Tchyně mne štve a co s tím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13244
1.1.22 21:40
@Cimada píše:
Přesně tak, zahrada je duševní relax a pár dní zanedbání pletí se prostě oželí, zatímco zvýšením vzdělání zakladatelka (snad) sobě i rodině zajišťuje do budoucna lepší životní úroveň (přestože by se o tom dalo samozřejmě taky diskutovat).

Jako když to nezvládala, tak mohla přerušit… Ona se rozhodla studovat, tak je to její problém. Mohla studovat před dětmi anebo zvážit, jestli je to v jejich silách bez toho aniž by organizovala čas ostatním, kteří o to nestojí :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
1.1.22 21:48
@Magical-eyes píše:
Jako když to nezvládala, tak mohla přerušit… Ona se rozhodla studovat, tak je to její problém. Mohla studovat před dětmi anebo zvážit, jestli je to v jejich silách bez toho aniž by organizovala čas ostatním, kteří o to nestojí :think:.

Já teda nevím, jestli Ti všecko v životě vychází podle plánu jako tomu týpkovi z Básníků (auto, dovolená, dítě) :-) :)…?
Jak už tady víckrát padlo, není povinností prarodičů hlídat.
Ale to pisatelka ví a zmínila to. A ber taky v úvahu, že tchyni v něčem pomáhali mladí taky. A chtělo se jim vždycky?
Jsem asi poslední, kdo by se hrnul do hlídání mimin, ale zrovna příklad s bakalářkou, to by pro mě jako pro tchyni překážka nebyla, už proto, že se dá předpokládat, že si tím doděláním školy a pak možná získáním lepší práce celá rodina život ulehčí.
Není to o tom, že by jim „musela“ hlídat, protože mladí chtějí trajdat po kinech a zábavách. Ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106883
1.1.22 21:49
@Magical-eyes píše:
Jako když to nezvládala, tak mohla přerušit… Ona se rozhodla studovat, tak je to její problém. Mohla studovat před dětmi anebo zvážit, jestli je to v jejich silách bez toho aniž by organizovala čas ostatním, kteří o to nestojí :think:.

Presne tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106883
1.1.22 21:50
@Cimada píše:
Já teda nevím, jestli Ti všecko v životě vychází podle plánu jako tomu týpkovi z Básníků (auto, dovolená, dítě) :-) :)…?
Jak už tady víckrát padlo, není povinností prarodičů hlídat.
Ale to pisatelka ví a zmínila to. A ber taky v úvahu, že tchyni v něčem pomáhali mladí taky. A chtělo se jim vždycky?
Jsem asi poslední, kdo by se hrnul do hlídání mimin, ale zrovna příklad s bakalářkou, to by pro mě jako pro tchyni překážka nebyla, už proto, že se dá předpokládat, že si tím doděláním školy a pak možná získáním lepší práce celá rodina život ulehčí.
Není to o tom, že by jim „musela“ hlídat, protože mladí chtějí trajdat po kinech a zábavách. Ne? :nevim:

Jde o to, ze to chtela na delsi dobu s bydlenim u nich, coz muze byt pro spoustu lidi problem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
1.1.22 21:51
@Venetia píše:
Presne tak

To nemyslíš vážně. Ty jsi vždycky dělala všechno tak, že to vyšlo podle toho jedině správného plánu? :think:
Víš co, že Ty se bojíš, že budeš muset hlídat děcka svým mladým? :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106883
1.1.22 21:59
@Cimada píše:
To nemyslíš vážně. Ty jsi vždycky dělala všechno tak, že to vyšlo podle toho jedině správného plánu? :think:
Víš co, že Ty se bojíš, že budeš muset hlídat děcka svým mladým? :D :D

No jasne :lol: To je snad z mych komentu zretelne  :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
1.1.22 22:01
@Venetia píše:
No jasne :lol: To je snad z mych komentu zretelne :D
:D :D
Já právě nečtu všechno, ale mám dojem, že jsem něco takového zaznamenala. :D
Tak já taky nebudu babička roku, ale zase jsou situace, u kterých beru, že se mladým pomoc hodí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106883
1.1.22 22:03
@Cimada píše: :D :D
Já právě nečtu všechno, ale mám dojem, že jsem něco takového zaznamenala. :D
Tak já taky nebudu babička roku, ale zase jsou situace, u kterých beru, že se mladým pomoc hodí.

Tak jiste, ze se hodi, ale musi brat taky ohled na zivot ostatnich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
1.1.22 22:07
@Venetia píše:

To je samozřejmé. Ale taky psala, že pomáhali i oni tchyni. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
1.1.22 22:10
@Venetia píše:

V naší rodině je normální, že si zvyšujeme vzdělání i později než do nějakých 24 let… Neplatí, že co se nestihlo do narození dítěte, tak už se nezvládne nikdy. To je přece hloupost. Záleží na příležitosti.
Zajímalo by mě, kdyby si chtěl školu dodělat syneček té tchyňky. To by beztak pustila konev a motyku z ruky a utíkala by hlídat, až by se jí za patama prášilo. :D :D ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106883
1.1.22 22:11
@Cimada píše:
To je samozřejmé. Ale taky psala, že pomáhali i oni tchyni. :nevim:

Tak to je blby, to pak musi vratit nebo mela by nebo se nenechat pomahat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101910
1.1.22 22:13
@stinga píše:
tak bakalářka je opravdu důležitější než zahrádka

Pochybuju, ze pro kohokoliv krom tvůrce te bakalarky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106883
1.1.22 22:14
@Cimada píše:
V naší rodině je normální, že si zvyšujeme vzdělání i později než do nějakých 24 let… Neplatí, že co se nestihlo do narození dítěte, tak už se nezvládne nikdy. To je přece hloupost. Záleží na příležitosti.
Zajímalo by mě, kdyby si chtěl školu dodělat syneček té tchyňky. To by beztak pustila konev a motyku z ruky a utíkala by hlídat, až by se jí za patama prášilo. :D :D ;)

To si nemyslim. At si zvysuji vzdelani, ale v pripade, ze to zvladnou. Pomahat by mel hlavne ten synecek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
1.1.22 22:19
@Venetia píše:
To si nemyslim. At si zvysuji vzdelani, ale v pripade, ze to zvladnou. Pomahat by mel hlavne ten synecek.

To s Tebou souhlasím. Ale jsou prostě v životě situace, kdy to možná objektivně nejde. Jednoduchá matematika - jestliže oni předtím pomáhali s něčím té tchyni, tak by ona aspoň v této důležité věci jednorázově mohla pomoct jim.
A já podle psaní zakladatelky věřím tomu, že se k ní budou nadále chovat vstřícně, ale rozumím jí, že tchynino chování zabolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101910
1.1.22 22:20
@Venetia píše:

Asi tak. Jako jo, je fajn, když prarodice pomohou, ale je potreba to brat jako prijemny bonus a ne se tvarit na. srane, kdyz nechteji a jeste argumentovat, ze jim mladi taky s necim pomohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová