Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo, uz je mi lip. A zmenila jsem si metrik. Rybicka mi stesti neprinesla
uplavala ![]()
no máš fakt moc hezkej, já jsem si ho taky změnila, vajíčka mi taky štěstí nepřinesla, neboj, bude fakt líp!!! Věř, protože psychika zmůže úplně všechno!
To jsem dnes presne potrebovala slyset. Diky Sasulko! Uz je lip ![]()
Přeji krásné ráno všem, tak už tu máme březen a u nás jsme ho přivítali sněhem! To bylo ráno nadělení - překvapení. Jak je u vás holčičky a kde vůbec pořád jste?
Zanet, víš, musíme si občas také uvědomit, že máme doma chlapy a bez těch by to prostě nešlo. Můžeme být rády za to, co doma máme, že nám jsou oporou, že jsme na to všechno dva, i když se třeba do té snahy o mimi často tak moc nehrnou a nebo neangažují. Musíme být vděčné za to, že máme fungující vztah, ten je základ. Bez toho by ani to mimi nepřišlo. Buďme rády za to, že máme domů ke komu se vracet a to ostatní už přijde samo, uvidíš - uvidíme
Buďme rády za každý den, kdy je nám dobře, nikdy nevíme, co nás může potkat. Važme si toho! Mimi opravdu přijde, to mi věř!!! My se nedáme!
Holky, kdepak jste? NO já jdu pro snídaňku, papa a přijďte už taky
Sasulko, tak to vypada, ze jsme tu zustaly samy dve
Jsem rada, ze tu nejsem sama. A zase mila slova, cim ja jsem si to zaslouzila.
moc diky. Mas pravdu, jsem rada, ze mam skveleho muze a kdybych si mela vybrat dite nebo muz, tak si vyberu muze. Vcera jsem byla mimo a myslela jsem si, ze on vlastne dite nechce, protoze mi porad rika, jaka je to zodpovednost a jak nam to zmeni zivot a kolik to stoji penez…
tak jsem z toho byla smutna, ale pak prisel a rekl, ze by bejby se mnou moc chtel, protoze vi, ze to bude dite z velke lasky.
Tak to me dojalo. No ale pak tomu na:,–(il korunu, ze vi, kolik to stoji nez se dite vypipla a ze chce, aby melo easy life, takze at valim zpatky do prace vydelavat penize
Chlapi jsou tak romanticti ![]()
Tak vy mate snih? Tady je zas krasne, jako skoro porad. Nekdy je to az nuda
Hezky den!
Holky já jsem tady taky,jen mám trošku náročnější program-dopoledne v práci,pak nákup a honem domů k malému a předat manžovi auto,aby mohl jet do práce,pak už mě čeká kolotoč okolo našehu čertiska
takže tak trochu nestíhám a do toho mě i doma otravují blbostma z práce,které klidně počkají na zítřek…Plánovala jsem si,že okamžikem zjištění ,že jsem těhu odejdu na riziko,což vzhledem k mému předchozímu těhu není problém,ale nějak jsem se zmýlila…takže zůstávám v práci-nejvíc mě štve,že jsem vyčetla že na ovulaci tak jako na celém cyklu/který mám naštěstí pravidelný/ se podepisuje stres a toho mám od počátku roku v práci až moc.Nemocenská by mi dala totiž z mého výdělku skoro strop,takže bych o tolik nezchudla a na poplacení našich závazků s manžovým platem by to teoreticky mohlo SKORO stačit.no ale já tady pořád brečím a fňukám místo abych byla ráda,že mám aspoň MS
Jak to děláte,že jste tak trpělivé-já počítám den za dnem,kdy už budu moct jít na odběry a pak k doktorce na UZV-přijde mi,že se vláčím na místě a navíc a tohle je fakt hnus
když jsme se s manžou tulínkovali a já vím,že zbytečně-no prostě nějak z toho najednou ted po pár dnech nemám jakoby nic-jakoby to bylo zbytečné-je to jen pocit uvnitř mě,je to takové prázdné-pravda -jsem šíleně umíněná a vždycky si jdu za svým,ale asi se mi nestalo,že bych někdy chtěla něco tak moc a nemohla to ovlivnit-jestli mi rozumíte.Když jsem nedosáhla něčeho,co jsem chtěla,mohla jsem si za to sama,ale tohle neovlivním a to mě dostává.No asi si budu muset začít zvykat.To jsem ale truhloň co
![]()
Jinak Žanet díky za odkaz,jen bohužel moje anglina je asi slabší-kdyby to bylo v němčině,tak by nebyl problém,ale tady se poněkud špatně orientuju-jazyk jen ze školy byť sedm let výuky mi moc nedal-přečíst to přečtu ale rozumím jen každé 4.slovo.Navíc tento měsíc ze strachu neměřím vůbec-poprvé jsem měřila dnes 15.den cyklu a BT byla 36,9, jenže z toho nikdo moudrý nebude-no a za 14dní mě čeká návštěva u doktorky.Když už jsem za půlko cyklu,tak se asi měřením nic nedozvím,že ne?
Ale díky,ještě se tam podívám a mrknu hlavně někam,kde jsou grafy ostatních a hlavně těch těhulek,jak jsi psala. ![]()
Laura
Zanet, tak jak koukám, tak se na nás holky nějak vyprdly
No však ono se jim bude stýskat a brzy k nám dorazí. Možná je to i tím, že emimino blbne, taky mi to často trvá a nakonec se tam vůbec nedostanu, tak je to možná i tím. Jinak z mužíčka si nic nedělej. U nás to bylo všechno dlouhým vývojem. Nejdřív, že děti až tak za 2 - 3 roky, pak když jsem mu dala ten čas a pořád nic a naznačovala jsem o mimi, tak nechápal a vůbec nevnímal. Nakonec jsem mu to musela říct po lopatě, že prostě bych už chtěla, no tak řekl že jo…ale i tak nebyl nějak moc nadšenej, tedy byl, ale já jsem nechtěla, aby to dělal jen kvůli mě. No ale i tak se o tom nebavil, nechal to plavat, jen když jsem řekla, co když to budou dvojčata (máme je v rodině), tak řekl, že to si nás pak můžou v porodnici rovnou nechat
No a teď po 4 letech snažení je situace obrácená úplně, teď by bral snad i trojčata
Takže to chce vývoj a ne hlavně nátlak. Však oni se umoudří a hlavně, pak viděl, že opravdu zas tak brzo není, že skoro všichni už děti mají a my nic. No a já jem nakonec ráda, že to trochu trvalo (ikdyž už by víc opravdu nemuselo), alespoň jsme si ujasnili co chceme od života a co je pro nás prioritou. Také jsme si zařídili alespoň byt a dodělali základní úpravy a dětský pokoj.
No a ty teď bydlíš kde? Na Floridě? Já mám sestru v L.A., nejdřív bydlela v Bostonu, ale pak chtěli změnu zaměstnavatele a dostali nabídku taky na Floridu, ale nakonec dostali nejlepší nabídku do L.A. a tak jeli tam. Je zajímavé, že u vás je i kolem 0, to tam je pořád stabilně přes 20 C.
Ale já jsem přeci taky tady,jen jsem se s příspěvkem trefila asi do stejného času s tebou Sasul,takže zatímco ty jsi na nové str.já jsem v předchozí,nicméně souhlasím,že poslední 2 dny se na mimino vůbec nemůžu dostat a navíc nefunguje vyhledávání v diskuzích-rozšířené hledání-zkrátka to nějak celé nefachčí-asi skoro jarní únava ![]()
laura-opět nepřihlášená
Lauro, promiň, ale my si obě psaly navzájem. Mě to akorát trvalo dýl proto, že jsem do toho ještě řešila telefony a tak jsem to poslala později, tím došlo k tomu, že jsem byla až po tobě. No jsem ráda, že jsi se k nám zpět připojila! Neboj, všechno dopadne dobře a všechny budeme těhulinky a za chvilku budeme mít vedle sebe ty naše princezny a princátka! Víš, ono to je fakt o tom vývoji, já jsem došla do toho stadia, že jsem občas už laxní, nemá cenu to pořád řešit, jestli se to povede a nebo nepovede. To jsem řešila celý 4 roky a nikam to nedošlo. Ono nás to postupem času donutí dojít do té fáze, že už nám to bude trochu volnější a pak se to povede. Taky jsem si měřila BT (uvádí se min. 2 měsíce, abys z ní něco vyčetla), pozorovala se, ale to fakt už neřeším. Zbytečně jsem se nervovala. Promiň, ale nesouhlasím s tím, že jsi se s manželem snažila zbytečně! Vždyť to ale přeci bylo hezké ne? Sice jste to dělali hlavně kvůli miminku, ale abyste se brzy neocitli v té fázi, že budete do postele chodit jen kvůli snažení, to pak totiž ani už nemusí jít. Tím jsme si taky prošli. Do postele prostě člověk nemá chodit jen s tím, že tam bude dělat právě teď děti, ale proto, že toho druhého miluju, vážím si ho a chci si také trochu užít, no ne? Věř mi, že jsem si tím věčným myšlením také prošla, je to hodně těžké já vím, ale vyjde to, neboj! Věř mi a věř hlavně sobě, že to zvládneš a opravdu se to povede!!
Ahoj Sasul,
no já se asi špatně vyjádřila-my do postele nešli kvůli mimču-vždyt u mě je šance na těhu teď nemožná,protože za a/zřejmě neovuluju a za b/přes cystu by se to tak jako tak neudrželo,takže to bylo opravdu spontánní-jen ted mě přepadla nějaká depka a ten pocit mě dostal až ted a právě proto to píšu,že to nechápu-jsme na začátku všech vyšetření tak jako i snažení.Jinak co se BT týče,tak tu jsem měřila až min,měsíc prvně a to jen tak jednou za 2-3dny zkrátka jak mě napadlo-a hlavně nevím,proč mě tak napadlo,když jsem byla přesvědčená,že jsem těhu.No,ted to neřeším,ale nebaví mě čekat…
Na druhé straně vím,že tady mnohé čekáte o hodně o hodně dýl a já už doma jednoho prcka mám.Asi se možná jen bojím,že právě že se na to moc soustředím tím čekáním na vyš.a na výsledky,tak právě proto se to nepovede-no pesimista od příroda a zase ale vím,že jednou bude i ten druhý prcek.Jsem prostě taková maximalistka-bud extrémní pesimista nebo extrémní optimista.A právě ted jsem dost skeptická i díky tomu,že vlastně vůbec nevím,co se mnou konkrétně je,kromě toho,že mám cystu a ta mi dává dost zabrat-jsem stále jak v 1.trimestru a to jsem byla právě takhle náladová… ![]()
Ale díky za podporu,asi jsem potřebovala tohle slyšet-nechám to přírodě a budu se raději zabývat něčím,co ovlivnit můžu,takže jdu vytírat ![]()
Brzké // Laura
no já se právě probrala, už jsem zase chrněla ![]()
Laurinko, to se omlouvám, že jsem to nějak nepobrala, ale i tak. Víš, neznamená kdy máš a nebo nemáš ovulaci a jestli vůbec. Myslím tedy v současné době, i kdybyste se mohli snažit. Víš my se snažíme 4 roky a moje gyndr. mi řekla, zahoďte ovulační testy, vyprďněte se na nějaké měření BT a sledování plodných a neplodních dní, zbytečně vás to stresuje. Takže my si prostě řekli, že si ještě dáme oddych a uvidíme, tak jsme to pár měsíců nechali plavat, koupili štěně. Víš, je mi jako tobě v tom, že se ve mě točí nálady jak aprílový počasí, chvíli pesimistka, chvíli optimistka. Rozdíl je akorát v jediném, ty máš cystu a mě zas řekli, že mám předčasný přechod. Přibrala jsem během pár měsíců 12 kilo, neměla jsem cyklus, už vůbec ne ovulaci a to nemluvím o věčných návalech a těch náladách co mám. Myslím, že si manžel dost užívá
No nechme to být, myslím, že je to na vině i psychikou, ta dělá opravdu divy. No a tak teď máme takový postup, že teď se 2 měsíce „snažíme“ s doktorama, ale mezitím si vždy dáme „dovolenou“ bez léků a tak. Asi víš jak to myslím. Víš znám plno lidí, kteří mají cystu a těhotné jsou i s tou cystou, nehraje to moc velkou roli, opravdu, ale je pravdou, že každá jsme jiná a máme specifické problémy. Myslím ale, že pokud jsi těhotná opravdu byla, tak promiň, ale pokud to embrio bylo postižené, je dobře, že to příroda tak dobře zařídila a neuchytilo se. No a ta cysta, neboj, bude fakt dobře, za chvilku to bude opravdu v pořádku a vy se zase budete moct snažit, nehledě na to, že asi opravdu s tím otěhotněním problémy mít nebudete, tak se neboj, říká se, že po té přestávce je pak nejlepší šance! No a s tím, že máte jednoho prcka a tak na tom nejste tak nejhůř, to nesouhlasím, myslím, že jsi ve stejné situaci jako my bezdětné, akorát to máš těžší v tom, že máš za sebou pořád toho malého človíčka a není to tak jednoduché. Takže klobou k dolů, obdivuji tě! Možná to bude chtít trochu se zaměřit na malého, vymyslet pořádný program, nějaký ten výlet a pak to možná půjde tak rychle, že se nepřestanete divit
Každopádně přeji brzké // Nemusím ani dodávat, že jsme všechny s tebou a držíme ti palečky!!!!
Ahoj Holky tak jsem z patky doma
dovolena byla super,az na to teda,ze mi sestrenka predala anginu
takze jsem doma a beru antibiotika a dcera taky.
Taky jsi poztezuji ![]()
Jinak jsem se tesila uz na pritele,jak si to uzijem,kdyz jsme se nevideli tyden a on mi vcera hned odjel do Ameriky,zacal me bolet zoubek a blbne mi internet......neni toho nejak moc
uz aby byl doma a ono mi to vsechno pujde zase lepe ![]()
Jinak jak se mate?Co je noveho,jeste to tu musim vsechno precist,za ten tyden je toho hodne ![]()
A taky jsme uz podepsali bytecek
takze koncem dubna by jsme se mohly stehovat
Uz se tesim,hlavne na tu terasu,kdyz si predstavim kavicku po ranu na terase
snidane ![]()
Preji vam vsem pekny vecer ![]()
Cinq, ahojky vítám tě mezi námi!!!
No to je tedy náhod najednou viď, ale neboj, to zvládneš, přítel se za chvilku vrátí, ty se mezitím vyléčíš z angíny, alespoň si to pak nebudete předávat mezi sebou. S tím internetem, to zvládneš, to bude za chvilku taky dobrý.
Posílám plno gratulací k bytečku!!! To si vzpomínám, jak jsme se taky těšili, až nám dostavěj barák a udělají balkon a my pak budem grilovat, to jsme se také strašně těšili a jak si to pak užíváme v létě. Tak se hezky těš, bude to krásný!!!!
Přeji všem krásný večer, hezky si ho užijte a dávejte na sebe pozor!!
Sasulko dekuju
![]()
A kdepak jsou vsichni
koukala jsem,ze tu byla nejaka diskuse,to tu trochu zmenit,tak ted nevim kam chodite
![]()
Tak to je mi líto-dokud to člověka nepotká,tak se o to nezajímá a jak koukám,tak o spoustě věcí nemá ni tucha-nevěděla jsem že je možné mít předčasný přechod tak brzy-tedy nevím,kolik ti je,ale přechod je tak kolem 50 ne?S tou ovulací tomu nerozumím,ale už mi doopravdy přijde,že se tím moc zabývám-až mě to obtěžuje.Na výlet bychom rádi,ale je to věc v blízké budoucnosti nereálná-manža dělá denně od 15do noci a o víkendu chodí domů v 7 ráno násl.den-je plesová sezona a on zaskakuje v hotelu za provozního restaurace-už takhle jedeme 3.měsíc-já dopoledne a on odpoledne.V neděli pak dospává,protože když chodí domů v noci,pak zase vstává s malým třeba v 7,když malého napadne
Ale už jsem si zvykla a zvládáme to-v kině jsme byli ted po dvou letech a v restauraci na večeři už si nepamatuju,ale ljako rodina jsme štastní.S tím,že jsem na tom skoro stejně jako ti,co nemají žádného špunta,ale souhlasit nemůžu-moje trápení je poloviční-teoreticky už můžu být vklidu,slýchávám často.Pravda je,že před malým je těžké,když se něco zlého uděje-,musíme se smát, i když nám do smíchu zrovna není.Hrozně bych ti přála mimčo.Já bych mohla rodit pořád,ale manža říká,že 2 s ním a zbytek už nebude jeho ![]()
Ale však ono bude líp-ten únor byl nějaký náročný a co se týče těhulkovství,tak poněkud nepřející-v diskuzi těhotná nebo ne? nás bylo několik s těhu příznaky a ani jedna není těhu ![]()
Cinq, taktéž gratulace k bytečku,aspon budeš mít pozitivní myšlení a tak se dřív a líp uzdravíš
Zároveň ti myšlenkama na nový byteček a jeho zútulnění uteče ta samota bez manžílka a než se naděješ,tak se ti vrátí
.My bydlíme pořád po pronájmech a chtěli bychom taky domeček,ale nemáme peníze,takže to vyhraje ai montovaný domek za levněší peníz a řešit to začneme až příští zimu-ted splácíme ještě auto a jiné věci.Nicméně budeme to muset vyřešit,protože by mi malého bez trv.bydliště v Pze nevzali od příštího září,kdy už mu budou 3roky do školky jinak než za úplatek,nehledě na to,chci ho dát blízko domovu-přeci jen tam budeme chodit 2*denně ![]()
Laura