Těhotenství v mládí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21905
26.5.21 16:19

Mit dite ve dvaceti letech, je v pohode. Ale, osobne bych si ho nikdy neporizovala v jakemkoli veku, pokud bych si nebyla na 100% jista, ze se o nej dokazu financne postarat uplne sama. Protoze nikdy nevis, co se muze stat. A ty, zakladatelko, bys byla v pripade ztraty partnera uplne namydlena. Bez prace, bez praxe, s dítětem, by se ti velmi tezko hledalo zamestnani.
Tech diskuzi na toto tema jsou tu mraky. Takze za me neni blbost mit dite ve dvaceti, ale mit dite a holy zadek k tomu, coz ty, zakladatelko mas, ano a velka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
26.5.21 16:22
@lucenka píše:
Tak já neměla potřebu chodit někde na párty ani před dítětem. S miminem na skútru nepojedu, se školním dítětem už jo. A tedy přijde mi, že riskuju pořád tak nějak stejně, možná i víc než před dítětem.

Ok, tak ty ses třeba nepotřebovala vyřádit na party apod., možná ani tolik neriskuješ. Spousta lidí toto období ale potřebuje. Zakladatelka už těhotná je, jen mi vadí, že si to obhajuje naprosto nesmyslnými argumenty. Jak jsem psala výše, taky jsem takové obdobíčko měla a kdybych to dítě měla, tak tu budu roznášet podobné argumenty jen abych přesvědčila samu sebe. Takto jsem ale zažila hromadu skvělých věcí včetně pořádného vzdělání (OK, to jde i na rodičáku, ale kolik žen takto reálně studuje, navíc být na vysoké na denním studiu je úplně jiná zkušenost).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.5.21 16:25
@Lingua píše:
Ok, tak ty ses třeba nepotřebovala vyřádit na party apod., možná ani tolik neriskuješ. Spousta lidí toto období ale potřebuje. Zakladatelka už těhotná je, jen mi vadí, že si to obhajuje naprosto nesmyslnými argumenty. Jak jsem psala výše, taky jsem takové obdobíčko měla a kdybych to dítě měla, tak tu budu roznášet podobné argumenty jen abych přesvědčila samu sebe. Takto jsem ale zažila hromadu skvělých věcí včetně pořádného vzdělání (OK, to jde i na rodičáku, ale kolik žen takto reálně studuje, navíc být na vysoké na denním studiu je úplně jiná zkušenost).

Takže jediné pořádné vzdělání je vysokoškolské? 8o jo a riskuju dost. Už třeba tím, že vezmu dítě na ten skútr ;) i když pro někoho to třeba žádné riskování není :nevim: a hromadu skvělých věcí raději prožiju se svým dítětem než sama. Ale každý to má jinak ;)

• Citovat
  • Upravit
3957
26.5.21 16:30
@Anonymní píše:
Také jsem s prvním dítětem otěhotněla ve 20 letech :) Druhé se narodilo hned o rok později :lol: A bylo to fajn. Nevidím na tom nic špatného, spíš naopak. Jsem ráda, že jsem měla kluky brzy. Teď je mi 27 let, čekám třetí a tedy absolutně to fyzicky nezvládám a cítím se na to stará :roll: Když porovnám první dvě těhotenství, kdy s druhým jsem otěhotněla ve 3 měsících prvního, což bylo tedy náročné, tak se to absolutně nedá srovnávat s tímhle těhotenstvím. Prostě ten věk jde znát a už nemám tolik sil, co 7 let zpátky. Takže za mě máš nejlepší věk na první miminko :hug:Prosím anonym, dost lidí ještě o třetím miminku neví.

V 27 stará?? 8o 8o V 27 jsem já měla své první dítě a stará jsem si teda nepřišla ani omylem :nevim:, ano chtěla jsem dřív, ale prostě to nevyšlo, nedá se. Druhé se narodilo, když mi bylo 34. Jako ten rozdíl jde znát, ne že ne, je to o něco náročnější a i z důvodu, že dcerka je akčnější a divočejší dítko, druhé těhotenství jsem měla taky náročnější, ale stará se tedy necítím ani dnes a to mi ten náš malý ďáblík dává fakt zabrat :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
26.5.21 16:37
@ka2ka píše:
Tak každý nemá rodinu za zadkem aby pomohla fyzicky a finančně a každá ženská se nehodlá spoléhat na to že jí bude x let živit chlap a chce mít jistotu, že pokud chlap uteče dokáže se o ty děti postarat a má i z čeho se postarat
:palec: Tak tak
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
26.5.21 16:49
@lucenka píše:
A ony ty ženy, co skončily v tom šedém průměru, chtěly budovat kariéru? Třeba jsou v tom průměru šťastné. Ne každá žena touží po kariéře.

luceno, vubec opet nechapes pointu… neni to vubec o kariere, a nevim, ktera holka, co si udela maturitu v oboru touzi delat prodavacku v lidlu, ci na smeny ve fabrice… mozna lide jako ty, ale normalni clovek chce travit cas s rodinou a ne makat od nevidim do nevidim za par susnu… vsechny jsme meli po stredni +/- startovaci pozici a vim, jak holky co za chvili otehotnely dopadly - vsechny vyjma jedne jsou ted ve 40 ztrhane, unavene zivotem, rozvedene…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
26.5.21 16:50

Každý nechť si to udělá podle sebe. Argumenty zakladatelky mi ovšem taky přijdou scestné a naivní. Jediný argument je, že jí to přijde ke třicítce pozdě a že dřív to bylo normální mít dítě ve 20.

Za dob mládí našich rodičů (normalizace, 80.léta) nebylo tolik možností jako dnes a mít dítě bylo jednou z mála životních náplní. Ještě dříve zase nebyla pořádná antikoncepce, a tak lidi měli kupu dětí, aniž by je vlastně chtěli. No a ještě předtím se umíralo třeba v 50 letech, tak bylo dobré nějaké ty děti vychovat do dospělosti.

Navíc ne každý má dítě pozdě, protože honí kariéru. Já třeba neměla děti před 30, protože nejdřív jsem čekala, až partner dostuduje, a pak se mi dlouhodobý vztah (vlastně první vážný) rozpadl. Za mě je ideální věk na první dítě mezi 25 a 30, ale je to hrozně úzký časový prostor a ne každému to v životě vyjde, že má v tomto věku dokončené vzdělání, stabilního partnera, pracovní zkušenost, nějaké to bydlení a aspoň něco málo finančně do začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
26.5.21 16:55
@Anonymní píše:
Také jsem s prvním dítětem otěhotněla ve 20 letech :) Druhé se narodilo hned o rok později :lol: A bylo to fajn. Nevidím na tom nic špatného, spíš naopak. Jsem ráda, že jsem měla kluky brzy. Teď je mi 27 let, čekám třetí a tedy absolutně to fyzicky nezvládám a cítím se na to stará :roll: Když porovnám první dvě těhotenství, kdy s druhým jsem otěhotněla ve 3 měsících prvního, což bylo tedy náročné, tak se to absolutně nedá srovnávat s tímhle těhotenstvím. Prostě ten věk jde znát a už nemám tolik sil, co 7 let zpátky. Takže za mě máš nejlepší věk na první miminko :hug:Prosím anonym, dost lidí ještě o třetím miminku neví.

tak to je uplna hloupost, ja mela deti o 15 let pozdeji nez ty, o 17 druhe, a fyzicky ted po 11ti letech jsem na tom vyborne. plno mladsich mamin spoluzaku jsou na tom hure (o rozkydlych matronach nemluve). a osobne, sama moc rozhled nemas, kdyz tvrdis, ze ve 20ti je idealni vek pro mimino… idealni pro ty, kterym v zivote staci starat se cele mladi o pleny, byt zavisla a podrizena chlapovi, s zadnou pracovni praxi… o zivotnich zazitcich nemluve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.5.21 16:55
@markytka3 píše:
luceno, vubec opet nechapes pointu… neni to vubec o kariere, a nevim, ktera holka, co si udela maturitu v oboru touzi delat prodavacku v lidlu, ci na smeny ve fabrice… mozna lide jako ty, ale normalni clovek chce travit cas s rodinou a ne makat od nevidim do nevidim za par susnu… vsechny jsme meli po stredni +/- startovaci pozici a vim, jak holky co za chvili otehotnely dopadly - vsechny vyjma jedne jsou ted ve 40 ztrhane, unavene zivotem, rozvedene…

Tak já dítě měla taky dřív než je v dnešní době obvyklé, bez předchozí praxe a pracuju v oboru, který jsem vystudovala na střední ;) zdrchaná si nepřijdu, s rodinou trávím dostatek času.

• Citovat
  • Upravit
8866
26.5.21 16:58
@Anonymní píše:

Já ve dvacetidevíti plná sil :lol: Nediv se, že jsi orvaná, jak borůvky… dvě děti po roce, nevyspání, tahání staršího dítěte v druhém těhotenství…zatímco tvé kamarádky patřily, cestovaly a odpočívaly kdykoli mohly…ony ten život před dětma měly holt delší. Nemělo je co vyšťavit 8)

Příspěvek upraven 26.05.21 v 17:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
26.5.21 16:58
@Lingua píše:
Cestování po Evropě, Asii, Africe i Americe, poznávání zajímavých lidí, život s přáteli (neskočit od závislosti na rodičích k závislosti na partnerovi), učit se hospodařit sama, pár lásek, nějaké ty rave, různé práce, nezávislost. Na vysoké se taky člověk naučí skvěle navazovat konakty a propojovat se s různými lidmi různých odvětví. Píšu, že jsou jak reklama na rodinu, protože vypadají krásně, ale pořád mi tam chybí toto živoní období.

tohle lucene nevysvetlis, sama skoncila vs kvuli tehotenstvi a ted vsude mele svoji vsugerovanou myslenku, ze cestovani s ditetem je stejne jako bez nej :mrgreen:… na druhou stranu, ne kazdy clovek chce prozit, to co tu popisujes, jim staci starost o domacnost, chlapa, deti… nezazily, tak nevi, o co v zivote prisly. uz jen to, ze si pod pojmem uzivani si mladi vidi jen parby, svedci za vse :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
26.5.21 17:02
@truelly píše:
Já ve dvacetidevíti plná sil :lol: Nediv se, že jsi orvaná, jak borůvky… dvě děti po roce, nevyspání, tahání staršího dítěte v druhém těhotenství…zatímco tvé kamarádky patřily, cestovaly a odpočívaly kdykoli mohly…oni ten život před dětma měly holt delší. Nemělo je co vyšťavit 8)

jooo, a fakt, kdybych se nebala zneuziti, tak tu ukazi svoji fotku bo i na tvari se to bezstarostne mladi projevilo :P a myslim, ze i my, starsi matky, bereme ten zivot, tak nejak s nadhledem, nejsme hned ze vseho vyprdene a diky financnimu zazemi si muzeme pomoci vyuzitim pani na hlidani, uklizecky, zavozu obedu,… proste si udelat materstvi prijemnejsi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
26.5.21 17:05
@lucenka píše:
Takže jediné pořádné vzdělání je vysokoškolské? 8o jo a riskuju dost. Už třeba tím, že vezmu dítě na ten skútr ;) i když pro někoho to třeba žádné riskování není :nevim: a hromadu skvělých věcí raději prožiju se svým dítětem než sama. Ale každý to má jinak ;)

to ja taky, ale ne ve 20ti :-) a ze neni jizda na skutru riskovani? omg, ocividne nevis o cem mluvis… je to risk vzdy a podle toho by jsi se mela taky tak na silnici chovat. takovych machyrku, co si mysleli, ze se jim nemuze na moto nic stat, znam, a bohuzel nektere uz na silnici nepotkam. jezdim na motorce 30 let a nikdy bych tohle nevypustila z pusy :zed: opravdu me tve mysleni cim dal vice udivuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.5.21 17:08
@markytka3 píše:
to ja taky, ale ne ve 20ti :-) a ze neni jizda na skutru riskovani? omg, ocividne nevis o cem mluvis… je to risk vzdy a podle toho by jsi se mela taky tak chovat. jezdim na motorce 30 let a nikdy bych tohle nevypustila z pusy :zed: opravdu me tve mysleni cim dal vice udivuje…

Nauč se číst ;) nějak to to dneska nejde :*

• Citovat
  • Upravit
2558
26.5.21 17:17
@Lingua píše:

Já zvládala jak dítě, školu, tak i párty a že jich nebylo málo, jo to byly časy :lol: :lol: :lol: teď si taky občas někam zajdem ale už nemam takovou výdrž jak ve 20 :lol:
Každý si najde argument pro svoje přesvědčení, ale realita může být jiná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky