Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Varenko, moc děkuju za prsk. U mě právě tohle příznaky na mrchu nejsou. Mám sice před mrchou prsa pevnější, ale takhle mě nikdy nebolely, navíc je mám úplně horký. Taky mám návaly horka a zimy.
Jinak já jsem z profi snažilek a snažíme se už rok a půl. Tak už se pozoruju a zkoumám a chytám se každý maličkosti. Mám to dostat v sobotu, tak uvidím.
Za každou radu nebo názor předem děkuji.
JOFINKO: úplně tě chápu a vím zřejmě, co prožíváš. MOC MOC ti to přeji - opravdové suprbupr DÁLNICE // .
No, to vypadá opravdu jako příznaky – ty pravé, ale necháme se překvapit. Je to opravdu těžké říct. Já jsem testovala 31.den a už se mi ukázaly //. V sobotu na tebe budu mooc myslet a hlavně nám dej vědět.
Chtělo by to se do té doby nějak odpoutat a užívat každičký den, abys na to tolik nemyslela, protože i to očekáváníčko je pro tělíčko trošku stresík a ted se miminko rozhoduje, jestli se u tebe uchytí nebo ne…Takže doporučují spolu s náma otevřít VÍNEČKOVOU sezónku a pěkně takhle k večírku otevřít láhvinku něčeho hoodně dobrého, co ty na to??
![]()
Varenko, to je moc dobrý nápad. Musím se nějak zaměstnat, jenže je to strašně těžký. Asi půjdu dělat něco do práce, protože mi z toho jinak hrábne. A testy koupim až v pátek, protože bych to nevydržela a testovala hned. Já se znám.
JOFINKO:
s tím testováníčkem tě úplně chápu---myslím, že jsme na tom všechny stejně
Pamatuju si dobře, že mě znaly všechny místní lékárny..jééžíš, kolik já tam utratila prašulků. ![]()
Ted mají být strašně krásné dny, takže ty 3 dny před testováníčkem bych si klidně na papír hodila nějaký denní prográmek. Jako procházky, potom nějaké to vínečko na jeden večer a na další kino nebo posezení na zahrádce s pivečkem s přáteli, nebo nějaké cvičeníčko nebo doporučuji zajít si na masáž, kosmetiku, kadeřník…zkrátka něco neobvyklého, co už jsi dloho nedělala a prostě se na to budeš těšit.
MOC držím palečky. ![]()
Babulky, tak Vas musim alespon pozdravit. Strasne to tu flakam, ale neni cas. Snazime se koupit baracek, ale neni to tak jednoduche a to na to mame agenta. Pak ta cesta do CR, no meli jsme velke potize s pridanim infanta k me letence a kdyz uz jsme si to necele dva tydny pred odletem vybojovali, tak nam rekli castku, ze ktere nam sla malinko hlava kolem. Ne ze by to byla az tak vysoka cena, ale v porovnani s cenou letenky pro dospeleho, je to dost a to ten kojenec nema zdaleka takove vyhody, jako ta dospela osoba.Ostatne letenka sama osobe neni ta nejvetsi polozka, ale ta dan a letistni poplatky…
![]()
K tomu jsem jeste resila ten zub. Na zakroku jsem byla predminuly patek a vcera mi vytahli stehy. Za dva mesice me jeste ceka kontrolni rentgen a pak uz snad bude klid. Abych se ale prece jen nahodou nenudila, tak jsem jeste chytla chripku a zanet mocovych cest. Nejhorsi je ten kasel, protoze tim si malou budim. Jeste trnu hruzou, aby to nechytla taky.
Verenko, moc me pobavila ta Tva predstava, jak se valim nekde na Kanarech. Keeez by. ![]()
Jinak zdravim vsechny nove prichozi. Cerstvim tehulkam moc a moc gratuluji a preji krasne a pohodove tehu. Snazilkam brzke // carky (Zanetko uz to sakra nenapinej
) a tehulinkam/skoro maminkam hodne stesti a sil do finale a samozrejme krasnoucka zdrava miminka.
Verenko, koukam, jak streasne uz se Ti to blizi. Moc na Tebe myslim a budu vse sledovat i z CR, tak snad bude malinko vetsi klid, i kdyz zarizovani mam furu i tam.
Mejte se moooc krasne.
Gabriela a Adriennka
Babulky, tak Vas musim alespon pozdravit. Strasne to tu flakam, ale neni cas. Snazime se koupit baracek, ale neni to tak jednoduche a to na to mame agenta. Pak ta cesta do CR, no meli jsme velke potize s pridanim infanta k me letence a kdyz uz jsme si to necele dva tydny pred odletem vybojovali, tak nam rekli castku, ze ktere nam sla malinko hlava kolem. Ne ze by to byla az tak vysoka cena, ale v porovnani s cenou letenky pro dospeleho, je to dost a to ten kojenec nema zdaleka takove vyhody, jako ta dospela osoba.Ostatne letenka sama osobe neni ta nejvetsi polozka, ale ta dan a letistni poplatky…
![]()
K tomu jsem jeste resila ten zub. Na zakroku jsem byla predminuly patek a vcera mi vytahli stehy. Za dva mesice me jeste ceka kontrolni rentgen a pak uz snad bude klid. Abych se ale prece jen nahodou nenudila, tak jsem jeste chytla chripku a zanet mocovych cest. Nejhorsi je ten kasel, protoze tim si malou budim. Jeste trnu hruzou, aby to nechytla taky.
Verenko, moc me pobavila ta Tva predstava, jak se valim nekde na Kanarech. Keeez by. ![]()
Jinak zdravim vsechny nove prichozi. Cerstvim tehulkam moc a moc gratuluji a preji krasne a pohodove tehu. Snazilkam brzke // carky (Zanetko uz to sakra nenapinej
) a tehulinkam/skoro maminkam hodne stesti a sil do finale a samozrejme krasnoucka zdrava miminka.
Verenko, koukam, jak streasne uz se Ti to blizi. Moc na Tebe myslim a budu vse sledovat i z CR, tak snad bude malinko vetsi klid, i kdyz zarizovani mam furu i tam.
Mejte se moooc krasne.
Gabriela a Adriennka
Ahojky Holky a vsem preji krasny den a hodne slunicka a teploucko ![]()
Dneska jsem mela hloupy sen.....porodila jsem syna a byl to cernousek
a nikdo mi neveril,ze to je pritele
ani on mi to neveril
pritom ja takova poctivka ![]()
Zanet jsem si myslela,ze jsi se ztratila
dlouho jsi tu nebyla
s byteckem prehanim
ale s rozumem…ted pritel chodi opet do prace…ale v sobotu opet pokracujem a az do pondeli
pak vam hodim nejake fotecky,az to bude vse hotove ![]()
Varenko vcera uz jsem nestihla psat
prijela tchyne s dcerkou a ta se na me prilepila a porad rikala: ,,mamunet ty jsi mi tak chybela,, bylo to moc pekne
pak jsme sli tchyni ukazat jak pokracujem v praci a potom do restaurace na veceri
ani do supermarketu jsme nejeli
takze nemame ani nic doma
nejak to prezijem do patku a pak pojedem nakoupit
nechce se mi totiz tahat tezky tasky samotne ![]()
Tak kam jsi umistila konicka
A pani s obchudku je urcite rada,ze ji tam chodis
aspon je videt,ze jsi spokojena s ni a rada se vracis.
Copak budes delat hezkeho dneska???Jak se citis???
Gabrielle tak te rada vidim po dlouhe dobe.....jak se ma miminko?
Je pravda,ze na letence jsou nejdrazsi ty poplatky…to by clovek neveril,kolik si nauctujou ![]()
A s koupi domecku ti rozumim,mi kupovali byt a bylo to hrozne
agenta jsme meli taky.....ale lepsi si neco najit sama nez se na nekoho spolehat
to co nam nabizel,vubec nebylo ani trosku to co jsme chteli a kde jsme chteli…on byl snad hluchy a slepy
nakonec jsem si bytecek nasla sama ![]()
Jofinka vitam te u nas
a drzim palecky at ti to vyjde
a prskam na tebe tehu-bacilky PPPRRRRRRRRSSSSSSSSSSSSKKKKKKKKKKKKKKK
Holky, moc vám děkuji za podporu. Tak jsem se zařídila tak trochu podle Varenky, byla jsem nakupovat (no teda kartu do foťáku a flash disk) a teď jdu matlat něco do práce. Večer snad budeme grilovat. Zítra jdu na kávu ke švagrový s mimískem a v pátem ještě nevím, ale snad půjdeme do kina. Tak se mějte krásně a určitě se ozvu, jak jsem dopadla.
Ahoj holčinky,
to je počasíčko, co? Náááádhera.
Doufám, že si to všechny užíváte jako Varenka
Varenko , já tě obdivuju
, ten tvůj optimismus je neuvěřitelný ![]()
Jofinko , držím palečky
![]()
Všechny vás zdravím. Jdu přesazovat kytičky, protože už to chudinky potřebují a odkládám to třetí týden ![]()
Ahoj Zuziku, to je dobre, ze uz je hezky, uz se fakt tesim na to jaro ![]()
Jofinko, vitej u nas od „Profiku“
Tady je snazilek taky dost, ale budto jsou line napsat vic nez jeden radek (ze, Ilco?) anebo nas bojkotuji uplne (Sasulko!!!). No a pak jsem tu ja. Uz by se dalo rict, ze jsem taky skoro profi…
Snazime se 9. mesic. Divala jsem se na tvuj graf, ty teploty byly dost nizke, ale to nemusi nic znamenat, hlavne aby stoupaly a drzely se nahore
Drzim pesti. Muzu ti ale rict, ze po mych zkusenostech uz zadnym priznakum neverim. Mela jsem snad vsechny. Telo si s nama nekdy pekne zahrava. Takze v sobotu budes testovat? Budu na tebe myslet. At to vyjde!!!
Cinq, tak ja, ze sem nechodim? To tys tu nebyla cely vikend
To jsi dobre udelala, ze sis bytecek nasla sama
Agent utrel, co? Dobre mu tak. Jejda a ty tvoje sny… mela by sis to najit ve snari, co to znamena. Mozna mas chut na cokoladu, proto se ti zda o cokoladovych miminkach ![]()
Gabi, no jo, ja vim, uz to fakt natahuju, uz to urcite nikoho nebavi mi drzet pesti… co nadelam
Teda devce, ty mas porad trapeni, nejdriv brisko, pak zub, ted zas chripka. Ber hodne vitaminu, at se z toho co nedriv dostanes. Kdy letite do CR? My tam budem 17.-28.5.
Varenko, tebe jsem si nechala nakonec
Teda z tebe fakt musi mit ta pani prodavacka radost, kdyz ji tam tak nakupujes.
Tady je zas krasne (ani ne moc vedro, ale to neznamena, ze za hodinu nebude), ale zaprset by potrebovalo, uz tu desne dlouho neprselo, trava je skoro sucha. Ale my si zas uzijeme vody az nad hlavu az prijde nejaky ten hurikanek ![]()
Drz se, mamulko.
Krásné ráníčko holčinky
![]()
Hlásím, že jsme stále 2 v 1
- mám pocit, že malinké se u mě OPRAVDU zalíbilo a jen tak se jít ven chtíti nebude…
CINQ:
promin, že jsem se včera vůbec neozvala, byl nějaký zvláštní den…strašně ulítnul a já jsem půlku proflákala, ale nic moc jsem nepodnikla. A co ty?? Co jsi dělala včera a jak dnes?? Taky je u vás tak nádherné počasí?? Tady je opravdové přenádherné jaríčko
Dneska jsme poprvé spali s pootevřeným okénkem…no k ránu bylo dosti chladno, ale bylo to super. Takový vlahý večírek.
Koníčka jsme umístili nad komodku v ložnici, takže na něj koukáme z postýlky — všichni 3.
Představ si, že ten den, co jsem dostala tu kytičku zdarma, tak šel večer manžílek do ruského obchůdku, kde mi paní poslala nějaké bonbonky jako dáreček (to ona nikdy nezapomene) a pak šel vedle k Vietnamcům pro ředkvičky a jahůdky (oni vědí, že to kupuje pro mě a začali to kvůli nám objednávat) a dostal jeden obří boxík jako dáreček. Tak to byl opradu předevčírem den dárečků.
![]()
JOFINKO:
to máš opravdu suprbupr prográmek..parádička!!! Uvidíš, že to uletí jako voda. Už POZÍTŘÍ — VYDRŽAT, krásko
![]()
A odměna bude slaaaaďounkááá
![]()
A jak se cítíš??? To jsou krásné dny, vid?? Promin, možná už jsem se ptala, nebo jsi to už psala…odkud vlastně jsi??
ZUZIKO:
krásné ráníčko i tobě
Jak pak se daří?? Co máš dnes v pláníku??? Co chystáte na prodloužený víkendík?? K nám v sobotu přijede opět moje sestra–tentokrát i s neteřinkou (jestli do té doby neporodím
) a pak uvidíme…Snažila jsem se urvat našeho kamaráda na ostříhání – on je můj dvorní kadeřník…tak uvidíme, jeslti mu to vyjde, že by se u nás stavil. A jinak volňásek.
P.S: Tady na emiminu to jinak nežli s OPTIMÍZMEM ani nejde…nemám pravdu???
![]()
GABINKO:
to jsi hodná, že ses přišla na nás podívat. Děkuju moc za přáníčko…věřím, že to zvládneme, jen se denně ptám KDY to bude. No, ale tenhle pocit a stav znáš, vid.
![]()
Jsem moc moc ráda, že jste holky v pořádku…až na ty tvé trable se zoubkem a ted chřipajzna?? No, možná ti české a domácí klímátko udělá dobře a ty budeš jako rybička ![]()
Kdy že to přijecháte???
Měj se moc a moc krásně mamulko a moc na tebe všechny vzpomínáme a nezapomeň nás obdarovat nějakými udatovanými fotečkami, ouky douky?
TERRI:
Kde tě máme tehulinko naše?? Dnes jdeš k dr?? Určo nám dej vědět, co je nového. Jsem jedno OČKO
Ozvi se nám. Krásný den.
ZANET: říkáš „To nejlepší na konec??“
![]()
Tak u vás tedy musí klímátko, ti povím. No chápu, že toužíš po takovém tom jarním počasíčku, vid. Ale ono má všechno svoje výhody. My se zase můžeme čachtat tak maximálně ve vaně!!
![]()
A je u tebe něco novinkovéo?? Co tvé zahrádkařské umění — seješ seješ??? Já bych furt nakupovala kytinky, ale obávám se, že když se do něčeho pustím…znáš to..abysme nebyli jak v květinářství…No, uvidíme. Dneska se odhodlám zajet do Mallu na Floru…jsou tam takové krámky s dekoracemi…různě do bytečku a tak..víš. Tak že bych ještě něco vymyslela do ložničky. Ted se na ní orientuju a postupně chci takhle vyzdobit a dekorovat každou místnůstku. Tak uvidíme. Drž mi palečky ![]()
SASULKO, MYSKO, MINIKU, MARTINKO, a všechny holčínky …přejeme vám s Alexandročkou nádherný sluníčkový den a mějte se všechny přímo FANFÁROVĚ.
![]()
Dobre ranko vsem a krasny den ![]()
Varenko ja uz myslela,kdyz jsi se vcera neozvala,ze uz jsi v nemocnici a budes mit princeznu
a ono stale nic
vsak uz to prijde.......tesim se na to,az nam napises,ze uz mas holcinu
jak nam das vubec vedet
![]()
A ten den s dareckama se povedl
tolik darecku jsi mela,kazdy te tam ma rad
je videt,ze jsi hodna osubka
jak jinak,ze ![]()
Dneska odpoledne pojedu nakoupit
nejake trictvrtaky a spodni pradlo
nejak mi ty prsa rostou a rostou a ja nevim co s tim
a ty tehu podprdi nechci nosit
chci byt stale sexy pro pritele…i kdyz jsi prijdu jak slon
nejsem zvykla zabirat tolik mista ![]()
A co ty podniknes dneska ![]()
Zanet agent utrel a poradne,protoze jsem nasla byt presne takovy jaky jsem chtela a to i sterasou a to mi rikal,ze to je mala pravdepodobnost najit neco takoveho
a vis co bylo nejlepsi
Rikal,ze takovy bytecek bude pekne drahy a ja ten nas nasla velmi levny
protoze to co mi nabizel on,to bylo prehnane
chtel proste vydelat jenom penize
chapu ho…ale ne na nas ![]()
Jinak snar doma nemam,ale asi to byla ta chut na cokoladu ![]()
A pesticky ti drzime porad
i kdyz spime…vsak ono to prijde,az bude ta spravna chvilka ![]()
Holky dneska rano vstavame a ten muj sprostak mi rekl,ze pry chrapu
a ze si musel vzit spunty do usi
jsem se nafrnela
jen tak na oko
jenomze to samozrejme slysela dcerka a ma z toho srandu na cely rok ![]()
Jinak pocasi tu mame nadherne,rano v 7.00hodin jsme meli na slunicku 28stupnu,spime uz s otevrenym okynkem porad,ale to nevim,co budu delat v lete
umru horkem
prehanim ![]()
CINQ:
tedy u vás po ráníčku je pěkná bžunda!!!
TO jsem ti zapomněla říct, že jak jsi psala o tom svém snu, tak já tu samou noc měla taky sen – že rodíme. Jen to nebyl černoušek.
![]()
No, nás si všichni nějak všude pamatují. Mě proto, že všude (kde se mi zalíbí) nechávám nechutné částky
a manžílka proto, že si s každým rád povídá a je na prodavače moc hodný (pokud oni jsou milí a laskaví).
Já se ted chystám protáhnout, objednat se k očnímu a pak vyrazím na nákupy a odpolko posedím dole na lavičce a pak žehlení a snad večer procházka, jestli manžílek dorazí nějak trošku dříve.
A kdy ty máš termínek, Cinq?? Tedy vy máte vedrajs!!! To si se ZANET můžete konkurovat, co
To u nás je příjemných 18 - 22 stupínku a v noci to klesá k 10 i mín. Což je opravdu krásné jaríčko.
Cinq, já už bych si přála mít princezničku doma…ale fakt nám nějak stávkuje. Ale asi je to dobře. Čím bude buclatější, tím to bude lepší. Musím prostě vyplnit každý den a těšit se…stejně to neurychlím.
Ale říkám si, že když už jsem to vydržela 37 týdnů, tak ty 2 ještě vydržím, no néé ??
Jinak vám dám vědět URČITE–nejspíše přes SASULKU.
Varenko u nas je to stejne,mam par obchudku,kam chodim porad a pritel je to same co tvuj,ten kdyz se s nekym zapovida,tak to stoji za to
a pak,ze to delaji jenom zeny ![]()
Jinak ja mam termin 2 srpna,je to presne na narozky pritele
umel jsi to pekne vypocitat
tak doufam,ze to vyjde a prcek bude ,,Lev,, po priteli,protoze on je tsrasne prijemna a hodna povaha
a to je dobre,protoze se mnou jen tak nekdo nevydrzel ![]()
Jinak vcera se mi stal takovy trapas mensi
byla jsem v parku s dcerkou a sedla si ke me jedna maminka,jeji syn chodi s moji dcerkou do skoly a tak si povidame a ona se me pta,kdy ze to cekam,tak ji rikam ze v srpnu a ona na me ze ona taky
ja jsem to na ni vubec nepoznala,ze je v tehu
proste jsem myslela,ze jenom pribrala,protoze jeji brisko neni pevne,takovy ten spravny kulaty tvar,proste vypada jak plnostihla.Tak jsem se citila trapne ![]()
A jinak ten muj cernousek,pritel si dela z toho srandu,protoze tu mame hocha (tak 25let a je to cernoch) a ten tu uklizi u nas v baracku,je strasne hodny a rada si snim pokecam vzdy(AJ) protoze on neni francouz,tak si povidame o nasich pocitech a zkusenostech ve FR…no a pritel si dela srandu,ze jestli to bude opravdu cernousek,ze vi kam se obratit
srandista ![]()
CINQ:
to je dobrý---můj manžílek je taky LEV - 8.8. (můj otec, i obě děti ségry, i švagr–všichni LVI - hned za sebou). Dobrý, vid. No, Lev je užasný znamení — to jsou děti štěstěny.
![]()
CHACHAA…tak to máte dobrý–alespoň po narození bude přítel vědět - OKDUD VĚTŘÍK VANE!!!
![]()
No, nevím Cinq – mně přijde rozhodně lepší, když je na tobě TEHU vidět, nežli když si lidičky myslí, že jsi přibrala, co říkáš?? Myslím, že trapně bylo spíše té paní.
Každopádně ani jedna pro to nemáte důvod
![]()
Tak jsem štastná jak bleška – zítra ráníčko jdu do poradny a na 11hod mě vezmou u očního lékaře na celkovou prohlídku plus nové čočky na půl roku---tak jsem štastná, že to takhle vše zvládnu a zařídím ještě před porůdkem a hlavně, že mě vzali hnedle na zítřek! Suprbupr.
Jojo, o tom to je — my si právě nejraději povídáme s NEČECHY.