Nejčastější příznaky v prvních dnech těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1765
9.5.06 09:15

Ahoj holky vsem preji krasny den :D u nas to vypada na dest a vcera jsme meli burinu 8O ale mam rada takove pocasi,kdy je teplo a prsi a do toho obcas bourka :D lepsi nez horka :D
A co mi to tu delate :?: 8O jeden den tu nejsem a mam co cist na hodinu 8O

Jinak loznice a destky pokojik je uplne hotovy :D musim se pochvalit(a pritele taky samozrejme :lol: ale vypada to nadherne a s nabytkem to bude jeste krasnejsi :D aspon doufam :wink:

Varenko tak jak je?Jak se citis a co princezna :?: Ja budu po vikendu odpocivat :wink: boli me zadicka a skripla jsem si nerv u ruky opet 8O nevis co s tim?Masaz mi nejak nepomaha :(
A musim se poztezovat 8O je tady obchudek se spodnim pradlem :D moc hezkym a sexy…a ted kdyz jsem v tehu,tak tam udelali akci :? kdyz si koupis minimalne 3 soupravy :D tak jedna souprava te vyjde na 18 euro(coz je uzasne,protoze normalne v tomto obchudku maji soupravu okolo 50uero) jenomze ted to kupovat nemuzu :( copak vim jaka velikost mi zustane :? a pritom v tom obchudku maji obravdu kvalitni a krasne pradlo(v podstate jenom tam nakupuju :lol:

Jofinko mooooc ti gratuluji k // to je uzasne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
9.5.06 09:25

CINQ:
jéje – tu buřinu ti FAKT tedy závidím. Tady se včera taky schylovalo a už už..mále byla…a pak se vyjasnilo a bylo zase hezky. NO, ale hlavně, že nejsou vedra---už tak mi to stačí až až – tak tě úúplně chápu :wink: :D
Tedy vy jedete, ti povím. A pošleš nějaké fotečky???? To bys ALE mohla!!, co říkáš :twisted: :twisted: :?: :D :wink:
A ten sexy prádelkový obchůdek je pro tehu nebo netehu???
Já od 2.trimestříku suprbupr TEHU-prádéko (no nevím, jestli je zrovna tak sexy :? :lol: :oops: ), ale velikost se mi nezměnila a jsem náramně spokojená. V taše do porodnice mám mateřské prádélko od stejné firmy. Jen 2 soupravičky – zbytek dokoupím po porůdku, protože netuším jaké mi zůstanou maxi rozměry :oops: :? :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
9.5.06 09:30

CINQ: ¨
s tou ručkou — těžko poradit – já moc extra odborník nejsem, ale obávám se, že to chce čas a kdyby JOO to nějak zlobilo, tak fakt raději k lékaři.
NO, moc jsem ti zrovna nepomohla, co. :oops: :oops: :( :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
9.5.06 09:34

Varenko fotecky dam :D a s radosti,ale az tam bude ten nabytek :wink: at to vidite v plne krase :D (no nejak moc se chvalim :oops:
A obchudek je pro ne-tehu…a moje velikost prsou je vetsi uz ted,do podprsenek pred tehu se nevejdu 8O takze nevim jak to bude po porodu a jestli moje prsa budou jako driv nebo jine velikosti.
A jak se citis Varenko :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
9.5.06 09:39

CINQ:
tak to se uužžž mooc těším. :D :D Jste s přítelem FAKT šikulky :P :wink:
No, já nevím – ty jsi celkově hodně drobounká, tak možná s normálním prádýlkem vystačíš, ale každopádně z toho, co jsem četla, nebo tak nějak vyzkoušela, tak se mi opravdu osvědčilo TEHU-prádéko – má širší ramínka u podprsenky a tak nějak drží pevně ty prsa. Ale fakt je, že i ráda to střídám s normálníma soupravička, které kupodivu obléknu ještě dnes pár dní před porodem a které jsem si nakoupila na před otěhotněním. Ale to je díky materiálku.
Mateřské jsem si koupila (na doporučení dam, co v mém TEHU-obchůdku prodávají) - obvod stejný jako TEHU-podprsenku a košíček o vel.větší. Takže v mém případě „D“ 8O :? , protože ted mám „C“, tak uvidím. Raději jsem koupila jen ty dvě soupravičky, abych se pak zařídila podle aktuálního „stavu“ :lol: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
9.5.06 09:41

CINQ:
před otěhotněním jsem měla košíčky „B“ a po těch prvních 3-4 měsících mám „C“ až do ted a prý po tom kvůli nalití prsou mlíčkem se zvětší o velikost . Tak nevím…ale myslím, že to tak asi bude. Ale vše je tak individuální. Rozhodně si ale myslím, že se ti po porůdku o tu 1 vel.zvětší. To každopádně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
9.5.06 10:01

P.S.
CINQ, ptala ses, jak se cítím – musím říct, že poslední týden a poslední dny naprosto báječně – fyz.i psych. Tak nevím---možná kupředu mířím zpět do 2.trimestříku :lol: :lol: :twisted: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
9.5.06 10:14

Varenko tehu-pradelko mam taky,a taky ho stridam s normalni soupravickou,co jsem koupila levne jenom pro dobu tehu,kdyz nekam jdeme(na veceri nebo tak) tak abych se citila dobre :wink:
Ted me potesila jedna vec,byli jsme s pritelem nakupovat v supermarketu a pritel potkal kolegu z prace a tak me predstavil a ten kolega zustal koukat a rikal,ze jsi myslel,ze jsem v 7mesici tehu a ne v 4-5mesici 8O tak me potesil,protoze ja si prijdu jak slon,tak mozna je to jenom muj pocit :lol:

A jeste se musim poztezovat s nemocnici,jsou tu nejaky divny 8O 12.05jdu naposledy k doktorce na kontrolu,potom 29.05jdu na velky ultrazvuk,potom mam v nemocnici 3 datumy do meho porodu(2srpna) kdy mam prijit a to je vse 8O me to prijde malo,pamatuju si,ze s dcerkou jsem ke konci tehu chodila kazdy tyden…

Varenko ty budes chtit ten epidural?Me ho tu kazdy doktor nuti…ze pry je to lepsi atd…ale ja to zvladla jednou bez nej a myslim,ze to zvladnu i podruhe a jeste ke vsemu se to picha do patere a toho se bojim.A vubec,zacinam mit strach z nemocnice tady 8O vubec nevim co tam budu delat a co mam od nich cekat,pokazde me necim prekvapi,kdybych to vedela,tak budu rodit u nas v CR…ale na to uz je pozde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
9.5.06 10:23

CINQ:
tak to je krásné - vím moc dobře, jak každá taková pochvalenka potěší a zahřeje u srdíčka, vid :wink:
No, tady se skutečně od cca 36tt chodí každý týden. I když předminule mi dr.řekla, že jí stačím za 14dní (což bylo minule), teď už jdu hned za týden (no, popravdě už mi těch tydnů zbývá 1, nebo max.2).
Já myslím, že v nejhorším případě můžeš klidně rodit v CR. Protože normálně je registrace do nemocnice před porodem kolem 36tt tehu. Takže času haba děj…
Já si epidurál píchat nechci – znáš můj přístup ke všem těmhle chemickým věcem apod..navíc strašně nevěřím doktorům a nechci, aby do mého organismu jakkoli zasahovali nějakýma látkama. No, ale uvidíme…Nejsem žádný hrdina - jen věřím, že to nebudu potřebovat. Navíc příroda je MOCNÁ a organismus reaguje a funguje podle přírodičky právě při porůdku, kdežto, když mi organismus „nafetují“ nějakým fujtajblem, tak těžko bude moct reagovat přirozeně.
Ale Cinq – je to jen můj přístup ke svému tělíčku. Rozhodně epidurál nijak neodsuzuji, nebo rozhodně nemám žádné předsudky - o tom to není.
V Krči nám na přednášce říkala dr., že mám možnost KDYKOLI o něj požádat..takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jaa
1150
9.5.06 10:26

Ahoj holky:O)
Byla jsem tu tehdy, když Varenka zakládala diskuzi, napnutá jak kšandy jsem sledovala, jestli je opravdu těhu nebo ne…čas od času jsem k vám nakoukla a najednou…holky, vy už máte vylodění za pár :D Koukám s otevřenou pusou, jak to strašně rychle uteko a moc moc se těším, až uvidím na fotečkách vaše krásné mimísky!!! Držím pěstičky do finále a přeju pohodový porod:O)
Naší Sáře už je rok, s nostalgií vzpomínám na ten den, kdy na nás to slůníčko vykouklo…je to nádherný zážitek, další mimi zatím teda neplánujeme, ale musím se přiznat, že vám tak trochu závidím ten den D :O)))
Papa, Jaa a Sára z Květňátek 2005

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
9.5.06 10:28

Varenko - no, ty se máš, že už si můžeš říct, že to bude příští týden. My až za tři týdny! Ale i tak to docela rychle uteklo. :D
Dneska mi měl přijít kočárek, tak sedíma čekám doma na poštu, teď jsem zašla do schránky a zjistila jsem, že už tady byli, ale že nemáme označený zvonek (mám tam ještě jméno za svobodna) :? Ach jo. už jsem se tak těšila, a zas musím čekat do zítřka, protože dneska už to na poště vyzvednout nejde :( No nic, jdu žehlit, a pak musím ještě do práce.

Cinq - no, ty kontroly jsou fakt nějak málo. Já už mám tady pocit, že u dr. pomalu bydlím, protože tam chodím každý týden :D A co se týče toho epiduralu, tak si myslím, že to není moc vhodné pro mimčo, tak nevím, proč ti ho nutí. To je přece na individuálním rozhodnutí. Můj dr. se o tom ani nezmínil a já doufám, že to nějak přežiju :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
9.5.06 10:32

Varenko ja mam prave stejny pristup jako ty :wink: a epidural nechci,ale kamkoliv prijdu tak ho nabizeji 8O a jak jsem psala,zvladla jsem to predtim bez,tak to zvladnu i ted (snad) a do CR rodit uz je pozde,aspon pro me,protoze mam dcerku a nemam pro ni hlidani atd…a pak by to bylo psatne s prapravou miminka,nechtela bych cestovat s nim tak brzo a pak vyrizovat vsechno to papirovani znova tady ve FR jako pro dcerku 8O to by me mohli odstrelit,je to tu komplikovane 8O francouzsti urednici jsou priserni :?

To je fajn,ze se citis dobre :wink: aspon se zbytecne nestresujes…Sportovala jsi hodne pred tehu?Aerobik nebo tak neco?Jsem cetla,ze holky ktere jsou sportovne zalozene,ze prenaseji :wink: a mozne to je,pred dcerkou jsem delala atletiku(vytrvale behy) a prenasela jsem 9dni a porod mi vyvolavali,ale bylo to rychle a bezbolesti :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
9.5.06 10:36

Marketo me se to zda taky malo 8O no uvidim,mozna to je tu normalni,protoze kazda kontrola se plati,tak mozna proto…aby maminky nemusely platit tolik.
Jinak epidural nabizeji asi proto,protoze dneska ho chteji snad 90%zen,aspon si myslim,protoze s kazdym co ted rodil(tady ve FR) tak to bylo s epiduralem a potom kdyz nekdo rekne,ze ho nechce,tak doktor mozna nechce verit 8O :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jaa
1150
9.5.06 10:41

Ještě jednou já:O)
Nevím, jestli se vám do toho můžu vměšovat, ale nedá mi to… :D
Určitě to zvládnete bez epidurálu, porod běží tak přirozeně, že jsem si ani nevzpomněla, že jsem nad tím kdy přemýšlela. Byla jsem tedy rozhodnutá zvládnout to bez toho, ale říkala jsem si, člověk nikdy neví, třeba to budu fakt potřebovat. Nepopírám, že s epidurálem by byl porod asi příjemnější, ale je to zbytečná chemie, pro maminku i miminko.
Takže nebojte, určitě to zvládnete bez toho, je to fuška, ale nááádherná, protože na konci na vás čeká ta největší odměna, jakou v životě můžete dostat. Mně pomohlo si říkat, že ta bolest je tu od toho, abych věděla, kdy mám pomáhat dítku ven, že je to to nejpřirozenější, když nám tělo samo dává najevo, co pořebuje:O)
Epidurál vůbec neodsuzuju, je to jenom můj názor, každému vyhovuje přeci něco jiného, že :D
Tak papa a nezlobte se, že jsem vám sem vlezla 8)
 Jaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
9.5.06 13:12

JAA a SARINKO:
jééé, to je od tebe krásné, že ses přišla podívat. Hlavně OBŘÍ GRATULACIČKA Sářince k ročním narozeninkám. :D :D Kdy že byl přesně ten váš Den „D“ :D :D
Musím ti mooc poděkovat za tvůj příspěveček – tak nádherně mě naladil a málem málem i slzička ukápla… :P :D MOC MOC se těším, až tu naši hvězdičku a sluníčko uvidíme poprvé. Neumím si to představit…P.S. A přemýšlíte, že by někdy ještě miminko???

CINQ a JAA:
uplně souhlasím. Prostě myslím, že to tělíčko přesně pak ví, co a jak má dělat, protože reaguje a funguje přirozeně. :wink:
Já nevím – dřívě epidurály nebyly (jako tisíce jiných věcí) a taky to maminky zvládaly atd., no néé?? Přece nejsme poseroutky. :wink: :lol: :twisted:

MARKETO:
joo, to znám — kolik já už si ztěžovala, že je chlápek líný vyběhnout 1 patro a dát mi balíček..radši si vymyslí, že nejsem doma a hodí to paní poštaťce, která pak 2.den mi dá papírek do schránky na vyzvednutí na poště.
A neexistuje něco kurýrního – nebo že byste tam večer zajeli??
Ale už je to blííízko – v nejhorším ZÍTRA :twisted: :wink: A jaký kočárek budete mít?? Máš nějaký obrázek nebo fotečku??
3 týdny utečou, ani se neohlédneš. :D :D :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová