Tchyně mne štve a co s tím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101871
22.1.22 15:40
@Cimada píše:
Tak zaprvé ta bakalářka nebyla cizí, ale byla to práce její snachy, čili „rodiny“. Její snacha díky titulu možná bude mít šanci na lepší práci, z čehož bude mít prospěch i syn té tchyně.
Zadruhé, nevíš zřejmě nic o náročnosti sepisování závěrečné práce. Text takové práce nevymyslíš na lusknutí prstu (samozřejmě existují lehčí a těžší studijní témata). Sama jsem dopisovala diplomku při půlročním děcku a vím, jak to bylo složité.
Co tedy musím dodat, tak já osobně, pokud bych si o tchyni myslela něco nehezkého, neměla bych sebemenší tendenci jí svěřovat děcko.

Ano, mas pravdu, bakalarku jsem nesepisovala, jen diplomku a pak disertacku… Nicméně silne pochybuju o tom, ze by ta bakalarka byla náročnější než následné prace :mrgreen:
A jelikož ta bakalarka nebyla tchyne, tak cizi byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
22.1.22 15:56
@j.a.n.i1 píše:
Ano, mas pravdu, bakalarku jsem nesepisovala, jen diplomku a pak disertacku… Nicméně silne pochybuju o tom, ze by ta bakalarka byla náročnější než následné prace :mrgreen:
A jelikož ta bakalarka nebyla tchyne, tak cizi byla.

Nějak Ti to nevěřím, protože mám jisté (vidím, že mylné) domněnky o vzdělaných lidech. Ženská, která sepisovala disertačku, nemůže hájit někoho, kdo preferuje zahradu (přestože zrovna pro mě je zahrada bytostně potřebná hobby záležitost) a navíc ještě tchyni, která je nepřející vůči sepsání bakalářky snachou.
A jestli mají 2 tituly lidé, kteří nejsou schopni pochopit, že bakalářka snachy je „rodinná“ věc, tak to ty školy jdou opravdu do kopru.
Ale fajn, lidi jsou různí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
22.1.22 17:49
@Cimada píše:
Jenže ho vychovala ta tchyně… :nevim:

To je pravda. Těžký to úkol všech matek, co mají syny… Nezávidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
22.1.22 17:54
@Cimada píše:
Nějak Ti to nevěřím, protože mám jisté (vidím, že mylné) domněnky o vzdělaných lidech. Ženská, která sepisovala disertačku, nemůže hájit někoho, kdo preferuje zahradu (přestože zrovna pro mě je zahrada bytostně potřebná hobby záležitost) a navíc ještě tchyni, která je nepřející vůči sepsání bakalářky snachou.
A jestli mají 2 tituly lidé, kteří nejsou schopni pochopit, že bakalářka snachy je „rodinná“ věc, tak to ty školy jdou opravdu do kopru.
Ale fajn, lidi jsou různí.

Ver si cemu chces, ovšem normalni vzdelani lide nemaji pocit, ze je jejich bakalarka stredobodem vesmíru a vsichni jsou povinni jim z tohoto duvodu hlidat dite ci poskytovat jiny servis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
22.1.22 18:06
@j.a.n.i1 píše:
Ver si cemu chces, ovšem normalni vzdelani lide nemaji pocit, ze je jejich bakalarka stredobodem vesmírua vsichni jsou povinni jim z tohoto duvodu hlidat dite ci poskytovat jiny servis.

Kristepane. :zed: :D
Nikdo tu přece o nějaké povinnosti nemluví.
Zakladatelka píše, že tchyni taky pomáhají.
Jinak já jsem zrovna ta, co hlídání nechtěla po nikom a po tchyni už vůbec ne.
Ale přece jen si myslím, že pomoct mladé ženské, která si vzala mého syna, aby si dodělal školu, je prostě normální. Za tu dobu hlídání mi určitě zahrada na zaroste tak, abych musela k nápravě pozemku volat televizní štáb. :D ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
22.1.22 18:08
@Zeoli píše:
To je pravda. Těžký to úkol všech matek, co mají syny… Nezávidím.

Taky ne. Tam se tvoří nějaká zvláštní vazba, vidím to u svou svých příbuzných. Až mi skoro připadá škoda, že ti kluci se narodili normální :D ;), ale maminky jim doslova mrví charakter. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
22.1.22 19:12

@Cimada No, me prijde normalni pomoct tomu, s kym si rozumim a je mi fuk, z jakeho duvodu tu pomoc potrebuje, klidně pomuzu kamaradce, když si chce zajit na nehty. Ale nevidim sebemenší duvod pomahat nekomu, kdo ma milion poznamek co všechno delam špatně a jeste ma kecy, ze jeho cinnost je důležitější nez moje a naznacuje mi tim, ze je mou povinností pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
22.1.22 20:05
@j.a.n.i1 píše:
@Cimada No, me prijde normalni pomoct tomu, s kym si rozumim a je mi fuk, z jakeho duvodu tu pomoc potrebuje, klidně pomuzu kamaradce, když si chce zajit na nehty. Ale nevidim sebemenší duvod pomahat nekomu, kdo ma milion poznamek co všechno delam špatně a jeste ma kecy, ze jeho cinnost je důležitější nez moje a naznacuje mi tim, ze je mou povinností pomoct.

Obecně jistě, ale jednak zakladatelka své tchyni pomáhá a jednak jsme se nikde nedočetli, jestli nebo jak naznačuje, že je hlídání něčí povinnost. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová