Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hesinka píše:
Emilie - díky za Tvou reakci - a jsem si vědoma toho, co Ty píšeš…no, tak nějak i tohle se snažím v sobě nějak zkousnout a zaujmout k tomu nějaký postoj, tak abych byla schopná to já přežít a aby to úplně neznamenalo konec v našem vztahu…
Je fakt, že příteli pomalu tahne na 40 a vlastně nikdy jinak nebyl zvyklý žít, než jen poslouchat rozkazy svého otce… Jeho se nikdy nikdo na jeho názor nebo přání neptalMožná taky proto se mi s ním docela fajn žije, protože jemu vlastně vyhovuje, že u nás většinu věcí řídím a vedu já…
Možná by nebylo od věci třeba opravdu omezit můj styk s jeho rodiči a pokud s nimi budu, tak zaujmout postoj jako má Flyingfrogprostě se nezůčastním hovorů, odsedím si to tam a přítel se nebude cítit dobře, takže tyhle návštěvy omezíme. Jinak to zatím vypadalo, že s jeho rodiči pomalu budeme trávit každý víkend
no to je děsná představa
Já jsem se totiž snažila přehlížet hulvátské chování tchána a s tchýní se vcelku dalo mluvit na taková ta lehká témata jako vaření, kytičky a tak…
Něco jsi mi s tím věkem tvého přítele připomněla. Taky jednomu známému bylo už ke čtyřicítce, když se seznámil. Žil jenom s maminkou v paneláku. Slečna ( z druhého konce republiky) po pár letech si prostě nechala udělat holčičku, aby ho dotlačila k nějakému rozhodnutí. Jo. Koupil v rodném městě dům, aby tam nastěhoval celou rodinu včetně maminky
Takže dneska je stav setrvalý - žije u své maminky v bytě, občas poseká trávu u svého domu a dojíždí za holkama jednou za 14dní ![]()
A ještě znám taky jednoho, tomu už bude k 45. Tomu zase vybírala nevěstu maminka. A tak dlouho, až se z pohodového kluka stalo nadržené prase - žádná nebyla dost dobrá ani na rande, natož aby se stala snachou … a že máti si to uhlídat uměla, „mladej“ ve 40 nesměl prakticky po setmění ven!!!!
Takže ty vzaby na rodiče se trhaj velmi, velmi špatně a někdy se to ani nepovede … někdy je fakt pak lepší v rámci udržení svého vztahu překousnout to, že tchýně ( a v tvém případě hlavně tchán) je na zabití, lstí se k ní vetřít a šikovně jí zpracovat k obrazu svému. Je to onervy, o život, a je na ozhodnutí, zda tato oběť za vlastní rodinné štěstí stojí ..... ![]()
Hesinko: Já bych si s nimi třeba i ráda něco řekla, ale absolutně nemám co. Vůbec nemáme žádné téma, které bychom mohli řešit.
No a musím říct, že takový chlap, jaký je ten tvůj… No nevydržela bych s ním.
Vzhledem k nekonkrétnímu tématu napíšu ještě úplně jiný pohled..čím je syn starší, tím víc si uvědomuju, že bude tchýně ze mě..a občas mám obavy, jakou snachu vyfasuju..a jak vzájemné vztahy ustojíme.
Jinak moje tchýně je nemocná, bydlí úplně jinde a naposledy jsem ji viděla před třemi roky. Někdy mi chybí možnost mluvit s někým, kdo prožil dětství mého manžela, bylo by to občas užitečné.
ahoj,mám hodnou a milou tchýni,moc nám s tchánem pomohli v začátcích-půjčili peníze na náš první byt,auto,babi(tchýně) je taková rozená hospodynka-což já ne,chtěla bych,ale když mě to vaření a pobíhání v kuchyni hrozně otravuje a nebaví,takypohlídá Valinku,bo do školky je přijata až od září…
Ale jen jedna jediná věc mě mrzí-je to asi volovina-nenabídne hlídání obou holek,abychom mohli být s mužem sami-naposled jsme spolu byli na večeři loni v lednu,od tý doby všude vláčíme i dcery
na našem vztahu už je to znát.
je ale fakt,že nám je blbé ji žádat o hlídání navíc-když má valinku,když jsem v práci,pomáhá totiž ještě s dětmi švagrové(7 a 10 let),bydlí spolu v baráku a my jsme 15km daleko a naše dcery jsou až ty druhé ![]()
ale to je asi přirozené.
Jinak si na mé tchánovce nemám proč stěžovat,jsou až moc dokonalí ![]()
jiank po přečtení Judycum mi došlo,že tchýně nebudu pro snachu ,ale pro zetě,což mi přijde teda lepší,uuuf a jsem opravdu ráda ![]()
theo tak vida ty máš štěstí
A s tím hlídáním, asi je fakt, že by to na ní bylo moc. Manžel by se nezeptal jestli nepohlídá obě abyste byli o samotě jednou?
to on si netroufne,já taky ne,bo ji nechcem ještě víc zatěžovat,naštěstí to hlídání není časté,do práce chodím na zkrácený úvazek,takže jeden týden má Valinku jeden den(víkend je Val s manželem a viki)a druhý týden 3 dny-víkend mám pak volný.
Navíc tcháni mají plno práce kolem baráku,jsou aktivní,někam jezdí,což je pěkné,taky se těším,až si takhle budem užívat,bo je to děs,máme holky furt za zadkem ![]()
ale na prázdniny tam budou celý týden,tak to bude supr,babička výborně vaří,mají hospodářství,to se holkám líbí,nemusím se vůbec bát,že se o ně nepostará,s dědou(tchánem) je vezmou do zoo,neboprostě běhají po zahradě,mým rodičům bych je teda ani zanic nedala,to je ale jiné téma ![]()
na tchánovce nemůžu říct nic špatného,mi přijdou i jako ideální manželé,jak se škádlí,usínají ruku v ruce
nádhera,závidím…
Co napsat… tchyni nesnasim, je to skodoliba zenska, ktera se vysmiva jen problemum druhych, pritom sama jen sedi doma, huli 20-30 denne, nechodi ven z baraku treba 14 dni, jen pro duchod a k holici, chrchla, ma vsechny nemoci sveta, ale u doktora nebyla 20 let.. Kdyz jsme tam, tak sedi na gauci na zadku a tchan kolem kmita.. Je ji „jen“ 62 let.
Nemam si s ni absolutne co rict, nastesti tam jezdime 1× za 1-1,5 mesice a je 300 km daleko, takze si to tam ten vikend „odsedim“ a skoro nereaguju na jeji blby reci ![]()
Tchan si to zavinil sam, takze doma uklizi, vari, chodi jeste na pul uvazku do prace, na zahradku, podezrivam ho, aby nebyl s babou doma ![]()
Oba dva pouzivaji kazde druhe slovo zdrobnele - cajicek, bramburky, polivcicka, svetricek, kalhotky, postylka…bla bla bla…
Odkojena „skorotchynema“, z nichz dve byly general, ale super zensky do nepohody a dve „normalni“ zensky jako moje mamka me tohle sislani uplne vytaci do nepricetnosti ![]()
Zavidim vsem alespon trochu normalni tchyni, ktera „normalne“ rozmazluje vnoucata, obcas neco dobreho upece a prohodi par slov o necem co se netyka nemoci nebo toho, ze umre
A nebo treba to vnouce zvedne ze zeme, kdyz narazi do stolu a na zemi breci a ne ze sedi na zadku a rekne „jeee“ a cuci na nej ![]()
Anonymne?? Aaale proc, stejne si na ni stezuju casto, tak klidne se podepisu ![]()
A az ja budu tchyne, jako ze snad budu, tak doufam, ze budu aspon jako moje mamka vuci manzelovi, ktera je myslim super ![]()
ZelvaVeruna píše:Tchan si to zavinil sam, takze doma uklizi, vari, chodi jeste na pul uvazku do prace, na zahradku, podezrivam ho, aby nebyl s babou doma
Tak to mi pripomina dedu meho manzela, ktereho jsem bohuzel uz nepoznala. Byl to srandista, optimistka a vesely spolecensky otevreny clovek. Uplny opak babicky, ktere ja prezdivala Pinochet, ktera ac sotva chodila tak byla generalem pro celou rodinu a vse muselo slapat podle ni.
Deda jeste v 72 chodil po melouchach - byl sikovny elektrikar a kazdy kdo poznal babicku se vubec nedivil. Kdyz nemeloucharil, protoze byl vasnivy amatersky fotbalista, tak sjezdil veskere prebory a zapasy v Praze, nez aby sedel doma.
A moje babicka? Ta mela vycviceneho dedu - sedela v kresle, najednou neco zabzucela a ona „Jindro moucha!“. Deda vyskocil a zacal litat s placackou po kuchyni… ![]()
Asi neco doma s tim mym chlapem delam spatne
![]()
já teda závidím všem co mají thýně 300 a více km daleko
,moje bydlí na stejným sídlišti,nejraději by tady byla celej den
ty její rady to stojí taky za to -čekáme chlapečka a tchýně přišla s tím,že když nebudu kojit budem dávat převařený kravský mlíko,aby se ušetřilo za sunar
jsem moc náročná,protože chci autosedačku a vůbec nechápu,že je to v zákoně jen proto aby lidi víc nakupovali a utráceli
ona jí taky neměla. Je pravda furt nám něco kupuje,ale zapomíná se zeptat co bysme chtěli,hlavně u malýho kupuje takový blbosti který doopravdy potřebovat nebudem,ale aby se zeptala co potřebuju nebo řekla tady máš peníze s kup co potřebujete to ne. No hold jsem podle ní blbá a nejsem schopná ničeho…
Obě snachy jsme na hovno a její synáčkové jsou nej nej nej… Někdy mám pocit,že se snaží nás se švagrovou co nejvíc rozhádat…
Jsem jí to její komedii žrala půl roku,pak jsem jí prokoukla a to mi stačilo…
Tchán je chudák takovej poskok,on nemumí říkat ne a nebo chce mít od tchýně pokoj a tak dělá co ona řekne ![]()
Teď je na chalupě
a doufám,že tam dlouho vydrží
Už teď se děsím co příjde až se malej narodí
jo a ještě fejn perla od tchýně,mě nedoporučují rodit tady v tomhle městě ,ale jet do krajský nemocnice,protože tady není takový vybavení a malej se má narodit dřív tak aby bylo všechno ok a ona mi volá jako jak si to představuju,že ona se chtěla jet na malýho hned po porodu podívat a že takhle se bude muset táhnout 50 km ![]()
Naši jsou taky kapitola sama o sobě ,ale ty bydlí doopravdy moooc daleko ![]()
Hanka1 píše:ZelvaVeruna píše:Tchan si to zavinil sam, takze doma uklizi, vari, chodi jeste na pul uvazku do prace, na zahradku, podezrivam ho, aby nebyl s babou doma
A moje babicka? Ta mela vycviceneho dedu - sedela v kresle, najednou neco zabzucela a ona „Jindro moucha!“. Deda vyskocil a zacal litat s placackou po kuchyni…
Asi neco doma s tim mym chlapem delam spatne![]()
Jojo, to je neco podobnyho, celej den sedi doma na zadku, tchan dorazi z prace/zahradky a ona mu rekne „Miro, udelej mi kafe“ ![]()
A protoze ona je chudak a je na tom spatne, tak on skoci a udela ![]()
Mabit, to mas taky vesely, lituju te ![]()
tak já mám prima tchýni, která se nám do ničeho neplete. A co se týká toho nakupování, tak si myslím, že zlobit se na tchýni za to, že se nezeptá, co potřebujeme koupit a sama od sebe něco kupuje, i když to nepotřebujeme,je trošku sobecké.Není povinností babiček, aby nám něco kupovaly. Já jsem osobně zakázala moji mámě i tchýni, aby malé něco kupovaly, protože vnučka se má těšit na babi a né na to, co ji přinesly.Nepřihl. Karin
mabit píše: že když nebudu kojit budem dávat převařený kravský mlíko,aby se ušetřilo za sunarjsem moc náročná,protože chci autosedačku a vůbec nechápu,že je to v zákoně jen proto aby lidi víc nakupovali a utráceli
tal tohle je hustý
chudinko ![]()
Souhlasím s Karin, tchýně nemusí kupovat vůbec nic, ale když koupí něco bez porady, nekomentuju i přesto, že mě dokáže děsně vytočit tím kýčem … naštěstí ta moje kupuje většinu praktický dárky… sprchový gely apod. a dětem adekvátnš věku…knížky a lego, takže si nestěžuju, naštěstí pochoppila, že ty kýče co se líbí jí, my s maanžou nesnášíme ![]()
já se jí taky neprosím aby mi něco kupovala,ona kupuje všechno co á řeknu,že je hnusný tak nař.
Tchýně začala nakupovat bodýčka na prcka všechno bílí,tak jí říkám jako že je hodná,ale že bílí nechci a že radši ať mi nekupuje nic a ona že miminko má být jen v bílím aby bylo vidět,že je čistý. Tak jsem jí řekla ať nám nenakupuje protože to malýmu dávat nebudu a ona začala nakupovat bílí dupačky s krajkama ( budeme mít kluka) takže v tom bude teda pěknej. Nikde jsem nenapsala,že mi má tchýně nakupovat,ale zase když koupí všechno co já řeknu že se mi nelíbí a ještě za to chce můj vděk
.....