Těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4258
11.5.06 15:58

lenkadavi:no pokud te poboliva brisko to klidne nemusi byt MS,ale to ze se zacina uhnizdovat, ono to tak trochu prvni tydny poboliva.
jinak u mne prvni tehu probihalotak,ze jsem od 6tt blila jak amina az do13tt!
asi tak v 10tt jsem spinila,to jsem se hrozne lekla ale nastesti dobry,dostala jsem nejaky prasky a udrzel se az do konce-41tt 8) a ke konci me boleli silene zada,ze jsem se nemohla zvednout ani proste pohnout nic,pak to preslo :lol:
ja se tady ucim na statnice a pritom premyslim jestli teda ve mne neco uz je nebo ne 8)
tak se budeme informovat papa

jo ale tak moc se fakt nepozoruj.ja proste cekala na MS,kdyz se v den nedostavila,kdy mela,tak jsem testovala,v patek-lehoucce druha carka,sobota taky,nedele-dve silne,pondeli potvrzeno doktorem :lol: takze to bylo docela rychly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
12.5.06 08:01

tak MS jeste neprisla pujdu za chvili pro testy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
12.5.06 10:45

tak jsem ted testovala a nic tam neni :( uvidime za par dnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
12.5.06 12:55

Jezkovy voci, to je takova detektivka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
12.5.06 15:43

jo detektivka fakt prd,tak mam MS :( :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
12.5.06 17:11

VALLI:
ahoj Valli. Sice jsi proti me mladounka, ale to neznamena, ze mi mas zacit vykat… To se pak budu citit jak stara vykopavka :lol:
Delsi dobu jsem tu nebyla, nejak jsem nestihala. ted jsem cetla, ze jsi dostala MS. To je skoda. Ale ono se to povede. A navic jsi psala, ze oficialne to chcete az na podzim. Ale vim, ze je to strasne zklamani.
Ja se utesuju, ze v cervnu mame dovolenou, tak by se mohlo neco povest, protoze budeme oba v klidu.
Ve stredu jsem od kamaradky z minule prace dostala sms, ze se ji v necelych devet rano narodil chlapecek. Byla to uzasna zprava, ale uz vecer predtim jsem vycitila, ze se ji to blizi, protoze jsem najednou dostala strasne nutkani ji napsat sms. Navic kdyz zjistila, ze je tehu,tak jsem mela tu cest byt treti kdo se to dozvedel, ona byla prvni, jeji druh druhy a ja hned v praci jako dalsi.Pak uz to nerekla asi nikomu, dokud nesla k dr. aby ji rekl, ze je vse ok (ze to treba neni mimodelozni tehu). Proto jsem byla strasne na mekko z narozeni toho drobecka. Dnes jsem s ni mluvila po tel. a popisovala jak to probehlo a jak reagoval jeji pritel, jak je mrnousek rozkosny atd. Trosku jsem u toho telefonu slzela.

Jinak jsem se uz take informovala u me alergolozky, zda budu moct normalne v tehu fungovat a rekla mi, at pocitam s tim, ze me gynekolog necha asi na rizikovem. Musim se vyhnout vsem praskum. Uz ted se je snazim nebrat, protoze chci aby pripadne mimi prislo do cisteho tela.

Jinak ja zatim nevim, zkousim si merit BT a opravdu byla prvni na 36,6-36,7, pak 3 dny 37 a nyni dva dny uz 37,1. To asi znamena, ze je ted ovu. Jinak uvidim koncem pristiho tydne nebo pocatkem toho prespristiho. To bych mela dostat MS. Kez by ale neprisla.

Pravda je, ze jsem tu dlouho nebyla, ale naspala jsem toho jako za cely tyden… :lol:

VSEM: holky kazde z vas, ktera chce mimi strasne drzim palce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
12.5.06 17:40

blnakapav:ale ja ti nevykam,to melo byt VAM-jako vsem kdose snazi at to vyjde.nejen tobe :lol:
tak ty jsi alergicka,no to si teda uzijes co.ja byla u alergologa v puberte a tam mi nic moc nezjistili,ale myslim ze jsem na seno a na ruzne stromy,protoze kdyz jsem musela hrabat seno-tak jsem myslela ze umru-no jako ryma jak blazen kazdych 10 vterin utirani a vzdy me pali oci.a kdyz jdu parkem tak me takyn desne pali oci.mamka ma alergii na chlad a ma astma,tak snad to taky nebudu mit.segra ma atopickej ekzem.
tak se mejte a hezky tuli preju at z toho je nejakej peknej potomek :lol: :lol:

KAtko-tak co ty MS jeste nic?jinak ty jeste kojis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
12.5.06 17:55

Ja mam alergii na spoustu veci, ale kdyz to jde, tak si prasek neberu. Jen mam strach ze stipnuti vosy do krku nebo do ust ci jazyka. To si pak musim vzit tri ruzne pradky a jet hned do nemocnice. Mohla bych se udusit. Na to mi alergolozka rekla, ze tam samozrejme riziko je, ale v nemocnici by mi stejne ty prasky dali. no snad bude vse v poho. Hlavne aby bylo mimi.
Ted se aspon „uspokojuji“ tim, ze pletu sestre oblecky na mimi. Budu zkouset i boticky, tak snad se ji to bude libit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
12.5.06 18:51

blankapav, ja to nechapu, proc bys mela v tehotenstvi vynechavat prasky. Probehla tady spousta diskusi a prave ze se prasky na alergie a leky na astma vynechavat nemaji.
To je blbost, ze ciste telo. Prave, ze by te nemelo nic skolit a mas bzt v rovnovaze. Ja bych to rozhodne probrala s jinym alergologem a klido se zeptej i tady.

Vali, treba se dockas priste:-) No ale nastve to, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
12.5.06 19:15

ALADINA to jo promi nas..

BLANKAPAv:jojo ja kdyz byla mala tak jsem taky brala prasyk kdyz me neco stiplo.vzdy natekle-treba na tabore jsem slapla do vosiho hnizda-noha napuchla a to skrabani des.ale asi to neni u mne tak hrozne jak u tebe.na to vysazeni leku se vazne porad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
13.5.06 19:01

holky, taky jsem bohužel alergik (časné jarní pyly). Na kontrole u alergologa jsem byla koncem března. Zima ale trvala déle, takže ty největší problémy mám teď a ne v dubnu, jako každý rok. Alergolog mi jasně řekl, že žádné prášky nesmím. A kdyby to bylo moc akutní, mám přijít a zkusí najít aspoň nějaké kapky do očí, které by přes sliznici neuškodily miminku. Takže já žádné prášky neberu a bez vědomí alergologa už vůbec ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
15.5.06 18:47

Ahoj Alco,

myslim, ze opravdu neni dobre brat v tehotenstvi prasky na alergii. Samozrejme ve vyjimecnych pripadech to je asi nutne, ale nemelo by to byt. Jsou to preci silne oblbovaky, ktere mohou plod poskodit. Ale ja uz nekolik let prasky neberu denne. To jsem doktorce odmitla, protoze kdyz jsem pak na tom byla spatne, tak mi uz na alergickou reakci nepomohly. Ted vim, ze kdyz je neberu pravidelne, tak telo na ne neni navykle, takze zaberou. Ale tato alergie me netrapi. Spis se bojim stipnuti vosy, jak jsem uvedla uz predtim (stipnuti samozrejme napr. do krku, do jazyka atd. kde by hrozilo uduseni). Musim si pak vzit tri prasky a jeden z nich je Endorfin (z nej se pry dela pervitin… fuj fuj fuj) - a to je asi pekny svinstvo, protoze Dr. rikala, abych se nelekla, ze kdyz si ho budu muset vzit, tak pry budu mit pocit jako bych mela dostat infarkt, ale to pry prejde… :roll: a pak okamzite do nemocnice na kapacky atd. Ale snad se mi nic takoveho nestane. Nic se neudalo jiz 11 let, tak snad ani az budu tehu.

VSEM: spis mi holky prosm poradte, zda se da nejak poznat jeste pred tim, nez mam dostat MS, jestli spermie dokazala vajicko oplodnit. Uz asi 8 dni mam BT 37-37,2
Jsem strasne netrpeliva, vim. Musim pockat, zda MS prijde nebo ne, ale asi to tento mesic nevyjde. Na druhou stranu by to bylo uzasne na testu najit //…
VALLI: tys to poznala ze jsi tehu jeste nez jsi mela dostat MS, nebo az potom co se ti to spozdilo?

Dekuji za kazdou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
15.5.06 18:53

CECETKA:
Myslim, ze je to rozumne. Ja dr. rekla, ze s pritelem planujeme mimi a ona mi dala Zyrtec s tim, ze kdyz to bude hodne nutne at ho vezmu, ale jakmile zjistim, ze jsem tehu, tak ihned k ni zajit. A pak uz pry budu pravidelne dochazet aspon 1× za 6 tydnu. Jinak ja mam alergii celorocne, samozrejme v sezone je to jeste horsi (ta je ted opozdena - coz ostatne bohuzel pocitujes i ty na vlastni kuzi). Ptala jsem se ji i na riziko, kdybych si prave musela vzit ten Endorfin, ale to mi rekla, ze tam je riziko, ale i kdybych si ho nevzala, tak ho do me dostanou v nemocnici. Jinak bych ohrozila nejen plod, ale i sebe. Takze ven budu chodit jen s velkou placackou na hmyz… :lol:
V kolikatem jsi mesici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
16.5.06 23:08

BLANKAPAV:to ja teda o nicem nevim ze bych to nejak predem poznala,zarijovou MS jsem obrecela,pak v den kdy mela byt MS porad nic.tak jsem zacala doufat.testovala o 106 a kdyz jsem videla druhou skoro neviditelnou carku, ktera se pak zvetsovala-dalsi den atd,tak jsem chodila k manzelovi,jestli to neco znamena :lol: a nechala sjem ji naschval na stole,aby to videla i sestra atd :lol: pak za 5dnu to potvrdil i DR. :lol: ani mi nebral krev,jen ohmatal.ale sama jsem teda nepoznala nic :( zadne priznaky.curat jsem chodila casto porad :) mozna pak byla trochu unava,ale jinak NIC! :? tak vam drzem vsem pesti.
a alergikum at je nic nestipne,no aby nic venku nerostlo to asi nepuijde :? tak at jste zdrave brzy maminy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
17.5.06 18:01

VALLI: Unavena, to jsem dost. Kolikrat ani neudrzim oci otevrene. Ale ted me trapi to, ze me uz druhy den boli v podbrisku (jako bych mela dostat MS - tu mam dostat az v nedeli). Bolesti jsem pred MS mela vzdy, ale jen tak 3-5 hod pred a 1-2 dny po zacatku MS. Ted uz dva dny bolesti a MS nikde. Doufam, ze nemam nic s vnitrkem, ze to neznamena nejaky problem. A na malou chodim snad kazdou hodinu uz asi 3 dny. Driv mi stacilo tak 4-5× denne, ted tam jsem pecena varena… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí