Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Az zas bude pozadovat neco takhle mimo, tak bych ji rekla neco jako Pamatujete jak bylo Vam kdyz jste mela male mimino a tchyne vam ho brala? Tak mne je stejne. Ja vam vnuka upirat nechci, pojdme najit nejaky kompromis, navrhuji to a to.
Drzim palce, tchyne je chudak, zaroven ty jsi matka a musi te respektovat. Ona by si to od tchyne uz ted taky nenechala libit, neboj se.
A myslíš, že anonym pomůže, aby tě nepoznala?
Musíš vydržet a nedat se. Po čase ji to přestane bavit.
Tak male dite bych babče na nekolik dni nedala. Max na noc, az mu bude tak rok a pul, dva.
Tyden u babicky u cca pulrocniho ditete mi prijde fakt ulet ![]()
At se treba kousne pres rameno do zadku, nepujcila bych tak malicke miminko pres noc. Nevidim duvod proste. Nastesti mam normalni rodice i tchanovce.
Dcera byla poprve pres noc u tchyne ve 2 a ctvrt letech (segra mela rozlucku se svobodou, byla jsem ale asi 5 km od ni a az tak moc nepila, kdyby neco). Zvladla to skvele.
Já jsem taky na víkendy posílala holku od 9m. To už jsem nekojila. Neteř jezdila od 6m, nebyla kojená.
Pokud tobě nevadí být bez dítěte. Tak na tom není nic špatného. Jen dítě musí být zvyklé. A to vaše teď není.
Trvala bych si na svém, že si musí nejdříve zvyknout. Ať si baba trucuje jak chce
Jste prastene obě dvě. Tchýni nezměnis, ale zkus používat tu věc, kterou mas na krku. Ach jo, chudák dítě, rukojmí matky a tchyně. ![]()
Děláš to dobře. Je to tvoje dítě, platí tvoje pravidla. Důležité je, aby při tobě stál manžel.
@sahrazad1 píše:
Jste prastene obě dvě. Tchýni nezměnis, ale zkus používat tu věc, kterou mas na krku. Ach jo, chudák dítě, rukojmí matky a tchyně.
Vždyť není rukojmí nikoho. Matka chce, aby si dítě na babičku nejdříve zvyklí. Tzn vidělo se s ní aspoň jednou za 14dní. A pak s tím nemá problém.
Ale 3 měsíční mimino, aby strávilo týden s někým koho vidělo 3×?
Vždyť si toho dotyčného ani nepamatuje, je pro něj cizí
@Netopirek píše:
Vždyť není rukojmí nikoho. Matka chce, aby si dítě na babičku nejdříve zvyklí. Tzn vidělo se s ní aspoň jednou za 14dní. A pak s tím nemá problém.
Ale 3 měsíční mimino, aby strávilo týden s někým koho vidělo 3×?
Vždyť si toho dotyčného ani nepamatuje, je pro něj cizí
Pro 3 měsíční mimino je v podstatě cizí i ta babička, kterou vidí jednou týdně
To by s ní museli bydlet, aby si tohle prtě vytvořilo nějakou „vazbu“.
@unuděná píše:
Pro 3 měsíční mimino je v podstatě cizí i ta babička, kterou vidí jednou týdněTo by s ní museli bydlet, aby si tohle prtě vytvořilo nějakou „vazbu“.
Když budou jezdit pravidelně, tak v těch 6m už cizí nebude. Ale u takhle malého kojence je cizí každý koho nevidi denně
Tohke pujcovani mimin nechapu, chapu starsi ditko, co uz vi, ze baba je baba a rado za ni jede, ale proc proboha mimino? To patri k rodicum, baba ho navstevune, tak o co jde? Proc by ho mela mit tyden? Nedala bych miminko ani na den, u starsiho neresim, dcera do 3 let byla s nami, pak sama chtela k babicce, tak jela a jezdi pravidelne a zadny problem, zkusili jsme to i ve 2 letech pres noc, ale plakala a chtela me, ale byli jsme kousek, ale proste u mimina to nechapu..neco jineho je, kdyz je to treba, ale z rozmaru babicky, ze chce tyden mimino pro sebe? At sibuvedomi, ze je babicka a ne mama. Jinak mam jedinou radu, byt asertivni a neustoupit a pokud to jde, byt v tom s muzem spolu. Vy jste rodice, je to vase dite a babka at se stavi na hlavu, i kdybys ho oblikala sebevic divne, je to tvoje dite, pokud ho neohrozujete na zdravi, muze max rict svuj nazor. Ja bych to s ji vubec neresila, dala bych ji to jasne najevo a nazdar.
Tříměsíční dítě na týden… Babička má nějakou alternativní realitu asi.
Jako děláš to dobře, víc se asi udělat nedá. Jenom pořád dokola vymezovat hranice. Drž se, čelit tchýni, která má na tvoje mateřský kvality svůj Názor není procházka růžovým sadem…
@SlečnaDahlia píše:Že to má někdo jinak než Ty a houf kolem Tebe ještě neznamená, že je cáklý. Ty a spol. nejste žádná „míra věci“.
Za normálních okolností mimo covid by ti nevadilo dát čtyřměsíční kojené dítě na týden k babičce, jo?Obě jste cáklé.
Tak v prvni rade je dobre, ze tchyni nejdes od zacatku na ruku a davas ji jasne najevo, co si myslis. To, podle diskusi zde, vubec neni samozrejmost.
Taky mi to prijde na hlavu, co by s tim miminkem chtela delat? Vzdyt takovy spunt jeste poradne ani neinteraguje. Spis to cele pusobi tak, ze ji jde o to, aby ho “mela” a aby si vynahradila svou zkusenost. Vytrvej a nevzdavej se.
@Anonymní píše:
Když jsem měla zánět prsu a kojila jsem, tak přijela s Nutrilonem s tím, že když jejich kráva měla zánět, tak se tele taky musleo odstavit a že akorát ohrožuji život syna. Tomu jsem se jen zasmála, řekla jsme ji, že kojit budu, protože za prvé nejsem kráva a hlavně že to syna nijak neohrožuje.
@Anonymní píše:
Jinak nakonec nekojím,což je její další argument na brzké „půjčení“.
ZAKLADATELKA
Ona ta tchyne zrejme uplne tak blba nebude, ze?
Ale na hlidani tak malyho ditete je, myslim si, presto brzo.