Tchýně vše ignoruje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1137
22.7.14 17:37
@Mar__tanka1983 píše: Říká se, že tchýně musí bydlet dost daleko, aby se nemohla zastavit „cestou kolem“ ale dost blízko, aby nemusela zůstat na noc :twisted:
:pankac: Tak to je dost dobrý :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
22.7.14 17:42
@jdukolem píše:
tak zas na druhou stranu nevím, proč by se měly děti nechat ve vedru zpotit? jen aby se babičce vyhovělo?

Ještě jsem se tu nedozvěděla, jak často toto nastane. Jednou za měsíc v neděli? :nevim: Jde tu jen o sundavání/nandavání kloboučků, anebo je cpe do punčoch a tepláků? :nevim:
Nevím, já tu nějak nevidím důvod k nějakým tvrdým opatřením, tchýně není asi magor, spíš jen oběť svého povolání a úzkostlivá babička.
Nedovedu si představit to, co se tu často píše, že bych jako řekla tchýni: nepřeji si, abyste k nám i nadále chodila, pokud mě nedokážete respektovat s např. volbou oblečení. Ona uslyší jen to, že si nepřeji, aby k nám chodila a bude jenom zbytečný konflikt kvůli blbosti.
A jo, chápu, že stokrát nic umučilo i vola. Má tchýně třeba i přesto, že ví, jak se stravujeme, kupovala malým dětem ty hnusoumělý pudinky, polívky z pytlíku atd.
Kluk přijel jednou ostříhanej jako deb*l, se jí zdálo, že má dlouhou ofinu. Nezdály se jí jejich boty, tak jeli do města a koupili troje vietnamský křusky, krásný, blejskavý.

Ale děti vyrostly, ustály jsme to obě a dnešní optikou viděno si říkám, že by fakt bylo zbytečný vyvolávat nějaký konflikt, pokud nejde o život. Zdá se mi že šlo v podstatě o totéž, co u zakladatelky. Tchýně měla prostě vlastní pohled na věc a toho se držela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
22.7.14 17:56

Mně to dělala taky. V červenci jí přikrývala tlustou dekou, dcera rudá, zpocená. :zed: Prostě jsem pořád dokola vysvětlovala a deku sundavala. Jak u magorů. Ale snad už pochopila, že si za svým stojím a neudělá za minutu to, co jsem jí zrovna vysvětlila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
670
22.7.14 18:26

@Virginia prakticky vždy, když je s dětmi, je boj o oblékání, cpe jim minimálně vrstvu až dvě víc než je zdrávo, děti zpocené, v 35st. musí mít vždy ponožky, aby nenastydly atd. Když je tam má, tak se skoro potím za ně. I když si říkám přesně jako Ty, že je to blbost, že to přežijou, říká mi to i moje matka, tak po nějaký době opakování a vysvětlování mi to už vadí, navíc tchýně mi káže i u nás. Také nechci dělat dusno, jenže sečteno podtrženo celá ta její ignorace vyvolává konflikt.
Dokonce mi i dělá to, že jí něco říkám a ona dělá, že neslyší a v polovině věty si začne povídat s dětmi, abych jí to nestihla doříct. :mrgreen:
Nechce je taky nechat v horku běhat nahatý na zahrádce, asi je to neslušný, a pořád mi je cpe do trenek, i když jí stokrát řeknu, že je má nechat. Podotýkám, že okolo máme slušné sousedy, některé s dětmi stejně nahatými, na koupališti bych je v dnešní době nahaté nenechala.
Kladu si taky otázku, jestli netrpí blbostí - např. jí 100× říkám, že nemá kupovat toaleťáky, mýdla, krémy na děti a podobné hovadiny, když u nás je, že toho máme plný sklep (nakupujeme to ve velkém za nižší ceny) a ona to po 101 přinese a řekne mi, že to nevěděla. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
670
22.7.14 18:32

@Virginia NO jo, máš pravdu, přesně tohle si říkám, ale občas mne fakt popadne vztek na ni i na sebe, že nejsem schopná se tou postavit. Koupu před cca měsícem dítě, které si ve vaničce rádo hraje a ona mu řekne, ať už jde rychle z vody (mohlo by nastydnout). Já jí slušně řeknu, ať ho ještě nechá si pohrát. Ona se na mne ani nepodívá a řekne mu, ať už jde z vany… to už mi připadá jako naschvál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
22.7.14 20:19
@eva333 píše:
@Virginia NO jo, máš pravdu, přesně tohle si říkám, ale občas mne fakt popadne vztek na ni i na sebe, že nejsem schopná se tou postavit. Koupu před cca měsícem dítě, které si ve vaničce rádo hraje a ona mu řekne, ať už jde rychle z vody (mohlo by nastydnout). Já jí slušně řeknu, ať ho ještě nechá si pohrát. Ona se na mne ani nepodívá a řekne mu, ať už jde z vany… to už mi připadá jako naschvál.

Myslím že bys měla rázně trvat na svým i za cenu že se pohádáte. Podle toho co píšeš je to fakt kráva. Ty jsi matka, ona už si svý vychovala, tak ať se ti do toho nes…e. Čím dřív se jí rázně postavíš tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
22.7.14 20:30
[ Citace] @aleba píše:
Myslím že bys měla rázně trvat na svým i za cenu že se pohádáte. Podle toho co píšeš je to fakt kráva. Ty jsi matka, ona už si svý vychovala, tak ať se ti do toho nes…e. Čím dřív se jí rázně postavíš tím líp.

Myslím si to stejný, pokud sundám dítěti klobouček a ona jde a dá mu ho, šla bych znovu a sundala ho zas, ale s tím rozdílem, že už bych si ho nechala v ruce a prostě by bylo po mým… já jsem matka, já vím nejlíp co je pro moje dítě nejlepší… v tomhle já ani manžel nepřipouštíme diskuze, prostě jak řekneme, tak se stane :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.14 20:38

Evo, pokud nezakroci manzel, nehne s ni nic. Mam doma to same… a to mam uz druhe dite a je to to same co u prvniho. Druhe je navic nedonosene, chodili jsme na rehabilitace, je sledovany na neurologii… a s mimi zakazy aby ho nestavila na nohy, neposazovala, nevodila za ruce a pod. To vypafa tak, ze si stezovala sousedce ze ONA me preci nebude poslouchat ne. Takze bez meho dozoru s ni ditko nenechavam, kecy ignoruju, pokud ona neco udela jak ja nechci, beze slova to predelam…
U nas je problem teda jeste hlubsi, ale kdyz se chlap ozval a postavil se na mou stranu, trochu ji hrebinek spadl.

Inko xyz :-)

• Citovat
  • Upravit
1695
23.7.14 06:47
@Anonymní píše:
Evo, pokud nezakroci manzel, nehne s ni nic. Mam doma to same… a to mam uz druhe dite a je to to same co u prvniho. Druhe je navic nedonosene, chodili jsme na rehabilitace, je sledovany na neurologii… a s mimi zakazy aby ho nestavila na nohy, neposazovala, nevodila za ruce a pod. To vypafa tak, ze si stezovala sousedce ze ONA me preci nebude poslouchat ne. Takze bez meho dozoru s ni ditko nenechavam, kecy ignoruju, pokud ona neco udela jak ja nechci, beze slova to predelam…
U nas je problem teda jeste hlubsi, ale kdyz se chlap ozval a postavil se na mou stranu, trochu ji hrebinek spadl.Inko xyz :-)

:palec:
Zakladatelko, fakt se jí postav. Co bude dál - dáš děti na tábor a ona je odveze, že by tam nastydly nebo začly kouřit?? Bude ti diktovat, kam je dát na školu? Přeháním ale čím dřív se jí vzepřeš tím líp!
Dej vědět :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
23.7.14 09:29
@eva333 píše:

To je naschvál, moc dobře ví, co dělá a naplněná dojmem, že sežrala šalamounovo ho*no si myslí, že tak děla nejlépe, co ty bys do toho měla kecat, vždyť si jen matka ;) bohužel nevím jakou radu, protože v tvém případě je to evidentně schválně, ona tě nechce poslouchat, nechce tě respektovat, prostě nechce a to je to důležité slovíčko a já myslím, že se to nezmění. Bohužel tady koluje názor, že když je někdo tchýně, tak může úplně všechno, já nevím, nejsem toho názoru, pokud máš pocit, že už to překročilo určité hranice a jde o zdraví dětí, asi bych určitě zasáhla, problém v těchto případech je ale skoro vždy chlap, většinou dělá, že to nevidí, že se nic neděje, prostě se k tomu nijak nestaví, vlastně mu to je jedno. Kdyby to řekl chlap, myslím, že by to tchýně vzala pokud je aspoň trošku normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová