Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Silverine247 píše: Více
Samozrejme, že nie sú len v sóji, ale sója ich obsahuje viac a je viac konzumovaná. Zaujímavé, rôzne publikácie čo som čítala ja poukazovali na zníženú plodnosť mužov veganov ![]()
Edit: a samozrejme je aj veľa druhov fytosterolov a majú rôzne funkčné skupiny v odlišných polohách. A konkrétne tie zo sóje sa podobajú na estrogén a to je problém.
@Anonymní píše: Více
Zkušenost no
. Vůbec se s veganem nedávám do debaty. Akorad jsem byla párkrát v postavení vraha. A pak se vyrojila debata na spoustu běžných věcí. A je to hergot nepříjemné i pro druhou stranu ne je. Pro vás
Tak pokud mas u nej takove vlazne zastani, tak bych mu rekla, ze at si s maminkou vykomunikuje, ze na tyhle reci nejsem zvedava a pokud to bude pokracovat, tak si muze s maminkou nad flakotou sedet sam. Tady totiz nejde ani tak o to stravovani, ale o respektu vuci tvoji osobe. Kazdopadne se priprav na to, ze az budes tehotna, tak uz to nebude jen o tom, ze sobe „nicis zdravi“. Nevim, jestli to ustojis.
Myslím, že tchyně tvé veganství nerespetkuje, protože si myslí, že kvůli tomu nemůžeš otěhotnět. Proto se snaží vnutit ti aspoň nějaké živočišné jídlo, kdykoliv má možnost.
Takže ji těžko přesvědčíš. Možná až budeš mít dítko, tak dá pokoj.
Co třeba vajíčka? Treba my mame od tchanovcu a ty slepice maji pecka prostor pro život. Velky kurnik, 600m2 zahrady ![]()
@Pidulka1991 píše: Více
Neexistuje, i tak jde o zneuzivani zvirat ![]()
@Almondea píše: Více
Bude to stejný jako tady v diskuzi. Dítě budou stravovat vegansky a babička je nebude respektovat. Kamarádce to máma takhle dělá. Sice to respektuje ale s řečmi. Dr poslala dítko na krevní testy, jeslí nic nechybí a maminka byla ublížena a naposledy nešla tam.
Ona taky na testy nechodí. Bezmezně věří, že to dělá dobře
.
@terien píše: Více
máš malé zkušenosti tupcema
stačí si to dát na talíř, ohlédnout se a šup, už tam je lžíce másla, sádla, výpeku
proč furt obhajuješ hovada?
@terien píše: Více
Z toho, co jsem cetla, jsem pochopila, ze si zakladatelka chtela prinest svoje a bylo ji receno „co si to dovolujes“, takze k zadnemu nandavani vlastniho jidla nebyla prilezitost.
Někde o jejich stravu ale i to, že se jí zárodek. Z vajec má byt kuře. A člověk to ani dřív než k tomu dojde. Takovej trrrochu potrat
Prosim te neblbni, vajicka. Vzdyt oni nesmi ani med, protoze chudaci vcely byly zotroceny pro nase poteseni. ![]()
@Almondea píše: Více
Možné to je ale důvody mám jiné proč se nedaří ale je to jen necelý rok neboli ještě počkáme.
Veganství je velká komplikace pro hostitele, který není vegan. My to máme naopak, tchyně je vegetariánka (ne vegan) a i to je pro mě problém. Když má přijít na oběd, pokaždé abych vymýšlela něco extra. A to jí nevadí máslo a mléčné výrobky… Všichni její rozhodnutí respektujeme, ale upřímně by se mi ulevilo, kdyby navrhla, že si donese něco vlastního. To se ale nikdy nestalo, maximálně řekla, ať jí tedy dám jen kousek chleba. To by mi ale bylo hloupý, přece tchyni neodbydu, ale vždycky je to makačka na hlavu vymyslet, co uvařím. Soju a podobné věci vůbec nekupuju a nevyznám se v tom. Věřím, že pro staršího člověka je to ještě méně uchopitelné.
Tak možná u vás tohle bude příčina problému plus trochu hulvátství ze strany tvé tchyně…