Tchýně nebo já, co stím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4151
19.5.14 23:10
@alenico píše:
ano, shrnula jsi to celkem dobre, vadi mi jeji chovani, jsem zklamana, protoze mam urcita ocekavani. Asi jsem nenapsala presne, co chci.
  • Chci se s ni prestat vidat, ale nejsem si jista, ze je to dobre a moc nerada bych, aby to melo vliv na nase vztahy se zbytkem rodiny..
  • Uplne idealne bych chtela, at si veci vyrikame, ona se zacne o malou zajimat a vsichni jsme spokojeni :mrgreen:

na vyříkání zapomeň, nevím kde žiješ, ale podle toho jak ji popisuješ, je to marný.
Přestat se vídat úplně asi ne, ale určitě bych to omezila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2841
19.5.14 23:12
@BohunkaP píše:
Toto je situace, do které Ti nic není - Ty ses přivdala do rodiny, o níž jsi předem věděla (nebo aspoň tušila), jaká je. Nepřísluší Ti si něco „počínat“ ohledně jejich rodinných stereotypů - pokud si potřebuješ popovídat, komunikovat, co na srdci, to na jazyku, tak na to máš svoji část rodiny (a manžela, kterého sis vybrala). Nemáš právo tímhle způsobem měnit zvyky té druhé části, pokud oni sami nechtějí.

Tvoje tchyně je zjevně dáma středního věku - ne typická babička - takže holt má jiné představy o životě. Vaše dítě bere pouze jako náplň volného času - tak to má mnoho prarodičů a Tobě nezbývá, než se s tím smířit. Je to Tvoje dítě - pro ostatní jen „volitelný doplněk“. Koneckonců, stejné právo bude mít za pár let i sama Tvoje dcera - rozhodnout se, zda jsou pro ni její prarodiče skutečná rodina nebo jen „volitelný doplněk“.

Ty sis vzala svého muže a založila jsi s ním rodinu. S ním - ne s jeho matkou. Takže se své rodině věnuj… aniž bys přitom vyžadovala účast a pomoc jeho matky. I když Tě rozčiluje, že u své druhé snachy tráví mnohem více času a vynakládá na ni více energie - bohužel, všichni jsme lidé a každý má právo vybírat si lidi kolem sebe podle toho, jak si s nimi padne do noty. Ty jsi své tchyni do noty nepadla (ona Tobě ostatně evidentně také ne) - Tvoje švagrová ano.

C´est la vie.
:-O 8o jak citlivě pises :roll: sama empatie
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
19.5.14 23:12
@alenico píše:
vadi mi jeji chovani, jsem zklamana, protoze mam urcita ocekavani.:

A není toto náhodou čistě Tvůj problém?

Jakým způsobem může Tvoje tchyně za to, že nesplňuje Tvoje očekávání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.14 23:13

To mas s tchyni tezkou pohodu! Kdybych ti mela vypsat ja, co je moje tchyne za megeru, zacala bys tu svou milovat, to ti garantuju!!!

• Citovat
  • Upravit
110
19.5.14 23:13
@Janha píše:
No je to dost zamotany a ne uplne jsem se v tom zorientovala. Co jsem tak nejak vydedukovala, je to, ze jsi nastvana, protoze ti nepomahala a nepomaha, nema na zahrade skluzavku a piskoviste, a protoze nehlida. Ani jedna z tech veci ovsem neni jeji povinnosti. Ted neberu v potaz, ze se nechova zrovna nejlip. Ze mezi tebou a svagrovou dela rozdil, neni nic neobvykleho, ji a sveho dalsiho syna urcite vida mnohem mene nez vas a vas ma coby dup a tak si toho jakoby ani nevazi. Muzes vsadit boty, ze kdyby ses odstehovala pryc, bude se moct pretrhnout. Co se tyce vztahu tveho muze a jeho rodicu, to ty bohuzel nijak sama neovlivnis, ani nezachranis. To si musi vyresit on sam a ty to za nej udelat nemuzes. Moje rada? Dohodnete se s manzelem, ze jeho rodice nebudete navstevovat a nechte je, at sami projevi iniciativu, kdyz vas budou chtit videt, cas si urcite najdou, ty „nucene“ navstevy v kreci to akorat zhorsuji.

ja jsem popisovala, jak to spolu mame. Uz nepotrebuju jeji pomoc, zardila jsem se jinak. Pokud k nim ale jedu na vikend (na jejich pozvani), tak ocekavam, ze se male bude venovat. Pokud si u nich na obri zahrade nemuzu ani za vlastni koupit hracky, tak co me tam laka? Doma mam klid a mala si hraje. Tam nema s cim, takze ji dva dny zabavuju ja, protoze nema do ceho pichnout.
Babi sedi u kavy, konverzuje a pak cumi na telku, na to tam jezdit nemusim. Na jidlo se jde do restaurace, takze zase musim trilety dite buzerovat, aby sedelo u dvouhodinovyho obeda v klidu…
k nam je nezveme, pozvala se sama a prijela, kdyz u nas byla jina cast rodiny.
s tim bydlenim daleko mas pravdu, byva to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2841
19.5.14 23:14

Holka ted dostanes vyprask, vitej na emiminu :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
19.5.14 23:14
@pusina1 píše: :-O 8o jak citlivě pises :roll: sama empatie

Na empatii jste tu jiné - v této diskusi se o ni nesnažím.

Z objektivního hlediska konstatuji fakta - v tom je rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
19.5.14 23:15
@Measmille píše:
Myslim, ze ji asi vadis ty…tim padem i tvoje deti.. moje mama to mela se svou tchyni podobne.. delala ji naschvaly, nikdy nepomohla max. pomluvila a na nas byla taky „zla“ (to je taky na roman) tak jako mala si pamatuju jak se s ni mama zhadala a byl klid - my sme k ni aspon nemuseli jezdit a byl pokoj… nikomu nic nepreju, ale pozdeji ji to osud (ze by?!) vratil i s uroky
ja bych se na tvem miste s ni vklidu pohadala - kdyz uz nic tak si ulevis a ona nachvili prestane cerit vodu. Najdi si nejakou dobrou kamaradku treba i s detmi, a pomahejte si navzajem… :kytka:

ano, ja to vim. Nema me rada, nedokazu ji litovat, jak si porad stezuje a vymysli a nenavidi chlapy. Moje svagrova to umi lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2841
19.5.14 23:17
@BohunkaP píše:
Na empatii jste tu jiné - v této diskusi se o ni nesnažím.Z objektivního hlediska konstatuji fakta - v tom je rozdíl.
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
19.5.14 23:19
@BohunkaP píše:
Toto je situace, do které Ti nic není - Ty ses přivdala do rodiny, o níž jsi předem věděla (nebo aspoň tušila), jaká je. Nepřísluší Ti si něco „počínat“ ohledně jejich rodinných stereotypů - pokud si potřebuješ popovídat, komunikovat, co na srdci, to na jazyku, tak na to máš svoji část rodiny (a manžela, kterého sis vybrala). Nemáš právo tímhle způsobem měnit zvyky té druhé části, pokud oni sami nechtějí.

Tvoje tchyně je zjevně dáma středního věku - ne typická babička - takže holt má jiné představy o životě. Vaše dítě bere pouze jako náplň volného času - tak to má mnoho prarodičů a Tobě nezbývá, než se s tím smířit. Je to Tvoje dítě - pro ostatní jen „volitelný doplněk“. Koneckonců, stejné právo bude mít za pár let i sama Tvoje dcera - rozhodnout se, zda jsou pro ni její prarodiče skutečná rodina nebo jen „volitelný doplněk“.

Ty sis vzala svého muže a založila jsi s ním rodinu. S ním - ne s jeho matkou. Takže se své rodině věnuj… aniž bys přitom vyžadovala účast a pomoc jeho matky. I když Tě rozčiluje, že u své druhé snachy tráví mnohem více času a vynakládá na ni více energie - bohužel, všichni jsme lidé a každý má právo vybírat si lidi kolem sebe podle toho, jak si s nimi padne do noty. Ty jsi své tchyni do noty nepadla (ona Tobě ostatně evidentně také ne) - Tvoje švagrová ano.

C´est la vie.

me tchyni je 64 let, o to ale nejde. Muj clanek je o tom, ze se s ni uz nechci stykat a nevim, jestli prehanim nebo ne.
Necekam od ni jiz nijakou pomoc, na zacatku ano, jela jsem podle meritek odkud ja pochazim. Mimochodem, pomoc hlidani na 3 hodiny opravdu jako pomoc nepovazuji. Na hlidani mam chuvu a muj jediny problem je, ze se male nevenuje, ani kdyz je ona u nas, ani kduz jsme my u nich!! Asi jsem to nevjadrila jasne, ze se vsichni chytate toho, ze cekam pomoc ci hlidani.
Jo, 10 dnu po porodu, v horeckach, jsem pomoc opravdu cekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jaaaaaana
19.5.14 23:20
@BohunkaP píše:
Na empatii jste tu jiné - v této diskusi se o ni nesnažím.Z objektivního hlediska konstatuji fakta - v tom je rozdíl.

No ale v rodine je normalni, ze si lide pomahaji. Vsak zakladatelka pise, ze uz vladtne nic neceka, ze chce styk omezit.
Ty budes asi taky prima pribuzna do nepohody.

• Citovat
  • Upravit
2841
19.5.14 23:21
@jaaaaaana píše:
No ale v rodine je normalni, ze si lide pomahaji. Vsak zakladatelka pise, ze uz vladtne nic neceka, ze chce styk omezit.
Ty budes asi taky prima pribuzna do nepohody.
:mrgreen: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jaaaaaana
19.5.14 23:23
@alenico píše:
me tchyni je 64 let, o to ale nejde. Muj clanek je o tom, ze se s ni uz nechci stykat a nevim, jestli prehanim nebo ne.
Necekam od ni jiz nijakou pomoc, na zacatku ano, jela jsem podle meritek odkud ja pochazim. Mimochodem, pomoc hlidani na 3 hodiny opravdu jako pomoc nepovazuji. Na hlidani mam chuvu a muj jediny problem je, ze se male nevenuje, ani kdyz je ona u nas, ani kduz jsme my u nich!! Asi jsem to nevjadrila jasne, ze se vsichni chytate toho, ze cekam pomoc ci hlidani.
Jo, 10 dnu po porodu, v horeckach, jsem pomoc opravdu cekala.

Rozumim Ti, dotklo by se me to stejne. Stejne tak by me mrzel dvoji metr na vnoucata. Jedine, co s tim muzes udelat je, ze se s tim smiris a kontakt s ni nebudete vyhledavat, jen v nejnutnejsich pripadech.

• Citovat
  • Upravit
22074
19.5.14 23:23
@alenico píše:
Muj clanek je o tom, ze se s ni uz nechci stykat a nevim, jestli prehanim nebo ne.

Ano, přeháníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
19.5.14 23:24
@BohunkaP píše:
A není toto náhodou čistě Tvůj problém?Jakým způsobem může Tvoje tchyně za to, že nesplňuje Tvoje očekávání?

jezis, co to je za komentar??? vysvetlila jsem proc mi tchyne vadi Ptam se, abych videla, jak to mate jinde a komu to jak fuguje, kdo ma kde hranice? Jasne, ze to je muj osobni problem.. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová