Tchýně mi napsala, že jí má dcera nezajímá

104
17.8.14 22:38

tchýně mi napsala, že jí má dcera nezajímá

Ahoj holky, jsem v šoku a vůbec nevím jak reagovat. jedná se o mou tchýni. manžel má z předchozího manželství syna, kterého tchýně miluje.my ted čekáme holčičku. o ni se vůbec nezajímá, ani slovo o tom, že by se sama zeptala, jestli je vše v pořádku nebo že se těší…brala jsem to, ne každý umí dát najevo emoce. ale ted manželovi nedávno přišla exekuce na byt ve kterém s ní kdysy bydlel, on byl ve smlouvě, ale pak se přestěhoval ke mě a ona tam nadále zůstala. majitelka bytu to věděla, že manžel je pryč, ale smlouvu nepřepisovali s tím, že tchýně ho bude platit když tam zůstala bydlet. jenže neplatila a ted to přišlo. no tak manžel s ní podepsal splátkový kalendář, že prostě polovinu mu zaplatí. ona že jo. a ted když mělo dojít naprvní splátku tak už se začala cukat. přitom peníze má, do práce chodí, v bytě bydlí s kamarádem, takže jí bydlení vychází na ani ne 3500,– měsíčně. tak jsem jí slušně napsala, at si uvědomí, že tím že to musí manžel za ní platit, tak tím utrpí naše malá, protože ty peníze budou chybět a ona se má za tři měsíce narodit tak mi odepsala, at jí neotravuju s věcma, které jí nezajímají a že jí výbavičku může nakoupit moje rodina. toto řekne o vlastní vnučce!!! :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2926
17.8.14 22:40

A proč to řešíš ty? Manžel neumí mluvit? Přijde mi, že toto je věc, kterou by si měl vyřešit tvůj muž a ne ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
17.8.14 22:43

Tak manžel se s ní kvůli toho hodně pohádal. já s ní chtěla po dobrém se nějak domluvit, a manžel by taky možná ustoupil ale aby mi napsala že jí její vlastní vnučka nezajímá to si myslím, že je vůči té malé, která ještě ani není na světe hodně hnusný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
17.8.14 22:45

A už se manžel vypsal z té smlouvy? aby to tak nešlo do nekonečna. Měl by si udělat pořádek on.
Ty jsi rozhozená hormony, neřeš to. I když ty peníze budou chybět, tak bych nevydírala dítětem, které se má teprve narodit. Nepoužívej dítě jako prostředek k dosažení svých cílů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549

Tak za prvé chování tchýně, jako matky tvého muže je nechutné. Nepochopím jak může matka tohle udělat svému dítěti.

Ale nyní k věci, ber to tak, že jsi se míchala někam, kde nejsi z pohledu tchýně zvaná a asi jsi píchla i do vosího hnízda, tak ti to tchýně vrátila zpět. Neřeš budeš se zbytečně nervovat a úplně zbytečně, pokud bude chtít mít zájem bude ho mít, pokud ne, tak s tím stejně nic nenaděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926

Nemyslím si, že jí nezajímá vnučka, ale ty věci kolem… nevím no. Je to hloupé, že máte takové vztahy, ale asi to hoď za hlavu, i kdyby jí tvoje dcera nezajímala, tak ve finále na tom bude bita jenom paní tchýně a jednou si to uvědomí, akorát už vnučka nebude mít zájem. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
17.8.14 22:47

Holt to není povinnost :nevim: Ty tohle neřeš, stejně to nevyřešíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
17.8.14 22:49

Jo, jak jde o peníze - to i vnoučata překážejí…

Moje „tchýně“ se po narození malého taky o nic nezajímá… Přítel jí ho 2× přivezl ukázat, tvrdí, jak se na něj babička těší - no nevím, v porodnici se podívat nebyla, ani sms neposlala, když jsme přijeli všichni tři, tak se podívala, řekla, že spí a to bylo všechno… Taky jsem nechápala - první a jediné vnouče… nic jsem po ní nechtěla, jen aby ji trochu zajímal…
Naštěstí druhá babička funguje a tak snad malý o vztah s prarodiči nepřijde…

Tobě to nezávidím - vztahy budou časem ještě napjatější. Dluhy umí rodinu úplně rozházet a rozhádat až do x-tého kolena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
17.8.14 22:49

Jo manžel už má tu smlouvu ukončenou. taky to nechápu, když na ten byt neměla, měla to říct a ne tam nasekat dluhy.ale bohužel už s tím nic neuděláme. tak pokud o dcerku mít zájem nebude, tak nikdo jí ji nutit nebude, ale aby fakt pak jednou nezaplakala, až jí někdy někde potkáme a malá se zeptá kdo to je..ono spíš než rozčiluje mě to hodně mrzí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
17.8.14 22:54
@Abilka píše:
Jo, jak jde o peníze - to i vnoučata překážejí…

Moje „tchýně“ se po narození malého taky o nic nezajímá… Přítel jí ho 2× přivezl ukázat, tvrdí, jak se na něj babička těší - no nevím, v porodnici se podívat nebyla, ani sms neposlala, když jsme přijeli všichni tři, tak se podívala, řekla, že spí a to bylo všechno… Taky jsem nechápala - první a jediné vnouče… nic jsem po ní nechtěla, jen aby ji trochu zajímal…
Naštěstí druhá babička funguje a tak snad malý o vztah s prarodiči nepřijde…

Tobě to nezávidím - vztahy budou časem ještě napjatější. Dluhy umí rodinu úplně rozházet a rozhádat až do x-tého kolena…

peníze, hlavně dluhy v rodině to je největší zlo…a vím, že se to ještě rozjede do větších rozměrů, protože pokud to manželovi nebude splácet, má podepsaný papír kde svůj dluh uznává a je rozhodnutý to po ní vymáhat exekučně když to nepůjde po dobrém..protože toto není první dluh, který mu udělala a který musí platit. teprve před rokem a půl doplatil co jí kdysy vzal na své jméno účet v bance, protože ona ho mít nemohla bo by jí stahovali a ona mu tam vybrala kontokorent a během několika let bylo z 5 tis. přes šedesát. naštěstí manžel natrefil na dobrého právníka tak z toho bylo jen 37 tis a ona mu nedala ani korunu…takže tentokrát už to prostě po ní chce a bije se do hlavy jak byl blbej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
17.8.14 22:58

Me by to taky mrzelo, nicmene neber to vsechno tak vazne, mlati s tebou hormony (matka ted uz od ex mi rekla v tehotenstvi takovou vec, ze jsem mela sto chuti ji prastit po palici), nicmene predevsim se pletes, kam nemas, neni to tvoje vec, pokud se manzel vyvazal ze smlovy a ty mu veris, ze je zodpovedny, nech to na nem. My zensky mame nekdy tendence resit co nam neprislusi. A jinak ja bych snad ani takovou babicku pro dite nechtela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
17.8.14 23:01
@Loll píše:
Nemyslím si, že jí nezajímá vnučka, ale ty věci kolem… nevím no. Je to hloupé, že máte takové vztahy, ale asi to hoď za hlavu, i kdyby jí tvoje dcera nezajímala, tak ve finále na tom bude bita jenom paní tchýně a jednou si to uvědomí, akorát už vnučka nebude mít zájem. ;)

přesně :palec: je to sice smutné, ale ty s tím nic nenaděláš a jednou bude litovat opravdu jen ona ;) vykašlala bych se na ni, nestojí za to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
17.8.14 23:01

Co s takovou babičkou, která dělá problémy i synovi, tím líp, že se o vnučku nezajímá, ještě by za pár let nasekala dluhy i na její jméno :nevim: evidentně dělá problémy opakovaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
17.8.14 23:02

Asi bych to nenapsala lepe nez @Abilka . Vim, ze te to mrzi, ale dulezite je, aby s ni manzel srovnal finance. Jestli ze jednou srovnaji i vztahy, tezko rict :nevim:
Jaka je jinak tchyne, krome absolutni financni nezodpovednosti? Jestli je vubec o moc stat (a ne, nejsem jedna z tech, co apriori nesnaseji tchyne, ale prijde mi, ze matka, ktera opakovane tahne sve dite do dluhu, zas az takove terno mozna nebude :think: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
17.8.14 23:03

No však jo, nechám to na něm. jen jsem prostě chtěla prvně s ní nějak po dobrém domluvit. a když to nešlo tak to nechám být, jen mě to prostě vůči malé hodně mrzí takový přístup. manžel už si to vyřeší po svém. ale prostě tady po tomhle nevím, jestli jí někdy vůbec malou dám do ruky…ono i to miminko vycítí kdo ho má rád a kdo né a aby malá byla u ní a ve stresu to mi za to ta chvilka,,klidu,, nestojí :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová