Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
VARENKO - ta krev a nahnedly vytok, me kdyz odesla zatka, tak jsem mela taky takovy zluto-zeleno-hnedy vytok, potom kdyz odtekala plodovka, tak jsem byla ve vane a kolem me plavala takova jako nazelenala voda, proste to ve vode bylo videt. Nebyla cira. Zkus se narovnat, muzes i v sebe a zkus si dat dlan jako palec pod prsa a malicek aby ti smeroval dolu a mela by se ti tam vejit. Ze pod malickem by jsi citila zacatek briska. Ale neni to smerodatne, moje kamaradka mela brisko nahore a vodu ji pichali az v nemocnici. Moc ti drzim palecky a myslim na tebe!!! Ty bradavky budou bolet, je to priprava ke kojenicku. Prislo mi, ze co jsem porodila, tak mi prsa jeste vyrostli tak o 50%
TERRI:
MOC děkuju za popísek. NO ta zelená mi tam chybí
![]()
Dlan se mi vejde určitě. A když sedím tak dolní část bříška se mi skoro nevejde mezi nožky – resp.cítím to bříško na stehnech.
MOc děkujeme za povzbuzeníčko. Jsi zlatíčko ![]()
Ahoj kulíšci, no co se to tady děje? Varenko , tak že by? Já ti tedy radou nepřispěji
, ale když se holky shodli, že se to blíží, tak to tak asi bude
Tfuj tfuj tfuj … to jen kdyby jsi nám zmizela ![]()
Já už odpočítávám dny do testování a jsem fakt jako na trní. Dokonce bych řekla, že mi z toho začíná trošku brnkat
![]()
ZUZIKO:
děkujeme moc ![]()
Tak na odpočítáváníčko mám suprbupr metůůdku – OSVĚDČENOU – vínečko takhle pěkně na večírek…co ty na to??
Sezónka je v plném proudíku..no néé
![]()
Teda holky,ja tu nejsem a vy se takto rozjedete
to neni fer
![]()
Jinak umiram(opet
ve stinu je 30stupnu(jestli muj teplomer nekeca
funim jak doga…ale byla jsem v novem bytecku a umyla jsem okna v loznici a v detskem pokojiku
(jsou fakt velka
protoze vedou oboje na terasu,takze od podlahy az po strop
vyluxovala a jeste umyla toaletu a koupelnu
ale bylo mi horko a opalila jsem se trosku
nebo jsem spise cela cervena
dcerka ta se koupala v miniaturnim bazenu na terase
byla spokojena jako ja
![]()
A ted si jenom sednu a budu sedet
a taky si dam zmrzlinu
cokoladovou,at mam kalorie
![]()
CINQ:
no, už jsem tě chtěla kárat (jako bych slyšela svou mamku):
„JAK MUUUUZES mýt okna - TEHU - co tě to napadlo????“
ale pak jsem si vzpomněla že jsem je taky drhla ve svém venkovském sídlíčku (v 2.trimestříku na vánoce)
Takže jsem se zase uklidnila…
![]()
Jojo, jsi včelka pilná a musíte to tam mít opravdu nádherné.
Musíš pak poslat fotečky – nemůžu se dočkat, jaké to máte krásné a roztomiloučké
![]()
U nás celé odpolko lilo a byla buřina – jupíí. To bylo mooc příjemné. A ted je takový hezký večer a vzdoušek.
Varenko ja vim,ze se nemaji umyvat okna v tehu
ale nekdo to udelat musi a nechci aby to delal vsechno pritel
a vis jak…jestli se ma neco stat,tak se to stane i bez tech oken,jsou to jenom povery,jako s kocarem
a ten mam doma taky ![]()
Jinak jak se citis???????
Fotecky poslu
az se prestehujem a budu mit internet,h,ed vam to ukazu
me se to moooooc libi (komu by se to u nej doma nelibilo,ze ![]()
Co budes delat dobreho k veceri???My si udelame cocku a parecek
kdyz pritel neni doma…on to nerad
![]()
Noggie - No, já nakonec budu rodit ve Frýdku (doufám). Byla jsem se podívat v Havířovské porodnici a byla jsem tak zděšená, že jsem byla rozhodnutá rodit radši doma
Je to tam teď v provizorních prostorách, strašně maličké, lůžkové oddělení je škaredé, mají jenom jeden nadstandard o velikosti 2×3m, kde si návštěva ani nesedne, sestry mi taky nepřišly moc sympatické, návštěvy hodinu denně. Na porodním sále je jenom jedna sprcha, takže kdyby rodil někdo se mnou, tak se s dotyčnou můžeme třeba poprat…
No, ve Frýdku je to úplně jiné. Lůžkové oddělení vypadá moc hezky, i na obyč.pokojích mají sprchy, personál fakt příjemný. A ty porodnické boxy jsou docela moderní, no, asi tak, jak jsem si to představovala. Sice mě strašili, ať si zavolám, až budu rodit, že přednost mají holky z Frýdku, ale snad se vlezu ![]()
Varenko - jé, já jsem už nervózní za tebe. To víš, jak jsem už těch devět měsíců deset dní v závěsu, tak vždycky podle tebe vím, co mě čeká
No, tak dej vědět, jak to pokračuje. Ty to chceš stihnout do neděle, aby to nebyl blíženec, že? No, my právě naopak blížence chceme, takže až po neděli
No a taky musím stihnout toho kadeřníka
a příští sobotu máme jít na svatbu, tak se těším na koláčky a další dobrotky, ale kdyby se malá do té doby narodila, tak mi to vadit nebude.
Cinq - No, já myslím, že okna mýt můžeš. Ono to není zas tak náročné. Já to taky nějak neřeším, taky věším prádlo a kočár máme taky doma, protože na tyhle pověry člověk dát nemůže.
Terra - No tak mě se tam dlaň teda nevleze. Možná tak dva prsty
Tak jsem zvědavá, kdy to přijde, protože se už nemůžu pořádně najíst ![]()
Markétko , to jsem docela v šoku
Ne že bych si zrovna já a zrovna teď vybírala porodnici, ale já jsem se v havířovské porodnici narodila, takže trošku sentiment
Člověk si teda nepamatuje
, ale přece jen…
![]()
Cinq , ty jsi teda včelička
Nechceš přijet k nám
Já jsem po návratu z práce totálně nepoužitelná, takže jsem ráda, když zvládnu večeři
(a někdy taky když zvládnu SNÍST večeři
) Ale vážně, děvčata vy jste takové šikulky, že mám pocit že těhu je v podstatě procházka růžovou zahradou ![]()
Varenko , s tím vínečkem na tom asi něco bude. Můj manžel zase prosazuje metodu pravidelného tréninku
- to kdyby to tentokrát nevyšlo ![]()
Varenko , tak preji hodne stesti… opravdu mi to hodne pripomina muj porod… hlenova zatka mi odesla v utery, to uz jsem byla na 3cm, ve stredu a ve ctvrtek jsem mela takove nepatrne kontrakce a maly se narodil v patek rano v 7.37 30 min po prijezdu do nemocnice na 2 zatlaceni ![]()
Neboj..dockas se … videla bych to na toho 20.5.
Kdo prijima sazky???? ![]()
ilona
Marketo to se nema veset ani pradlo
Vidis,to ja ani nevim a vesim ho cele tehu
proste kdyz se to tak vezme,tak v tehu by jsi nemela delat nic
no to bych umrela
umirani je ma nejoblibenejsi cinnost…to pisu snad kazdy den,ze umru
Jinak ty uz to mas za par taky vid?????
Hele Varenko a Marketo ja mam narozeniny 26.05…nechcete rodit tento den
tak krasny datum ![]()
Zuzika ja bych rada prijela a i ty okna umyla(to je moje radost
ale ty mi slibis zase,ze mi vyzehlis
to je jedna vec,kterou bych celosvetove ZAKAZALA
a k tomu bych si dala cesky knedlik
morske potvory uz mi nechutnaji
![]()
Adys uprime receno,ja doufam,ze VARENKA porodi do nedele
potom uz asi nebudu mit internet
a v novem bytecku nevim kdy nam ho zavedou
![]()
ADYS:
no to je náádhera…takový překrásný porůdek---veeeliká přeeeveliká závistička
![]()
Děkuju moc za podporu.
MOC MOC si přeji, aby to proběhlo tak rychle a v pohodičce jako u tebe.
![]()
P.S. Víš, ohledně té zátky – já nevím, jestli to bylo ono. Uvidíme, co nám ráno řekne dr. – jdeme do poradny. Dám ti určo vědět.
CINQ:
právě, že se cítím báječně. Je to parádička
Byli jsme ted venku v zahrádce na véče..já si dala zmrzlinkový pohárek - nami nami.
Na ta okénka se přidávám na seznámek a můžeš nás vzít hned v závěsu po Zuzice
![]()
P.S: Tak toho 26.5. ráda přenechávám MARKETCE
Myslím, že mně už by malinká vylezla i ušima..však už se chuděrka tam ani nevejde. ![]()
ZUZIKO:
tak si dejte pěkně do nosánků a já budu stáále mooc držet palečky.
PRSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSK — prskám možná své poslední TEHU-bacilky !!!!
![]()
MARKETO:
tedy ty máš fofrajs. Tak to ještě váš mimísek musí vyčkat. A prosím tě, vždyt já jsem úplně mimo – co to vlastně bude???????????? Říkala jsi, že zřejmě holčička???? Fakt jsem mimoň - nezlob se.
![]()
No, vidíš – to máš pravdičku — tak ti prorokuju, že v poslední dny se budeš vznášet blahem. Je to opravdu žůžo
![]()
A krásné poslední momenty tehulkovství – fakt
![]()
HOLČINKYYY---zatím vítězí PÁTEK (když to vyprůměruju)
- CHCE si některá z vás při:,–(iti????
![]()
No asi uz pomalu budes muset davat Varenko 3× denne vedet, jak na tom jste:-)
A at to sem pak nekdo napise:-)
VARENKO - tak jsem vazne zvedava, kdy se rozhodne mala Sashenka vykouknout. Posli mi cislo SZ at nemusim cekat kdy se mala vylodi, budu jak na trni!!!!!!!!! Teda pokud ti to nevadi ![]()