Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zuzika - no, já jsem se taky narodila v Havířově, ale to si samozřejmě nepamatuju
Názory na havířovskou nemocnici jsou různé, ale většinou holky z té porodnice nadšené nebývají. Mě to tam přijde takové zastydlé v komunismu…
Cinq - můžeš se se svým datem narození přidat mezi ostatní sázkaře o tom, kdy se naše mimčo narodí
Původně jsem tipovala 27.5., protože to máme jít na svatbu, kromě toho je to datum nar. mojí mamky, další tip je 2.6., to má narozeniny kamarádka, pak 6.6. mamčin přítel a 8.6. tchýně
Takže je z čeho vybírat
No, já nevím. Nechám se překvapit. Líbí se mi datum 24.5. a pak 1.-4.6. Tak uvidíme, co se bude líbit našemu prckovi. Jinak to prádlo se nemá věšet proto, že prý když chodíš pod šňůrou na prádlo, tak se dítěti zamotá pupeční šňůra… No blbost. Četla jsem někde, že tato pověra vznikla z toho, že když ke konci těhotenství zvedáš ruce nad hlavu, může to způsobit předčasné kontrakce. Jenže já zvedám ruce nad hlavu pořád a nic… ![]()
Varenka - Přidávám se se sázkami a tipuju to na sobotu
Jinak u nás to vypadá na holčičku. Říkali mi to nezávisle na sobě dva doktoři, tak doufám, že je to pravda, protože s tím počítáme. Kdyby pak na nás na porodním sále vykoukl kluk, asi by to bylo velké překvapení
Ale samozžejmě je to v celku jedno. Hlavně ať je vše v pořádku.
No to je zvláštní, že tady dneska není ani noha! Kdepak všechny jste? Mám takové tušení, že když se tady Varenka dneska ještě neukázala, tak už rodí… ![]()
Ahoj Markétko, že by už dneska? Tipovala jsem to na pátek…
Varenko…?! Víte některá něco nového?
Jo a k té porodnici.. něco na tom bude. Já mám zrovna dnešní čestvý zážitek s našim zdravotnictvím, po kterém navštívím doktory jen v případě ohrožení života:-)
Cinq, beru tě za slovo… žehlení mi zas tak nevadí:-) a udělám ti knedlíky:-)
Ahoj holky…jak se mate?
KDE JE VARENKA? ze by uz rodila
no snad nam da nekdo vedet ![]()
Marketa tak ja tipuju 26.5. kdyz mam ty narozeniny ![]()
Zuziku tak ja prijedu…ale asi to bude chvilku trvat ![]()
Holky dneska bylo opet pracovne
stehovali jsme a uklizeli
ale uz se blizi konec
coz mam radost,uz bych si ty moje nozky dala na chvilku nahoru
a nic nedelala…
Hezky vecer ![]()
Ahoj holcinky,
mooooc vas vsechny zdravim
![]()
Byli jsme na kratsi dovci na Morave,bylo skvele.Vyslo nam i pocasicko,maly si uzival babicek a dedecka,ti ho nalezite rozmazlovali
Je zlaty,zatim porad nadherne spinka.Vcera usnul v 21h a vzbudil se v 8 rano.Spinka i pres den hezky.Je to nas maly spac ![]()
Varenka se mi ozvala dopoledne,jak sla od Dr.pry zatim jeste nic,ale ono se to muze zmenit z minuty na minutu,tak uvidime.
MILÉ MOJE HOLČINKYYYY
![]()
stráááááááááášně se omlouvám, že jsem vás nechala takhle na trní — teprve před chvilkou jsme přijeli domů, rychle jsem dělala véču, najedli jsme se a ted jsem si za celý den sedla k PC.
![]()
MOC jsem na vás myslela, že vám musím dát vědět, tak jsem strašně vděčná MYSCE, že to udělala za mě – děkuju, mamulinko
![]()
Tak jen v rychlůstce — ráníčko jsme byli v poradně- HOLČINKY – neuvěříte mi--- vyšetřoval mě ouplný ŠEBRLE
Normálně jsem se ve svých letech málem začervenala a manžílkovi jsem řekla, že takhle sexy gynekolové by snad ani neměli být.
Byl taaak sympatický a něžný — no řeknu vám---po 2 letech manželství – úúúplný EROTIIICKÝ zážitek. Málem jsem pro krasavce zapomněla zeptat se na detailíky svého vlastního porůdku!!!
![]()
Tak náš KRASOŇ mi řekl, že jsem jen na špičku prstu a víc nic. Pak se mě jen vyptával, jestli pracuju
, že ted si určitě užívám volný čas atd atd…a pozval si mě na pondělíčko
![]()
Ale jak říkám – přesně jsem to čekala, že mi div neřeknou, že neporodíme NIKDY
![]()
Manžílek také nelenil a před nemocnicí odchytnul našeho starého známého mladičkého doktůrka, u kterého jsme v loni v srpnu byli v sobotu na pohotovosti. Strašný sympaták a už se ho ptal, kdy slouží, že si to podle toho naplánujeme. Takže středa!!
![]()
Pak jsem celý den pokukovala po obchůdkách – pokoupila nějaké věci Sashence, byla na obídku s manžílkem a večer něco pomohla manžílkovi v práci.
Takže byl to dnes parádní FIČÁK a jsem za to mooooc vděčná…
HOLČINKY----a jak jste se měly vy všechny??????????????
![]()
Musím si vše pozorně přečísti a ještě napíšu. Zatím papa a velikou pusu všem. ![]()
AHOJ VARENKO! Tak my jsme tě už viděli v porodnici
Nevím jestli se mám radovat, že se ozvala
Ale vlastně jo, tipovala jsem pátek, takže ZÍÍÍÍTRA
… ale když říkal že na špičku prstu, tak nevím nevím ![]()
ZUZIKO:
A SAKRA…chacha..no jooo, vidíš–to mi necvaklo, že vás zklamu!!
A já si tu nedám pokoj, a nedám a furt vykecávám místo toho, abych se činila a rodila
![]()
Nejvíce sázek je uzavřeno na pátek a sobůtku…tak uvidíme.
A jak se máš???
Ahojky kočenky, jakpak se máte?
Varenko hezky se snaž - já si taky na tebe v:,–(ila, že to bude dnes…
(aspoň to jakože rozjeďte, děvčata…
)
Cinq pasuju tě na největšího těhu pracanta, jaký kdy chodil po téhle planetě
![]()
U mě doufám všechno dobrý, na prohlídku jdu příští čtvtek - zas budu muset vlézt na váhu - ojojojojojoj…
Myško **ahooooj. To je supr, že máš tak hodného synáčka. Babi s dědou si ho asi pěkně pomuchlovali, viď? ![]()
Zatím se mějte a držte se, mé milé spolubojovnice.**
KRÁSNÉ MÁJOVÉ RÁNÍČKO VŠEM
– a máme tu vytoužený páááteček – ale to to zase ufrnklo, co říkáte
![]()
NOGGIE:
krásné ráníčko. Jéjda, tak to vidíš ---- dnešek a zítřek ---- to bude souboj. Sázky jdou hbitě nahoru!!! Že bych otevřela nějaké tučné konto??? To bude malinká prachanda, ti povím!!!
![]()
ZANET:
holka – ty nám snad stále kroužíš nad Evropěnkou, jak se nemůžeš dokochat, co?????
KDE tě máme????
![]()
CINQ:
CHACHAAA…tak jsi to slyšela – naše VÝZVĚDNÉ OČKO NOGGIE – tě pasovala na největšího TEHU-pracanta a já jí musím nic nežli dáti za pravdičku!!!!
![]()
Holka, ty zasloužíš fakt TEHU-metál!!!! Škoda, že jsi nebyla tehu za blahého komunííísmu — ty bys plnila plán jedna radost!!
A jak se máš?? CO je nového????
MARKETO:
tak co u tebe???? Předběhnete nás??? Jéje, takže další princeznička??? To je krása
A co jméno???
![]()
MYSKO, SASULKO, ALADINO, TERRI, ADYS, HAIDULKO, MARTINKO, JAA, GABINKO a zkrátka VŠEEEECHNY --- přeju vám ještě jednou náádherný sluníčkový páteční den ![]()
HOLČINKY - a propos:
tak vám nevím … v noci jsem se zpotila a měla hodně tmavý výtok a dost jsem špinila i ráníčko. Taky mě hodně bolela v noci zase ta spona stydká, jako by se ještě chtěla vytáhnout (
) a jakoby se mi prokrvovala rodidýlka
Tak uvidíme.
Nevím, jestli jsou to nějaké náznaky. Včera jsem byla z KRASONĚ tak v rozpacích, že jsem se ho ani nezeptala. POznal by (podle vnitřního vyšetření), že mi odešla hlenová zátka??? A nebo to odhadují jen, když to ta žena řekne – -že jí zřejmě odešla:..????
Ahoj holky vsem preji krasne rano ![]()
Varenko tak ja to vidim az po tom pondeli,prece by jsi si nenechala ujit vysetreni u tak sexy dokturka
to ja teda bych pockala ![]()
Takze zase spinis
to uz se to blizi ![]()
Co dneska budes delat
Ja budu trosku odpocivat po vcerejsku a pujdu hresit do Mekace s dcerkou
az pujdem na objed ![]()
Noggie dekuju…dostanu nejakou medaily
a sluzebni auto a mobil,kdyz uz me tak pasujes
at si to uziju(a k tomu sexy ridice
kdyz Varenka ma sexy dokturka ![]()
A na vahu vlezt se neboj…vzpomen si na moji vahu a bude ti lepe
![]()
Dneska je opet na umreni,od rana horko venku
chtelo by to bazen
ale ten mam bohuzel zakazany ![]()
CINQ:
no víš – on tam v pondělí právě vůůůbec nemusí být. Oni mají různé rozpisy služeb a většinou je tam někdo úplně jiný. Já bych se pondělku chtěla vyhnouti, protože tím eliminuju šance, že tam bude čarodejnice. ![]()
Co budu dělat??? Ted jsem se zušlechtila, dala prát další věci, vyprala v ruce věci malinké a chystám se ven. Musím něco pokoupit a tak…Pak už relaxíček. Koketuju s myšlenkou, že bysme šli na véču ve 4 - kamarádka a její partner a my s manžílkem, ale uvidíme…Má pršet…a doma nic chystat nehodlám.
![]()
Jéé, tak Mekáč – no proč ně, někdy je to docela príma
Hříšky musejí být!!!
![]()
NOGGIE:
CINQ má pravdičku — při vstupu na váhu — vzpomeň na nás ---- já o 14kg těžší!!!
No, na CINQ moc nemysli, protože ta k těm svým žabím kg má nějakých slabých 16kg více, což jí sumasumárům výdá na 30kg i s postelí (myslím dětskou!!)
![]()
JSEM TU
Zdravim vas vsechny z Moravy. Varenka je jeste 2 v 1, tak to je pohoda. Tak ja myslim, ze malicka pocka do stredy
na toho sympatickeho doktora. A pro Marketku tipuju 27.5. na MOJE narozeniny
Ahoj Haidulko, Cinq a Lauro. Adyskovi dopredu preju happy birthday, hezky si to zitra uzij. A Terku taky zdravim a Misku! A vsehny ostatni. Jofinko, ukaz se. Chybis nam!
Ja jsem nadsena, je tu zima
moc si to uzivam, proti tem hicum na floride je to uplny balzamek ![]()
Tak jsem se teď vrátila od Dr. a jsem na tom podobně jako Varenka - asi nikdy neporodím
Dr.říkal, že to na porod vůbec nevypadá. No, nejvíce sázek je uzavřeno na 27.5., tak snad ![]()
Varenko - No já už jsem si včera říkala, že když se celý den neozýváš, tak už rodíš. A ono nic. Ale nic si z toho nedělej - ony se ty porodní cesty můžou otevřít asi i docela rychle. Jedné známé taky doktor říkal, že to vidí nejdřív za týden a ona v noci začala rodit… No já už jsem z toho tak nějak na trní, začínám být nervózní. Na jednu stranu už bych rodila nejradši dneska, na druhou stranu mám na příští týden domluvené tolik věcí, že by byla škoda je nestihnout. No, uvidíme…
Mysko - No to jsem ráda, že ses ozvala! Už jsem si říkala, kdepak je tě konec. To je dobře, že máš tak hodné miminko. doufám, že to naše bude taky hodně spavé ![]()
Zuzika - také obvykle po návštěvě nemocnice mívám pocit, že radši už nikdy více… Ještě že už existují ty soukromé ordinace, protože personál v nemocnici bývá děsný.
Cinq - 26.5. je hezké datum. To jdu na další kontrolu, už přímo do nemocnice, kde budu rodit, tak třeba si mě tam už nechají ![]()
MARKETO:
no, jen abyste nás holky nakonec ve finiši nepředběhly !!!!!
![]()
Já myslím, že opravdu ten týden máš čas. Nevím, myslím si, že jsme na tom tak podobně…takže ten 40. ještě projdeš TEHU…uvidíš. Ono je to opravdu nevyspitatelné. Určitě ty věcičky, které máš v pláníku stihneš
Ona ta miminka to vycítí, že ještě NĚCO chybí a proto čekají…
I když nevím, co by nám tak ještě chybělo…nachystané máme vše (snad jsme na nic nezpomněli
) a napnutí jsme jako 2 špagátky
![]()