Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Diskuzí na téma šílená tchýně je tady mnoho a proto by mě zajímal pohled z druhé strany. Třeba to pro některé snachy (a třeba i) zetě bude námět k zamyšlení a budou schopní lépe pochopit ![]()
@fíkofka píše:
Diskuzí na téma šílená tchýně je tady mnoho a proto by mě zajímal pohled z druhé strany. Třeba to pro některé snachy (a třeba i) zetě bude námět k zamyšlení a budou schopní lépe pochopit
Nikdy snachu mít nebudu, ale od své extchýně vím, že jsem se jí zhnusila tím, že. Jsem o sebe pečovala. Vadilo jí nalíčení, nalakované nehty a nedejbože i na nohou. Tolerovala jen kadeřnici. Když jsem zmínila kosmetičku, mohla se pos.rat.
Prý taková rajda nemůže být nikdy dobrou ženou, hospodyní, natož matkou.
Zavrhla mě ještě dřív, než mě poznala. Nikdy jsme neměly hezký vztah.
Pak jsem podala žádost o rozvod s jejím manipulátorem synem a to byla poslední kapka.
Po 5 letech jí její synáček trochu podvedl a vyšplouch a najednou si na mě vzpomněla. Zve mě na kafíčka apod. Hází špínu na syna a já jsem najednou hvězda. Ale je mi líto, 17 let to nefungovalo, urážela, tak se já teď nezblázním.
@Kockazvysocan Ty jsi snad měla mojí tchýni
taková byla přesně ona.
Mám snachu zlatou, bezva holka. I když tedy nevím, jestli to neprehodnotim. Tuhle jsme seděly u kafe na terase a můj synek skládal prádlo ze sušičky do skříní. Tak nevím. Ale ne, je hodná, obarvila mi vlasy.
@fíkofka píše:
Diskuzí na téma šílená tchýně je tady mnoho a proto by mě zajímal pohled z druhé strany. Třeba to pro některé snachy (a třeba i) zetě bude námět k zamyšlení a budou schopní lépe pochopit
Mám skoro snachu a zatím výborný. Vnouče ještě není, tak se uvidí.
@Annabela11 píše:
@Kockazvysocan Ty jsi snad měla mojí tchýnitaková byla přesně ona.
Jaká matka, takový syn… chce to podobný životní styl
@inkakřivák píše:
Mám snachu zlatou, bezva holka. I když tedy nevím, jestli to neprehodnotim. Tuhle jsme seděly u kafe na terase a můj synek skládal prádlo ze sušičky do skříní. Tak nevím. Ale ne, je hodná, obarvila mi vlasy.
Dobre vychovany mladik ![]()
@cecetka Nechci se chlubit, ale ano. Dělá i třeba předvánoční úklid, stará se o děti a umí dobře vařit. A postavil dětem klubovnu na garáži. Ale byla to dřina. Ne, kecám, byl zvyklý, protože jeho otec dělá totéž, jen tedy nevaří. Ale zase umí líp obkládat koupelnu.
Příspěvek upraven 02.04.21 v 15:41
Co vadí tchyni na mně, nevadí jí na neteřích a nevlastní snaše atd. Takže spíš záminky mě shazovat, než skutečné důvody.
Mám skoro snachu a doufám, že se máme rády oboustranně
je to princezna a vyučená kadeřnice, mimo jiné…takže je to můj poklad
…jinak synek je naučený prát, žehlit a vařit, takže si moc stěžovat nemůže ani na něj ![]()
Šmankote, to snad ani radši nechci vědět, co si o mně myslí moje tchýně. Jako v životě jsem si nesedla jen s několika málo lidmi a ona zrovna patří mezi ně
. Ze začátku jsem ji měla ráda, ale pak mě párkrát zničehonic seřvala jak malý dítě za hrozný blbosti, a to pro mě bylo tak nečekané, že jsem jí úplně přestala věřit. Možná jsem přecitlivělá, ale mám z toho fakt trauma. Ona by asi měla ráda hezké vztahy, ale já už to po těch výstupech asi nedám. Stále se jen třesu strachy, kdy si na mně zas zchladí nečekaně žáhu. Její děti jsou na ní zvyklí, ale taky tuhle její vlastnost nemají rádi. Ona si to ale vůbec neuvědomuje.
Ja mam jedinneho 27l syna a zatim tedy skoro snachu, je trochu starsi nez syn, je to chytra, pracovita, skromna, sikovna holka, mam ji moc rada, mluvime spolu na rovinu na ferovku, rozumime si, beru ji uz jako dceru, dala mi uzasneho nyni 9m vnoucka a i hlidam od malinka, nevymenila bych ji za zadnou jinou… ![]()
To je jeden vtip:
tak co děti?
Tak dcera, ta se výborně vdala, ten její pere, vaří, uklízí, o děti se stará…
zato syn, to je ňouma. Představ si, on doma musí vařit, uklízet, prát a o děti pečovat
@Kolicek95 píše: Šmankote, to snad ani radši nechci vědět, co si o mně myslí moje tchýně. Jako v životě jsem si nesedla jen s několika málo lidmi a ona zrovna patří mezi ně. Ze začátku jsem ji měla ráda, ale pak mě párkrát zničehonic seřvala jak malý dítě za hrozný blbosti, a to pro mě bylo tak nečekané, že jsem jí úplně přestala věřit. Možná jsem přecitlivělá, ale mám z toho fakt trauma. Ona by asi měla ráda hezké vztahy, ale já už to po těch výstupech asi nedám. Stále se jen třesu strachy, kdy si na mně zas zchladí nečekaně žáhu. Její děti jsou na ní zvyklí, ale taky tuhle její vlastnost nemají rádi. Ona si to ale vůbec neuvědomuje.
Tak toto je ma tchyne, agresivni clovek co si vykrici to sve. Tchan zvykly. Drzi hubu cely zivot, prede mnou (za 15 let) ho servala tolikrat, ze uz to ani nespocitam. Drive ho i fackovala. Ale jeji dcera, ma zena? Ta si opravdu nezvykla a pred kazdou navstevou ma zaludek na vode. 5 prvnich let to byla tchyne pro mne uslapnuta pani v koute, pak si na me zvykla a zacla rvat i po mne. A neskryvane po vsech blizkych i prede mnou. Do te doby jsem nic netusil. Cumel jsem jak puk, zena mi pravdu nikdy predtim nerekla. Tchyne psychicky tyran. Jednou mela totalni zachvat vzteku u nas v byte na navsteve. Nejdriv dorvala bezduvodne tchana, kdyz jsem ji upozornil, ze je u mne doma a ja si nepreji aby nekdo rval u mne na mou navstevu (tchana) tak zacla drzkovat na mne. Pak v zachvatu vzteku vlitla do loznice, kde zena kojila mimino a zacla rvat i na ni „koho si to vzala, takhle jsme te nevychovali…”. Tehdy jsem rupl s nervy a vyhodil ji nasilim na ulici. Sla v noci na vlak a odjela domu a psala po ceste tchanovi, ze si to vypije… pul roku odstrihnuta od nas a vnuka. Pak navrat do normalu, milius, nic si nepamatuje a pohar se zacal naplnovat. Po narozeni druheho ditete zase zachvat, fyzicke napadeni me zeny, musel jsem ji za limec tahat pryc (tchan se schoval ani nedutal), zase pul roku pauza a takhle jedeme cca ve dvouletych intervalech. Ted uz jsou deti ve skolnik veku a citi, ze s babickou neni neco ok(stale ji bezmezne miluji). Vesnicka zena bez sebevedomi, ktera si to hoji na vsech kolem. Kdokoliv nezije zivot dle jejich norem je debil.
Takze za mne, budte tchyne babicky, uzivejte si vnoucata, rozmazlujte (i kdyz mladi frflaj), ale proboha nechte nsve deti a jejich protejsky zit svuj zivot a neserte se do nich.