Tchýně se chce soudit o vnuka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9173
14.11.15 16:26

Poprosila bych sociálku, aby stanovila pro všechny schůzku u nich, n aúředě, a před ní tchýni nabídli to, co jste chtěli po telefonu. Jasně řekli, proč syna tchyni nechcete dávat(z důvodu ppomluvy a manipulace) a pokud ani tehdy neuspějete, nebo se tchýně nedostaví, dál bych to neřešila…
Bud to dospěje k soudu či nikoli. Tyhle žabomyší války nesnáším!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
14.11.15 16:29

Uz jsem to tu psala v jine diskusi @mimimi1 ten PRAVNI narok je vicemene teoreticky. Vim o 2 pripadech, kdy soud skutecne stanovil podminky pro styk s prarodicem, kdyz vyhodnotil, ze JE TO V ZAJMU VNOUCETE.

Jednalo se o pripad, kdy se expartnerka mstila rodicum manzela po osklivem rozvodu.

Ve vasi situaci nema baba absolutne sanci - protoze vy ji ve styku nebranite, rikate, ze jeslti chce, at prijde. Poslala bych ji to pisemne doporucene s navrhem casu, a tim je to vyrizene. Jakmile ona rekne - ze ne takhle, ona si chce diktovat podminky a chce, aby ji syna nekdo vodil blabla, tak s ni kazdy soud vy…be. Takze bud uplne klidna, posli ji pisemne kus lejstra, kde je ofikos nabidka, at se zastavi za vnukem, a tim to hasne.

Protoze soud ji da max. 2× mesicne u takhle maleho ditete za doprovodu rodicu, NIKDO ji nemuze priklepnout 2.5 lete dite samostatne v case, kdy se ji to zlibi. Bud uplne klidna, toho se ted vsechny vysinute babky chytily, jak si vymuzou styk s vnukem soudem… :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
14.11.15 16:35

@umea Děkují. Uklidnila jste mne. Opravdu už se to táhne dlouho a nic. Chce to řešit přes soud. Dokonce jí včera manžel telefonoval a říkal, že přijedeme a vyřešíme a odpovědela mu na to, že on může, ale já ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
14.11.15 16:41

@mimimi1 nechala bych ji, ať to řeší přes soud, to se potáhne a podle mě bude stačit soudu vaše tvrzení, že v kontaktu nebráníte, ale nesouhlasíte s tím, aby byla s dítětem sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
14.11.15 17:55

No jasne, bud uplne klidna @mimimi1 baba je uplne prastena a evidentne mstiva zenska, co nesnasi svoji snachu. Na to soud zvedavy fakt neni a resit to nebude. Jestli by podala navrh, a to se vsadim, o co chces, ze stejne neudela, tak ji ho soud zamitne za techto okolnosti.

ale prd dospeje k soudu @pannda babizna nema absolutne o co se soudit, pokud ji jasne nabidli, ze se muze zastavit. A socialka od toho da ruce pryc - rekla, at se domluvi, baba na to se..e, takze tim to pro ne hasne. Jejich prace neni garantovat ji setkavani s vnuky dle jejich predstav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
14.11.15 18:11

Zaprvé chci říct, že tohle nejsou žabomyší války, jak tu někdo uvádí, ale poměrně vážná věc.
Mimimi1, neboj se, soud jí rozhodně nestanoví styk s dítětem o samotě a v době, kdy ona chce. Dokonce je velká šance, že její návrh (pokud by k soudu došlo) zamítne jako nedůvodný - hlavně si schovejte mail, ve kterém jí vyzýváte k návštěvě, SMS zprávy, cokoliv písemného. Myslím, že když tyto důkazy včetně svědků (tchán) přednesete na sociálce, oni sami jí vysvětlí, že nemá šanci.
Druhá věc je to pomlouvání - pokud vás pomlouvá a vy byste si případně sehnali svědky (tedy ty, u kterých vás pomluvila), pak může ona sama u soudu tvrdě narazit, protože rozhodně není v nejlepším zájmu dítěte se stýkat s prarodičem, který škodí rodičům.
Co do návštěvy tvého manžela u tchýně - v žádném případě bych nedovolila, aby jel sám. Ty jsi také rodič dítěte, domluva musí probíhat i s tebou. Já osobně bych k ní nejezdila vůbec, myslím, že návrhů na návštěvu z vaší strany padlo dost, není důvod se jezdit domlouvat k ní.
Jediné, k čemu by soud mohl případně dospět, je stanovení styku, což by bylo dle zkušeností tak jednou za měsíc v přítomnosti rodičů a maximálně na neutrální půdě (třeba hřiště). Ale opravdu pochybuju, že v tomhle případě k soudu vůbec dojde, skutečně V KLIDU a s manželem běžte na sociálku a racionálně jim vyličte tchýnino chování a předložte důkazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
27.1.18 22:36

Dobrý den chtěla bych se zeptat jaké právo má má matka a její přítel na styk s vnoucaty? S přítelem mě dvě děti již spolu nežijeme ale dcery mám v péči já k otci jezdí na každý víkend tak to máme soudně dané. Má matka jejich babička ale vyžaduje každou druhou sobotu na celý den. Jenže mi si ne přejeme aby s dětmi trávili čas o samotě jelikož mě mami přítel jednou napadl a proto že prostě víkendy jsou u otce který by tím výrazně u trpěl. Má matka za dcerami jezdila sotva 2× do roka sotva jevila zájem. Jaký má tedy nárok na to uspět u soudu jelikož mi tim vyhrožuje a tvrdí že ji zakazují styk s dětmi přitom jsem ji řekla že tedy děti může vidět kdykoliv a nebo jednou za měsíc v neděli odpoledne za dohledu rodičů s tím tedy děkuji za odpověď Perkova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová