Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Altavista píše:
Tak si to transformuj na něj, rok s někým chodíš a přemýšlíš, že to k čemu jsi se upsal asi není úplně sranda, že ten život v páru, děti, rodina nejsou špatná věc. Nemusí to být nárazové.
Myslím že mnoha klukům to nedojde hned, protože ta chuť domácího krbu u nich je později.
Nn, většina kluků tohle pozná v semináři. Začnou chodit s holkou a pak odejdou. V klidu. Ne, že 6 let studuju, utvrzuji se v tom, že teda kněz chci být se vším všudy.
Ono se to za ten čas na těch klucích pozná a pak jim sám biskup před vysvěcením doporučí, že kněžství není pro ně.
Nevím jestli tomu věřit. Zakladatelko, dle tvých kousavych příspěvků soudím, že jsi za to co se stalo pyšná… Žádná lítost? A kněz si myslí, že je celibát úplná pitomost? Proč tedy šel na kněze? Teď by se kněžství měl vzdát…
@Anonymní píše:
@Rosebery ano, jsem katolička
Aha takže peklo se hřeje ![]()
@Anonymní píše:
@Altavista něco vyplývá přímo z desatera, něco z kanonického práva, různých nařízení, církevní tradice, nebo “obecná morálka”. Je to různé, ale konkrétně celibát je podložen za a) bibli b) nařízením (kanonickým právem) c) dlouhou tradici
Ale tady nejde jen o celibát, vy jste souložili a nebyli jste manželé, to je přece jasný hřích.
Čistě praktická záležitost, čím se hodlá kolárek v opravdovém světě živit? Bude makat na hospodářství?
@Rosebery bod 1. Ano, píše se Bůh, Církev, Bible (Písmo). Ale ruku na srdce, ty pises v diskuzi vždy vše perfektne gramaticky a stylisticky dokonale?
Bod 2. Kdo jiný je tedy absolutně bez hříchu krom Boha, Resp Ježíše (Ptz Bůh otec ani Duch Svatý zhřeší nemůžou, nebo nejsou lidé)?
Bod 3. Nwm, nemám 100% podloženo. Myslím že jsem to četla nedávno v Katolkách, ale možná jsem to nějak popletla nebo to teprve schvaluji??? ![]()
Bod 4. Ne všichni vědí všechno a byli buhvijaci šprti. Ono když člověk tomu problému reálně nemusí čelit, připadá mu to vzdálené a celkem zbytečné řešit.
Bod 5. “Vrchnost” byla nadsázka ale myslím veškeré jeho nadřízené. Od děkana, veškerého personálu biskupství, až po Vatikán.
Tak teď si pripadam jak u zkoušky z Katechismu
jsi spokojena? Prošla jsem?
Příspěvek upraven 25.07.21 v 17:15
@Rosebery píše:
Nn, většina kluků tohle pozná v semináři. Začnou chodit s holkou a pak odejdou. V klidu. Ne, že 6 let studuju, utvrzuji se v tom, že teda kněz chci být se vším všudy.
Ono se to za ten čas na těch klucích pozná a pak jim sám biskup před vysvěcením doporučí, že kněžství není pro ně.
To zní jako rozumný přístup.
Na druhou stranu to musí být vhodné jen pro velmi málo lidí.
Jinak abych sebe uvedla na pravou míru, já jsem věřící. Jen ne takto, nejsem katolík a klidně se zasním nad tím, že Bůh je zelený mimozemšťan a k obrazu svému může být schopnost myslet, tvořit, ne nutně vzhled.
Církev a její doplňky mi zvedá chlupy na rukou. Protože církev je historický institut a jeho použití je velmi zjevné. To ostatně i dnes, protože lidé potřebují smysl, cíl, naději i vedení. Jen si to už často nachází jinde.
@Šárka91 píše:
Nevím jestli tomu věřit. Zakladatelko, dle tvých kousavych příspěvků soudím, že jsi za to co se stalo pyšná… Žádná lítost? A kněz si myslí, že je celibát úplná pitomost? Proč tedy šel na kněze? Teď by se kněžství měl vzdát…
Verit neverit…katolicka je to asi jako Ála Schillerova. A pysna rozhodne. Chlapec se jeste smazi ve vlastni stave a ona uz bleje na emiminu tu radostnou zvest ![]()
@Russet tak to nwm, ale normalni slušný člověk si vždy praci najde. Teď mi napovídá - šel bych makat nekam do fabriky nebo k našim a vystudoval si pritom dálkově něco civilního ![]()
@FlorenceF Jenkins netusim proč by se měl smaží ve vlastní stave?
Vzal to úplně normálně a diskutujeme tu spolu
@Anonymní píše:
@Russet tak to nwm, ale normalni slušný člověk si vždy praci najde. Teď mi napovídá - šel bych makat nekam do fabriky nebo k našim a vystudoval si pritom dálkově něco civilního
Dej nam ho ke klavesnici, pobavime se ![]()
@Šárka91 pysna fakt ne. Ale beru to proste racionálně a ne vše jako dogma Ptz Církev řekla
@FlorenceF Jenkins napovida mi průběžně, ale chcete li muzu
(sedí vedle mně)
Příspěvek upraven 25.07.21 v 17:22
@Anonymní píše:
@FlorenceF Jenkins netusim proč by se měl smaží ve vlastní stave?Vzal to úplně normálně a diskutujeme tu spolu
Takze zadne vycitky svedomi?
proste pravidla, ktera se mi nehodi, netreba dodrzovat a vsechno teda cajk, jo? ![]()
A víš proč vzniklo kanonické právo?
Uvedomuješ si, že to stále jen lidé přikazují lidem co se jim hodilo a hodí?