Tchýně -naprostý nezájem z ničeho nic!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22092
6.6.10 13:19
KPKristy píše:
Můj názor je takový, že když prostě nechtěla, abyste měli další dítě (ale nechápu, co je jí do toho!!), tak si to musíš „vyžrat“ sama. Je to hnusně napsaný, já vím, ale rozhodně to nemyslím zle.

Přesně tohle si myslím taky… Přece teď nebude vyjadřovat nějakou podporu, když byla od začátku proti… Víš, něco jako:
„co chtěla, to má, mohla to čekat, já jí to říkala od začátku, že se do toho nemají pouštět.. neposlouchala mě, jela si po svém, tak ať si teď poradí s následky“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
6.6.10 13:24
BohunkaP píše:
KPKristy píše:
Můj názor je takový, že když prostě nechtěla, abyste měli další dítě (ale nechápu, co je jí do toho!!), tak si to musíš „vyžrat“ sama. Je to hnusně napsaný, já vím, ale rozhodně to nemyslím zle.
Přesně tohle si myslím taky… Přece teď nebude vyjadřovat nějakou podporu, když byla od začátku proti… Víš, něco jako:
„co chtěla, to má, mohla to čekat, já jí to říkala od začátku, že se do toho nemají pouštět.. neposlouchala mě, jela si po svém, tak ať si teď poradí s následky“…

Tak to první mi znělo jako že by si ta tchyně mohla myslet že když to dítě nepřála tak že je to tak trochu její vina, že se její přání aby dítě nebylo splnilo, ale to druhý… 8-o Mít takovou tchyni tak už ji snad nepustím do domu, ať už ji má manžel rád jak chce 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22092
6.6.10 13:28
Hanule píše:
BohunkaP píše:
KPKristy píše:
Tak to první mi znělo jako že by si ta tchyně mohla myslet že když to dítě nepřála tak že je to tak trochu její vina, že se její přání aby dítě nebylo splnilo, ale to druhý… 8-o Mít takovou tchyni tak už ji snad nepustím do domu, ať už ji má manžel rád jak chce 8-o

Myslím, že to může být tak i tak, těžko říct, když ji neznáme…

Ono s rodinou „z druhé strany“ je to vždycky komplikovanější… Když MNĚ loni umřela máma, celá manželova rozvětvená rodina (kromě tchyně, ta je zlatá, a pár čestných výjimek) JEMU postupně telefonovala a vyjadřovala upřímnou soustrast :roll: ať prý to „Bohunce taky vyřídí“… :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
6.6.10 14:05

Bohunko, tak to je taky dobrý :lol: já jen doufám že moje snachy ve mně nebudou mít takovou megeru aby o tom mohly psát na nějakém podobném serveru, nebo co se to vlastně bude za těch 20-30 let dělat místo toho co teď děláme my.

Nejhorší je že tohle opravdu nemůže nikdo soudit objektivně, třeba já měla v podstatě za „tchyně“ vždy megery (ta poslední je echt megera), zato ten koho jsem měla za přítele si vždy s mou matkou popovídal víc jak se mnou :roll: Takže lidi co mají ty blbé tchyně mohou říct že prostě tchyně jsou megery a dělají to schválně, a naopak kdo má tchyni za nejlepší kamarádku, druhou maminku a možná lepší jak tu svoji tak může říct že za nedorozumění určitě může snacha a tchyně je jen obět okolností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
6.6.10 14:26

Maminy děkuji všem moc moc za příspěvky a názory :kytka: Manžel mi včera řekl, že příští týden za tchýní zajede a zeptá se jí sám. Že si také všiml, jak ochladla, najednou mi nenapíše neozve se a , když joo něco potřebuje jde na to dokonce přes děti. A určitě to není tak, že bych si odtrhávala, kdo mi dal podporu a kdo ne. Tohle sem nikdy nedělala. Ono si to vemte na sebe. Kdyby ste byly s tchýní v kontaktu , volala Vám třeba i když její syn nebyl doma, zajímala by se, jak se máte co nového, řešila s Vámi její starosti a cítila by jste, jak se s Vámi zbližuje a vy s ní a najednou ze dne na den nic. Uvnitř si myslím, že jak nesouhlasila s miminkem a ono to pak nevyšlo, tak jí je to vcelku jedno a neřeší to. Já to jen nechápu, protože jsem jiná a nikdy bych takhle nereagovala. Holt, ale každá jsme nějaká, já se s tím jen musím smířit. A určitě to není tím, že má nějaké problémy sama, to víme. Čas má na všechny okolo jen na mne najednou ne,jako bych neexistovala. Víte holky mrzí mě, že jsem se tím nechala takhle rozhodit. Jsou horší věci a horší starosti a já to vím a řeším je. Tchýni už řešit nebudu. Vždy to bude manželova matka a já k ní budu slušná. Toť vše. Moc děkuji, že jste mi daly čas a napsaly názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
6.6.10 14:36

to co popisujes je u nas normos, nepisem si, vykam ji a kdyz mi umrel tata, tak delala, ze se nic nestalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
6.6.10 15:02

Tak já tu budu asi za maminku, co má hodnou tchýni a proto mám názor spíš takový - ona dítě nechtěla ( i když mi hlava nebere, jak toto někdo koho se to netýká může říct a cpát svůj názor!!!) a možná se ted dokonce lekla, že to nevyšlo a je jí jasné, že jsi z toho hotová.. Takže kdyby tě litovala a projevovala zájem, vypadala by falešně, páč to vnouče přeci nechtěla.. :nevim:
No nevím - ale pokud jsi se s ní před tím normálně rozuměla ( až na to plánované rodičovství), tak není důvod z ní ted dělat megeru a představovat si, že se z ní stala ta HROZNÁ TCHÝNĚ.. :-?
Je to divné chování, to ano, ale kdo z nás se vždy chová ukázkově??? :?: :oops:
Přeji vám aběma, aby se to brzy vyjasnilo - a když né úplně brzy, tak čas tomu také pomůže.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
6.6.10 21:09

ja mam sama takovou podivnou mamku, ze tchyni skoro miluji, prestoze je to sveraz a svagrovka ji nesnasi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová