Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U nás to samý
Bydlíme s rodiči, máme vlastní byt. Když se ptám, jestli mám něco udělat na zahradě, tak ne, všechno mají hotový, nic nechcou a pak když se zeptám, jestli s nama někam třeba nepůjdou na procházku nebo výlet, tak ne, jsou unavení nebo musí něco dělat. Práce začíná tak v osm, my tak jako teprve vylezame z postele.. Mají jiný styl zivota, nic jiného než práci na zahradě nemají, v zimě se vyloženě nudí a lezou si doma na nervy
Neřeším, ziju si po svém, o dům a zahradu pecuju v létě, když jsou dva týdny na dovolené. A samozřejmě vždycky něco udělám úplně blbě, že jo. Už to neřeším, netrápím se tím, když mám čas a moznost, tak něco vypleju a tak. A pro rejpalky, ne, nebudeme se stěhovat, máme se s rodiči rádi a vyhovuje nam to. ![]()
@Bublato píše:
Nebydlíme, přítel se odstěhoval za mnou do města, to bylo řečí co ve městě atd.. a stejně přítel je tam každou chvíli - pořád potřebují s něčím pomoct (neumí se prostě zabavit jinak než pořád jen něco dělat asi), nejsme tam tři dny a jak přijedeme tak je nám vyčítáno, že jsme tam nebyli 14 dní… je fajn, ale jako odtud potud.. akorát přítel nedokáže říct rodičům říct ne, nechce aby byla mamka na to sama, což je pochopitelné, ale jak jsem řekla, jsou přece nějaké hranice. Přítel stojí za mnou. Jen nevím jako co ji na to pořád říkat a nebýt nějak nezdvořilá/drzá..
Tak tohle si s ní ale musí vyříkat přítel
Na rovinu jí říct, že když bude potřebovat s něčím pomoct, tak ok, když dá vědět dopředu, tak není problém. To ale neznamená, že si bude nárokovat váš veškerý volný čas. Taky máte snad nárok na to, aby jste si svůj volný čas, plánovali podle sebe. I kdyby jste leželi celý den v posteli, tak jí do toho přece nic není.
@Bublato píše:
Nebydlíme, přítel se odstěhoval za mnou do města, to bylo řečí co ve městě atd.. a stejně přítel je tam každou chvíli - pořád potřebují s něčím pomoct (neumí se prostě zabavit jinak než pořád jen něco dělat asi), nejsme tam tři dny a jak přijedeme tak je nám vyčítáno, že jsme tam nebyli 14 dní… je fajn, ale jako odtud potud.. akorát přítel nedokáže říct rodičům říct ne, nechce aby byla mamka na to sama, což je pochopitelné, ale jak jsem řekla, jsou přece nějaké hranice. Přítel stojí za mnou. Jen nevím jako co ji na to pořád říkat a nebýt nějak nezdvořilá/drzá..
no pro spoustu lidí je normální přijít domů a pracovat pokud mají barák
a ono upřímně možná si o tobě myslí že jsi líná a kluka jim kazíš
@ProfZav Tak to vám to aspoň nevyčítají, to u nich je vždycky co dělat…nejhorší je, že jsem pak já za tu nejhorší, že ho takhle stahuju pryč od jeho rodiny a do města a to je hnus to se tam nedá žít přece atd…
@ka2ka jo, přesně, takhle se cítím. Protože za ní stojí ještě zbytek rodiny (prarodiče) co tam bydlí taky. Ale nejsem líná, jen si ráda užívám i volný čas právě nějakým sportem a tak přece to není o tom, že bych byla líná..
@Bublato píše:
@ProfZav Tak to vám to aspoň nevyčítají, to u nich je vždycky co dělat…nejhorší je, že jsem pak já za tu nejhorší, že ho takhle stahuju pryč od jeho rodiny a do města a to je hnus to se tam nedá žít přece atd…
Jako ne vyčítají, ale třeba můj táta je poslední dobou dost často naštvaně, protože než aby si řekl o pomoc, tak dělá sám a je unavenej… Ale je fakt, že nevycitaji. Musíš se prostě obrnit.. Jako jo, pracovat se musí, ale taky si odpočinout..
Nejsi na světě, aby jsi splňovala něčí představy. Máš žít podle sebe a konec.
Ani tchýně, ani nikdo jiný za tebe nežije.
Kolik jsem promarnila let smutkem, že nesplňuji něčí představy.
nejdříve rodičů, pak chlapa-ů.
U mě to bylo, ten řidičák si nedělej, zabiješ se, tu školu si nedělej, nejsi dost chytrá…a tak bych mohla pokračovat ještě dlouho. ![]()
@Bublato píše:
Pro lidi z vesnice budeš vždy lemra líná. Jestli je to ten typ lidí, co okamžitě po práci makají na zahradě nebo na domě do pozdního večera a volno mají jen v neděli
Než by přiznali jak moc ti závidí ten volný čas, který můžeš trávit, jak ty chceš…aspoň víš, že tam by ses nikdy nestěhovala.
Příspěvek upraven 07.05.20 v 18:54
No blbý je, že jestli spolu zůstanete, tak to tak bude pořád…
Ahoj, a jak je to dlouho, co se za tebou přítel odstěhoval? Plánujete tam jít potom ještě bydlet? U nás velice podobná situace ![]()
@Monchichik píše:
@truelly S dětmi se sedí doma?
kazdy to ma asi jinak, ale ja s malym mimcem nikam moc nechodim. Na krmeni chci byt vzdy doma, na spinkani taky a tudiz to okenko, kdy se nekam da jit je dost kratke. Ja jsem dost rezimova, kdyz uz nekam jedeme, treba k nasim na navstevu, tak jsem z toho uplne vykolejena. Od roka a pul nahoru mi to je pak uz jedno, ale do te doby mam rezim, ktereho se drzim. Pak samozrejme mam taky rezim, ale nestresuje me to tolik.
Oni jsou asi z vesnice, ze? Maji jine predstavy, ty taky, tohle musi rozseknout jejich syn. Ty nejsi povinna neci predstavy naplnovat a stejne by se ti to nepodarilo. Ja to znam u tchana, cteni je ztrata casu, kytky jsou ztrata casu, kde muze zaseje nebo zasadi neco k jidlu, cestovani je uplna tragicka ztrata casu a penez. Atd. Ale my si zijeme po svem, on taky.
@warita No tak to chápu, my jsme taky hodně jeli na režim. Ale psala, že s dětmi se nikam už nedostaneš…takže jsem to pochopila jakože i s většími dětmi, ne s miminama
…k moři jsme s ním třeba jeli, když mu byl rok…
@warita urcite to ma kazdy jinak, my zas rezimova rodina nejsme, materskou jsem s klukama travila na chate a pak jsem se vracela hned do prace, cestovani bez problemu.