý věci, že támhlety mají schovaný tamto a tak. Dobrý taky je, že samý nejlepší věci má její neteř - Martina má tohle, dělá to takhle, a hlavně MÁ KAMARÁDKU DOKTORKU, atd atd..to všechno je na dlouho. Já to udělala tak, že tam chodím jednou, max.2× týdně. Švagrová si to „pohnojila“ když tam byla každý den - protože její partner jí říkal, ať se jde podívat na starou babičku (jeho babičku=tchýninu maminku). Ale ony jsou všechny stejný :-?

• Upravit
faj
396
14.8.11 15:05

No holky pro pobavení :pocitac: :pocitac: ,v kládám svůj příběh s tchýni
 https://www.emimino.cz/…a-ema-77654/

• načítám...
Anonymní
16.8.11 12:18
Anonymní píše:
ahoj, tak u nás je to něco podobného..skorotchýně bydlí kousek od nás (lepší než bydlet s ní, což si původně plánovala), má dva syny - ten starší to je mamánek jak vyšitej a nejlepší je , že si to nedokáže přizant - je u nich min. jednou denně a když teda náhodou nedorazí, tak se ptají kde je, proč nepřišel a tak..přítel je ten mladší - naštěstí není takový závislák na mamince. Ale přepadovky dělá taky. Teď čekáme miminko (znám pohlaví :-) a netajím se tím, ale přítel to prozradit nechce, takže to vím jen já :-) a ona, když jsme jí řekli, že to vím, tak mi to div nevyčetla, jako proč jsem to chtěla vědět, a že jsem to neměla dělat a tak - tohle je snad moje věc). Dlaší sranda byla, že takhle jednou přišla a ptala se, kde jako budeme to miminko koupat, jestli v koupelně (máme jen jednu v podkroví) a já se jí zeptala jestli ho jako máme koupat v kuchyni ve dřezu a přítel, jelstli nám chce ona poradit něco lepšího :-) Navíc, jak dělá ty přepadovky, chodí i ke švagrovým a když jsou zamčený a právě v koupelně, tak na ně ťuká na okno, tak jsem ráda, že mi to okno máme v patře :-) jinak mi začíná vnucovat různý věci, že támhlety mají schovaný tamto a tak. Dobrý taky je, že samý nejlepší věci má její neteř - Martina má tohle, dělá to takhle, a hlavně MÁ KAMARÁDKU DOKTORKU, atd atd..to všechno je na dlouho. Já to udělala tak, že tam chodím jednou, max.2× týdně. Švagrová si to „pohnojila“ když tam byla každý den - protože její partner jí říkal, ať se jde podívat na starou babičku (jeho babičku=tchýninu maminku). Ale ony jsou všechny stejný :-?

:-D Promiň, ale já se zasmála, protože to je fakt podobný jako u nás. Přítel je taky ze dvou synů, ale mamánek není u nich ani jeden, což tchýni děsně s..e, proto vyhledává kontakt sama. Jednou je to pokazenej počítač, pak někde potřebuje hodit, nebo často co dělá je útěk do nemoci, jako že onemocní a má potřebu, aby se o ni někdo staral a když ji volám, jestli něco nepotřebuje, tak řekne, tak rohlíky jenom, když tak a když zas nemáme čas, tak potřebuje „něco málo“ z obchodu, jako mouky, brambory, balík vod a pivo a tamto a ono :lol: . Jinak mi taky nabízela věci, dokonce po někom z rodiny přebalovací podložku („přece se neštítíš, to umyješ“). Tak jsem odfrkla, že pro první miminko, si nakoupím novou, je to podle mě nehygienický, pro mě to jsou cizí lidi, co sem nikdy neviděla a ne rodina. Taky jsem tam chodila častěji, za jako že babičkou od přítele, ale už taky ne - nemám na to náladu, pořád dokola jedna a ta samá písnička. Kvůli mě taky dělaly hovězí vývar, když ví, že přes deset let nejim maso a ještě se tváří uraženě, protože to maso fakt dělali kvůli mě 8-o
Jsem happy, že nebydlíme s ní, což nám taky jednu dobu nabízela, abysme ušetřili, ale jsem ráda, že se na to nepřistoupilo, protože by mě asi odvezli. Jinak jsem zvědavá, s čím ještě překvapí, a tipuju, že hlavně po porodu si teda užijeme :dance: mě to ale nevadí, protože když bude zvonit, neotevřu, pže vím, že to je ona, protože nikdo jiný není takovej magor, aby někam k někomu lezl a nenapsal aspoň sms. :pankac:

• Upravit
annm
16.8.11 15:38

Ahoj, tak jsem konečně našla diskuzi, která je skoro jak přes kopírák. Pokud můžu, tak bych také ráda dala své pocity na „papír“, protože si myslím že se mi snad trochu uleví.S manželem jsme už přes 10 let a s tchýní jsem neměla dříve žádné problémy … Brala jsem jí jako svou mámu, protože s mojí matkou jsme se ve zlém rozešly a nekomunikujeme spolu, ale to je do jiné diskuze. Když jsem otěhotněla, tchýně začala být aktivnější než kdy jindy, začala se zajímat o mou stravu, váhu, co ultrazvuk, jestli už máme jméno (to že nám vnucovala své praštěné návrhy dle numerologie jsem brala s rezervou) atd., ale nic divného mi na tom nepřišlo, prostě jsem si říkala že se jen zajímá a těší se na vnouče, v zimě mi vnucovala nějaké důchodcovské boty, v kterých se mi bude dobře chodit, protože se do svých kozaček určitě nenasoukám a hlavně si nezapnu ani zip (ten jsem si zapla a nohy nasoukala i při odjezdu do porodnice 8-) ). No a narozením dcery to začalo, malá bohužel stále brečela, dle paní doktorky jí nic netrápilo, jen prostě nekteré miminka takové jsou a tak jsme zavinovali, houpali dnem i nocí nakonec i v lehátku, protože záda už trochu nefungovali..... a jak se to dozvěděla tchýně tak začal vodopád rad :cry: . Nejprve že mám slabé mléko, to jsem vyvrátila protože malá přibírala neskutečnou rychlostí, pak to byla kolika (prdíky) to jsem taky vyvrátila malá prděla od pododnice jak starý mazák a bříško měla měkounké, tak pak jí musela být zima :pocitac: my doma 25 stupňů malá zabalená do dvou dupaček. Jak jsem jí začala všechno vyvracet, začala bombardovat manžela a hučela do něj, že dělám všechno blbě a že malá bude mít následky, ale u toho nepochodila, protože mezitím (předtím mě prostě nevěřil a neustále do mě také hučel) si moje tvrzení a obranu ověřil u známé dětské doktorky. Tak si vymyslela že má malá neustále žízeň a že jí mám dávat čaj (malá byla 1 týden stará), od doktorky jsme měla někalikrát potvrzené, že to je blbost a že žádný jiný tekutiny nepotřebuje...... :pocitac:. První 3 měsíce, hrůza a děs denně od tchýně přes telefon, mail a SMS rady a doporučení, jak mám co dělat a že já to dělám blbě a že jí to kolegyně v práci potvrdily a znova upozornění, že malá bude mít následky :evil: :evil: :evil: prostě na hlavu, já jsem začala shánět psychologa, protože jsem to přestala zvládat, její neustálé tvrzení jak dělám vše blbě mě začalo nahlodávat a neustáte nespokojené mimčo taky moc nepovzbudí, i když dr mě neustále ubezpečovala, že je vše ok a malé nic neschází a výborně prospívá. Najednou se malá počátkem 4 měsíce uklidnila a taky i já, ale tchýně neustále jela svou…, ale začalo se to lépe zvládat a prozatím skončila u své ohrané písničky, měsíc byl jakš takš klid. Pak jsme se s manželem, když malá oslavila svůj 5 měsíc rozhodli odjet na prodloužený víkend na Slovensko za kamarádem, vše jsme nastudovali, došli pro radu k doktorce a bohužel to manžel ohlásil tchýni :roll: a už to zase jelo. Nejprve manželovi volala, že to nemůžeme, že malou budeme trápit, že z toho bude poznamenaná atd., tak jí vše vysvětlil a hovor ukončil, pak přišlo pár SMS a nakonec jsem v poště objevila článek o tom jak je cestování s miminkem k MOŘI nebezpečné, jsme si říkali zda není už trochu mimo. Ze Slovenska jsme se vrátili, malá v pohodě, cestu prospala, na Slovensku se jí líbilo a nám taky a od té doby přešla tchýně na jiný level :cry: :cry: . Nejprve manželovi vyčetla, že jsme sobci a že do 1 roku života musí být jen doma a jezdit max. k babičce a na chalupu a že malá bude narušená protože jí od mala nedávam čaj (opět s tím začala), pak nám vyčetla, že malou nechávám přes den na dece a že bych jí měla celý den nejlépe nosit nebo nechávat v postýlce, aby si posilovala ruce atd. Manžel jí slušně požádal o to aby s tím přestala a ona se urazila a pár týdnů byl klid, pak jsme se rozhodli, že zajedeme na návštěvu, že snad bude už klid, to byl ale blbej nápad. Nejprve vše ok, malou si hned vzala neustále jí nosila a říkala jí chudinko moje malinká, máš žízeň viď a neskutečně na ní šišlala, to že jsem v obýváku rozložila deku, aby se malá mohla po cestě natáhnout ignorovala, když se malá lekla dědečka, který na ní udělal baf, tak jsem si jí od tchýně vzala, sama mi jí dát nechtěla, tiskla jí k sobě i když malá neustále řvala. Tak jsem jí uklidnila a položila na deku, že jí přebalím a nechám jí chvilku v klidu, tak zas přilítla a začala jí vnucovat plínu ať si s ní hraje, že to její kluci milovali a že se uklidní (malá nesnáší, když jí někdo hází plínu přes obličej), no prostě furt nám něco vnucovala a když jsem to odmítla tak hned nasadila obličej a vymyslela něco nového. Dopadlo to tak, že jsme se zhádali, protože jsem manžela poslat zapnout do auta klimu, protože venku bylo 30 … a tak jsme si znovu vyslechli jak je klima strašně nebezpečná (asi je lepší, když se dítě uvař, že uplatňujeme své sobecké zájmy a že s malou jezdíme po celé republice a že potřebujeme poradit, protože tomu nerozumíme a jinak bude malá opět a zas poznamenaná :evil: :evil: :evil: :evil: Zatím jsme v té fázi, že jsem jí poslala maila, že nechci aby malá přišla o babičku a že bych byla ráda, kdyby respektovala naše rozhodnutí a že si její rady ráda vyslechnu, ale že je na nás jestli se tím budeme řídit, mezitím znovu proběhl tel. hovor mezi ní a manželem a znovu do něj hučela no a asi po 3 týdnech mi od ní přišla odpověď (už si s ní netelefonuji, protože si nechci nechávat dělat díru do hlavy), a to taková že rady od mé dětské dr hraničí s týráním dětí :nevim:, znovu ubezpečení že jsme sobci a že potřebujeme poradit, protože prý k malé máme vztah jako k našim kocourům, to si snad dělá pr… :nevim: :nevim: a bláboly o tom jak její kolegyně první dítě jen kojila a nedostalo se na vysokou, ale ostatní co dávali čaj, tak ty mají děti na VŠ a že má být malá vykrmená (prcek má na 7měsíci 8kg, nevím kolik si představuje že by měla mít) a že mám jídlo přislazovat ........ no prostě masakr. Zatím jsme to ohodnotila tak, že za ní za měsíc znovu pojedeme, ale jestli se neuklidní tak hned odjedeme, a to třeba i o půlnoci. Pro mě je jen dobře, že jí mám 1hodinu cesty od sebe a naštěstí k nám zavítali jen jednou, jinak už bych asi skončila v Bohnicích. Co mě děsně štve a mrzí, že jsme dle ní strašně špatní rodiče a já úpně děsná matka, která ničemu nerozumí, to že jsem s malou nonstop, nikdo mi jí nepohlídá a ničím nepomůže, to nevidí, a ani se nezeptá jak se mi daří a malou nepochválí jaké dělá pokroky. Začínám být v koncích, ale já jsem to už ořvala, nadávala jsem, ale je to prostě na ho… :cry: :cry: :cry: Tak jsem si vylila srdce a přeji všem co prožívají podobné pocity, aby se nenechaly zviklat a řídily se svými pocity, to je to nejlepší a ať si přechytralé tchýně trhnou nohou, držím všem pěsti a ať se prckům daří, mějte se krásně.

• Upravit
faj
396
16.8.11 20:26

Ahoj Annm, tak to jses hezky vypsala, cítím s Tebou :hug: :hug: , bohužel to opravdu nemáš jednoduché :-( . U prvního syna jsem měla velice podobné zkušenosti až na to shazování mé výchovy a to asi mrzí nejvíc :nevim: :nevim: , musíte s ní mít svatou trpělivost :andel: :andel: . Její názory jsou bohužel 30 let staré a každá inteligentní osoba je schopná to přehodnotit :wink: Moje mamka mi vypráví, že u každého jejího dítěte se doporučovalo úplně něco jiného, no a v tom to je. Trendy se mění a to každý chápe :dance: . No a jak Vám pokaždé vyčítá, že bude postižená :cert: :cert: , no není vůbec normální. No, situace není vůbec jednoduchá, skoro bych až řekla, poradit se citlivě s psychologem, jak postupovat :nevim: :nevim: , ale jak to děláš,je super :palec: :palec: . Zachovej chladnou hlavu a nepřestávej komunikovat, snad se to zlepší :kytka:

• načítám...
3429
16.8.11 21:22

Annm u nás je přesně to, co píšeš na denním pořádku. :pocitac: Někdy je to na mašli, někdy jen na psychologa a někdy si jen ponadávám…ale každopádně mě to hrozně ubíjí. A nejhorší je že bydlí 5 min. od nás a veškeré víkendy či dovolené tráví s námi :zed: :zed: :zed:

• načítám...
1626
16.8.11 22:38

Ahoj Annm, úplně mi při čtení běhal mráz po zádech. Moje tchýně má taky plno rad a už jsem se od ní dozvěděla lecos, ale tohle je teda síla. Máš můj obdiv jak to zvládáš. :kytka:

• načítám...
238
16.8.11 22:51
faj píše:
Ahoj Annm, tak to jses hezky vypsala, cítím s Tebou :hug: :hug: , bohužel to opravdu nemáš jednoduché :-( . U prvního syna jsem měla velice podobné zkušenosti až na to shazování mé výchovy a to asi mrzí nejvíc :nevim: :nevim: , musíte s ní mít svatou trpělivost :andel: :andel: . Její názory jsou bohužel 30 let staré a každá inteligentní osoba je schopná to přehodnotit :wink: Moje mamka mi vypráví, že u každého jejího dítěte se doporučovalo úplně něco jiného, no a v tom to je. Trendy se mění a to každý chápe :dance: . No a jak Vám pokaždé vyčítá, že bude postižená :cert: :cert: , no není vůbec normální. No, situace není vůbec jednoduchá, skoro bych až řekla, poradit se citlivě s psychologem, jak postupovat :nevim: :nevim: , ale jak to děláš,je super :palec: :palec: . Zachovej chladnou hlavu a nepřestávej komunikovat, snad se to zlepší :kytka:

souhlas, svatá trpělivost. Má máma mi také říkala, že u každého z jejich dětí byla jiná doporučení, ale teď se také naštěstí přizpůsobuje novým trendům (ne všem, ale alespoň ve většině) a nenutí mě za každou cenu ke svým zvyklostem. Tchýně je naštěstí v tomto submisivní, přpadně své návrhy ventiluje přes manžela, což mě netěší, ale zase ani tolik nevadí, jako kdyby očkovala přímo mě.

• načítám...
Anonymní
16.8.11 23:14

holky, tak to mě zabrala na tchýni až hnusná ignorance… Jen jsem se vdala, tak mě začala stíhat, NÁHODOU mě potkávala na nákupech a pak mi kázala, co můžu a co nemůžu, jak se mám v těhotenství chovat, nesmím jezdit autem, ona mi ty tašky do kopce s nákupem radši bude každý den nosit. Začali přepadovky, a běda, když jsem nebyla zrovna doma (i těhotný snad můžou chodit ven…), tak hned volala mému muži, že jsem jí neotevřela.
Naše první dítko měl být podle ní jedině chlapeček (a ejhle, je to holčička!), hned by se taky za mnou hnala do porodnice ještě první den (ale zeptej se radši doktora, jestli je zdravé dítě fotit!), to samé když jsme přišli z porodnice domů, nemohla pochopit, že chci svoji mámu a nejlepší perlička, že se jí nelíbilo jméno, co jsme vybrali (nikomu jsme předtím vybraná jména neříkali) a že chce, abychom naši dcerku přejmenovali :zed: . Ani náhodou!
Konec šestinedělí mi vyšel akorát na Štědrý den, no jo, nebyla jsem nadšená, ale tak ať k nám jde, když je chudák sama… a byl to ten nejhorší Štědrý večer, co jsem kdy zažila. Udělala ze mě snad tu nejhorší matku pod sluncem, všechno jsem dělala podle ní špatně, malé jsme vybrali špatný dárek… dali jsme jí hrazdičku, to si prý zkazí oči, její panenka s ksichtem vzteklého skřeta (bez přehánění) byla rozhodně vhodnější. A když už nám chtěla zkazit i první výročí svatby, že zrovna nutně někam musí jet, ať jí tam můj muž odveze, tak to už jsem se už neudržela a na manžela s rudem před očima zařvala, ať už mě ta baba naschválnická nesere :oops: . Prostě toho už bylo přes míru.
Začala jsem jí tak ignorovat, ať si říká co chce, jakmile má námitky, hned po ní něco vyštěknu, že se to dělá jinak. Jak ona se mnou, tak já s ní. Tak si radši stěžuje jen mému muži, což mě taky štve, ale aspoň to nemusím poslouchat a on si to do hlavy nebere. Mobil nezvedám, když chce přijít, tak tvrdím, že nebudeme doma (kupodivu chce chodit jen tehdy, když není doma manžel…), nic od ní nechci, aby pak nemusela vypravovat, jak mi musí pomáhat, na návštěvu k ní chodím jen ze slušnosti jednou ročně (jinak manžel s dětmi sám)… a kupodivu, jako by jí to snad došlo… 8-o Posledně u nás byla na návštěvě, neřekla ani slovo proti, naopak, nestačila jsem zírat 8-o

• Upravit
238
17.8.11 14:05

hm, tak alespoň to zabralo :palec:

• načítám...
Anonymní
18.8.11 18:47

ložnice :D

Nám se teďka stala zase vtipná situace. Jelikož máme před rekonstrukcí ložnice, tak mi psala tchýně maila, že se potřebuje zastavit a něco důležitýho s námi probrat. Tak jsem jako jen odepsala, čeho se to týká, že nemáme moc čas.Tak teda: My ještě nemáme tu ložnici a protože byla na návštěvě u svý neteře a viděla jejich ložnici a chtěla by nám to jako popsat, jak to tam vypadalo, s tím, že nám to teda zaplatí taky. 8-o Koukala sem jak puk teda. Nejenže bych nechtěla mít tu samou ložnici jako někdo z rodiny, navíc říkala něco i o nějakejch stropních kazetách, což v plánu vůbec nemáme a pak jet vybírat ložnici a stěnu a cokoliv a ona je u toho a má potřebu na všem se participovat, nechci … díky. :lol: Tak se nas…a a my si jeli sami do Ikey a koupili si postel podle svých představ a za svoje a máme z ní větší radost i bez stropních kazet. :lol: :dance:

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová