Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lucenka píše:
To nevíš ani v manželství. Stačí si přečíst kolik vdaných a starších žen tu řeší, že nemají kam jít. Zakladatelka psala, že má podporu rodičů. Takže kdyby se stal průšvih a chlap ji opustil, tak by jí pomohli.
A ano každá to má nastavené jinak. Proto mi přijde mimo, odsuzovat zakladatelku kvůli tomu, že ji živí partner a před otěhotněním nesplnila sáhodlouhý seznam věcí, co musí mít a prožít.
Ale jí nikdo neodsuzoval ale už jen to, že jí záleží na tom co si myslí okolí je blbý. A ten seznam není až tak dlouhý
ano to budou rodiče rádi že budou živit dceru i vnouče, ať si dá hlavně rodičák na 4 roky. Má podporu rodičů, kteří zatím neví že je těhotná, teda aspoň myslím, tak se teprve uvidí jak se k tomu postavěj.
@Kaktusanda píše:
Ale jí nikdo neodsuzoval ale už jen to, že jí záleží na tom co si myslí okolí je blbý. A ten seznam není až tak dlouhýano to budou rodiče rádi že budou živit dceru i vnouče, ať si dá hlavně rodičák na 4 roky. Má podporu rodičů, kteří zatím neví že je těhotná, teda aspoň myslím, tak se teprve uvidí jak se k tomu postavěj.
Tak živit ke třeba nebudou muset. Proč hned myslet na nejhorší. Navíc i kdyby je partner opustil, tak bude mít rodicak a alimenty, takže by od rodičů třeba stačilo poskytnout střechu nad hlavou.
@Suelinda píše:
@Anna766 tak jestli pro Tebe je to to ono, mít dítě ve 20, bez peněz, v nájmu, nemít nic odžito, nemít mateřskou, prostě vše, co se tu argumentovalo atd atd., tak není o čem diskutovat a přeju hodně štěstí.
Mě můj rozum říkal, že mít dítě je závazek a nešla bych do něj bez mého výčtu a jsem za to fakt ráda. O malou se budu moct pořádně postarat v našem vlastním bytě, s úžasným tátou, spoustu věcí jí předat a nebudu mít problém se pak vrátit do práce, pro mě to je základ
Kdybych měla čekat až budu mít maturitu, dvě VŠ, vybudovanou kariéru, procestovaný svět, vlastní vilu s bazénem a naspořené na účtě, být naprosto nezávislá tak bych ty děti neměla ani dneska a to jsou dospělé…stačí ti to takhle?
Jestli ty to všechno takhle máš, tak to gratuluju.
Tehu je super a v mládí to má myslím více výhod… Dle uvažování některých mám pocit že stále není vše na dítě dokonale, pak honí dítě na poslední chvíli, stres, o kariérní postavení můžeš přijít tak pak supem dítě do jeslí… Takhle nemáš co ztratit.. Práci budeš řešit po mateřské.. O cestování a poznávání ne všichni stojí.. Pak stejně chodí z práce do práce, jednou za rok na dovcu… A to můžeš i s dítětem… A na mateřský stejně živí chlap.. I starší a je to tak normální žena přece pecuje i o jeho děti… Takze klid, užívej si to a tes se, nároku na mateřskou je sice trochu škoda ale čert to Vem, mimi v bříšku čeká, roste… ![]()
Ahoj dámy nevím kam to napsat kdyztak smažu
Poslední menstruaci přesně nevím kdy jsem měla. Ale jsem nějakou dobu už těhotná a teď vám to popisu vrtá mi to hlavou
Pohlavní styk jsem měla s přítelem v listopadu poté jsem se rozešli a pak jsem měla styk 3.12.2020
Následně 14.12.2020 jsem si udělala těhotensky test a byl pozitivní
16.12 2020. Jsem šla na gyndu a tam mi těhotenství potvrdil a uvedl 2.2mm 5 +6
Pote jsem šla na gynekologii 31.12 a tam jsem zase měla 7+1 termín porodu mám 14.8.21 a moc se na mimi těším moje otázka kdy jsem mohla otěhotnět děkuji
@jarfo píše:
Tehu je super a v mládí to má myslím více výhod… Dle uvažování některých mám pocit že stále není vše na dítě dokonale, pak honí dítě na poslední chvíli, stres, o kariérní postavení můžeš přijít tak pak supem dítě do jeslí… Takhle nemáš co ztratit.. Práci budeš řešit po mateřské.. O cestování a poznávání ne všichni stojí.. Pak stejně chodí z práce do práce, jednou za rok na dovcu… A to můžeš i s dítětem… A na mateřský stejně živí chlap.. I starší a je to tak normální žena přece pecuje i o jeho děti… Takze klid, užívej si to a tes se, nároku na mateřskou je sice trochu škoda ale čert to Vem, mimi v bříšku čeká, roste…
naivní a hloupý názor, chlap se může sebrat a odejít a pak tě živit fakt nebude
@Nikita 123e ovulace byla nekdy okolo 26/11 takze klidne ze sexu cca 24-28/11, mozna spermie vydrzely dele, urcite to neni z toho 3/12.
@hospodki děkuji já si taky myslím že by to bylo až tak rychlý aby mi to gynekolog potvrdil z prosince
@Nikita 123e pokud ex pochybuje, tak si najdi článek kdy je ovulace a jak se to počítá. Takže když ti doktor rekne, ze jsi 5+2 tak to znamená, ze ovulace a oplodnění vajíčka proběhlo 3 týdny nazpět. Papirove jsi v době ovulace ‘tehotna’ dva týdny i když se vajíčko teprve uvolnilo a o nějakém vývoji embrya nemůže byt ještě ani řec.
@Nikita 123e
Je to přesně tak, jak píše @hospodki. Já jsem u druhého těhotenství měla TP 17.8. a otěhotněla jsem někdy ke konci listopadu. Přesně to nevím, protože nevím, kdy byla ovulace a za druhé jsme se o dítě snažili, takže toho bylo víc
A už 7.12. jsem měla celkem viditelného ducha
@werajsik děkuji moc jen jsem přemýšlela jak je to dneska s ultrazvukama jak jsou přesné pac jsem nsbyka na 1 screeningu tak jsem se toho moc nedozvedela a jak by kdy jste porodila nebo ještě čekáte?
@Nikita 123e Rodila jsem v srpnu 2019
![]()
Ty ultrazvuky jsou celkem přesné. Ale v začátcích stačí, aby mimčo bylo nějak jinak otočené, nebo aby dr. jinak uchytil měření a hned může být odchylka stáří plodu několika dnů.. Ale u prvního screeningu to by mělo být už přesné. Dokonce tento UTZ je prioritní pro TP. Tedy alespoň můj doktor se tím řídil.