Tchýně…co více dodat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6189
27.9.23 14:50
@prokr píše:
Se nepo…o to tady snad vůbec nejde ne :roll:

Já se nepo, ale aby jsme tady zase nepodporovali smyšlený příběh :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11698
27.9.23 14:51
@Anonymní píše:
Ahoj holky, koukám že témat ohledně tychýní je tady hodně a tak i já přispěji něco z čeho se asi potřebuji prostě vypsat a možná to třeba i někoho pobaví.
S tchýni sem nikdy neměla žádný velký problém, vztah sme mezi sebou měli takový neutrální, když sme se viděli třeba na rodinných oslavách nebo když nás pozvala na oběd tak sme si normálně popovídali, pokud vím tak mě nikdy před tím nepomlouvala a já ji taky ne. No to vše se změnilo zhruba před rokem když mě přítel požádal o ruku, jeli jsme ke tchýni na návštěvu jaksi oznámit zasnoubení, tchán se usmíval a gratuloval, ale tchýně se podívala na prstýnek, řekla :Hm pěkný a pak někam odešla, nějak sme to neřešili, popovídali sme si s tchánem a když jsme byli na odchodu přítel šel tchýni najít aby se rozloučil, no našla se na zahradě kde se rýpala v záhonu, řekli jsme ji že už odjíždíme a ona jen tak odsekla : no tak se mějte. Nějak sem to neřešila, ale co se dělo od té doby mi teda hlava nebrala, přítelovi od oznámení zasnoubení volala každý den 5-6 x! A skoro pokaždé něco - že ji praskla žárovka a bojí se ji vyměnit tak ať přijede, nebo že potřebuje odvézt do obchodu a nestartuje ji auto tak jestli by ji neodvezl ( podotýkám že bydlíme 50 km od sebe a tchýně má manžela a dvě auta ) také sem zaslechla jak říká že potkala v obchodě přítelovu bývalou a že ji pozvala na oběd takže má přítel přijet ( samozřejmě naštěstí odmítl )..takhle třeba 5 x denně zavolala a buď něco chtěla nebo si prostě chtěla jen povídat, no a pak…stávalo se že sme s přítelem chtěli jet o víkendu na výlet takže když tchýně zase zavolala že něco potřebuje a přítel ji řekl ze jedeme na výlet, automaticky řekla : tak já jedu s vámi a jelikož přítel neuměl říkat ne a obzvlášť jí, tak samozřejmě jela s námi, tohle se opakovalo 2 měsíce každý víkend když sme někam jeli, vypadalo to jako že se mi snaží škodit aby se mnou byl o samotě co nejmíň času…no a jelikož sem si chtěla s přítelem užit společné chvíle o samotě když se přes týden kvůli práci moc nevidíme, tak se jednou stalo to že když sem viděla že pritelovi zase volá tak sem ten telefon zvedla já a i když se to ve mě dost pralo slušně sem ji řekla že bychom rádi jeli sami tak ať se nezlobí, neřekla ani slovo a položila to. Po tomhle byl jako kouzlem naprostý klid, tedy až do této chvíle která mě přiměla sem toto napsat…
Otěhotněla sem a tchýně to vzala hrozně špatně, brečela teď už manželovi do telefonu ať si to nechám vzít že já v žádném případě nemůžu mít dítě jejího syna, tehdy se naštval už i manžel a dal ji jasně najevo že nemá právo něco takového říkat a jestli v tom bude pokračovat tak v životě to vnouče neuvidí, no dostala hysterák a na to ji to manžel položil a do porodu byl zase klid, moc nevolala, nepsala, jenom když něco potřebovala tak se ozvala.
No jenže po porodu….přijela sem z porodnice domů a byla sem ráda že jsem ráda, tchyně se přítele ptala jestli má přijet a on řekl že ne no a co myslíte…přijela ještě ten den…chtěla sem se vyhnout hysterickému výlevu tak sme ji u nás nechali, že nám třeba dá nějaká moudra mateřství a že pro mě jako novopečenou maminku to bude dobrá pomoc, inu hned samozřejmě všechno zkritizovala…třeba že mám dětskou postýlku hned vedle své postele, že nesmím malou kojit🤦🏼‍♀️a že doufá že ji nebudeme očkovat 🤣a podobné kraviny…korunu tomu nasadila druhý den co u nás byla ( 5 den od porodu ) Když řekla že ji ze spaní na našem gauči bolí záda a že já si s malou a manželem lehnu na rozkládací gauč a jí necháme postel?! Že by požádala jestli by nemohla spát v posteli aby si narovnala záda? Ne..vážně to řekla větou oznamovací…samozřejmě mi už ruply nervy a řekla sem jí že o její přítomnost tady, se nikdo neprosil a já po porodu rozhodně nebudu spát ještě s manželem na tvrdém gauči který má rozložený poloviční velikost co postel. Jak se říká na férovku sem ji řekla ať jede domů jestli se ji něco nelíbí, tak mi začala před manželem a malou nadávat že jsem mrcha, že ji nepustím ke vnučce a že chci aby skončila v nemocnici s těmi bolavými zády z toho gauče. Spustila hysterický pláč a křičela na manžela aby se jí zastal, že to dítě stejně není jeho ( dítě je jeho )
Manžel se naštěstí zastal mě a řekl, že ji varoval a ať odejde pryč že už ji má plný zuby a v tu chvíli mě normálně zamrazilo když sem to slyšela a bála sem se že se tchýně zhroutí. Celé to vypadalo jako nějaká scéna z filmu…
Naštěstí se nezhroutila, jen si naštvaně zabalila věci a šla pryč.
No a to je zdárný konec mého zážitku s tchýni…Uff…tak sem se vypsala a je mi mnohem lépe 😄 stalo se vám někdy něco podobného? Nejsmutnější je, že sem ji ze začátku považovala za pohodovou ženskou a že vzhledem k tomu co sem tady dřív četla za články o tchýních sem vyhrála tchýní loterii…ale co se dá dělat, naštěstí mám muže který stojí při mě.

Jooo, ty zlá mrcho, co jsi ji ukradla synáčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
27.9.23 14:53
@Silverine247 píše:
Tak to je mazec. 8o Bud rada, ze mas zastani manzela, to u takovych semetrik neni caste. Omezit kontakt na minimum, jinak to asi nepujde. Kdyz pises, ze zpocatku jste mely dobre vztahy, tak ono se to mozna jeste utrepe. :kytka:

Vidím to spíš tak, že tchýně zakl. nesnášela od začátku, ale doufala, že se rozejdou, a tak nic nepodnikala. Oznámením svatby jí došlo, že je situace vážná, tak začala škodit. Ve zlepšení vztahů bych nedoufala, když druhá strana nechce.
Jinak naprosto souhlasím.
Zakladatelko, manžel je její jediné dítě nebo má i sourozence?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.23 14:55

@Jaaanča tchán je takové tintítko co o sebe nechá špalky štípat, je moc hodný, on měl třeba z mimča ohromnou radost, ale bohužel je podle mě totálně pod pantoflem tak se od toho celého vlastně úplně distancoval.

• Citovat
  • Upravit
15439
27.9.23 14:57

Tak to je mazec 8o. Hele a nedonesly se k ní nějaké drby, třeba že manžela podvádíš? To jediné by alespoň trochu mohlo vysvětlit její chování. Ale i podle toho chování to spíš vypadá, že jsi jí prostě ukradla syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.23 14:58

@sagwa manžel je jedináček, tak je trochu pochopitelné že si ho chrání, ale zase já ji nikdy nedala důvod myslet si že pro něj nejsem dost dobra 🤷🏼‍♀️

• Citovat
  • Upravit
3724
27.9.23 15:04

Hmmmm docetla jsem do pulky a rikala si, jestli ma tchyne nema sestru. Protoze tolik toxicity, zarlivosti a sebestrednosti jsem myslela, ze se skryva jen v manzelove mame. A ona to umi i jina bytost. Soucitim. Ma tchyne ma poruchu osobnosti. S citlivosti a ohledy jsem si uplne vylamala zuby. Neplati ani bezna asertivita. Clovek si musi razne stat za svym (slusne samozrejme). Jak pisi ostatni, mas kliku, ze muz je pri tobe. U nas tak napul. Tchyne rada tresta mlcenim, vydiranim a sebelitosti (plus pomluvy vsem v okoli), proto ji vsichni vcetne tchana radeji vyhovi. Az se zas objevi nekdo, kdo napise, jak jsme hrozne snachy (mame tu jednu madam, co sproste prispiva do kazde podobne diskuze), tak podotykam, ze s maminkou ex jsem v kontaktu 10let po rozchodu, i s moji mamou se kamaradi, protoze to je senzacni a srdecna zenska do nepohody. Tedy vazne nemam problem s tchynemi. Manzelova babicka, tam mame krasny vztah, kdokoliv jiny v rodine pohoda, ale bohuzel nemocneho cloveka nebo tezce nepovedeneho povahove nepredelas… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
27.9.23 15:15

Neboj, že by se hroutila. Tyhle typy se nehroutí, jen používají emoce demonstrativně, aby vyvolaly lítost a zmanipulovaly ostatní. Je dobře, že jste to včas zarazili, ale bacha v budoucnu na manipulaci dítěte. Moc o samotě bych ji s malým nenechávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.9.23 15:19

Hrůza 8o ještě štěstí, že chlap stojí za tebou. Omezila bych kontakt na nutné minimum a víc se s ní nebavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
27.9.23 15:34

Věřím, užila jsem si svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15227
27.9.23 16:37
@Markéta188 píše:
Přítel, pak manžel a pak zase přítel?
Tak co teda je??
Jooo a pak zase manžel :think:

A pak troll😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
27.9.23 16:54

Omlouvam se, ja se zasmala, vim ze k smichu to neni, ale je to napsano tak ctive a zaroven silene, ze to opravdu pobavilo, dekuji :kytka:
take soudim ze tchynka si pro syna predstavovala jinou (anebo zadnou) a hodnou delala dokud nedoslo do tuheho, dobre je ze syn se nejevi jako zpracovany mamanek (asi narozdil od zpracovaneho tchana) a ze vas deli i jista vzdalenost…
ted jen zpracovat tu informaci ze pani jina nebude a ty chvilky klidu a zdanlive pohody drive ci pozdeji zas nejak pekelne okoreni, jestli ji odriznete uplne (coz byva v tech nejhorsich pripadech nutno) nebo ji jen ostre vypakujete az to na ni zas priste prijde… to uz je na vasem uvazeni, ale zkusila bych to s manzelem nekdy probrat v obdobi klidu, domluvit tedy strategii a te se pak drzet az to prijde
hodne stesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36402
27.9.23 17:03

Tak tady platí přesně Tchýně uzený…ještě, že manžel stojí za tebou. Třeba se babka časem srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3817
27.9.23 17:29
@jita22 píše:
Jooo, ty zlá mrcho, co jsi ji ukradla synáčka.

Nojo, jedináček a matka je na něj fixovaná. A teď přijde nějaká, a ukradne jí ho. Máš štěstí, že synáček stojí při tobě a svoji matku odešle do patřičných mezí. To nebývá pravidlem. Minimálně se synáček plácá mezi manželkou a matkou a chce být zadobře s oběma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
27.9.23 17:53
@Anonymní píše:
Ahoj holky, koukám že témat ohledně tychýní je tady hodně a tak i já přispěji něco z čeho se asi potřebuji prostě vypsat a možná to třeba i někoho pobaví.
S tchýni sem nikdy neměla žádný velký problém, vztah sme mezi sebou měli takový neutrální, když sme se viděli třeba na rodinných oslavách nebo když nás pozvala na oběd tak sme si normálně popovídali, pokud vím tak mě nikdy před tím nepomlouvala a já ji taky ne. No to vše se změnilo zhruba před rokem když mě přítel požádal o ruku, jeli jsme ke tchýni na návštěvu jaksi oznámit zasnoubení, tchán se usmíval a gratuloval, ale tchýně se podívala na prstýnek, řekla :Hm pěkný a pak někam odešla, nějak sme to neřešili, popovídali sme si s tchánem a když jsme byli na odchodu přítel šel tchýni najít aby se rozloučil, no našla se na zahradě kde se rýpala v záhonu, řekli jsme ji že už odjíždíme a ona jen tak odsekla : no tak se mějte. Nějak sem to neřešila, ale co se dělo od té doby mi teda hlava nebrala, přítelovi od oznámení zasnoubení volala každý den 5-6 x! A skoro pokaždé něco - že ji praskla žárovka a bojí se ji vyměnit tak ať přijede, nebo že potřebuje odvézt do obchodu a nestartuje ji auto tak jestli by ji neodvezl ( podotýkám že bydlíme 50 km od sebe a tchýně má manžela a dvě auta ) také sem zaslechla jak říká že potkala v obchodě přítelovu bývalou a že ji pozvala na oběd takže má přítel přijet ( samozřejmě naštěstí odmítl )..takhle třeba 5 x denně zavolala a buď něco chtěla nebo si prostě chtěla jen povídat, no a pak…stávalo se že sme s přítelem chtěli jet o víkendu na výlet takže když tchýně zase zavolala že něco potřebuje a přítel ji řekl ze jedeme na výlet, automaticky řekla : tak já jedu s vámi a jelikož přítel neuměl říkat ne a obzvlášť jí, tak samozřejmě jela s námi, tohle se opakovalo 2 měsíce každý víkend když sme někam jeli, vypadalo to jako že se mi snaží škodit aby se mnou byl o samotě co nejmíň času…no a jelikož sem si chtěla s přítelem užit společné chvíle o samotě když se přes týden kvůli práci moc nevidíme, tak se jednou stalo to že když sem viděla že pritelovi zase volá tak sem ten telefon zvedla já a i když se to ve mě dost pralo slušně sem ji řekla že bychom rádi jeli sami tak ať se nezlobí, neřekla ani slovo a položila to. Po tomhle byl jako kouzlem naprostý klid, tedy až do této chvíle která mě přiměla sem toto napsat…
Otěhotněla sem a tchýně to vzala hrozně špatně, brečela teď už manželovi do telefonu ať si to nechám vzít že já v žádném případě nemůžu mít dítě jejího syna, tehdy se naštval už i manžel a dal ji jasně najevo že nemá právo něco takového říkat a jestli v tom bude pokračovat tak v životě to vnouče neuvidí, no dostala hysterák a na to ji to manžel položil a do porodu byl zase klid, moc nevolala, nepsala, jenom když něco potřebovala tak se ozvala.
No jenže po porodu….přijela sem z porodnice domů a byla sem ráda že jsem ráda, tchyně se přítele ptala jestli má přijet a on řekl že ne no a co myslíte…přijela ještě ten den…chtěla sem se vyhnout hysterickému výlevu tak sme ji u nás nechali, že nám třeba dá nějaká moudra mateřství a že pro mě jako novopečenou maminku to bude dobrá pomoc, inu hned samozřejmě všechno zkritizovala…třeba že mám dětskou postýlku hned vedle své postele, že nesmím malou kojit🤦🏼‍♀️a že doufá že ji nebudeme očkovat 🤣a podobné kraviny…korunu tomu nasadila druhý den co u nás byla ( 5 den od porodu ) Když řekla že ji ze spaní na našem gauči bolí záda a že já si s malou a manželem lehnu na rozkládací gauč a jí necháme postel?! Že by požádala jestli by nemohla spát v posteli aby si narovnala záda? Ne..vážně to řekla větou oznamovací…samozřejmě mi už ruply nervy a řekla sem jí že o její přítomnost tady, se nikdo neprosil a já po porodu rozhodně nebudu spát ještě s manželem na tvrdém gauči který má rozložený poloviční velikost co postel. Jak se říká na férovku sem ji řekla ať jede domů jestli se ji něco nelíbí, tak mi začala před manželem a malou nadávat že jsem mrcha, že ji nepustím ke vnučce a že chci aby skončila v nemocnici s těmi bolavými zády z toho gauče. Spustila hysterický pláč a křičela na manžela aby se jí zastal, že to dítě stejně není jeho ( dítě je jeho )
Manžel se naštěstí zastal mě a řekl, že ji varoval a ať odejde pryč že už ji má plný zuby a v tu chvíli mě normálně zamrazilo když sem to slyšela a bála sem se že se tchýně zhroutí. Celé to vypadalo jako nějaká scéna z filmu…
Naštěstí se nezhroutila, jen si naštvaně zabalila věci a šla pryč.
No a to je zdárný konec mého zážitku s tchýni…Uff…tak sem se vypsala a je mi mnohem lépe 😄 stalo se vám někdy něco podobného? Nejsmutnější je, že sem ji ze začátku považovala za pohodovou ženskou a že vzhledem k tomu co sem tady dřív četla za články o tchýních sem vyhrála tchýní loterii…ale co se dá dělat, naštěstí mám muže který stojí při mě.

Bože, to je kráva.

Snad se manžel nenechá zpracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová