Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Zárodek ne. Ale kdyby slepice mohly žít volně, vajíčka bychom neměli. Tyto slepice se „vyrábí“ a kuřata-kohouti se zabíjí hned po vylíhnutí.
@jjss píše: Více
Dekuji za rozsireni obzoru, asi si to musim podrobneji nacist. Faktem je, ze soji jim coby vsezravec pomerne malo a kdyz jsem googlila ty fytosteroly, tak mi vyskocily hlavne orechy a seminka.
@hospodki píše: Více
Kravské mlíko je pro tele. Lidské pro miminko. Michas jablka a hrušky.
Byt s veganstvim pro malé dítě nesouhlasim, tam je tady v diskuzi vidět, kolik lidí nechápe souvislosti.
Příspěvek upraven 09.04.24 v 13:56
@Aries6 píše: Více
Mě to vegan vysvětlil tak, že Vlastne zabijeme kuře. Další varianta mě nenapadla. Vím, že o medu vedou vegani diskuse. Ale už se do nich neopustím. Zase bych byla za toho zabijáka. ![]()
Takže by spoustu věcí vyřešili Farmy. Ty už tu máme
Jelikož je člověk vsezravec, tak je vynechání masa z jidelnicku nepřirozené.
A jak ví, ze třeba tele neumřelo. Zrovna těch par litru není úleva pro krávu nebo zrovna ta sklenice medu ten poslední jarní ![]()
@Silverine247 píše: Více
Ono je to všetko veľmi zaujímavé. Stačí že sa niečo trošičku líši a už to môže urobiť zle. Pozri thalidomide prípad. Tu to bolo tým, že molekuly boli svoje zrkadlové obrazy, jeden spôsobil malformacie ![]()
Med si včely strádají pro sebe na zimu. Včelař jim ho vezme a krmí je cukrem.
Pokud to má vegan nastavene na totalni rovnováhu člověka a zvířete, tak ty věci prostě dávají smysl.
Lovci kdysi lovily zvířata, ale nechovali je a uměle násilím nemnozily. To až postupem času.
Já jsem všežravec. Ale vegansky postoj dává smysl a logiku.
Oni to prostě vědí
každá kráva je přivázaná na řetězu a nikdy neviděla slunce a to nikdy a nikde, všude… Tohle jim nevysvětliš. Prostě je to špatně ![]()
Co darovane mléko? To se smí? Tam se přece taky udržuje uměle laktace
za me zádě zbytečný extrémy. Já jsem úplně v pohodě s tím, ze mi někdo rekne- nejim maso, nechutna mi, smrdí mi, vadí mi textura… ale proto, ze frantova kráva prdi… eeee
nenutim ani do toho nikomu nekecam, ale osobní názor mm jasny
@jjss píše: Více
No co co. Ja treba nejim mrkev, tak si ji obcas uplacam z mleteho hoveziho. ![]()
Tomu rozumím smysl dává. Napsala jsi že lovili. Takže maso patřilo do jídelníčku.
Si myslím, že tahle debata se trochu zvrhla.
Už zabíhá mooooc hluboko. Začíná vést k dohadům
.
Tak hlavne, ze uhlikova stopa vozit tuny avokad pres pul zemekoule nevadi, zejo. Mam to uplne stejne jako ty, at si kazdy ji, co uzna za vhodne, ale ta agitka kolem veganstvi je obcas dost pokrytecka.
To bývají přebytky. Ještě jsem neslyšela o matce, která by bokem extra ostrikavala, aby měla schválně navíc. Sem tam se stane, že má někdo moc. Ale to bývaji extra případy. Většinou se při kojeni tvorba přizpůsobí dítěti.
Mě jde jen o to, že někteří tady fakt nechápou podstatu… Ale ať si každý dělá, co chce. ![]()