Tchýně nebo já, co stím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3677
20.5.14 11:54

Zakladatelko, chápu tě. Na tvém místě bych to přestala řešit, ve vztahu s mojí tchýní jsem se naučila pár věcí: Nesnažit se jí měnit, nic neočekávám a je mi úplně jedno co si myslí nebo co kde vykládá ;) jiná nebude, byla taková za mlada, ne-li horší a lepší to už nebude. Manžela bych nechala být, jednou pohár přeteče ;) prozatimně bych hodně omezila návštěvy na nezbytně nutné ( pro tebe, pokud manžel chce jezdit a navštěvovat se, tak ať klidně jezdí, je to jeho matka ) a vypustila bych jí. Musíš se od toho prostě odprostit, neber si tu tíhu na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
20.5.14 13:15

Holky dekuju! Fakt mi pomohl jiny uhel pohledu, vedet, jak to mate vy a trochu se distancovat a vystrizlivet z toho vzteku, co jsem mela.
Diky taky za pochopeni, pohlazeni po dusi mi udelalo taky dobre :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
20.5.14 14:35

@jaaaaaana naopak máme krásné vztahy :hug: kdybych byla nemocná, moje máma by mi pomohla, kdyby ale ne, nebudu se přece na ni zlobit! a vyčítat ji to, a jinak můj manžel to s miminem umí skoro jako já, takže by mě v pohodě zastoupil, také je to rodič! Naopak Vy máte „krásné“ vztahy, běda jestli Vám prarodič, nepohlídá, nepomůže atd… Dítě si se snad rozhodla mít ty, ne tvoje matka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
20.5.14 14:59

Odpovím hromadně ;).

Nemá cenu předělávat, ale očekávání je „samozřejmé“, pokud v podobném duchu je člověk vychován. Ten, kdo má nápomocnou rodinu asi ví, jak to myslím.

Šlo o to, že ne kritizovat zakladatelku za to, že má nějaká očekávání, spíš čekala, jak to je jinde, potřebovala pohled „z venku“, ne na ni vypálit, že prostě je divná, že vůbec něco očekává. V některých diskuzích mi chybí empatie, nemusím souhlasit, ale i opačný názor lze napsat s úctou.

Zakladatelko, bolí to, nedovedu si to vůbec představit. Také mám „zvláštní tchyni“ ;). Prostě to ber jako fakt, s manželem podiskutuj, my to také udělali, řekla jsem, jak to vidím já a co s tím budeme dělat. Dobrali jsme se výsledku, že jezdíme jednou za 14 dní na dvě hodiny. Tchánovci bydlí od nás 15 km a můžou kdykoli přijet (vždy jim to na jejich „jedovaté“ upozornění, že jezdíme málo, říkám), pokud tak mooooc chtějí vidět svou vnučku, nepřijeli ani jednou. To bych musela vše naservírovat až pod nos já.

Udělejte to stejně, vyčleňte si čas od do. Manžel sám vidí, jak to má s rodiči, pokud jdou za hranu, sám rodičům sdělí, že tam opravdu nemusíme být, balíme se a odjíždíme.

Mezi s sebou si ujasněte, co ještě ano a co už ne. U nás tak doma povolilo napětí.

Držím pěsti. ;)

• Citovat
  • Upravit
3677
20.5.14 17:05

@Silky123 :palec: asi tak, pokud je člověk celý život vychovávám v tom, že vy jste pro matku i otce to jedinečné dítě, jejich štěstí, že si dokážete vzájemně pomoct atd atd… tak je tohle chování matky ze strany partnera těžko pro vás pochopitelné. A dost hořce se s ním smiřuje, ale člověk to musí přijmout, že i takový rodiče jsou, bude to chvíli trvat, ale časem se to podá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1131
20.5.14 17:18

@Callipo90 Pod to bych se podepsala :potlesk: Mám to podobně, tchýně je sice milejší jak ta tvoje, ale to je mi k prdu. Protože když jsem při střevní chřipce dávila na záchodě lezl po mě můj roční syn. Přijet nemohla, zrovna jí uzrávala rajčata… Taky jsem to hodně řešila a zabývala se tím. Ale už mi došlo, že se s tím nedá nic dělat. Konečně sama se vytrestala. Syn nastoupil do školky a najednou si nemůže vymýšlet, kdy by jako přijela či nepřijela podle svého přání. Povznes se nad to, vypusť to a nenípej se v tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová