Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Angry_birds píše:
@lolahopalolaPodle zakladatelky je strašně pozdě mít dítě ve třiceti. Je to v úvodním příspěvku. Proto neplánovaně otěhotněla, a živit ji bude přítel.
Toto je podle tebe výhra? Tvoje děti taky živí partner a přijde ti to v pořádku?
Mám pocit, že to tak má být aby ne partner, ale manžel a hlavně otec živil rodinu a matka po dobu než nastoupí do práce se starala o děti a domácnost. Tu rodinu si založil také otec dětí tak má určitou povinnost děti živit a postarat se. Až matka nastoupí do práce bude také přispívat do rodinného rozpočtu a mít společné finance. Každopádně každému to vyhovuje jinak.
@lolahopalola píše:
Omlouvám se, ale nepostřehla jsem odsuzování za pozdější těhotenství. Pochopila jsem z příspěvku, že právě všichni kroutí hlavou v dnešní době toužit po mimču ve 20.
To není o věku, ale o jejím přístupu.
@Suelinda píše:
@lolahopalola no a to je právě ono. To byla úplně jiná doba, moje maminka měla taky dvě děti kolem 20, ale to prostě nemůžete srovnávat s tím, jaká doba je dnes. Dnes zodpovědný člověk ve 20 prostě nemůže mít vzdělání, zázemí, zkušenosti, něco napracováno, něco našetřeno, dlouhodobý pevný vztah, něco odžito atd.atd.
Já jsem ráda, že mám mladou maminku a také se těší na vnouče. Ale vy musíte pochopit, že dnešní doba je opravdu jiná, než jste zažila vy.
Slečna si tu snaží jen obhájit, že mít dítě brzo je fajn. Ano, možná. Ale se vším, co jsem zmínila výše, což ona nemá.
Každý má svůj názor, já svůj píšu hned na první straně této diskuze myslím. Nicméně vy mluvíte dost “z cesty”, protože vaše doba a možnosti prostě byly jiné. 🤷♀️
A infantilní smajlíci k dnešní době holt patří taky 😀
Každopádně chválím maminku, že vychovala slušné děvče. Ale klidně můžeme zůstat u toho prvotního tykání. Chápu, že je jiná doba všechno je tak nějak jinak, jenom mě trošičku irituje to porovnávání, kdy je vlastně nejlépe mít děti. Já měla to štěstí, že jsem potkala báječného muže, vychovala slušné děti a hlavně si opravdu nezkazila mládí mateřstvím v mladém věku. Z krátka mi přijde, že mladá maminka je v dnešní době nezodpovědná černá ovce, toť vše.
Pro mě osobně bylo nepřijatelné mít dítě v pronajaté garsonce v centru města… počkala jsem si na vlastní bydlení a hlavně toho pravého muže a je to úplně jiné. Kdybych měla dítě před sedmi lety, tehdejší přítel by nás nejspíš oba brzo zabil.
Pokud ale neřešíte bydlení a máš fajn partnera, tak je to ok.
Jen chci říct, že ne každá, co čeká s dítětem do věku přes 25 se honí za kariérou.
@Suelinda píše:
@lolahopalola no a to je právě ono. To byla úplně jiná doba, moje maminka měla taky dvě děti kolem 20, ale to prostě nemůžete srovnávat s tím, jaká doba je dnes. Dnes zodpovědný člověk ve 20 prostě nemůže mít vzdělání, zázemí, zkušenosti, něco napracováno, něco našetřeno, dlouhodobý pevný vztah, něco odžito atd.atd.
Já jsem ráda, že mám mladou maminku a také se těší na vnouče. Ale vy musíte pochopit, že dnešní doba je opravdu jiná, než jste zažila vy.
Slečna si tu snaží jen obhájit, že mít dítě brzo je fajn. Ano, možná. Ale se vším, co jsem zmínila výše, což ona nemá.
Každý má svůj názor, já svůj píšu hned na první straně této diskuze myslím. Nicméně vy mluvíte dost “z cesty”, protože vaše doba a možnosti prostě byly jiné. 🤷♀️
A infantilní smajlíci k dnešní době holt patří taky 😀
Jojo, dnešní doba je opravdu jiná, kdo má jenom maturitu nemá vlastně vzdělání…
@lolahopalola píše:
Mám pocit, že to tak má být aby ne partner, ale manžel a hlavně otec živil rodinu a matka po dobu než nastoupí do práce se starala o děti a domácnost. Tu rodinu si založil také otec dětí tak má určitou povinnost děti živit a postarat se. Až matka nastoupí do práce bude také přispívat do rodinného rozpočtu a mít společné finance. Každopádně každému to vyhovuje jinak.
Zkusím to vysvětlit ještě jednou. Tady ji přítel živí ještě před samotným početím. Na toto jsem se ptala, jestli je to u tebe oka. Jinak ano, partner nejlépe manžel se má starat o rodinu. Opět toto není případ zakladatelky, je to pouze její přítel. ![]()
@Anna766 a četlas i dál nebo ses chytla prvního slova? Ten výčet je mnohem delší. Někomu maturita možná stačí, to beru, ale ty další věci, co jsem vyjmenovala, ve 20 prostě nemá a to by měl být základ, než se člověk rozhodne založit rodinu.
@Suelinda píše:
@Anna766 a četlas i dál nebo ses chytla prvního slova? Ten výčet je mnohem delší. Někomu maturita možná stačí, to beru, ale ty další věci, co jsem vyjmenovala, ve 20 prostě nemá a to by měl být základ, než se člověk rozhodne založit rodinu.
Kdybych měla brát na zřetel celý tvůj výčet, tak 90% z nás nejsme na světě.
@Angry_birds píše:
Zkusím to vysvětlit ještě jednou. Tady ji přítel živí ještě před samotným početím. Na toto jsem se ptala, jestli je to u tebe oka. Jinak ano, partner nejlépe manžel se má starat o rodinu. Opět toto není případ zakladatelky, je to pouze její přítel.
A někdo ho nutil ji živit před tím, než si pořídili dítě? Evidentně mu to nevadilo. Tak jí nezáviď chlapa, co nemá problém finančně zabezpečit svou partnerku.
@Suelinda píše:
A všechny, co si pořídí dítě později tohle všechno mají? Dost o tom pochybuju. Většina lidí kolem 30 své vlastní bydlení nemá. Jen se tváří, že ho mají, ale přitom splácí a ještě další desítky let budou splácet hypotéky. Něco našetřeno mít taky můžou, nebo mohou mít nějakou finanční rezervu, co jim rodiče dali k 18. narozeninám. Dlouhodobý pevný vztah mít taky mohou, něco odžito taky mít spolu budou, když ji živí ![]()
@Anna766 tak jestli pro Tebe je to to ono, mít dítě ve 20, bez peněz, v nájmu, nemít nic odžito, nemít mateřskou, prostě vše, co se tu argumentovalo atd atd., tak není o čem diskutovat a přeju hodně štěstí.
Mě můj rozum říkal, že mít dítě je závazek a nešla bych do něj bez mého výčtu a jsem za to fakt ráda. O malou se budu moct pořádně postarat v našem vlastním bytě, s úžasným tátou, spoustu věcí jí předat a nebudu mít problém se pak vrátit do práce, pro mě to je základ ![]()
@lucenka bez hypotéky to dnes nejde. Ale z bytu tě nikdo jen tak nevyhodí a je to dnes ta nejlepší investice, ve které dětem jednou předat peníze. Z nájmu mě vyhodili pomalu ze dne na den, protože se to rozhodli prodat, nedokážu si představit mít v té době děti, ve školce, škole a řešit to s nimi.
@lucenka píše:
A někdo ho nutil ji živit před tím, než si pořídili dítě? Evidentně mu to nevadilo. Tak jí nezáviď chlapa, co nemá problém finančně zabezpečit svou partnerku.
Achjo ![]()
Neboj, já naštěstí nezávidím. Nemám proč. Sama mám manžela, který vydělává hodně pěkné penízky.
Ale přesto pocit nezávislosti je prostě k nezaplacení. Ale chápu, že toto některé ženy nepochopí. ![]()
@Suelinda píše:
@lucenka bez hypotéky to dnes nejde. Ale z bytu tě nikdo jen tak nevyhodí a je to dnes ta nejlepší investice, ve které dětem jednou předat peníze. Z nájmu mě vyhodili pomalu ze dne na den, protože se to rozhodli prodat, nedokážu si představit mít v té době děti, ve školce, škole a řešit to s nimi.
Tak ne každý si může/chce brát hypotéku
pravda, z bytu na hypotéku tě jen tak nevyhodí. Jenom když pak přijde exekutor, tak zbydou dluhy a holý zadek. Ale hlavně, že má člověk ten svůj byt ![]()
@Angry_birds píše:
Achjo
Neboj, já naštěstí nezávidím. Nemám proč. Sama mám manžela, který vydělává hodně pěkné penízky.Ale přesto pocit nezávislosti je prostě k nezaplacení. Ale chápu, že toto některé ženy nepochopí.
Já jsem taky nezávislá. Ale nijak mi nevadilo, když mě v těhotenství a následně po dobu RD živil partner. I od toho totiž partneři jsou ![]()