Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
AHoj Berusky,
tak jak se dneska mate? Ja se zase hlasim z procesu, je mi ale uz lip, takze to docela jde a docela mi to utika, mela jsem hodne prace a jeste me hodne toho ceka, takze dneska to bude asi fofrik, jsem posledni dobou porad nejaka smutna a uplakana, sama vubec nevim proc, ale najednou je mi vsechno hrozne lito. jsem asi blazen co. Holcinky, nevite jestli se daji v tehu brat BORAX Globule? Asi pred tydnem jsme zkouseli s drahouskem tulenicko a me od te doby trosku zlobi paleni. Dekuju za radu ![]()
Terra - Z toho si nic nedělej, že jsi uplakaná. To já jsem na začátku těhotenství brečela snad kvůli všemu. To víš, hormony a tělo se s tím těhotenstvím musí nějak vyrovnat, tak je z toho člověk celý nesvůj. Ale ono to přejde.
Varenka - No, určitě vás nepředběhneme
Máš pravdu, že miminka asi ví, kdy je jejich čas a jestli je dobré ještě počkat. No, třeba to vaše chce být prostě blíženec po mamince
No, ale jsou ty poslední týdny a dny docela náročné. Já ráno vstanu a za tři hodiny jsem hotová, jako by už byl večer. Dneska mi obvzlášt není nejlíp, a to mě čekají ještě dvě jednání. Nemám dneska ani čas si lehnout. Těch pět dní v porodnici bude super dovolená
Jinak, ptala ses, jak se bude naše mimčo jmenovat. Tak jestli to opravdu bude holčička, tak Viktorie. Počítáme s tím na sto procent, tak snad nebude na porodním sále překvápko
Kluk by se jmenoval Adam.
TERRI:
Markéta má uplnou pravdu — tímhle procházíme snad všechny. Jeden den je líp a pak hůř a vše tě rozpláče..ONO se to určo zpraví.
S těmi potížemi bych raději zkonzultovala s dr. ---víš pro jistotu.
MARKETO:
no - pro mě byl počátek 9.měsíce přelom – dost krušný, jak se mi roztahovaly ty kosti, ale pak bum a bylo po bolesti. Určitě to zvládneme.
![]()
Holčinky, já jsem pospala 3 hodinky – jéje, to bylo žůžo.
AHOJ berusky,
MARKETKO - dekuju za povzbuzeni, jestli me ty moje nalady neprejdou, tak si budu muset asi hledat nahradniho tatinka!!! Nekdy mam pocit ze na nas nema moc cas a je mi to lito, no jo podnikani je drina - taky ty jeho kamaradi, nemaji rodinu nic, tak pro ne neni problem ho kazdy den nekam tahat, ja bych je hnala, vubec si neuvedomuji ze ma rodinu!!!
VARENKO - tak jak ti je? porad na tebe myslim a cekam nejakou dalsi napinavou zpravicku? Kde ze se to chystas rodit? Dr urco pozna ze ti odesla zatka - teda podle me to pozna - si myslim, ale precejenom uz je to hrozne dlouha doba, co se malej narodil tak si to mozna uz uplne nepamatuju, ale ja jsem to poznala i sama!!!
CINQ - ja jsem byla vcera s Oliverkem taky u mekace!!! Chodim tam rada i kdyz to neni moc zdrave, ale zda se mi, ze v posledni dobe to je snad jedine, co muzu a neni mi spatne - to je ironie - co!!! No asi ze me bude za chvilku cunik!!!
Zdravim vsechny ostatni berusky a preji taktez krasny den!!! U nas pocasko docela v poho akorat ze smrdim v praci, dneska bych zasla na nejakou dobrou vecu, tak jsem zvedava, jestli drahousek nevytuhne u zprav!!! Dala bych si steak s hranolkama a zampionama!!!! MNAM MNAM MNAM MNAM
TERRI:
já mám ohledně fast foodu vždycky obdobíčka. Loni jsme tam pojídali a letos vůbec---máme to vždycky po roce…lichej,sudej.. ![]()
Ted jsem volala do Krče kvůli tomu špinění — setra řekla, že je to na mém zvážení. Řekla jsem jí, že volám ne aby mi udělala diagnozu (řekla, že po telefénu nic nevyřizuje
) ,ale abych se zeptala, jestli máme přijet. Ze prý je to na mě, pokud nekrvácím apod.
Tak ještě počkám. Navíc má dnes službu ta čarodejnice, po které jsem 2× krvácela, tak DOUFAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM, že dnes v noci ještě vydržíme.
Já myslím, že to asi ta zátka, nebo se to zkrátka všechno chystá.
Tak vám přeji, at si večer zajdete na nějakou prima baštu.
![]()
Tak holky, je to na vás
- můj favorizovaný páteček co se týče Varenčina porodu je fuč, předávám štafetu dál…
(koukám, že s mýma tipovacíma schopnostma tu Sportku fakt nikdy nedám
)
Včera jsme u byli u známých grilovat, do postele jsme se dostali až po půlnoci a já už nemůžu spát - je to se mnou ale práce - čím později jdu chrnět, tím dřív vstávám a pak jsem celý den jak mátoha.
Varenko tak nepříjemná doktorka už má určitě po službě, tak se do toho holky pěkně obujte…
![]()
Všechny ostatní zdravím, Žanetce přeju jen hezké chvilky na rodné hroudě
![]()
KRÁSNÉ RÁNÍČKO HOLČINKY
tak vás všechny MOOOOOOOC zdravím při tak nádherném sluníčkovém ráníčku a přeju vám ten NEJ NEJ NEJ NEJ NEJKRÁSNĚJŠÍ DEN :D ![]()
NOGGIE:
CHACHAAA----no, řeknu ti ---- málem jsi zvítězila!!! V noci jsem si byla jistá, že rodíme, ale tak jsem se soustředila na to přemluvit Sashenku, ať vydrží do dneška, že to vzala nějak HUPEM a jsem bez bolestí i špinění.
Myslím, že zátka je fuč…v noci začaly křeče jako při MS a byly po 2 minutách a pak psychologickým nátlakem
klid a spánek až do ráníčka. ![]()
Každopádně na rady Sasulky a Myšky jedeme do Krče — at mi tam naměří monitor a prověří, jestli se něco děje nebo neděje a pošlou mě domů.
HOLČINKY - ted byl klip Louise Armstronga - „WHAT A WONDERFUL WORLD“ .........něco taaaaaaaaaaaaaaaaaaaak nádherného. Poplakala jsem si a jsem plná štěstíčka a energie (tak snad mi to vydrží
až do vytouženého okamžíčku).
MOC a MOC na vás myslím a ozvu se vám.
Pátečním sázkařům slibuji vínečko z našeho archivářku!!!! A těm SOBOTNÍM držím mooooooooooc palečky!!! Snad vás nezklameme!!!
Nedělním „TROUFALCUM“
říkám:
„No tak…to přece nééé.....vždyt to musí být BÝČEK jako řemen
“
zatím papa holčinky moje.
Varenka a princeznička Alexandra (zatím ještě v bříšku)
![]()
AHOJ AHOJ AHOJ slunicka!!!
tak jak se Vam dari pri sobote? me opet pracovne, zadnej zazrak, ale docela to jde, dneska jsem se musela navleknout do sukne, protoze mi proste pracovni kalhoty nejsou!!! Hruza, nevim co budu nosit!!! Jeste mi tady Icka nechavaji porad otevreny dvere, takze asi umrznu!!!! Co je noveho? Uteklo mi neco?
Ahojky:O)
tak my jsme se vrátili z kraťounké dovolené a koukám, že Varenka je stále 2v1 ![]()
*Varenko: Tak držíme dneska palečky na prohlídku do porodnice a jsme moc, moc zvědavé, kdy se princeznička rozhodne podívat se na svět:O)
Hezký den všem přejí Jaa a Sára (která je zrovna nemocná
)
Je koukam ze Varenka se chysta do KRCE
Tak kocicko, moc ti drzim palecky a urco dej hned vedet co a jak!!!! Opatrujte se zlaticka!!!! Pusinku na celicko a drz se!!!
![]()
Ahojky holcinky ![]()
nejprve vas vsechny moooc zdravim
![]()
VARENKA byla dnes v Krci,aby se mrkli,zda uz se chce princeznicce na svet,ale vypada to,ze zatim ne
.Ja uz jsem si s manzilkem otevrela sampicko a ono nic,no nevadi,mame jeste jedno v lednici
Pozdravuje vas vsechny,jeli s manzilkem do Ikey,tak me poprosila at vam dam zpravu ![]()
Mysko - díky za zprávy
Jsem docela zvědavá. No dříve nebo později Varenka porodí.
Já jsem teď dožehlila oblečení pro to naše mimčo a jsem z toho docela zničená. Mám toho nějak moc
Ani nevím, jak se to všechno oblíká, kolik se toho oblíká atd. Takže to bude asi pokus-omyl.
Jinak vy, co už mimča máte - v čem jste vezli dítě z porodnice? Moje mamka je přesvědčená, že ho musím vézt v zavinovačce a i přes můj odpor mi speciálně na to koupila jednu novou. No, mě přijde docela nereálné vézt dítě v zavinovačce, když ho musíme dát do autosedačky (bydlíme cca 20km od porodnice). A do té autosedačky ho asi těžko dám v zavinovačce, takže ho tam asi prostě šoupnem a dáme na něho deku. Co myslíte?
Ahojky:O)
Tak jsem byla napnutá, jak struna, jestli už se neklube princeznička a ono nic
Díky za zprávičku ![]()
*Market: Jestli Ti do toho taky můžu mluvit - tak Sára se narodila 26.4., bylo docela teplo, asi jako je teď, měla na sobě body s kr. rukávem, takový semišový overálek s dl. rukávem, mikču, čepičku, ponožky a slabounké bavlněné rukavičky. Deku jsme jí nedávali, ale určitě je lepší mít ji s sebou.
Jinak v zavinovačce mimíska do sedačky nedáš, hlavní je přeci bezpečnost a to snad pochopí i maminka ![]()
Tak zatím papa a kdyby se někdo chystal rozdvojit, tak MOC držíme palečky!
Jaa a Sára
MARKETKO - ahojky, ja jsem Oliverka vezla v takovem satenovem fusacku a jeste ve fusaku, ale my jsme se narodili v prosinci, takze to byla trosku jina situace, ja nevim, myslim, ze ty maminky chteji aby vnoucatka vypadala co nejlepe a pro ne je nejlepe asi zavinovacka, moje tchyne taky tak premysli, porad davala malemu do kocarku plymo(plimo) i kdyz jsem mela sportovni kocarek a vypadalo to dost divne. Myslim si, ze i kdyz jedete 20km tak zalezi na okolnostech, jestli pojedes sama s manzilkem, tak bych volila sedajdu a decku, pokud pojede i maminka, tak bych dala zavinovacku a ona jako babicka miminko urco bude rada celou cestu drzet.
![]()
MYSKO - dekujeme za zpravicku, byla jsem napnuta jak ksandy
![]()