Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jako výčitky jsou bezva věc, ale pokud tohle budu brát jako skutečný stav, je teď asi primárně potřeba řešit praktickou stránku věci bod po bodu. Je-li dítě na cestě, co s tím? Čas se vrátit nedá.
@JanaDaR tak nějak. Stalo se stalo, teď je potřeba myslet prakticky a hlavně na miminko (jeho slova).
@Anonymní píše:
@Šárka91 pysna fakt ne. Ale beru to proste racionálně a ne vše jako dogma Ptz Církev řekla
Aha, tak to nezbývá než pogratulovat
. A že se ten tvůj kněz zasvětil Bohu, to je asi taky jedno, že. Jistě, vstoupí dobrovolně do celibátu a je mu už jasný, že je mu to někde u pr. Hmmm.
@Anonymní píše:
@Rosebery bod 1. Ano, píše se Bůh, Církev, Bible (Písmo). Ale ruku na srdce, ty pises v diskuzi vždy vše perfektne gramaticky a stylisticky dokonale?
Bod 2. Kdo jiný je tedy absolutně bez hříchu krom Boha, Resp Ježíše (Ptz Bůh otec ani Duch Svatý zhřeší nemůžou, nebo nejsou lidé)?
Bod 3. Nwm, nemám 100% podloženo. Myslím že jsem to četla nedávno v Katolkách, ale možná jsem to nějak popletla nebo to teprve schvaluji???
Bod 4. Ne všichni vědí všechno a byli buhvijaci šprti. Ono když člověk tomu problému reálně nemusí čelit, připadá mu to vzdálené a celkem zbytečné řešit.
Bod 5. “Vrchnost” byla nadsázka ale myslím veškeré jeho nadřízené. Od děkana, veškerého personálu biskupství, až po Vatikán.
Tak teď si pripadam jak u zkoušky z Katechismujsi spokojena? Prošla jsem?Příspěvek upraven 25.07.21 v 17:15
Hele, na tohle nemám a nenechám si otrávit den. Jdu na jiné diskuze.
ad 1) Bible s velkým písmenem na začátku ukazuje právě na to, jak vážně je víra součástí tvého života.
ad 2) O Panně Marii jsi už někdy slyšela? Doplň si své rádoby katolické vzdělání.
ad 3) Vidíš, ani nevíš, jestli to byl jen novinářský článek nebo kapitola v encyklice. (Dost podstatný rozdíl.)
ad 4) Dost podstatná věc na to, aby tyhle věci neznal.
ad 5) Slovo „vrchnost“ je dost urážlivé a nepoužil by ho ani můj ateistický přítel, z úcty ke mně.
Shrnuto: mně je úplně jedno, jestli jste šukali nebo nešukali, ale vadí mi, že vás tu prezenentuješ jako katolíky, přitom do nich máte dost daleko. Na spoustu věcí kašlete, děláte si vše podle svého a ještě navíc katolíky zesměšňuješ(což je prostě neuvěřitelný).
Vážím si těch, co nechodí do kostela, ale umí s námi diskutovat s úctou a bez předsudků.
Pleteš tu páté přes deváté a prezentuješ to jako učení katolické církve.
Ty o sobě prohlašuješ, že jsi katolička, ale máš elementární mezery ve znalostech jak Bible, tak kanonického práva a ostatních věcí a ještě jsi taková kousavá, bez úcty k ostatním.
Vlastně jsi pyšná na to, že jsi těhotná s knězem. A vše si představuješ jako pohádku.
Mně je to vážně jedno. Jen mě mrzí, že po přečtení této diskuze, si spousta lidí bude myslet, že katolíci jsou bez úcty k ostatním a navíc tu píšeš úplně zcestné informace.
@Rosebery píše:
Hele, na tohle nemám a nenechám si otrávit den. Jdu na jiné diskuze.
ad 1) Bible s velkým písmenem na začátku ukazuje právě na to, jak vážně je víra součástí tvého života.
ad 2) O Panně Marii jsi už někdy slyšela? Doplň si své rádoby katolické vzdělání.
ad 3) Vidíš, ani nevíš, jestli to byl jen novinářský článek nebo kapitola v encyklice. (Dost podstatný rozdíl.)
ad 4) Dost podstatná věc na to, aby tyhle věci neznal.
ad 5) Slovo „vrchnost“ je dost urážlivé a nepoužil by ho ani můj ateistický přítel, z úcty ke mně.
Shrnuto: mně je úplně jedno, jestli jste šukali nebo nešukali, ale vadí mi, že vás tu prezenentuješ jako katolíky, přitom do nich máte dost daleko. Na spoustu věcí kašlete, děláte si vše podle svého a ještě navíc katolíky zesměšňuješ(což je prostě neuvěřitelný).
Vážím si těch, co nechodí do kostela, ale umí s námi diskutovat s úctou a bez předsudků.
Pleteš tu páté přes deváté a prezentuješ to jako učení katolické církve.
Ty o sobě prohlašuješ, že jsi katolička, ale máš elementární mezery ve znalostech jak Bible, tak kanonického práva a ostatních věcí a ještě jsi taková kousavá, bez úcty k ostatním.
Vlastně jsi pyšná na to, že jsi těhotná s knězem. A vše si představuješ jako pohádku.
Mně je to vážně jedno. Jen mě mrzí, že po přečtení této diskuze, si spousta lidí bude myslet, že katolíci jsou bez úcty k ostatním a navíc tu píšeš úplně zcestné informace.
Souhlas!
@Anonymní píše:
@JanaDaR teď je potřeba myslet prakticky a hlavně na miminko (jeho slova).
Je třeba myslet hlavně na Boha (miminko je až potom), dovoluji si připomenout např. Abraháma (tedy být ochoten obětovat i vlastní dítě).
@Rosebery prosím tě, nikdo normální si nebude myslet nic o celé skupině lidí na základě debaty na mateřském webu. A ten zbytek není potřeba řešit.
@Anonymní píše:
@FlorenceF Jenkins to mas asi tak jako kdybys tvrdila že Galileo Galilei “nedodržoval pravidlo” o heliocentričnosti Sluneční soustavy. Spousta lidi si už x let mysli ze celibát je blbost, ale když si to budou jen myslet nic se nezmění a blbost nenapravi
Aha, uz to chapu, takze dustojny pan se vydal takovou disidentskou cestou.
A uvedomuje si, ze timhle okecavanim ztraci posledni zbytky sve dustojnosti? Ono totiz by to jinak vyznelo, kdyby totez vykrikoval nekdo, kdo se tim knezem nestal prave z toho duvodu…nebo v prubehu prisel na to, ze je neco spatne a resil to driv, nez mu tece do bot. Takovahle zpetna racionalizace, ze vlastne nic spatnyho nedelate a chyba je v zakone, proste nevypada uplne duveryhodne ![]()
A to rikam jako zastance zruseni celibatu.
No, nejak se mi stejne zda, ze kecas, stejne jako ta uzivatelka, kterou jsi privolavala ve svem prvnim prispevku, ta se taky dobre znemoznila ![]()
Hmmm, že už mě to ani nepřekvapuje… Církev by se měla chytit za nos. Staré praktiky nefungují, ale proč se jich zuby nehty nedržet. Že…
@Luboš P No, nějak mám dojem, že i tam dal najevo, že důležitější je ono „nezabiješ“, ne? A pevně doufám, že zakladatelka nehodlá nikoho obětovat.
@Rosebery 1. Sorry jestli beres vážnost viry dle velkých/malých písmen, tak to je opravdu zajímavý… píšu zkratka rychle a neřeším zas tak gramatiku. Ale ano, mas pravdu (z církve je to na hraně - velké C se používá jen v hodně oficiálních případech)
2. Mám za sebou 15 let hodin katechismu + přípravy na birmovani. Ano, pardon, ještě Panna Maria (přítel říká ze možná ještě sv. Josef)
3. Ty víš všechno? Mas perfektní fotografickou paměť? Pamatuješ si každý jediný detail kdy kde jak a co? Jo, encyklika x článek je mega rozdíl o tom žádná.
4. Platí ony 3 otázky z předchozího bodu. Odpovíš-li si kladně, můžeme se bavit dal.
5. Za mě to urážlivé není, takové synonymum k “nadřízení”, ale pokud to tak citis, budiž.
Pokud ti přijdu protivna a kousavá tak to mě mrzí, bo tak to vyznit rozhodne nemělo
Pyšná na své těhotenství opravdu nejsem
, ale svy dítě miluju už teď
. Kanonické právo ctim, ale odmítám se vzdát vlastního rozumu. Jo, mezery mám, kdo ne (kněží, laici…)?
Příspěvek upraven 25.07.21 v 17:51
@JanaDaR Já jsem to myslel tak, že na prvním místě musí být vždy Bůh a tomu musím dávat přednost vždy a přede všemi. A rád bych věděl jak by se kněz a nastávající otec zachoval, kdyby mu např. biskup řekl to Ježíšovo: „jdi a více nehřeš“. Jak může člověk, který smilní (a smilní úmyslně) posuzovat hříšky jako práci v neděli, drobnou krádež ap.
@Luboš P myslím že Bůh by nikdy nedopustil smrt nevinného dítěte. V opačném připade bych v Něj nikdy verit nemohla. I toho Izáka nakonec ušetřil, byla to jen zkouška.
@Luboš P to netuším.
Nejsem katolík, dokonce ani křesťan, přesto bych se neoznačila za ateistu. Ponechat ženu s dítětem samotnou, to nejspíš nebude vzorem ctnosti, bylo by to skládání hříchu na hřích. Takže co se to vlastně od těch katolických kněží, kteří „uklouzli“ očekává? Že vystoupí z církve úplně? Že se budou doživotně omlouvat (a komu vlastně)?
@FlorenceF Jenkins to mas asi tak jako kdybys tvrdila že Galileo Galilei “nedodržoval pravidlo” o heliocentričnosti Sluneční soustavy. Spousta lidi si už x let mysli ze celibát je blbost, ale když si to budou jen myslet nic se nezmění a blbost nenapravi