Tchyně při návštevách schválně ignoruje moje veganství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25218
9.4.24 13:44
@Anonymní píše: Více

Zárodek ne. Ale kdyby slepice mohly žít volně, vajíčka bychom neměli. Tyto slepice se „vyrábí“ a kuřata-kohouti se zabíjí hned po vylíhnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
9.4.24 13:47
@jjss píše: Více

Dekuji za rozsireni obzoru, asi si to musim podrobneji nacist. Faktem je, ze soji jim coby vsezravec pomerne malo a kdyz jsem googlila ty fytosteroly, tak mi vyskocily hlavne orechy a seminka.

• Citovat
  • Upravit
25218
9.4.24 13:48
@hospodki píše: Více

Kravské mlíko je pro tele. Lidské pro miminko. Michas jablka a hrušky.

Byt s veganstvim pro malé dítě nesouhlasim, tam je tady v diskuzi vidět, kolik lidí nechápe souvislosti.

Příspěvek upraven 09.04.24 v 13:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.24 13:50
@Aries6 píše: Více

Mě to vegan vysvětlil tak, že Vlastne zabijeme kuře. Další varianta mě nenapadla. Vím, že o medu vedou vegani diskuse. Ale už se do nich neopustím. Zase bych byla za toho zabijáka. :roll:

Takže by spoustu věcí vyřešili Farmy. Ty už tu máme

• Citovat
  • Upravit
18724
9.4.24 13:50

Jelikož je člověk vsezravec, tak je vynechání masa z jidelnicku nepřirozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18724
9.4.24 13:51

A jak ví, ze třeba tele neumřelo. Zrovna těch par litru není úleva pro krávu nebo zrovna ta sklenice medu ten poslední jarní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14432
9.4.24 13:52
@Silverine247 píše: Více

Ono je to všetko veľmi zaujímavé. Stačí že sa niečo trošičku líši a už to môže urobiť zle. Pozri thalidomide prípad. Tu to bolo tým, že molekuly boli svoje zrkadlové obrazy, jeden spôsobil malformacie :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45739
9.4.24 13:53

Jake Farmy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
9.4.24 13:53

Med si včely strádají pro sebe na zimu. Včelař jim ho vezme a krmí je cukrem.
Pokud to má vegan nastavene na totalni rovnováhu člověka a zvířete, tak ty věci prostě dávají smysl.
Lovci kdysi lovily zvířata, ale nechovali je a uměle násilím nemnozily. To až postupem času.
Já jsem všežravec. Ale vegansky postoj dává smysl a logiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.24 13:54

Oni to prostě vědí :mrgreen: každá kráva je přivázaná na řetězu a nikdy neviděla slunce a to nikdy a nikde, všude… Tohle jim nevysvětliš. Prostě je to špatně :roll:

• Citovat
  • Upravit
18724
9.4.24 13:55

Co darovane mléko? To se smí? Tam se přece taky udržuje uměle laktace :think: za me zádě zbytečný extrémy. Já jsem úplně v pohodě s tím, ze mi někdo rekne- nejim maso, nechutna mi, smrdí mi, vadí mi textura… ale proto, ze frantova kráva prdi… eeee :roll: nenutim ani do toho nikomu nekecam, ale osobní názor mm jasny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
9.4.24 13:56
@jjss píše: Více

No co co. Ja treba nejim mrkev, tak si ji obcas uplacam z mleteho hoveziho. 8)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.4.24 13:57

Tomu rozumím smysl dává. Napsala jsi že lovili. Takže maso patřilo do jídelníčku.

Si myslím, že tahle debata se trochu zvrhla.
Už zabíhá mooooc hluboko. Začíná vést k dohadům :roll:.

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
9.4.24 13:58

Tak hlavne, ze uhlikova stopa vozit tuny avokad pres pul zemekoule nevadi, zejo. Mam to uplne stejne jako ty, at si kazdy ji, co uzna za vhodne, ale ta agitka kolem veganstvi je obcas dost pokrytecka.

• Citovat
  • Upravit
25218
9.4.24 13:59

To bývají přebytky. Ještě jsem neslyšela o matce, která by bokem extra ostrikavala, aby měla schválně navíc. Sem tam se stane, že má někdo moc. Ale to bývaji extra případy. Většinou se při kojeni tvorba přizpůsobí dítěti.

Mě jde jen o to, že někteří tady fakt nechápou podstatu… Ale ať si každý dělá, co chce. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová