Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Varenko on by tam chtel byt
ale rikal,ze to zalezi na me,ja si mam vybrat…
A to je presne ono co pises,nechci aby jsi me pamatoval takto
ja vim,je to narozeni miminka,ale znam pripady,kdy pritel po porodu ztratil zajem o zenu(jako milenku) a videl jenom tu mamu…ja nevim jak popsat moje pocity aniz by to nekdo pochopil spatne(vzdy se tu nekdo najde,kdo zautoci,ale po internetu se to spatne vyjadruje ![]()
Ahojky devcata, opet vas v rychlosti zdravim, ale neda mi to nereagovat…
Varenko , nechci ti kazit radost, ale mne dr. rikala, ze i na 3cm otevrena muzu chodit treba i nekolik tydnu. nastesti se tak nestalo a porodila jsem do 3 dnu od momentu, kdy jsem ztratila hlenovou zatku.
jinak blizici se porod se krome jineho pozna i tim, ze zacnes ubirat na vaze a taky privalem energie, hlavne co se uklidu tyka. tak hodne stesti, at to netrva uz moc dlouho.
Cinq , byt tebou tak bych se vubec nebala mit pritele u porodu. sice ho neznam, ale podle toho co vypravis, tak si nemyslim, ze by o tebe ztratil zajem. spis mi prijde, ze to jsou jen takove povery, i kdyz kazdy to vidi jinak. navic, kdyz si pritel stoupne ‚sikovne‘, napr. k tvoji hlave, tak toho zase moc neuvidi. myslim, ze pro toho tatu je to nekdy jeste silnejsi zazitek nez pro tu mamu. ja jsem taky rodila mimo CR (USA) a i kdyz jazyk zvladam vyborne, tak prece jenom ten pocit, ze tam manzu mam sebou byl super. clovek je sam tak trochu ztraceny a pak, kdyz u toho byli 2 hned od zacatku, tak by to meli dovest az do konce. ale jak rikam, to je kazdeho individualni rozhodnuti. preju hodne stesti.
teda ja se tady zase vykecavam… Zanet asi klepne… ![]()
mejte se.
ilona
http://tickers.TickerFactory.com/…811c/ttc.png
CINQ:
jojo, uplně vím, co myslíš…Ale věř mi, že jsou to spíše takové ty „dívčí“ strachy (neber to prosím jako něco hanlivého z mé strany
- víš, jako když na začátku se pár bojí před sebou jít na WC, aby to probůh nebylo slyšet
)…Myslím, že tvůj přítel je už hodně zralý a že by pro tebe mohl být opravdu velikou oporou a velikým překvapením by to mohlo být pro tebe – jak moc vás to zblíží..Nevím, ale cítím to tak..
Já běžím s kamarádkou ven…ozvu se.
Adys a Varenka ja vim jak to myslite,ale prece jenom ho tam nechci,jeden porod uz mam takhle za sebou a jsem opravdu spokojena,ja proste bych mela trauma z toho,ze me tak videl
a ta toaleta me pobavila Varenko
ale takova ja jsem do ted
a to uz jsme s pritelem mnoho let spolu
jak pisu,jsem asi divna,proste moje povaha ![]()
Jinak ja jsem ted udelala puding
s jahodama
to si dame do cumaku a mam uz doma i tresne holky
ja se zase precpu,uz se vidim a pak mi bude spatne
![]()
Adys to bude Zanet koukat…takovy roman
![]()
Ahojky při krásném večeru:O)
*Varenko: Já jsem ale trdlo, Sára se narodila 26.4. a ne 6.
Narozeniny jsme tudíž už slavili, bylo to moc fajn, málem jsem si poplakala, jaká nám z ní roste nádherná holčička:O) Tak ses ptala, jestli pomýšlíme na další mimi - no, pomýšlíme, narodit by se mělo v dubnu nebo květnu 2008:O)
O víkendu budeme někde výletit, zítra ještě nevím kde, v neděli v ZOO. Sára miluje zvířátka, tak se moc těšíme:O)
Varenko, kdyby se o víkendu chystalo vylodění, tak moc, moc držíme palečky a těšíme se na to vaše slůníčko:O)
Papa, hezký víkend přejí Jaa a Sára z Květňátek 2005
CINQ:
tak jsem se až ted dostala k PC. Měla jsem suprové odpolko s kamarádkou a pak večer s manžílkem a celou dobu jsme byli venku a někde v zahrádce jedli a popíjeli…
![]()
Pudink…nami…to sis musela dát do nosánku, vid. ![]()
A co sekaná?? Dělala jsi ji??
S tím porůdkem…je to opravdu jen a jen na tobě a vlastně i tvůj přítel to tak cítí a pokud je ti to daleko více příjemnější být sama a víš, že se budeš cítit jistější–myslím,že tak to má být. Prostě TY se musíš cítít v pohodičce.
![]()
ADYS:
jojo…vím vím…proto si z toho otevírání nic moc nějak nedělám – jinými slovy, vyčkávám a ono to JEDNOU přijde
![]()
JAA:
tak to jooo---neboj, já jsem letos taky posunula datum výročí svatbičky o měsíc!! CHACHA
![]()
Ty nás lekáš – že by už o víkendu
![]()
To bysme uurčitě dali vědět.
Krásný víkendíček a těším se na tebe.
AHoj slunicka moje,
tak jsem se konecne dostala na net, cely den nesel. Meli jsme nejake potize s PC. Moc Vam vsem dekuju za podporu, je pravda, ze se citim o hodne lip, hlavne psychicky, ale i fyzicky to celkem jde, az na to, ze jsem VAZNE MOC PROTIVNA, nekdy bych si dala par facek. Porad mi na drahouskovi neco vadi, chudak, pekne to moje tehu a nevolnosti odnasi!!!!
Dneska jsem skoro nejedla jen jsem si udelala mrkvovy salatek a ten jim cely den, co se tyka vahy, tak ja aspiruju na 20KG protoze uz mam docela brisko ted, tak asi jako moje kamaradka ve 4 mesici!!!
Dneska jsme pul dne s Oliverkem prospali, tak jsme byli az do ted na navsteve a zitra se chystame se znamyma do ZOO, to bude fajn, v pondeli do prace, takze si chci jeste uzit volnicka. Zlaticka, jdu na kute, jsem docela unavena. Tak se opatrujte a ja se zase ozvu.
![]()
Varenko sekanou jsem nedelala,byla jsem venku s dcerkou a potom prijel pritel a privezl mi kocar
takze hadej co jsem delala cely vecer
A dcerka byla nadsena taky…no,uz se nemuzu dockat az tam budu mit prdolu
a pritel taky,koukali jsme na kocar,jako kdyby jsme ho videli prvne v zivote.....
Terra to ja jsem obcas protivna taky a to poradne,obdivuji pritele,ze je jeste se mnou a ne nekde v hotelu
a ke vsemu jsem blizenec,coz uz je snad vrchul ![]()
Uzijte si ZOO
taky tam radi chodime ![]()
A jeste jsem zapomela Varenko …pristi vikend uz se stehujem uplne
a nevim jestli budu mit internet,ale asi ne
asi se to nestihne,protoze pritel to musi teprve vyjednat a potom mi odjizdi na tyden do Ameriky,takze internet bude az v cervnu,aspon tak to vidim
muzu ti poslat moje tel.cislo ,protoze pokud nebudes mit princeznu do pristiho vikendu,tak pak se to dozvim az v tom cervnu a ja bych ti chtela poblahoprat taky
jak budes chtit…
MILÉ HOLČINKY
moc vás všechny zdravím a přeji vám nádherné skoro-letní ráníčko ![]()
Já jsem dnes raníčkové ptáče a tak na vás HNEDLE jukám
![]()
TERRI:
tak protivka jsem a nemusím být zrovna TEHU
a jak říká CINQ - když se do toho připojí Blíženecká nátura, to je potom pošušňáníčko!!!
![]()
Přeji vám nádherný den v ZOO – určitě to bude suprbupr. Tak si to krásně užijte.
CINQ:
posílám ti na SZ své mob.číslo — tak až se malinká vyloupne, tak ti napíšu SMS
![]()
Tedy, ale vy jste rychlíci. Takhle jste to zmákli, parádička. Tak už se nemůžete dočkat, vid.
![]()
Vy už máte doma kočárek, jéje – to je krása. Koukej nám poslat fotečku.
![]()
Já musím počkat, až se malinká narodí..zatím ho máme v krabici složený v práci. Musela jsem kvůli naší mamce alespon jedn pověru dodržet
![]()
Ahoj holky
To máme dneska venku krásně. Přeji ¨vám krásnou sluníčkovou sobotu.
Varenko - no, já myslím, že to asi do příštího víkendu stihneš
Tak pak koukej co nejdříve napsat! Co ti říkal doktor?
Já jsem byla včera na kontrole a Dr.říkal, že porodní cesty jsou zatím nepřipravené, takže u nás se zatím nic nechystá. Nakonec to vydržíme až do toho 1.6. (nevíte někdo, jestli jde v porodnici volit?).
Mám ještě takový dotaz. Dr. mi dělal před týdnem stěr, jestli jako nemám nějaký zánět nebo infekci. No, včera mi napsal do průkazky, že nález negativní (takže to chápu jako že žádnou infekci nemám), ale přesto mi předepsal nějaké vaginální čípky. Nemám ale žádné problémy a je mi strašně nepříjemné ty čípky užívat. Myslíte, že by vadilo, kdybych je prostě nebrala?
MARKETO:
ahojky…tak koukám, že jsi stále v závěsu
– no všechna čest a sláva---držela ses celé TEHU a možná i s mimískem zvítězíte
![]()
Já mám podle jednoho UTZ termín ve čtvrtek a oficiálně v sobotu. Jenže nemám žádné kontrakce, ani bolesti – zkrátka nic. A otevřená jsem jen na 1cm, takže mi říkají, že rodit nebudu. (Zřejmě nikdy!!!
)
No, každopádně bych se dr.zeptala, proč mi ty čípky dal…?! Neměly by být rozhodně nijak škodlivé a takové drobnější bakterijky jsou v tehu běžné. Zeptala bych se ho a taky to, že cítíš, že bys je ani nepotřebovala. Znáš můj postoj---myslím si, že kolikrát je lepší naslouchat, co ti říká tělíčko.
Tak v PH se zatáhlo, ochladilo a na nějaké slibované létíčko to rozhodně nevypadá
Ale i tak je dost příjemně.
No holky, vy teda pekne vykecavate
Vsak kdyz se podivam tak Varenka uz ma pres 1000 komentaru a Adys uz je povidalka
(jen tak dal!) Ja bych dnes mela uklizet, ale zatim jen ctu a zivam, nejradsi bych si sla jeste zdrimnout. Vcera se mi nechtelo spat, tak jsem tu ponocovala a dnes rano me vzbudil pes uz v sest
(takhle tu mzouram) ![]()
Tak ted jsem si udelala kavicku, cekam, kdy zabere ![]()
Terko , z tebe mam radost!!! Dobre, ze si k tomu druhemu doktorovi zasla. Jsem rada, ze jsi v pohode. Jen to s tou praci moc neprehanej
Do ktere galerky jsi dala fotecku? Divala jsem se vsude, nenasla… ![]()
Jofinko , ty to mas taky oficial potvrzeno, GRATULUJU!
Noggie , vy teda vybirate krasne vecicky pro tu vasi milostslecnu
Divala jsem se na postylky i na sedacky, moc hezke! To mas fajn, ze nemusis kupovat zadne oblecky, i kdyz to bys urcite rada, ze?
Bud rada, ze mala je lina, urcite si budes za chvilku stezovat, jak te okopava
Takze si tu chvilicku klidu uzij.
Cinq , tobe snad ztloustly vlasy, ne? Nebos byla zrovna najezena, kde bys mohla za mesic pribrat 4kg? To je fajn, zes mela kontrolu v pohode a vsechno v poradku. Z kocarku bych mela taky radost, je hezke, ze se vsichni tak tesite
Vy uz se budete stehovat? To jste rychlovky, fakt ze jo. To budes mit super darek k narozeninam! ![]()
Varenko , tak ted konecne ti verim, ze mas brisko
On ten cerny svetr to taky dost maskoval, ted je to brisko krasne videt. Moc ti to slusi. Hned bych si to tvoje brisulko pohladila ![]()
Tak rikas, ze neni moc teplo? Tak nevim, vcera jsem si koupila do CR letni kalhoty a kosili, tak si je nemam brat?
Ja vam budu muset nejake to slunicko privezt, neda se. Myslim, ze cokoliv je lepsi nez tady ten hic.
Tak kafe furt nic… ja snad do te postele zalezu
![]()
Marketko, ja bych ty cipky asi brala. Ale urcite bych se na to zeptala doktora, proc ti vlastne nic nerekl? A ty se musis dovidat, jak jsi na tom, jen z prukazky…? To je divny pristup. Aspon si precti ten letacek, treba se z nej dovis vic.
Varenko - No, ten pocit, že snad nikdy rodit nebudu, mám taky. Náznaky blížícího se porodu žádné, neotevírám se, jako by se nechumelilo… Myslela jsem, že už jde blížící se porod poznat několik týdnů předem, že to otevírání je pozvolné. No tak nevím. No, však on mimís ví, proč tam zůstat, že.
Zanet - No, on mi doktor skoro nikdy nic neřekne. Nevím proč, je to takový morous. On mi ty čípky předepsal a jen mi řekl, ať to beru, no a já jsem vždycky, když tam jsem, nějaká zaražená, tak mě ani nenapadlo se zeptat, proč to mám brát… To jsem celá já.
ZANET:
neboj, počasíčko je tu příjemné, takže určitě letní kaďátka unosíš. To jen dnes a zítra se to trošku mračí.
No, bříško máme–to víš, že ano. Ono opravdu záleží na fotečce, úhlu apod.
![]()
Tak už se těšíš do CR??? A máš už všechny dárečky??
MARKETO:
my se nedáme zvyklat, co říkáš??
Však ono to JEDNOU MUSÍ přijít ![]()
HOlčinky – v Květnatka a cervnatka 06 - jsem dala fotečky autosedačky, kterou jsme nakonec úúspěšně koupili, ale dalo nám to fušku!!!
Projeli jsme celou Prahu skrz naskrz a teprve před necelou hodinkou jsme přijeli domů.
Je fakt nádherná..je to taková jakoby kůže s vnitřním polstrováníčkem ---a ta stříška je moc krásná. No, jsme moc spokojení.
Ještě jsem koupila odstřkovačku, ještě jedno pouzdro na dudlíček a taky kabátek, dupačky a tílečko – už větší.
Tak opravdu tímto máme úúúúúúúúúúúúplně VŠE!!!!!!!!!!!!!
![]()
Jen ta naše malá princeznička ..ne a ne se klubat
![]()