Tchyně při návštevách schválně ignoruje moje veganství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.4.24 13:32

Veganství je velká komplikace pro hostitele, který není vegan. My to máme naopak, tchyně je vegetariánka (ne vegan) a i to je pro mě problém. Když má přijít na oběd, pokaždé abych vymýšlela něco extra. A to jí nevadí máslo a mléčné výrobky… Všichni její rozhodnutí respektujeme, ale upřímně by se mi ulevilo, kdyby navrhla, že si donese něco vlastního. To se ale nikdy nestalo, maximálně řekla, ať jí tedy dám jen kousek chleba. To by mi ale bylo hloupý, přece tchyni neodbydu, ale vždycky je to makačka na hlavu vymyslet, co uvařím. Soju a podobné věci vůbec nekupuju a nevyznám se v tom. Věřím, že pro staršího člověka je to ještě méně uchopitelné.
Tak možná u vás tohle bude příčina problému plus trochu hulvátství ze strany tvé tchyně…

• Citovat
  • Upravit
14432
9.4.24 13:32
@Silverine247 píše: Více

Samozrejme, že nie sú len v sóji, ale sója ich obsahuje viac a je viac konzumovaná. Zaujímavé, rôzne publikácie čo som čítala ja poukazovali na zníženú plodnosť mužov veganov :nevim:

Edit: a samozrejme je aj veľa druhov fytosterolov a majú rôzne funkčné skupiny v odlišných polohách. A konkrétne tie zo sóje sa podobajú na estrogén a to je problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.24 13:34
@Anonymní píše: Více

Zkušenost no :nevim:. Vůbec se s veganem nedávám do debaty. Akorad jsem byla párkrát v postavení vraha. A pak se vyrojila debata na spoustu běžných věcí. A je to hergot nepříjemné i pro druhou stranu ne je. Pro vás

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
9.4.24 13:35

Tak pokud mas u nej takove vlazne zastani, tak bych mu rekla, ze at si s maminkou vykomunikuje, ze na tyhle reci nejsem zvedava a pokud to bude pokracovat, tak si muze s maminkou nad flakotou sedet sam. Tady totiz nejde ani tak o to stravovani, ale o respektu vuci tvoji osobe. Kazdopadne se priprav na to, ze az budes tehotna, tak uz to nebude jen o tom, ze sobe „nicis zdravi“. Nevim, jestli to ustojis.

• Citovat
  • Upravit
11576
9.4.24 13:35

Myslím, že tchyně tvé veganství nerespetkuje, protože si myslí, že kvůli tomu nemůžeš otěhotnět. Proto se snaží vnutit ti aspoň nějaké živočišné jídlo, kdykoliv má možnost. :nevim: Takže ji těžko přesvědčíš. Možná až budeš mít dítko, tak dá pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14007
9.4.24 13:36

Co třeba vajíčka? Treba my mame od tchanovcu a ty slepice maji pecka prostor pro život. Velky kurnik, 600m2 zahrady :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45739
9.4.24 13:40
@Pidulka1991 píše: Více

Neexistuje, i tak jde o zneuzivani zvirat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.24 13:40
@Almondea píše: Více

Bude to stejný jako tady v diskuzi. Dítě budou stravovat vegansky a babička je nebude respektovat. Kamarádce to máma takhle dělá. Sice to respektuje ale s řečmi. Dr poslala dítko na krevní testy, jeslí nic nechybí a maminka byla ublížena a naposledy nešla tam.
Ona taky na testy nechodí. Bezmezně věří, že to dělá dobře :roll:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.4.24 13:41
@veria píše: Více

Ji se zárodek :?

• Citovat
  • Upravit
3139
@terien píše: Více

máš malé zkušenosti tupcema

stačí si to dát na talíř, ohlédnout se a šup, už tam je lžíce másla, sádla, výpeku

proč furt obhajuješ hovada?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
@terien píše: Více

Z toho, co jsem cetla, jsem pochopila, ze si zakladatelka chtela prinest svoje a bylo ji receno „co si to dovolujes“, takze k zadnemu nandavani vlastniho jidla nebyla prilezitost.

• Citovat
  • Upravit
45739
9.4.24 13:42

Ty jis oplodnena vajicka? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.24 13:42

Někde o jejich stravu ale i to, že se jí zárodek. Z vajec má byt kuře. A člověk to ani dřív než k tomu dojde. Takovej trrrochu potrat

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
9.4.24 13:43

Prosim te neblbni, vajicka. Vzdyt oni nesmi ani med, protoze chudaci vcely byly zotroceny pro nase poteseni. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.4.24 13:44
@Almondea píše: Více

Možné to je ale důvody mám jiné proč se nedaří ale je to jen necelý rok neboli ještě počkáme.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová