Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
KRÁSNÉ PÁTEČNÍ RÁNÍČKO VŠEM
![]()
moc a moc vás se Sashenkou zdravím a přejeme, ať si všechny ten dnešní sluníčkový den řááádně užijeme..no néé??
![]()
TERRI:
ten balvan, co mi spadl ze srdíčka, jsi MUSELA slyšet!!
Mám opravdu OBROVSKOU radůstku a MOC MOC ti GRATULUJI k takové nádherné zprávičce. Tady je vidět, jak je důležité hned nepropadat panice a problém konzultovat s více lidmi-odborníky.
Jsem taky ráda, že má něco v hlavě a minimálně ti snížil ten (promin mi ten výraz) sajrajtík, co ti tamten dr.předepsal. Zaplať pánbůh, že to takhle vše krásně dopadlo. Ted už si opravdu MOC MOC užívej - svého nádherné vysněného těhulkovství, jara, sluníčka a toho obřího štěstíčka.
VELKOU PUSU vám oběma!!
![]()
JAA:
Tak to se narozeninky Sářínce nezadržitelně blíží
To je nádhera.
Já nevím, ale nějak cítím, že by snad pondělíčko nebo počátek příštího týdne mohlo vyjít
Ale je to jen a jen na naší krásce
![]()
Uvidíme…nerada bych přenášela už proto, že ted cítím, jak málo místečka už tam v bříšku má a chuděrka musí být celá skrčená…
A taky kvůli váze. Přece jen si myslm, že do těch 3,5kg je to uplně ideální.
Ale jak říkám, každý grámek navíc je určo asi k dobru miminka.
![]()
Tak se necháme všichni překvapit. A co chystáte na víkendíček?? A ještě kojíš?? Právě jsem na NOVE viděla Veroniku Žilkovou. Vypadala fakt úžasně!! Klobouk dolů.
Závistička..
![]()
NOGGIE:
2 v 1 zdraví výzvědné OČKO
![]()
Jéje, a pošleš nám odkázek na postýlku??? A jaký máte pokojíček?? A co autosedačka?? My ji jedeme vybírat o víkendu – snad ještě stihnu býti u toho. Dnes ráníčko mi přivezou houpací lišty na postýlku.
Ale je to pohodička nakupovat přes net, vid? My jsme takhle udělali více méně všechen nákupek.
Včera večer jsem dostala strach, že novorozenecký set, který jsem malinké zabalila, až pojedeme z porodnice jí jaksi nebude, jestli opravdu bude nakonec 3,3kg…tak nevím, jestli jí mám pro jistotu přibalit náhradní.
Pff…ještě se nenarodila a už má takový servis, co???
![]()
P.S. S těmi pohyby je to zajímávé. Já mám pocit, že kolem tvého týdne malinká taky nějak zlenivěla- — počkej, pak se to zaááse rozjede!!
![]()
Holky tak jsem zpatky od DR,bylo to super,vsechno je v poradku,nic mimoradneho az na jednu vec
ta moje vaha.....i ja jsem byla tentokrat prekvapena
za posledni mesic jsem pribrala 4 kila
ale ja vubec nevim jak a kde
protoze jsem porad stejna,ani ten pupik mi uz tolik neroste,zadek porad stejny…obleceni mam stejne taky,kalhoty mam od zacatku tehu velikost 36 a to jsou kalhoty na prvnich 5 mesicu(a ted uz jsem v 7mesici)…doktorka rikala,ze asi hodne solim(asi jo
a ze se zadrzuje voda…takze za cele tehu jsem pribrala 16kg
ale nevim kde to je ![]()
Jinak jak jsem psala,ze mam jenom 4 kontroly,tak to v nemocnici,mezitim budu porad chodit k me gynekolozce a ted uz po 3 tydnech…aspon pristi navsteva je za 3 tydny.Tak me to uklidnilo trosku
Terra vidis to,lepsi je to opravdu vzdy probrat s vice lidma
tak ted uz si zacni uzivat tehu a myslet na sebe a mimi ![]()
Noggie tak to mas super,ze mas tak hodnou kamosku
protoze je pravda,ze to miminka ani nestihnou onosit a uz jim je to malinke
Jinak ja uz jenom postylku,par obleceni a snad mam vse
ani nevim,ted tu mame doma takovy bordel,ze az se prestehujem,tak se budu muset podivat co vsechno uz mam ![]()
Varenko to mas pravdu
miminka jeste nejsou tady a uz maji takovy servis
taky bych si to nechala libit ![]()
Co budes delat dneska
U nas to zase hreje to slunko
ani se mi nechce ven…
Ahojky Varenko, no máš pravdu, vaše princeznička má servis přímo jak královna…
To je dobře, tak to má být ![]()
My zatím samostatný pokojíček nezařizujeme, chci mít malou Evičku u sebe v ložnici. Veškeré skříně, které jsme měli pro sebe jsme ji uvolnili a přestěhovali se do šatny, takže naše ložnice je vlastně její království, kde se my dva drze roztahujeme na manželských postelích. Místost určenou jako samostaný pokojík zatím obývají tchánovci (teda je spíš skladištěm a hernou pro neteře), stejně v duchu pevně věřím, že příští rok se pustíme do toho našeho vysněného domečku a už nebude třeba, aby nám ho uvolňovali… (prosím prosím prosím všechno štěstíčko světa aby na nás na chvíli sedlo a nám se to povedlo
)
Jinak postýlku a matraci jsem už objednala z práce - nevydržela bych to do odpoledne
na www.darjanabytek.cz sídlí kousek od nás, tak si ji asi pojedem vyzvednout sami. Objednala jsem jen holou konstrukci a tu matraci - co se týče povlečení a nebes objevila jsem luuuuuxusní obchod v Polsku, kde jsou sice ceny vyšší úrovně ale ty materiály a provedení - no jedna báseň…
Manžílka asi trefí šlak ![]()
Autosedačku chci kvalitní - rozhodně Maxi-cosi (www.maxi-cosi.cz) už se po ní začínáme poohlížet ![]()
Cinq úplně si dovedu představit tu tvoji francouzskou doktorku jak kulí oči na tu váhu…
Naštěstí jsi hubeňourek, takže tě nerozhodí ani 20 kg navíc - určitě budeš po porodu do vánoc zase jako proutek. To já se děsím váhy úplně příšerně
Přibrala jsem už 8 kg a jelikož jsem kus baby i normálně tak mám docela strach, jak budu vypadat před porodem. Nechci být tlustá funící mašina, chci být šmrncovní mamina jako naše Váááára…
![]()
Noggie no ale jestli budu takhle pokracovat s vahou nahoru
tak ja budu funici masina
a pritele chyti infarkt
prece jenom do ted narazel na kosti(jak rika) a ted uz se to vse kulati
no nic…po porodu sportu ZDAR
ale vse pujde dolu (aspon doufam ![]()
A taky bych chtela luxusni obchod v polsku
tady ty ceny jsou prece jenom jine ![]()
Ale holky,nasla jsem takovou tu naberacku na zmrzlinu tady v supermarketu a vite co tam bylo napsane
![]()
Made in CR no byla jsem prekvapena ![]()
NOGGIE:
CHACHAAAA…no tys mě pobavila
![]()
Já jsem si doposud myslela, že lidi mi na chodníku uhýbají a sklapují očka ze zdvořilosti. Až záhy jsem pochopila, že prostě VYMĚŘUJÍ a chápou, že zcela LOGICKY se na ten chodníčíček prostě všichni dohromady nevejdeme.
![]()
A bud v klídku — kolem tvého týdne jsem vážila 9-10kg..takže funící mašina ti ROZHODNĚ nehrozí!!!
Ty postýlky jsou moc krásné a my máme také podobnou.
Autosedačky vypadají opravdu bombácky!!!
CINQ:
no, tak o vel.36
si může leckterá z nás nechávati zdát NETEHU…natož v 7.měsíci!!!!!!!!!!!!!!
![]()
Takže bych milou paní rancouzskou doktůrkovou rázem uklidnila a příště jí přinesla krabici zákusků jako PRESENT za věrné službičky !!
![]()
Já si ted ohřívám obídek (sekaná - nami nami, povedla se - a propos: držím palečky, jestli ji dnes budeš dělati
) a odpolko se možná staví moje kamarádka, tak bysme šly ven a poseděly někde na kafíčku venku v nějaké zahrádce.
Byla bych mooc ráda. Večer ještě nevím…
![]()
HOLČINKY - právě jsem „vrazila“
fotečku ze středy, abyste mi věřily, že tedy TEHU FAKT jsem!!!!
![]()
(Nová Fotog. - Květnatka a Cervnatka 2006)
CINQ a NOGGIE:
je to fotečka speciéélně pro vás – abyste viděly, JAK vypadá SKUTEČNÁ funící mašina před porůdkem !!!!!
![]()
Varenko bříško odpovídá 9.měsíci, ale co ty hubené nožky???
To má do mašiny pěkně daleko!
Holčiny, musím vyprovokovat někoho z rodiny, aby mě vyblejsknul ať se zasmějete ![]()
Taky moc gratuluju k minimalne dvema novym miminkum Jofince a Terre. To je super. Zeptejte se schvalne jich, jestli je to nejkrasnejsi obdi v zivote zeny. Urcite reknou, ze ano.
Me taky bylo moc zle. I v noci jsem se budila na zvraceni. Horsi bylo, ze jsem rihala, kudy chodila. A pracuju s lidma, tak to obcas bylo vesele.
No od 6.teho do 16.teho tydne mi bylo moooc zle a byla jsem protivna.
Ale pak bylo lip a lip a ja mela vybornou kondici. Obden jsem chodila plavat a delala dlouhe prochazky s velikym psem a byla porad venku. I jsem jezdila na kole a chodila na aerobik. Sex me bavil. Milovali jsme se i par hodin pred odtokem vody. Vitek se narodil o 3 tydny driv, takze neznam ty pocity ke konci. Den pred porodem jsem zaridila milion veci a litovala jsem, ze mi dr zakazala jit na Milesovku. Me bylo cele tehotenstvi paradne.
Cha cha. Na Milesovku mame jit zitra. Je pochod Premysla Orace a me se vubec nechce. Kdepak je moje kondice.
Varenko tak jestli ty jsi funici masina,tak ja jsem stihla sardinka
vzdyt ty jsi krasna mamina
a plna usmevu ![]()
A ta vel:36…jsou to tehu-kalhoty,takze tak vazne bych tu velikost nebrala ![]()
Varenko ty budes mit manzela u porodu?Ja se totiz citim divne…u dcerky jsem nechtela a ted pritele nechci taky
prijde mi to moc osobni…ale to nikdo nechape ![]()
Noggie fotecku nam ukaz
radi se podivame,ale smat se nebudem
![]()
Holky hodim vam sem nekam o vikendu fotecku taky
taky pro zasmani…takze v tom Noggie nebudes sama ![]()
Aladina jasne ze to je ,,nejkrasnejsi?,, obdobi…mela to byt takova ironie,na to,jak to kdo rekne a kdy to rekne,kazda mamina je stastna za mimi…vim o cem mluvim,cekala jsem na to dost dlouho ![]()
NOGGIE:
neboj — to je um fotografa, retuš fotoaparátu a lichotivé stíny jarního slunky (kdepak hubené nožky - CHACHAAA---právě jsem se vrátila ze dvorku, kde jsem si slušivě vykasala slušivé legíny se skvrnami, které nejdou vyprat a dívám se na své slušivě oteklé nožky ala POPELÁK!!!
)
CINQ:
jsem to ale HLAVICE DĚRAVÁ ZE VŠECH NEJDĚRAVĚJŠÍCH
- my tu probíráme faldíky a to nejdůležitější jsem opmněla: NEJVĚTŠÍ GRATULACIČKA k výborným výsledkům v poradně!! TO JE totiž to NEJ NEJ NEJ NEJDULEŽITĚJŠÍ , no néé?!!!
![]()
ALADINA:
tak to je opravdu vysněné tehulkovství a věřím, že to další bude neméňě nádherné, co ty na to??
![]()
HOLČINKY, venku je takový vedrajs, že jsem se málem roztekla!!!!
![]()
CHACHA…to se nám tu ZANET moc neochladí!!!
![]()
Varenko dekuju ![]()
Taky jsem chtela jit na chvilku ven
ale nechce se mi tam
je tam horko a to ja nerada,radeji doma
v chladecku ![]()
NOGGIE a CINQ:
jéééé, to se těším na fotečky…jen „skákejte do vodičky, skákejte..“
HOOOLKYYY, já bych se vám šla vyčachtat a ta treperenda ZANET nám tady dělá choutky s moříčkem!!!
![]()
CINQ:
já tě uplně chápu…vím, jak to myslíš. Respektive, jak to asi cítíš…trošku ve mně (někde hluuubokkoooo uvnitř) jsou ty samé stydlivkové pocity, ale pro manžílka to bude 2.děťátko (u toho 1. nebyl - v minulém manželství) a já prostě věřím, že to pro něj bude úplně nové a obohacující..nevím. Takže to spíše beru emočně, nežli fyzicky (i když zrovna včera jsem si představovala scénáře typu: vyjde stolice, krev, voda..jéje…já nevím co ještě…no víš jak to myslím…
NO, ale prostě je to příroda…
)
A ptala jsi se přítele, co si o tom myslí?? CHtěl by tam být s tebou??