Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
HOLČINKYYY - MOOOC vás všechny zdvravím — stále 2 v 1
![]()
V rychlosti jsem pročetla, co jste napsaly. Činily jste se, jen co je pravdička
![]()
Vítám zpět všechny zatoulankyně---hlavně naší statečnici-údernici MYSKU!!!
![]()
Napíšu jen v rychlosti a o víkendu se polepším, slibuji. ![]()
Ráníčko jsme byli v poradně…vše je naprosto v pořádku — jen jsem chytla opět dr., která je nějaká zvláštní a stejně jako při její prohlídce minule – tak i dnes jsem po jejím vyšetření začala krvácet. Minule mě to strašně vyděsilo ..volala jsem tehdy svému gyn., který mi řekl 2 hodinky ležet, aby se to uklidnilo a když ne tak hned do nemonice.
Ted už mě to ani tak nevyděsilo jako naštvalo!!
Nevím, co je to za druh ženy, nicméně se snažím být v klídečku a ležet, aby nám princeznička hezky lebedila bez problémků.
Jinak dr.říkala, že to na porod nevypadá a že spíše budu přenášet…No, nevím –ted mám pocit, že si prostě ráda smlsne na natěšených tehulinkách, které melou z posledního…
![]()
No, věřím, že to bude v pořádku.
Malinká ještě všem vytře zrak!!! A já taky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]()
MYSKO, CINQ, ZANET, GABINKO, , a všechny holčinky ..napíšu brzy brzy…
Zatím vám popřeji krásný sluníčkový večírek.
TERRI:
věř SOBĚ a MIMINKU - mně se to vyplatilo!!!! Přesně v TVEM týdnu!!!!!
P.S. Detailíky najdeš někde hoooodně vepředu téhle naší emiminovské debátky - VYDRŽAŤ jasný!!!!!
![]()
Myslím na tebe!!! KDYŽ TY budeš věřit…NIC tě nezlomí a MIMINKO podrží tebe!!!
Držím palečky.
VARENKO - ty jsi takove slunicko, dekuju ti za krasne slova utechy, opravdu se snazim na to nemyslet, dneska jsem spala cely den krome dvou hodin, kdy jsem jukala na DVD, ale jinak fakt skoro porad, no docela narez!!! Zase se chystam na dalsi tabletky, muzou se brat i vaginalne, takze premyslim, na tim, ze bych si tu nejsilnejsi davku na noc brala takhle, jinak normalne polykala, nevim, asi to dneska zkusim pro zmenu, protoze vcera jsem mela pocit, ze jsem opravdu predavkovana!!!!
VARENKO a ty jsi mela nejake potize? Juknu se na to. A jeste jednou dekuju!!!
Varenko, 100+1 rok jsem tady nebyla, tak ani nevím, jestli si mně ještě pamatuješ. Ale to máš fuk
Hlavně jsem ti chtěla popřát narození zdravého miminka a doufám, že se ho už brzy dočkáš
![]()
Držím moc palečky a těším se na zprávičky o Sašence
P.S. Asi taky čekáme holčičku, je to stýďa, tak proto to „asi“. Na každém ultrazvuku chrní (asi bude po tatínkovi
) a ožívá teprve s večerem. Právě mě čutla na pozdrav ![]()
Pá a hezký večer všem těhulkám, čekatelkám i maminkám ![]()
Mysko, tak te vitame zpet. Martinek je moc velky fesak. Jsem moc rada, ze to mas uz za sebou. Muzu rict, ze jsem se osypavala hruzou jen jsem to cetla. Skoda, ze jsi prisla o mlicko, ale urcite to bude ok i tak. Nase mala pijavicka by to asi neprezila, protoze ta by na me dokazala vyset od rana do vecera. Kdyz uz nemuze vyset na me, tak si aspon cuca palecek. Zatim vedem docela marny boj, ale prirodni materialy u Adriennky proste vedou. ![]()
Zanetko, na tehu jsem samozrejme nezapomela. Bylo to jedine co me ve spojitosti s briskem napadalo, ale bylo mi proti srsti to prirazovat k tem nemocem…
Byla to spousta potizi, ale aspon to melo smysl a byla za to ta nekrasnejsi a nesladsi odmena. Proste bych to neprirovnavala. Zatim na me tehulky pusobi spis odstrasujicim zpusobem (miminko jo, tehu ne), ale nejspis je to tim, ze je Adriennka jeste mala. Kdo vi, jak to na me bude pusobit za par mesicu… Ja bych dalsi chtela tak za 3-4 roky, tak uvidime, jak to vydrzim a jak to vyjde. Snazili jsme se taky dlouho, tak nevim, jestli by jsme uz nemeli pomalu zacit.
Kez by to bylo jen to „krasne“ tehu brisko… a ty bolesti a neduhy by nebyly. Ja jsem je mela vsechny. No pak ty problemy se do neceho narvat po porodu. Vcera jsem prochazela letni satnik a bilance byla pomerne dosti smutna. ![]()
Jsem ale statecna a nic noveho nekoupim. Nikdo mi neveri, ze mam jeste tooooolik kg +, ale bohuzel vaha mluvi jasne a nesmlovave a muj puvodni satnik, je pro me tabu.
Tak vsem pereji hodne zdravicka.....
Mejte se krasne a ja jdu prebalit toho naseho cvrcka a jak tak posloucham, tak si vedele jiste cuca palecek. Jdu na ni
.
Gabriela
Holcinky, dneska jen nakukuju, chtela jsem se zeptat, nepsal jste nekdo do poradny na www.porodnice.cz? ja se tam nemuzu dostat, je tam pry tolik dotazu ze je poradna docasne zastavena nebo tak neco. Chtela jsem znat nazor nekoho jineho, nez meho dr. A jak se dneska vsechny mate?
Krásné odpoledníčko holčinky
![]()
MOC vás zdravím. To jsou nádherné sluníčkové dníky, co – jen nějaký vichr z hor..alespon u nás. ![]()
SARYKU:
sice jsem hlavinka děravá---to ja FAKT
,ale ještě to nebude se mnou tak zlé..
To jsem štastná, že ses přišla mezi nás podívat. MOC a MOC ti děkuji za krásná přáníčka a věřím, že se nemýlíš a naše princeznička už brzy bude mezi náma - zdravoučká a krásnoučká.
![]()
Ale ty letííííššš.....tedy to je novinka!!! Takže budete mít také holčičku??? A už máte zvolené jméno?? A jak se cítíš??
TERRI:
moc moc tě zdravím a věřím, že už je ti dnes o malinko lépe.
NO, asi už znáš můj názor na to, že ti dali léky na udržení atd atd. – já si vždycky myslím, že jestli to má být silné miminko, tak to zvládne samo. Ale třeba se mýlím a někdy je lepší tomu opravdu pomoc. MOC ti držím palečky a nepochybuji o tom, že to vše dobře dopadne. Myslím, že je také hodně důležité, abys zatnula zoubky a držela se v dobré náladičce a víře, že to bude dobré. To je podle mého už půl úspěchu.Ale to už jsem vše psala…zkrátka přeji tobě i mimísku---ať to zvládnete!!
![]()
SASULKO, MYSKO, CINQ, GABINKO, ZANET, MINIKU, MARTINKO, a všechny ..přeji vám krásný podvečer–a hodně mooc pohodičky.
P.S. Už jsem během dne přestala špinit, tak věřím, že se to vše uklidnilo a bude to OK. ![]()
Ahoj holcicky, ja mam dnes uklizeci den, tak jsem vas jen chtela na chvilicku pozdravit.
Terko, s porodnici.cz zkusenosti nemam. Tys sla k tomu soukromemu doktorovi nebo normalnimu? Co takhle zavolat tomu druhemu? Za zeptani nic nedas a budes klidnejsi. Jestli se ty tabletky muzou brat i vaginalne, tak bych to tak delala. Na co si cpat tabletky do tela pres zaludek, ono je to tak o moc delsi cesta, ne?
Cinq, ty zase pracujes, ze? Tak vis, jak pomaloucku, polehoucku, at mate vecer jeste energii na ty tkanicky
(Zni to moc eroticky…) ![]()
Varenko, je fajn, ze uz je vsechno ok a Sashenka se drzi zuby nehty
Takove doktorky bych poslala do duchodu! Takhle te trapit!
A co Jofinka, testovalas?
Hezky den, Z.
Jeste Gabi, ja jsem nemyslela, ze tehotenstvi byl problem. To je jasne, ze tehotenstvi neni nemoc, ale muze byt taky pohodove a bez problemu a tos ty zrovna nemela. Vis?
Porad mi nejake ty darky. Nevis, co se vozi maminkam od deti? Neco co v CR jeste neni? (Deti mych kamaradek jsou od asi 6 mesicu do 1,5 roku.)
Diky!
Ahoj Holciny jak se vede?
Byli jsme nakupovat
neco pro miminko,puvodne jsme jeli pro kocar,ale privezou ho az pristi tyden
tak jsem si rovnou koupila vlozky do podprsenky(jednorazove a i praci) 2× dudlik se snurkou,pak ten pas okolo postylky(jak se prodava ta cela
a,ale ja chtela jenom tu turu okolo) polohovaci lehatko a vanicku(tu tvarovaci) a pak kdyz jsme sli platit,tak mi malem ocicka vypadli
platili jsme 196 euro
ale jsou to nadherne a kvalitni veci a je to pro mimi,tak se to prezilo a vlastne,jelikoz s nama byla i dcerka
tak pro ni jsme koupili medveda at z toho ma taky neco ![]()
Za chvilku si pro ni prijede tchyne,az do pondelka bude u ni a my budem opet pracovni ![]()
Zanet erotika nebude
pritel nechce
protoze mam opar a dost velky,tak aby ho nechytil taky
a to pry ne jenom na rtu,pry mu to muzu prenast i jinam
je to moje citlivka
ale nevadi,ja zase nejsem tak sexu chtiva v tehu,rada si dam pauzu
ale to on nevi ![]()
A darecky,ja vozim pro deticky stejneho veku taky
ale nosim jim normalni vecicky,nic extra,proste zajdu do obchudku a vyberu hracku podle veku,oni ty deti v tomto veku maji radost hlavne z hracek ![]()
Ahojky holky, já jen nakukuju. Tak jsem testovala včera a bylo to negativní. MS se ale zatím nedostavila, tak druhý platný pokus bude v pondělí, teda pokud to nedostanu. Určitě se vám ozvu.
Chci se jen zeptat na další příznak. Jsem pořád taková vlhká. Nemám ale žádný výtok, teda mám čirý, bezbarvý výtok, který hned uschne. A docela dost. Každou chvíli letim na záchod, že jsem to dostala a ono nic. Mimo to je mi pořád zima a horko najednou a jsem unavená sotva udělám pět kroků. Spát se mi ale nechce nebo spíš chce, ale nemůžu usnout. No jsem z toho zmatená, kdyby se alespoň vyvrbil ten test.
Tak se všechny mějte. Snad se příště ozvu s lepšími výsledky. ![]()
JOFINKO:
ahoooj, tulačko naše
Já testovala 31 a byla tam ---ale jak říkám - NIKDY jsem neměla tlustice jako třeba TERRI.
MOC držím palečky a nevím nevím, jestli si do pondělka neokoušu všechny nehtíky…
**P.S.Ty příznaky jsou orpavdu TEHU – myslím, že něco podobného přesně popisovala nedávno TERRI, ale nesmíme předbíhat. ![]()
CINQ:**
gratuluju, že jste tak krááásně nakoupili…nádhera.
Já mám taky vložky do podprsenky - no potřebovala bych je tak už od 8.měsíce, protože mi dost tečou prsa. Ale mám myslím jenom tyjednorázovky.To polohovací lehátko je super…na něj se taky chystám.
Tak to je bááječné, že máte všechny ty věcičky. Mám velikou radůstku.
Hlavně se šetři a dávej si veliké pauzičky. Já vím ,že to chcete mít brzy hotové, ale ale… ![]()
Jinak ti musím říct, že ty a Francie jste mě inspirovaly - holky -
- za poslední dny jsem dekorovala celou naši ložnici do francouzského Art Deco - a je to prostě nááááádera!!!!!!!!!!!!!!
Ložnička snů.
Sice jsem utratila opravdu spoustu penízku, ale ložnička se vyplatí!!! Snad nám to po porůdku vynese ten vysněný sexík!
![]()
ZANET:
ahojky, pracante náš
Tedy to já jsem proti tobě ostuda. Žehlení mi tam leží už od středy a jen tak potajmu kolem toho chodím a vypraného prádla nějak přibývá!!
![]()
Věřím, že u nás už bude vše dobré. Nijak jsem se s tím netrápila, ale spíše se opravdu pozastavuju nad ne-profesionalitou lékařů u nás - minimálně některých.
Právě jsme si s manžlkem pošušnali na kuřátku s rejžičkou a zelenince až nemůžu dýchati…nami nami.
Napiš mi, jaké máš nejoblíbenější jídlo nebo kuchyni a jestli ráda vaříš nebo spíše chodíte ven – jsem zvědavka, však víš.
![]()
Varenko, já si zase řikám, že když na tom testu včera nic nebylo, tak radši počkám. Třeba to nevydržím a testnu zítra, ale spíš ne, protože budu asi zase zbytečně zklamaná. Dneska jsem to měla podle grafu dostat, ale zatím se nic nekoná. Tak jen doufám, že mi to vydrží ještě devět měsíců. ![]()
Jinak na profících je holky a měly bysme být asi tak stejně těhotné a ona nejspíš má víc miminek v bříšku (IUI) a měla včera skoro neznatelnou čárku. Tak počkám do pondělka.
Tak se všechny držte. Snad budu taky brzoo řešit stejné starosti, nákupy pro miminko a tak.
Berusinky moje,
ted jsem dorazila od tchanovcu, byla jsem cely den u nich v postylce, abych mohla byt alespon s Oliverkem. Byla to prijemna zmena, cely den jsem neco papkala a odpocivala, potom jeste prijela k nim moje kamaradka, tak to bylo cele fajn.
Jinak jste mi nektera psala o tom, u ktereho jsem byla dr. Omlouvam se, ale nevim ktera z Vas to byla, jsem hrozne skleroticka
byla jsem u toho statniho. Dneska mi kamaradka taky rikala, jestli nechci jit k tomu soukromemu. Je to tezke, ale je pravda, ze celou dobu co jsem cekala Oliho tak mi vazne pomahal a vse se mnou resil. Jediny problem je v tom, ze jsem si to asi pekne zavarila, co se tyka toho druheho, u nej mam neshopenku a ten soukromy ani nevi ze jsem byla jinde, tak jsem myslela, ze bych k nemu zasla a rekla mu pravdu jak to je, ze jsem proste nemela penize na to, abych k nemu chodila a bylo mi to pekne trapne, tak proto jdu az ted. Doufam ze me nevyhodi, a ze proste verim jemu atd. atd. No nevim, premyslim, ze mu v utery zavolam, jako ze akutne a jestli by me mohl vzit, jsem zvedava i na jeho nazor, protoze o tom gestacnim vacku vazne nikdo neslysel. Tak nevim, jestli to tak je nebo vlastne to je treba uplne jinak. Uvidim, jeste si to necham projit hlavou. Co si o tom myslite zlaticka moje, jsem asi blazniva co, no nikdo to se mnou nema jednoduchy!!!!
Terko, to jsem byla ja, ptala jsem se na toho doktora. Jestli je to opravdu soukromy lekar, tak mu prece muze byt jedno, kam chodis, jeho zajima, kdy prijdes k nemu. Nemusis se mu z niceho zodpovidat. Ja bych mu asi zavolala, vsechno mu vysvetlila, co rikal ten prvni doktor a zeptala se ho, co si o tom mysli, ze bys rada znala jeste nazor od nekoho jineho, jestli by ti mohl pomoct. Kdyz rikas, ze to minule s tebou vsechno pekne konzultoval, tak si myslim, ze by ti pomoct mohl. A vubec si to neber jako ze sis to u neho zavarila, to mu muze byt jedno, to je ciste tvoje vec. Hodne stesti.
Jofinko, ta tvoje krivka vypada slibne, teploty se drzi pekne nahore… ja bych asi zkusila testik bud v nedeli nebo pro jistotu az v pondeli. Drzim pesti!
Varenko, tak kuratko s ryzi a zeleninou, to neni spatne.
Ja mam obdobi, kdy moc rada varim a pak zas prijde line, kdy bud nevarim vubec nebo jen narychlo poskladam neco dohromady. (Vsak to znas urcite ty nalady
Nastesti Danny je strasne nenarocny, ma rad zeleninu, maso nemusi, jen obcas, vetsinou ryby, a sni skoro vsechno, co uvarim, takze to mam v pohode
Aspon jednou za tyden chodime do restaurace. Nase oblibena je japonska - sushi, to mame moc radi. A taky thajskou kuchyni nepohrdneme (ale thajske jidla varim obcas i doma, takze to nam neni tak vzacne). Ted nam tu stavi nejake nove centrum s obchudkama a restauracema a pry tam bude i japonska restaurace, tak to se moc tesim, ze nebudem muset jezdit tak daleko. ![]()
Dnes jsme meli jen rybu a salat. Je tu desne horko, takze jen lehka jidla.
Cinq, vy jste toho zase nakoupili.
To musi byt radost nakupovat pro noveho clovicka
Ja ti zavidim, ze dcerka je jeste ve veku medvidku. Ten nas Nick uz se jednak zacina koukat po holkach a nezajima ho nic jineho nez autaky. Ach jo.
Dnes jsem byla velice vykonna, vsechno jsem uklidila, tak to vidim, ze zitra budu odpocivat ![]()
Ahooooj děvčata!!!!
Tak jsem zase zpět!!!!Všechny vás zase moc ráda vidím!!!
No,budu si muset ještě hodně číst co se u vás všech mezitím dělo, abych byla trochu v obraze.
Otěhotněla jsem náhodou a hodně mě to překvapilo protože jsem od miminka vypnula a to si myslím že bylo dobře,protože se teď máme s miminkem dobře a navíc jsme hlídaný doktorkou tak snad bude už vše v pořádku.
Budu mít teď dost čas si číst protože momentálně hlídám naší kočičku,která v noci porodila dvě krásňoučký koťátka a ještě čekám až vyleze to poslední( u nás bude dětí
).Manžel šel spát protože byl v noci na stráži,takže teď je to na mě.Akorát jsme měli co dělat protože je chudinky odmítala a o tom prvním jsme se dozvěděli čistě náhodou a ještěže tak,protože už bylo celý promrzlý tak jsem ho zahřívala na hrudi,ale už je to dobrý,už se o ně stará,asi byla předtím nervozní…
No,tak já jdu pročítat ![]()
ZDRAVIM VŠECHNY CO MĚ ZNAJI
![]()