Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cimada píše:
Přesně tak, zahrada je duševní relax a pár dní zanedbání pletí se prostě oželí, zatímco zvýšením vzdělání zakladatelka (snad) sobě i rodině zajišťuje do budoucna lepší životní úroveň (přestože by se o tom dalo samozřejmě taky diskutovat).
Jako když to nezvládala, tak mohla přerušit… Ona se rozhodla studovat, tak je to její problém. Mohla studovat před dětmi anebo zvážit, jestli je to v jejich silách bez toho aniž by organizovala čas ostatním, kteří o to nestojí
.
@Magical-eyes píše:
Jako když to nezvládala, tak mohla přerušit… Ona se rozhodla studovat, tak je to její problém. Mohla studovat před dětmi anebo zvážit, jestli je to v jejich silách bez toho aniž by organizovala čas ostatním, kteří o to nestojí.
Já teda nevím, jestli Ti všecko v životě vychází podle plánu jako tomu týpkovi z Básníků (auto, dovolená, dítě)
…?
Jak už tady víckrát padlo, není povinností prarodičů hlídat.
Ale to pisatelka ví a zmínila to. A ber taky v úvahu, že tchyni v něčem pomáhali mladí taky. A chtělo se jim vždycky?
Jsem asi poslední, kdo by se hrnul do hlídání mimin, ale zrovna příklad s bakalářkou, to by pro mě jako pro tchyni překážka nebyla, už proto, že se dá předpokládat, že si tím doděláním školy a pak možná získáním lepší práce celá rodina život ulehčí.
Není to o tom, že by jim „musela“ hlídat, protože mladí chtějí trajdat po kinech a zábavách. Ne? ![]()
@Magical-eyes píše:
Jako když to nezvládala, tak mohla přerušit… Ona se rozhodla studovat, tak je to její problém. Mohla studovat před dětmi anebo zvážit, jestli je to v jejich silách bez toho aniž by organizovala čas ostatním, kteří o to nestojí.
Presne tak
@Cimada píše:
Já teda nevím, jestli Ti všecko v životě vychází podle plánu jako tomu týpkovi z Básníků (auto, dovolená, dítě)![]()
…?
Jak už tady víckrát padlo, není povinností prarodičů hlídat.
Ale to pisatelka ví a zmínila to. A ber taky v úvahu, že tchyni v něčem pomáhali mladí taky. A chtělo se jim vždycky?
Jsem asi poslední, kdo by se hrnul do hlídání mimin, ale zrovna příklad s bakalářkou, to by pro mě jako pro tchyni překážka nebyla, už proto, že se dá předpokládat, že si tím doděláním školy a pak možná získáním lepší práce celá rodina život ulehčí.
Není to o tom, že by jim „musela“ hlídat, protože mladí chtějí trajdat po kinech a zábavách. Ne?
Jde o to, ze to chtela na delsi dobu s bydlenim u nich, coz muze byt pro spoustu lidi problem
@Venetia píše:
Presne tak
To nemyslíš vážně. Ty jsi vždycky dělala všechno tak, že to vyšlo podle toho jedině správného plánu? ![]()
Víš co, že Ty se bojíš, že budeš muset hlídat děcka svým mladým?
![]()
@Cimada píše:
To nemyslíš vážně. Ty jsi vždycky dělala všechno tak, že to vyšlo podle toho jedině správného plánu?
Víš co, že Ty se bojíš, že budeš muset hlídat děcka svým mladým?![]()
No jasne
To je snad z mych komentu zretelne ![]()
@Venetia píše:
No jasneTo je snad z mych komentu zretelne
@Cimada píše:![]()
Já právě nečtu všechno, ale mám dojem, že jsem něco takového zaznamenala.
Tak já taky nebudu babička roku, ale zase jsou situace, u kterých beru, že se mladým pomoc hodí.
Tak jiste, ze se hodi, ale musi brat taky ohled na zivot ostatnich.
@Venetia píše:
To je samozřejmé. Ale taky psala, že pomáhali i oni tchyni. ![]()
@Venetia píše:
V naší rodině je normální, že si zvyšujeme vzdělání i později než do nějakých 24 let… Neplatí, že co se nestihlo do narození dítěte, tak už se nezvládne nikdy. To je přece hloupost. Záleží na příležitosti.
Zajímalo by mě, kdyby si chtěl školu dodělat syneček té tchyňky. To by beztak pustila konev a motyku z ruky a utíkala by hlídat, až by se jí za patama prášilo.
![]()
@Cimada píše:
To je samozřejmé. Ale taky psala, že pomáhali i oni tchyni.
Tak to je blby, to pak musi vratit nebo mela by nebo se nenechat pomahat
@stinga píše:
tak bakalářka je opravdu důležitější než zahrádka
Pochybuju, ze pro kohokoliv krom tvůrce te bakalarky.
@Cimada píše:
V naší rodině je normální, že si zvyšujeme vzdělání i později než do nějakých 24 let… Neplatí, že co se nestihlo do narození dítěte, tak už se nezvládne nikdy. To je přece hloupost. Záleží na příležitosti.
Zajímalo by mě, kdyby si chtěl školu dodělat syneček té tchyňky. To by beztak pustila konev a motyku z ruky a utíkala by hlídat, až by se jí za patama prášilo.![]()
![]()
To si nemyslim. At si zvysuji vzdelani, ale v pripade, ze to zvladnou. Pomahat by mel hlavne ten synecek.
@Venetia píše:
To si nemyslim. At si zvysuji vzdelani, ale v pripade, ze to zvladnou. Pomahat by mel hlavne ten synecek.
To s Tebou souhlasím. Ale jsou prostě v životě situace, kdy to možná objektivně nejde. Jednoduchá matematika - jestliže oni předtím pomáhali s něčím té tchyni, tak by ona aspoň v této důležité věci jednorázově mohla pomoct jim.
A já podle psaní zakladatelky věřím tomu, že se k ní budou nadále chovat vstřícně, ale rozumím jí, že tchynino chování zabolelo.
@Venetia píše:
Asi tak. Jako jo, je fajn, když prarodice pomohou, ale je potreba to brat jako prijemny bonus a ne se tvarit na. srane, kdyz nechteji a jeste argumentovat, ze jim mladi taky s necim pomohli.